03/01/2024

Cele mai bune 5 SSD-uri NVMe de folosit cu Linux (ediția 2021)

Ai nevoie de un SSD NVMe bun pe care să îl folosești pe sistemul tău Linux, dar întâmpinați probleme în a-l găsi pe cel perfect? Dacă da, această listă este pentru tine. Urmăriți în timp ce trecem peste unele dintre cele mai bune SSD-uri NVMe pe care le puteți utiliza cu Linux!

SSD-uri pe Linux

Utilizarea SSD-urilor NVMe pe Linux este excelentă, datorită muncii asidue a dezvoltatorilor în comunitatea Linux. Datorită lor, SSD-urile NVMe funcționează fantastic pe platformă. Cu toate acestea, ar trebui să știți că poate fi necesar să activați manual anumite funcții SSD pe sistemul dvs. Linux pentru a profita la maximum de unitatea dvs.

Pentru mai multe informații despre cum să profitați la maximum de SSD-urile dvs. pe Linux, asigurați-vă că consultați ghidul nostru despre cum să optimizați SSD-urile pe Linux. Vă va ghida prin pașii pe care îi puteți urma pentru ca SSD-ul să funcționeze cât mai bine posibil pe platforma Linux.

Cele mai bune SSD-uri NVMe de utilizat cu Linux – alegerile noastre

Există sute de SSD-uri NVMe excelente care ies pe piață în fiecare zi și fiecare este mai bun decât precedentul. Dacă te-ai săturat să cercetezi SSD-urile NVMe pentru a-l găsi pe cel mai bun pe care să-l folosești pe computerul tău Linux, consultă alegerile noastre pentru cele mai bune SSD-uri NVMe de utilizat cu Linux.

  Top 10 Linux Cloud Storage pentru utilizatorii puternici

1. Samsung (MZ-V7E1T0BW) 970 EVO SSD

The Samsung 970 Evo este punctul culminant al SSD-urilor NVMe și un favorit în comunitatea de jocuri pentru PC, precum și a pasionaților de computere în general.

Motivul? Este extraordinar de rapid, cu viteze de citire și scriere la 3.500 Mbps și, respectiv, 2.500 Mbps, are o protecție termică excelentă pentru a-l menține rece și este compatibil cu toate sistemele de fișiere Linux disponibile. Utilizatorii pot folosi chiar și software-ul Magician de la Samsung pentru a gestiona dispozitivul pe Linux!

Pro

Are viteze impresionante de citire și scriere cu 3.500 Mbps de citire și 2.500 Mbps. Perfect pentru cei care caută un SSD ultra-rapid de utilizat pe Linux.
„Dynamic Thermal Guard” de la Samsung înseamnă că acest SSD se menține rece în condiții de sarcină grea, evitând problemele de performanță.
SSD-ul funcționează cu Samsung Magician Software, care poate fi folosit pe Linux.
Există un număr mare de opțiuni de stocare disponibile, de la 250 GB la 2 TB.

Contra

Acest SSD, deși excelent, opțiunile extinse de stocare sunt costisitoare. Dacă aveți un buget, poate fi cel mai bine să căutați și alte opțiuni.

2. Silicon Power 1TB NVMe

Puterea Siliciului nu este Samsung. Totuși, e Oferta NVMe de 1 TB este perfect pentru utilizatorii Linux care caută spațiu de stocare amplu la un buget redus, deoarece vine cu viteze excelente de citire/scriere și performanță a datelor. Singura captură este că nu vine cu o tehnologie bună de disipare a căldurii, dar prețul pe GB îl face să merite!

Pro

Are suport pentru PCIe Gen3x4, ceea ce înseamnă că va funcționa fără probleme într-o mare varietate de plăci de bază moderne.
Viteze extraordinare de citire și scriere, care se înregistrează la 3.400 Mbps de citire și, respectiv, 3.000 Mbps de scriere.
Capacitate mare înseamnă că utilizatorii pot stoca tone și tone de date și le pot accesa la viteze vertiginoase.
Utilizează 3D NAND pentru performanță superioară a datelor.

