Cele mai bune plăci de bază pentru jocuri în 2024

Construirea unui computer pentru jocuri nu este tocmai ieftină, chiar dacă construiți o platformă entry-level. Din fericire, plăcile de bază pot fi relativ ieftine, permițându-vă să alocați mai mult buget către un GPU și CPU mai bune. Și chiar și plăcile de bază bugetare pentru jocuri au multe dintre cele de care aveți nevoie, cum ar fi cele mai recente socluri Intel și AMD și sloturile M.2 Gen 5.

MSI

Ceea ce este grozav la MSI MAG B760 Tomahawk este că nu este doar o placă de bază cu buget bine rotunjit pentru jocuri, dar îi lipsește punctele slabe majore. Sigur, mufele M.2 Gen 5 ar fi fantastice, dar Gen 4 este încă minunată și aveți trei socluri de umplut, așa că nu veți dori niciodată spațiu.

MSI MAG B760 Tomahawk depășește, de asemenea, slotul PCIe 5.0 x16 pentru GPU. Cu punctele de lipire suplimentare, placa de bază este mai mult decât capabilă să se ocupe de GPU-uri voluminoase, de dimensiuni normale, prevenind scăderea GPU-ului.

Și pentru a înfășura o fundă pe toate, priza LGA 1700 este perfectă pentru construirea bugetară. Puteți opta pentru popularul entry-level 12100F și apoi faceți upgrade la un procesor Intel de a 14-a generație mai târziu, când prețul este corect. Tot ce aveți nevoie este o actualizare a BIOS-ului pentru a o susține.

MSI MAG B760 Tomahawk WiFi DDR4

Cel mai bun în general

170 USD 190 USD Economisiți
20 USD

Cu o selecție frumoasă de porturi, inclusiv Wi-Fi 6E, MSI MAG B760 Tomahawk se numără printre cele mai bine rotunjite plăci de bază cu buget. Are, de asemenea, câteva funcții interesante, cum ar fi overclockarea RAM, M.2 și suport pentru procesoarele Intel din a 14-a generație, oferind o cale de upgrade pe drum.

Pro

 • RAM poate fi overclockat
 • Slotul PCIe are suport structural pentru GPU-uri mai grele
 • O selecție bună de porturi, Wi-Fi 6E și Ethernet

Contra

 • Limitat la DDR4
 • Lipsa RGB

Gigabyte

Ce este mai bun decât o placă de bază la buget? Unul cu care puteți lucra cu ușurință, care este util mai ales dacă sunteți nou în construcția de computere. Gigabyte A620I AX se potrivește confortabil în această tabără, oferind în același timp beneficiile procesoarelor din seria Ryzen 7000 de la AMD.

În mod normal, ar trebui să introduceți câteva componente, cum ar fi procesorul, pentru a actualiza BIOS-ul. Q-Flash Plus vă permite să ocoliți complet cu doar o unitate USB, suport de alimentare și apăsarea unui buton. Apoi ai EZ-latch, care nu numai că oferă GPU-ului tău o potrivire plăcută și perfectă, dar va fi mai ușor de scos atunci când îți modernizezi instalația.

  Ce este o comandă de lucru? [+ 4 Templates]

În timp ce Gigabyte A620I AX este limitat la GPU-uri PCIe 4.0, nu ar trebui să fie un dealbreaker. Cele mai multe GPU-uri moderne folosesc încă PCIe 4.0, cum ar fi NVIDIA GeForce 4060 Ti. Pe de altă parte, puteți obține o putere suplimentară prin overclockarea memoriei RAM.

Gigabyte A620I AX

Cel mai bun Mini-ITX

120 USD 150 USD Economisiți
30 USD

Fie că țintiți la o construcție AM5 mică sau doriți doar o placă mini-ITX ușor de utilizat, Gigabyte A620I AX este opțiunea perfectă. Q-Flash Plus facilitează actualizarea BIOS-ului și primește puncte bonus pentru suportul ARGB.

Pro

 • Foarte ușor de lucrat
 • RAM poate fi overclockat
 • Factor de formă funcționează și cu versiuni mici

Contra

 • Un singur M.2 (și nu este Gen 5)
 • Limitat la GPU-uri PCIe 4.0

ASRock

Unul dintre beneficiile de a avea un PC de gaming este împingerea componentelor la limitele lor prin overclocking. Din fericire, ASRock B760M PG Riptide vă permite să vă eliberați procesorul Intel!

În timp ce ASRock B760M PG Riptide acceptă procesoare Intel din a 14-a generație, abilitatea de a face overclock nu trebuie trecută cu vederea, mai ales dacă bugetul dvs. este strâns. Acceptă și a 12-a și a 13-a generație, ceea ce înseamnă că puteți opta cu ușurință pentru un procesor entry-level și îl puteți lega cu o răcire adecvată, precum un cooler AIO, pentru a-și împinge performanța cu câțiva pași înainte.

Un alt beneficiu al ASROCK B760M PG Riptide este suportul GPU PCIe 5.0, iar slotul în sine are puncte de ancorare și un blocaj puternic pentru a ține plăcile grafice grele în loc. Acest lucru deschide multe căi de upgrade pe drum, având în vedere că PCIe 5.0 este compatibil cu versiunea inversă.

ASRock B760M PG Riptide

Cel mai bun pentru Intel

Echipat cu un soclu LGA 1700 deblocat, ASRock B760M BG Riptide nu are nicio reținere în a împinge procesoarele Intel la limitele lor. Ca placă de bază micro-ATX, este, de asemenea, perfectă pentru versiuni mai mici.

