Cele mai bune 4 SSD-uri externe pe care utilizatorii Linux le pot alege în 2021

Ești în căutarea unui nou hard disk SSD extern pe care să îl folosești pe Linux? Nu vă puteți da seama ce să utilizați pentru nevoile dvs. de stocare? Noi putem ajuta! Iată lista noastră cu cele mai bune 4 SSD-uri externe de folosit pe Linux!

Cel mai bun SSD extern pentru Linux

SSD-uri pe Linux

Înainte de a cumpăra un SSD pentru a-l folosi pe Linux, înțelegeți că va trebui să utilizați un format de sistem de fișiere Linux pentru a profita la maximum de acesta. Deși sunt excelente și compatibile cu Linux, toate dispozitivele din această listă sunt formatate în NTFS, un format Microsoft Windows.

Pentru a profita la maximum de SSD-ul dvs. extern pe Linux, consultați ghidul nostru despre optimizarea SSD-ului dvs. De asemenea, asigurați-vă că citiți ghidul nostru despre cele mai bune sisteme de fișiere Linux pentru SSDS.

Cele mai bune SSD-uri externe pentru utilizatorii Linux (alegerile noastre)

Există atât de multe SSD-uri externe cu suport Linux. Acestea fiind spuse, există multe SSD-uri externe mediocre, iar utilizatorul obișnuit s-ar putea să nu știe cum să distingă binele de rău. De aceea am făcut această listă. Iată alegerile noastre de top pentru cele mai bune SSD-uri externe de utilizat pe Linux.

1. SSD portabil SAMSUNG T7 1TB

Samsung este regele incontestabil al unităților SSD și pentru un motiv întemeiat. Au o viteză incredibilă de citire și scriere și sunt și la prețuri accesibile (cu excepția cazului în care optați pentru spațiu de stocare masiv). Când vine vorba de SSD-uri externe de utilizat pe Linux, nu căutați mai departe decât SSD portabil SAMSUNG T7.

  Cum să utilizați BleachBit pe Linux

De ce? Pentru început, T7 este un SSD super rapid cu spațiu de stocare amplu, începând de la 1 TB în spațiu și mergând până la 2 TB. În al doilea rând, dispozitivul acceptă atât conectivitate USB standard, cât și USB-C cu cabluri incluse, iar unitatea poate fi criptată opțional folosind software-ul Samsung.

Pro

SSD superrapid cu spațiu de stocare amplu, începând de la 1 TB în spațiu și ajungând până la 2 TB.
Samsung include propriile SSD-uri în produs, care sunt cele mai rapide și mai fiabile unități de pe piață.
În ciuda dimensiunii extinse de stocare a datelor, prețul este extrem de rezonabil.
Unitatea acceptă rate de transfer de date de până la 1050 MB pe secundă, de 4,9 ori mai rapid decât HDD-urile externe.
Unitatea poate fi criptată opțional folosind software-ul Samsung (care este compatibil cu Linux).
Dispozitivul acceptă atât conectivitate USB standard, cât și USB-C cu cabluri incluse.

Contra

Sistemul de fișiere este formatat în NTFS, care este compatibil cu Linux, dar nu este grozav pentru cei care intenționează doar să folosească Linux.

2. SSD portabil SanDisk Extreme

Dacă Samsung nu este stilul tău, o altă alegere excelentă pentru un SSD Linux portabil este SanDisk Extreme. Este foarte mobil și are chiar și un cârlig de carabinier încorporat pentru transport ușor. De asemenea, vine într-o mare varietate de opțiuni de stocare, asigurându-vă că aveți suficient spațiu pentru a vă păstra toate lucrurile.

The Sandisk Extreme este excelent și foarte rapid, de asemenea, cu rate de până la 1050 MB pe secundă, suport pentru USB-C, precum și un design rezistent la șocuri care vă protejează datele împotriva scăderii accidentale a acestora.

Pro

Designul are un cârlig de carabinier încorporat pentru transport ușor.
Hard diskul extern acceptă atât conectivitate USB standard, cât și USB-C cu cabluri incluse.
Vine într-o mare varietate de opțiuni de stocare, începând de la 250 GB și terminând cu 4 TB.
Are o rată de transfer rapidă de până la 1050 MB pe secundă (USB-C).
Designul rezistent la șocuri vă protejează datele împotriva căderilor accidentale.

