09/26/2023

Cele mai bune 8 aplicații Android gratuite pentru a-ți găsi prietenii prin GPS

Doriți o aplicație pentru a urmări locația prietenilor și a familiei pe o hartă? Desigur, sună puțin înfiorător, dar în zilele noastre majoritatea oamenilor își transmit în mod continuu unde se află pe rețelele sociale oricum. Cu siguranță încă o aplicație care erodează confidențialitatea nu va strica.

Dacă doriți cele mai bune aplicații de găsire a locației, aplicații de urmărire prin GPS și modalități de a găsi locația unui prieten sau telefonul mobil, continuați să citiți.

1. Glympse

De-a lungul timpului, Glympse a devenit una dintre cele mai populare aplicații de localizare din Magazinul Play. Premisa centrală a aplicației este posibilitatea de a partaja rapid și ușor locația dvs. GPS prietenilor, familiei și colegilor de muncă. Acest lucru se numește „trimiterea unui Glympse”.

Una dintre cele mai bune caracteristici ale acestui instrument de urmărire a telefonului este că nu necesită ca destinatarii să se înregistreze pentru a vedea unde vă aflați pe o hartă – au nevoie doar de o conexiune web. Puteți trimite un Glympse prin mesaj text, e-mail sau prin diferite aplicații terță parte, cum ar fi X (fostul Twitter), Facebook sau WhatsApp.

Glympse are, de asemenea, o caracteristică importantă de siguranță – toate Glympse expiră automat după o perioadă de timp stabilită. Prin urmare, nu există niciun pericol să uitați să dezactivați partajarea locației și să vă transmiteți accidental locația timp de ore întregi.

Descarca: Glympse (Gratuit)

2. Localizator de familie

Family Locator este cea mai bună aplicație din această listă pentru oricine are copii și dorește să fie la curent cu locația lor tot timpul. Îl poți folosi pentru a vedea locația în timp real a oricărei alte persoane din familia ta care folosește aplicația. Există, de asemenea, un serviciu de mesagerie încorporat pentru a contacta ceilalți utilizatori.

Cel mai important din perspectiva siguranței copiilor, Family Locator are un buton SOS pentru părinți. Când este apăsat, va semnala imediat poziția copiilor lor pe o hartă. Este util în călătoriile de familie în spații publice mari, unde copiii sunt predispuși să se plimbe singuri.

  Top 11 cele mai bune aplicații de fundal Disney pentru Android

De asemenea, părinții pot configura notificări, astfel încât să primească o alertă atunci când copilul lor ajunge la o anumită destinație (cum ar fi școala sau casa unui prieten). Iar aplicația acceptă crearea de zone sigure și nesigure; dacă un copil trece o graniță, părinții primesc o alertă. Spre deosebire de Glympse, alții trebuie să aibă instalat Family Locator pentru a vedea locația lor.

Versiunea premium a aplicației are, de asemenea, o funcție de istoric care vă permite să vizualizați punctele de locație GPS și mișcarea membrilor familiei dvs. în ultimele șapte zile.

Descarca: Localizator de familie (Achiziții gratuite în aplicație disponibile)

3. A-GPS Tracker

Deși principalul caz de utilizare pentru multe aplicații de urmărire a locației din această categorie este de a fi cu ochii pe copiii dvs., acestea sunt, de asemenea, la îndemână pentru oricine petrece mult timp în afara drumurilor bătute. Mai exact, vorbim despre drumeții, plimbări și campinguri.

Drumețiile în zone necunoscute pot reprezenta un pericol real pentru siguranța dumneavoastră. Dacă vremea se schimbă brusc, este ușor să te pierzi. Ca atare, ar putea avea sens să instalați A-GPS Tracker pe dispozitivul dvs. înainte de a pleca.

Dezvoltatorii au creat aplicația având în vedere drumeții. Toate hărțile au măsurători de altitudine și coordonatele de latitudine și longitudine pentru locația dvs. sunt furnizate în ambele grade și UTM-WSG84. De asemenea, puteți încărca rutele altor utilizatori și puteți obține o alarmă sonoră dacă vă îndepărtați prea mult de locul unde ar trebui să vă aflați.

Descarca: A-GPS Tracker (Achiziții gratuite în aplicație disponibile)

4. Geo Tracker

Geo Tracker este o altă aplicație de urmărire GPS care merită luată în considerare. La fel ca A-GPS Tracker, este destinat în principal persoanelor care petrec timp în sălbăticie, dar funcționează în orice mediu.

Acesta vă va reprezenta locația pe o hartă, dar vă va oferi și o mulțime de date suplimentare, cum ar fi viteza, altitudinea, distanța verticală (pentru ascensiuni și coborâri) și înclinarea pantei. Toate traseele sunt salvate în format GPX și KML, ceea ce înseamnă că le puteți importa în aplicații precum Google Earth și Ozi Explorer.