Pro

 • Suportă overclockarea CPU și RAM
 • Dispune de un antet ARGB
 • Vine într-o varietate de factori de formă
  Cum să verificați dacă există paranteze valide în Python

Contra

 • Are nevoie de o actualizare a BIOS-ului înainte de a putea folosi procesoare Intel de generația a 14-a

ASUS

La fel cum ASRock B760M PG Riptide vă permite să împingeți procesoarele Intel, pe Team Red, există ASUS TUF B650-Plus. Cu un soclu AM5 deblocat, există o mulțime de potențial aici pentru overclockarea (sau subvoltarea) deopotrivă procesoarelor AMD entry-level și high-end.

Overclockarea nu se oprește însă la procesorul tău. Suportul pentru DDR5 și overclockare este o modalitate sigură de a obține o creștere ordonată a performanței, deoarece procesorul dvs. va avea mai multe date de folosit.

Desigur, asta înseamnă că vei introduce mult mai multă căldură în sistemul tău. Din fericire, ASUS TUF B650-Plus atenuează restul generării de căldură a instalației prin radiatoare pentru sloturile VRM și M.2. Totuși, veți dori să vă gândiți să aveți un răcitor all-in-one.

Asus TUF Gaming B650-Plus

Cel mai bun pentru AMD

215 USD 220 USD Economisiți
5 USD

Indiferent dacă ai luat un procesor AMD entry-level sau unul high-end, Asus TUF Gaming B650-Plus îți oferă puterea de a subvolta sau de a overclocka procesorul. De asemenea, este echipat cu radiatoare în locații cheie, cum ar fi slotul VRM și M.2, pentru a ajuta la reglarea generării de căldură.

Pro

 • Trei M.2. sloturi, dintre care unul este viteza Gen 5
 • O selecție bună de porturi, inclusiv Gen 2 Type-C
 • Soclu AM5 deblocat

ASRock

Dacă există un aspect al construirii PC-ului pe care nu îl puteți obține cu o consolă, acesta este personalizarea și nu trebuie să vă umflați bugetul pentru ca acesta să funcționeze. Alegeți o carcasă pentru PC cu buget redus, combinați-o cu ASRock B760M Steel Legend și aveți fundația perfectă.

Pentru început, ASRock B760M Steel Legend are atât antete RGB, cât și ARGB, astfel încât să puteți dezvălui cu oricare dintre cele mai bune ventilatoare RGB pentru a completa iluminarea plăcii de bază. De asemenea, puteți sincroniza culorile folosind software-ul Polychrome Sync de la ASRock.

Cu toate acestea, ASRock B760M Steel Legend nu este doar despre stil. Având un soclu LGA 1700, DDR5 și suport pentru plăcile grafice PCIe 5.0, cerul este limita. Sunteți limitat la viteze M.2 Gen 4, dar aveți trei sloturi pentru a-l popula cu SSD-uri de preferință mari de 1 TB pentru jocurile video în continuă creștere de astăzi.

Placa de baza WiFi ASRock B760M Steel Legend

  Găsiți filme după gen, temă, loc, perioadă și altele

Cel mai bun RGB

160 USD 220 USD Economisiți
60 USD

ASRock B760M Steel Legend deschide ușa pentru o varietate de personalizări datorită antetelor sale dedicate ARGB. Schema de culori alb-negru este, de asemenea, destul de elegantă, iar pe margini există chiar și RGB.

Pro

 • Suportă procesoare Intel din a 12-a, 13-a și a 14-a generație
 • Wi-Fi 6E și 2.5G LAN
 • Schemă de culori elegantă și RGB

Contra

 • Limitat la viteze M.2 Gen 4

FAQ

Î: Care este diferența dintre o placă de bază și un procesor?

Dacă v-ați întrebat vreodată de ce un PC nu funcționează fără procesor, este pentru că placa de bază nu poate finaliza sarcinile și procesele singură. Placa de bază este acolo pentru a ajuta la facilitarea comunicării între componente, cum ar fi GPU-ul și procesorul, în timp ce procesorul realizează datele.

Î: Placa de bază contează pentru jocuri?

Da! Principala ta preocupare este alegerea unei plăci de bază care să accepte toate componentele pe care le dorești. De exemplu, dacă aveți un procesor Intel pe lista de dorințe, acesta va fi incompatibil cu un soclu AMD. Dacă nu sunteți sigur de unde să începeți, vă putem ajuta să începeți cu cel mai bun mod de a alege o placă de bază.

Î: Ce alte componente contează cel mai mult pentru un PC de gaming?

În afară de procesor și sursă de alimentare, aveți nevoie de o placă grafică, RAM și spațiu de stocare sub forma unui SSD sau hard disk. Desigur, veți avea nevoie și de o cutie pentru a adăposti totul. În funcție de instalația pe care o construiți, este posibil să aveți nevoie de ventilatoare suplimentare pentru carcasă și procesor sau să optați pentru un AIO. Este mult de luat în considerare, așa că ceea ce puteți folosi pentru a vă menține busola dreaptă este ghidul nostru de cumpărare pentru computere.

Î: Am nevoie de o placă de bază high-end pentru jocuri?

Nu, nu trebuie să cumpărați o placă de bază scumpă pentru jocuri, chiar dacă cumpărați plăci grafice și procesoare de ultimă generație.

Î: Care sunt diferitele dimensiuni ale plăcii de bază?

Dacă construiți un PC, cei mai frecventi factori de formă pe care îi veți întâlni, de la cel mai mic la cel mai mare, sunt: ​​mini-ITX, micro-ATX, ATX și E-ATX.