  Original Sin 2 pe Linux

Contra

Unitatea este menită să fie un dispozitiv USB-C și include un adaptor USB, mai degrabă decât două cabluri separate. Aceasta este o dezamăgire pentru cei care nu doresc să folosească USB-C și doresc un cablu de bună calitate.
Unitatea este formatată în NTFS, formatul sistemului de fișiere Windows. Linux îl poate citi, dar utilizatorii Linux ar putea avea nevoie să îl reformateze pentru a profita la maximum de el manual.

3. Unitate solidă externă portabilă WD 1TB My Passport

În afară de Samsung, Western Digital face SSD-uri destul de bune, iar întreaga lor linie de produse este o dovadă a acestui lucru. Acest SSD extern WD 1TB nu este diferit. Calitate excelentă și funcționează perfect pe orice sistem Linux.

Utilizatorii Linux care caută un extern excelent ar trebui să ia în seamă My Passport, deoarece este destul de impresionant, de la vitezele sale super-rapide de citire și scriere (1050 Mbps de citire și 1000 Mbps de scriere) până la suportul pentru criptare pe 256 de biți și conectivitate USB. . Dacă aveți nevoie de un SSD extern excelent pe Linux, aruncați o privire asupra acestui WD 1 TB My Passport!

Pro

Carcasa vine într-o mare varietate de culori, iar clienții pot alege carcasa care se potrivește cel mai bine cu personalitatea lor.
Unitatea din interior este un SSD bazat pe cip NVMe super rapid, care oferă viteze incredibile de 1050 Mbps de citire și 1000 Mbps de scriere.
Acceptă tehnologia de criptare a parolei pe 256 de biți.
Carcasa SSD este rezistentă la șocuri, iar datele dvs. sunt protejate de căderi accidentale.
Acceptă conectivitate USB tradițională, precum și USB-C. Ambele cabluri sunt incluse, astfel încât nu este nevoie să achiziționați accesorii suplimentare.

  Cum să extragi criptomonede Bitcoin Gold (BTG) pe Linux folosind Minergate

Contra

Vine formatat în NTFS, care funcționează pe Linux, dar nu este un sistem de fișiere grozav pentru a stoca date pe un sistem Linux. Este posibil ca utilizatorii să fie nevoie să formateze manual unitatea înainte de a profita la maximum de ea.
Nu este clar dacă caracteristica de criptare este acceptată pe Linux.

4. Seagate Expansion SSD 500 GB Solid State Drive

Ai un buget? Nu puteți obține ceva care să distrugă banca, dar aveți nevoie de un SSD extern de încredere și rapid pentru utilizare pe Linux? Dacă da, aruncați o privire la SSD de expansiune Seagate. Are 500 GB și, deși mai lent decât Samsung sau Sandisk sau WD, oferă performanțe și fiabilitate excelente.

The SSD de expansiune Seagate este destul de impresionant. Vine cu un cablu USB 3.0 super-rapid care oferă viteze decente de citire și scriere pe orice computer (vin la 400 Mbps). De asemenea, vine într-o carcasă dură, rezistentă la șocuri, care vă va proteja cu siguranță datele.

Pro

Cablul USB 3.0 super-rapid oferă o viteză de citire respectabilă de 400 Mbps și, de asemenea, o viteză mare de scriere.
Modelul de 500 GB este incredibil de accesibil. Cei care doresc un hard disk extern de calitate de la o marcă de încredere precum Seagate pot obține unul fără a pierde banca.
Unitatea poate funcționa pe dispozitive USB-C, iar Seagate are un adaptor disponibil pentru cei care au nevoie de el.
Carcasa dură, rezistentă la șocuri înseamnă că datele dumneavoastră sunt protejate în timpul călătoriilor.

Contra

Adaptorul pentru cablu USB-C nu este inclus, iar utilizatorii trebuie să-l cumpere separat.
SSD-ul, deși rapid și mai accesibil, este un SSD SATA tradițional și oferă rate mult mai lente decât portabilele NVMe de la alte mărci.

Concluzie

În această listă, am trecut peste 4 SSD-uri excelente de utilizat cu Linux. Cu toate acestea, există mai mult de 4 SSD-uri externe pe piață. Deci, care este hard diskul SSD extern preferat de folosit pe Linux? Spune-ne în comentariile de mai jos!