  Remediați eroarea Wyze 07 pe Android

Alte caracteristici includ suport pentru Hărți Yandex (în cazul în care vă aflați într-o țară în care Hărți Yandex este superioară Google Maps, cum ar fi Rusia) și capacitatea de a marca puncte interesante în călătoria dvs. Cel mai important, vă puteți partaja locația cu prietenii și familia. Înseamnă că poți găsi telefoanele prietenilor tăi în cazul în care nu ai auzit de ei de ceva vreme.

Am analizat unele dintre cele mai bune aplicații de navigare offline pentru Android dacă doriți să aflați mai multe.

Descarca: Geo Tracker (Achiziții gratuite în aplicație disponibile)

5. Google Maps

Știați că, pe lângă utilizarea Hărților Google pentru o navigare mai bună, puteți folosi această aplicație și pentru a vă urmări prietenii și familia?

Se bazează pe persoana care vă împărtășește locația, așa că s-ar putea să nu fie cea mai bună opțiune pentru anumite situații. Cu toate acestea, pentru grupuri de prieteni sau colegi care încearcă să aranjeze o întâlnire, va fi mai mult decât suficient. Puteți chiar să vedeți unde ați fost cu cronologia Google Maps.

Dacă doriți să știți cum să vă partajați locația prietenilor pe Google Maps, urmați instrucțiunile de mai jos:

 • Deschideți aplicația Google Maps și atingeți fotografia de profil din colțul din dreapta sus.
 • Alegeți Partajarea locației din lista de opțiuni.
 • Atingeți butonul Partajați locația din colțul din dreapta jos.
 • Setați o durată pentru partajare sau selectați Până când dezactivați această opțiune.
 • Alegeți persoanele cărora doriți să le partajați din lista dvs. de contacte.
 • Nu uitați, dacă sunteți membru al unui grup de familie Google, veți avea deja acces la locațiile GPS ale oricăror copii participanți.

  Descarca: Hărți Google (Gratuit)

  6. Viața360

  Life360 folosește „Cercuri” pentru a gestiona cui le arătați locația. Deci, indiferent dacă doriți o aplicație pentru a urmări prietenii sau familia dvs., merită verificată.

  Puteți alege când vă împărtășiți locația cu fiecare cerc. De exemplu, ați putea dori să vă împărtășiți locația cu prietenii tăi în timpul unei ieșiri, dar nu în restul săptămânii. Abordarea Cercurilor vă oferă acest nivel de control. Fiecare Cerc are o hartă privată și un serviciu de mesaje private pe care doar ceilalți membri ai Cercului le pot vedea.

    Cum să verificați dacă bootloader-ul este deblocat sau blocat pe Android

  Descarca: Viața360 (gratuit, abonament disponibil)

  7. Localizator GPS GeoZilla Family

  GeoZilla Family GPS Locator este o altă aplicație pentru a urmări prietenii și familia.

  Spre deosebire de multe aplicații de partajare a locației, Localizatorul GPS GeoZilla Family consumă mai puțin bateria telefonului dvs. datorită funcției SLC (Significant Location Change). Se asigură că aplicația nu se va declanșa dacă mergi pe o distanță scurtă în proprietatea ta. În schimb, va începe înregistrarea doar când vă deplasați pe o distanță considerabilă.

  Alte caracteristici includ alerte pentru când membrii familiei ajung la o destinație, vizualizarea istoricului locațiilor pentru o săptămână pe o hartă și o modalitate de a atribui sarcini bazate pe locație membrilor familiei prin intermediul listelor de activități partajate.

  Descarca: Localizator GPS GeoZilla Family (Achiziții gratuite în aplicație disponibile)

  8. Găsește-mi copiii

  Dacă ești îngrijorat de siguranța copiilor tăi, aplicația Găsește-mi copiii este o modalitate excelentă de a te asigura că aceștia sunt în siguranță.

  Odată ce instalați aplicația pe telefon, aceasta vă va solicita să instalați Pingo aplicație pe telefonul copilului dvs. care va permite ambelor dispozitive să se conecteze. După conectarea dispozitivelor, ar trebui să puteți vedea locația copilului și să accesați multe funcții, inclusiv procentul rămas de baterie al telefonului copilului.

  Ori de câte ori copilul dumneavoastră nu răspunde pentru o perioadă, puteți auzi împrejurimile pentru a vă asigura că este în siguranță.

  Aplicația oferă atât versiuni gratuite, cât și versiuni cu plată. Versiunea gratuită vă permite să vedeți locația copilului, în timp ce versiunea plătită vă permite să accesați funcții mai avansate. Cu toate acestea, este disponibilă o versiune de încercare gratuită a versiunii avansate.

  Descarca: Găsește-mi copiii (Achiziții gratuite în aplicație disponibile)

  Alte moduri de a urmări oamenii

  Aplicațiile nu sunt singura modalitate de a urmări persoanele pe care doriți să le urmăriți. Există dispozitive purtabile, servicii web și chiar unele motoare de căutare care vă pot ajuta.

  Și amintiți-vă, unele dintre aceste aplicații sunt incontestabil invazive din punct de vedere al confidențialității. Înainte de a urmări pe cineva, asigurați-vă că aveți permisiunea explicită de a face acest lucru.

  x