03/01/2024

Cele mai bune 5 instrumente pentru a descărca videoclipuri în flux de pe orice site web

Dacă ISP-ul dvs. limitează alocația lunară de date, streaming video poate fi costisitor. Soluția este să descărcați videoclipuri online pentru a le viziona offline, permițându-vă să revizionați videoclipuri de câte ori doriți, fără a pierde date. Diverse instrumente pentru descărcarea de videoclipuri offline vă pot ajuta să finalizați treaba.

Iată câteva dintre cele mai bune instrumente pentru capturarea și descărcarea videoclipurilor pentru a le viziona offline.

Disponibil pe: Chrome, Firefox și Edge.

Site-uri acceptate: YouTube, Facebook, Instagram, Vimeo, Dailymotion, Lynda, Twitter, Udemy și sute de alte site-uri.

Video DownloadHelper este cu ușurință una dintre cele mai utile extensii de browser pentru descărcarea videoclipurilor în flux pe care le veți instala vreodată. Dezavantajul (un fel de) este că trebuie să îl instalați pe browser; dacă rulați deja numeroase extensii, ultimul lucru de care aveți nevoie este altul care face Chrome și mai lent. Dar dacă descărcați numeroase videoclipuri zilnic, Video DownloadHelper merită cu siguranță.

Extensia adaugă un buton lângă bara de adrese a browserului dvs. Ori de câte ori întâlniți un videoclip online, faceți clic pe butonul pentru a descărca orice videoclip de pe pagina curentă. Folosiți caseta pop-up pentru a decide unde să o salvați pe computer. Rețineți că versiunea Chrome a extensiei nu poate descărca videoclipuri YouTube. Dacă asta vrei, folosește versiunea Firefox.

Disponibil pe: Windows, Mac și Linux.

Site-uri acceptate: YouTube, Facebook, Vimeo, Flickr, Dailymotion și alte câteva site-uri.

4K Video Downloader+ este instrumentul cel mai simplu pentru a captura videoclipuri de pe un site web. Îl recomandăm dacă doriți o opțiune fără bătăi de cap, care necesită aproape zero efort din partea dvs. Funcționează rapid și nu vă limitează descărcarea, plus că este ușor de abordat.

  Jocuri continuă să bâlbâie? Ghid pentru creșterea FPS în jocurile pentru PC

Doar copiați adresa URL a unui videoclip online și inserați-l în 4K Video Downloader+. Puteți lipi linkuri către liste de redare YouTube sau canale YouTube pentru a descărca fiecare videoclip disponibil (4K Video Downloader+ este unul dintre cele mai bune site-uri ale noastre pentru descărcarea listelor de redare YouTube).

De fapt, vă puteți abona chiar și la canalele YouTube și puteți descărca automat videoclipuri noi pe măsură ce sunt disponibile. De asemenea, puteți descărca adnotările și subtitrarile din videoclipurile YouTube.

Descărcările video sunt disponibile în 8K, 4K, 1080p, 720p sau mai puțin (atâta timp cât videoclipul sursă a fost încărcat la acea rezoluție, desigur). În plus, puteți descărca și videoclipuri în formate MP4 sau MKV. Sau puteți descărca numai porțiunea audio în formatele MP3, OGG sau M4A.

Rețineți, 4K Video Downloader+ este o aplicație cu plată, așa că va trebui să o cumpărați pentru a debloca mai multe funcționalități.

Disponibil pe: Windows, Mac

Site-uri acceptate: YouTube, Facebook, Liveleak, Veoh, Vimeo, Dailymotion și alte zeci de site-uri.

Freemake Video Downloader este unul dintre cele mai populare instrumente de descărcare video online pentru orice site. Este ușor de utilizat și relativ flexibil în ceea ce privește opțiunile de calitate și format. Cu toate acestea, singurul mare dezavantaj este că puteți descărca doar videoclipuri de până la 4K. În plus, cu excepția cazului în care vă abonați la unul dintre planurile plătite ale aplicației, nu puteți descărca nimic peste 720p.

În ciuda acestor deficiențe, videoclipurile pot fi descărcate într-o mână de formate, inclusiv AVI, 3GP, FLV, MKV, MP4 și WMV. Dacă doriți doar porțiunea audio, videoclipurile pot fi descărcate și în format MP3. Procesul real necesită doar adresa URL a videoclipului – doar copiați și inserați-l.

  Cum să activați recunoașterea facială pentru camerele video și sonerii HomeKit Secure

Disponibil pe: Windows, Mac și Linux.

Site-uri acceptate: aproape orice site cu streaming video.

JDownloader este un program de descărcare a fluxurilor, dar cu o întorsătură. Luați adresa URL a oricărei pagini care are un videoclip, lipiți-o în aplicație și va scana pagina pentru toate videoclipurile pe care le poate detecta. Puteți alege care dintre videoclipurile detectate doriți să descărcați.

Lucrul frumos despre JDownloader este că nu aveți nevoie de adresa URL directă a unui anumit videoclip. De exemplu, luați un articol MakeUseOf cu cinci videoclipuri încorporate și toate vor fi disponibile pentru descărcare. Nu este nevoie să te uiți să afli adresa URL directă a videoclipului. Acest lucru face să captați mai multe videoclipuri simultan.

Cu toate acestea, interfața JDownloader pare veche și, prin urmare, poate fi confuză pentru unii. Pentru a începe, selectați LinkGrabber în partea de sus, apoi selectați Adăugați linkuri noi în partea de jos. Apoi, aplicația vă va ghida cum să începeți descărcarea.

Disponibil pe: Windows, Mac și Linux.

Site-uri acceptate: YouTube, Facebook, Crunchyroll, Metacafe, Vimeo, Dailymotion și mii de alte site-uri.

Youtube-dl este un instrument pentru utilizatorii avansați care se simt confortabil să utilizeze linia de comandă. Dacă preferați interfețele grafice, scutește-te de durerea de cap și folosește doar una dintre cele enumerate mai sus.

Dar dacă sunteți de acord cu utilitarele din linia de comandă, atunci youtube-dl oferă cea mai mare flexibilitate dintre orice instrument de descărcare video. Totuși, este destul de complicat pentru a avea o curbă de învățare netrivială, așa că pregătește-te să citești documentația, altfel te vei pierde.

  Cum să faci streaming live pe Twitter (X) a jocurilor la fel ca Elon Musk

Ai putea sa incerci si tu youtube-dl-gui, care este o interfață de utilizator front-end neoficială care este disponibilă pentru Windows și Linux. În ciuda curbei sale abrupte de învățare, youtube-dl poate descărca videoclipuri în flux de pe platforme selectate precum Crunchyroll.

Caracteristicile includ mai mulți parametri de selecție și calitate a videoclipurilor, procesarea listelor de redare, limita ratei de descărcare, descărcarea video în lot, denumirea automată a fișierelor, includerea reclamelor și descărcarea de subtitrări (pentru site-uri precum YouTube).

Sunt acceptate următoarele formate: 3GP, AAC, FLV, M4A, MP3, MP4, OGG, WAV și WEBM.

Descărcați videoclipuri de pe orice site

Oricare dintre instrumentele de mai sus vă va ajuta să finalizați treaba dacă întâlniți un videoclip online și doriți să îl salvați pe dispozitiv. Prima opțiune, Video DownloadHelper, permite descărcarea ușoară a videoclipurilor în flux în browser.

Dacă preferați aplicațiile independente, utilizați 4K Video Downloader+, Freemake Video Downloader sau JDownloader. Youtube-dl este pentru utilizatorii avansați confortabil să folosească linia de comandă, deși aceasta este una dintre cele mai robuste soluții.

x