Cele mai bune 5 alternative la Studio Display de la Apple pentru Mac-ul tău

La 1.599 USD, Apple Studio Display este o achiziție costisitoare și, în timp ce monitoarele Apple sunt de obicei scumpe, există opțiuni mai bune astăzi care îl fac să pară vechi. Prin urmare, vă recomandăm să vă cheltuiți banii câștigați cu greu pe oricare dintre aceste monitoare terțe.

REALIZAREA VIDEOCLIPULUI ZILEI

1 monitor MSI MPG 321URX 4K QD-OLED

MSI

Acest monitor 4K QD-OLED de 32 de inchi de la MSI nu este conceput pentru Mac; de fapt, este pentru jucătorii care doresc o rată de reîmprospătare ridicată fără a compromite calitatea imaginii.

În timp ce Studio Display de la Apple folosește un panou LCD IPS 5K de 27 de inchi, MPG 321URX de la MSI folosește panoul QD-OLED de a treia generație de la Samsung, care poate oferi niveluri de negru adevărate, culori vibrante și un raport de contrast infinit pentru o fidelitate vizuală de neegalat.

Nu doar obțineți un afișaj mai mare de 32 de inchi, ci și un panou OLED lucios mult mai bun, care acceptă HDR, spre deosebire de oferta Apple. Este perfect pentru gradarea culorilor și alte sarcini profesionale.

Și nu uitați că Studio Display acceptă doar 60 Hz, în timp ce monitorul MSI 4K QD-OLED poate ajunge până la 120 Hz atunci când este conectat la Mac folosind un cablu de ultimă generație Cable Matters USB-C la DisplayPort.

Ceea ce îl face cu adevărat special este că costă doar 950 USD în momentul scrierii. Asta face ca prețul Apple pentru Studio Display să pară scandalos pentru ceea ce oferă. Cu toate acestea, veți avea nevoie de un adaptor USB-C la DisplayPort.

Acestea fiind spuse, dacă nu sunteți un fan al ecranelor plate, puteți obține același panou Samsung QD-OLED într-un factor de formă curbat, optând pentru AW3225QF de la Alienware in schimb. Ambele oferă specificații similare, dar modelul Alienware costă 1.199 USD.

  Creați o diagramă de aliniere frumoasă cu aceste 5 instrumente [Free Templates]

Cumpără:Monitor MSI MPG 321URX QD-OLED (949,99 USD)

2 Monitor Samsung Odyssey OLED G9 Super Ultrawide (G95SC)

Samsung

Monitoarele super ultrawide sunt puteri de productivitate, iar acesta nu este diferit. Deținerea Samsung Odyssey OLED G9 de 49 de inchi este ca și cum ai avea două monitoare QHD de 27 de inchi stivuite unul lângă celălalt.

Cei care își folosesc Mac-urile în principal pentru editare video vor fi mulțumiți de spațiul impresionant pe ecran pe care îl oferă acest monitor. Puteți vizualiza întreaga cronologie în aplicații de editare video precum Final Cut Pro și Adobe Premiere Pro. Cu toate acestea, rețineți că monitorul este curbat cu o rază de curbă de 1800R.

Singurul neajuns al Odyssey OLED G9 este rezoluția acestuia. Deși are 5.120 x 1.440 pixeli, nu este în niciun caz un afișaj 5K precum oferta Apple. Studio Display-ul oferă o rezoluție verticală de două ori mai mare, dar factorul de formă super ultrawide cuplat cu un panou OLED compensează, după părerea noastră.

Varianta G95SC a Odyssey OLED G9 are funcții smart TV, vine cu o telecomandă și este alimentată de un procesor bazat pe ARM. Deci, nu primiți doar un monitor tipic pentru prețul pe care îl plătiți.

În ciuda lansării la un MSRP de 1.800 de dolari, acum puteți cumpăra Odyssey OLED G9 G95SC pentru puțin sub 1.200 de dolari pe Amazon, ceea ce este o furare pentru ceea ce oferă, mai ales în comparație cu Studio Display. Totuși, asigurați-vă că cumpărați un cablu USB-C la DisplayPort de ultimă generație pentru a obține 120 Hz.

