05/24/2022

Cum să copiați calea completă a unui fișier sau folder pe Windows 10

Când aveți de-a face cu Windows, este destul de neobișnuit să trebuiască să parcurgeți o mulțime de directoare și să păstrați acea cale. Pe de altă parte, a avea o comandă rapidă către fișiere sau directoare care sunt îngropate adânc în File Explorer poate fi util uneori. Astăzi vă vom arăta cum să copiați calea completă a unui fișier sau folder pe Windows 10.

Cum să copiați calea completă a unui fișier sau folder pe Windows 10

În Windows 10, copierea întregii căi a unui fișier sau folder în clipboard este destul de utilă. Acest lucru vă permite să introduceți cu ușurință calea într-o fereastră deschisă sau de încărcare, fără a fi nevoie să căutați fișierul. Odată ce o cale a fost copiată, o puteți lipi. În majoritatea programelor, puteți lipi făcând clic dreapta pe fișier și alegând opțiunea Lipire sau apăsând împreună tastele CTRL + V de pe tastatură. Vă vom învăța cum să copiați calea completă a unui fișier sau folder pe Windows 10 în acest articol.

Dacă vă întrebați cum să copiați calea completă a unui fișier sau folder pe Windows 10. În File Explorer, una dintre cele mai simple metode de a face acest lucru este:

1. Deschideți File Explorer apăsând simultan tastele Windows + E.

2. Accesați fila Acasă.

3. Faceți clic pe opțiunea Copiere cale.

Metoda 2: Utilizați comanda rapidă de la tastatură

Utilizarea comenzilor rapide de la tastatură este una dintre cele mai ușoare modalități de a replica o cale. Mai jos sunt pașii pentru a copia calea și numele fișierului în Windows 10 utilizând comanda rapidă de la tastatură.

1. Apăsați împreună tastele Windows + E pentru a lansa File Explorer.

2. Țineți apăsată tasta Shift în timp ce apăsați tasta săgeată dreapta.

3. Faceți clic dreapta pe fișier și selectați opțiunea Copiere.

Alternativ, puteți urma pașii de mai jos pentru a copia calea și numele fișierului în Windows 10:

1. Apăsați simultan tastele ALT + D. Calea va apărea evidențiată de îndată ce se arată în imaginea de mai jos.

2. Copiați textul selectat făcând clic dreapta pe el și selectând opțiunea Copiere.

Calea completă către locația fișierului va fi copiată în clipboard-ul Windows. Calea poate fi apoi lipită în altă parte, cum ar fi o casetă de încărcare a fișierelor într-un browser web.

Întrebări frecvente (FAQs)

Î1. Pe un computer, ce este o cale de fișier?

Răspuns: Locația completă sau numele locului în care se află un computer, fișier, dispozitiv sau pagină web este cunoscută ca calea sau calea curentă.

Q2. Care este cel mai bun mod de a localiza o cale de fișier?

Răspuns: Pentru a vedea calea completă a unui singur fișier, faceți clic pe butonul Start, apoi pe Computer, apoi faceți clic pentru a deschide locația dorită a fișierului, apoi faceți clic dreapta pe fișier în timp ce țineți apăsată tasta Shift. Această opțiune Copiere ca cale vă permite să lipiți calea completă a fișierului într-un document.

Q3. Ce înseamnă termenul cale în Windows?

Răspuns: Acestea semnalează că calea ar trebui trimisă către sistem cu cât mai puține modificări posibil, ceea ce înseamnă că nu puteți utiliza bare oblice ca separatoare de cale, un punct ca directorul curent sau puncte duble ca director părinte.

***

Sperăm că ați găsit aceste informații utile și că ați reușit să rezolvați cum să copiați calea completă a unui fișier sau folder în problema Windows 10. Vă rugăm să ne spuneți care tehnică a fost cea mai benefică pentru dvs. Dacă aveți întrebări sau comentarii, vă rugăm să utilizați formularul de mai jos.

  Modul de joc pe Windows 10 oferă performanțe de joc mai bune?