  6 instrumente USB Linux pentru a vă repara computerul

Contra

Lipsa unei tehnologii bune de disipare a căldurii înseamnă că acest SSD se poate supraîncălzi uneori sub sarcină.

3. SSD intern Crucial P5 3D NAND NVMe

Crucial este cunoscut pentru SSD-urile sale excelente și pentru Crucial P5 nu face excepție. Este un SSD mic grozav cu „NAND 3D inovator și tehnologie de control de ultimă oră” de la Crucial pentru performanțe remarcabile, precum și accelerare dinamică a scrierii și corectare a erorilor și opțiuni excelente de stocare. Dacă aveți nevoie de un SSD NVMe excelent, verificați-l pe acesta!

Pro

SSD-ul folosește „Tehnologia inovatoare 3D NAND și controler de ultimă oră” de la Crucial pentru performanțe superioare sub sarcină.
Performanță de citire și scriere foarte rapidă, cu 3400 Mbps de citire și 3000 Mbps de scriere.
Are suport pentru accelerarea dinamică a scrierii și corectarea erorilor.
Vine cu protecție termică încorporată.
Are o mare varietate de opțiuni de stocare, începând de la 250 GB și ajungând la maximum 2 TB.

Contra

Software-ul Crucial „Executive Storage” care poate fi utilizat cu Crucial P5 nu are suport Linux.

4. SSD intern Western Digital WD Blue SN550 NVMe

Western Digital susține că SSD intern WD Blue SN550 NVMe este „de peste 4 ori mai rapid” decât SSD-urile lor SATA și este adevărat. Dacă aveți nevoie de un SSD NVMe excelent pentru Linux, acesta este unul dintre cele mai bune. Introduceți acest SSD NVMe în computerul dvs. Linux; va arde rapid. De ce? Unitatea acceptă viteze de citire de până la 2.600 Mbps și viteze de scriere de până la 1.800 Mbps și cea mai recentă tehnologie de stocare 3D NAND.

  Cum se instalează clientul de sincronizare Nextcloud pe Linux

Pro

Este „de peste 4 ori mai rapid” decât SSD-urile Western Digital SATA, oferind performanțe impresionante, cu viteze de citire de până la 2.600 Mbps și viteze de scriere de până la 1.800 Mbps.
Are o selecție largă de opțiuni de stocare, începând de la 250 GB și ajungând până la 2 TB.
Acceptă PCIe Gen 3 x4 și M.2 2280, permițându-i să fie folosit destul de ușor pe plăcile de bază moderne.
Vine cu 3D NAND, ceea ce înseamnă performanță mai rapidă a datelor sub încărcare.

Contra

Lipsa tehnologiei de disipare a căldurii, ceea ce ar putea însemna supraîncălzire în cazul utilizării intense.

5. SSD PNY CS1030 M.2 NVMe

SSD PNY CS1030 M.2 NVMe este unul dintre cele mai bune SSD-uri NVMe de buget disponibile pentru ca utilizatorii Linux să le verifice. Pentru început, are viteze destul de mari, cu viteze de scriere de 1.900 Mbps și viteze de citire de până la 2.100 Mbp. De asemenea, oferă o cantitate decentă de opțiuni de stocare, începând de la 250 GB, 500 GB și 1 TB, la un preț rezonabil. Ce nu este de iubit?

Pro

Viteze destul de mari, cu viteze de scriere de 1.900 Mbps și viteze de citire de până la 2.100 Mbps.
Suport pentru NVMe Gen 3 și PCIe 3 x4.
Oferă o cantitate decentă de opțiuni de stocare, începând de la 250 GB, 500 GB și 1 TB.

Contra

Lipsa tehnologiei de disipare a căldurii care poate cauza probleme în cazul utilizării intense.

SSD NVMe pe Linux: CONCLUZIE

În această listă, am acoperit cele mai bune 5 SSD-uri NVMe de utilizat pe Linux. Cu toate acestea, există mai mult de 5 SSD-uri NVMe.

Spune-ne în secțiunea de comentarii de mai jos: Care este SSD-ul tău NVMe preferat de folosit pe Linux?

x