Cumpărați:Samsung Odyssey OLED G9 G95SC (1199,99 USD)

3 Monitor ultrawide Alienware AW3423DWF QD-OLED

Dell

Dacă Odyssey G9 este prea mare pentru biroul dvs., vă recomandăm să luați în considerare un monitor ultrawide standard. Alienware AW3423DWF de la Dell este unul dintre cele mai populare monitoare QD-OLED de pe piață. Folosește panoul QD-OLED de prima generație al Samsung, care are o rezoluție de 3440 x 1440 pixeli.

  Pierderea auzului: Cât de tare este prea tare?

Deși nu se potrivește cu rezoluția de 5K a ecranului Studio, panoul QD-OLED, împreună cu o rată de reîmprospătare mai mare, este un factor greu de trecut cu vederea. Obțineți culori mult mai precise și vibrante, negru perfect și raport de contrast infinit, ceea ce îl face ideal pentru crearea de conținut și alte fluxuri de lucru profesionale.

Obțineți, de asemenea, mai mult spațiu pe ecran decât un monitor 16:9 precum Studio Display, ceea ce îl face o alegere ideală pentru Mac mini sau Mac Studio. Și partea cea mai bună? Costă doar 900 USD, ceea ce îl face cel mai ieftin monitor din această listă. Deci, puteți cheltui banii economisiți pe accesorii esențiale pentru Mac.

Cumpără:Alienware AW3423DWF (899,99 USD)

4 Monitor Samsung ViewFinity S9 5K

Samsung

Următorul pe listă, avem un monitor Samsung care arată foarte asemănător cu Studio Display. Împărtășește în mare parte aceleași specificații și, spre deosebire de afișajul LG UltraFine 5K, panoul LCD IPS de la Samsung poate oferi, de asemenea, 600 de nit de luminozitate maximă.

Vine cu o cameră web modulară 4K, care este mai bună decât camera de 12 MP a Studio Display, care este limitată la rezoluția de 1080p. Cu toate acestea, difuzoarele sale încorporate sunt slabe și nu sunt comparabile cu sistemul de sunet cu șase difuzoare din oferta Apple.

Primești un port Thunderbolt 4 pentru conectarea Mac-ului și trei porturi USB-C standard pentru conectarea accesoriilor. Există și un Mini DisplayPort dacă doriți să conectați un alt computer la el.

ViewFinity S9 include, de asemenea, funcții smart TV și suport pentru Apple AirPlay dacă doriți să oglindiți ecranul iPhone-ului. Telecomanda inclusă facilitează, de asemenea, accesarea aplicațiilor smart TV precum Netflix, Disney+, Apple TV, Spotify și multe altele.

Samsung a lansat Viewfinity S9 în 2023 la 1.599 USD, ceea ce este exact la egalitate cu prețul Studio Display. Din fericire, în 2024, îl poți găsi pe Amazon la mai puțin de 1.000 de dolari, tocmai de aceea îl recomandăm ca alternativă excelentă.

  Remediați eroarea prinsă de excepție netratată CoD Black Ops 2

Cumpărați:Samsung ViewFinity S9 5K (989,90 USD)

5 Ecran ultrafin 5K LG de 27 inchi

LG

Dacă rezoluția 5K este prioritatea dvs. principală și nu vă pasă cu adevărat de clopotele și fluierele unui monitor OLED cu rată mare de reîmprospătare, afișajul LG UltraFine 5K este o alternativă grozavă de Studio Display care s-ar putea potrivi bugetului dvs.

Din punct de vedere al specificațiilor, este foarte asemănător cu Studio Display, cu excepția faptului că poate oferi doar 500 de nits de luminozitate maximă, în timp ce oferta Apple poate ajunge până la 600 de nits. În caz contrar, este un panou LCD IPS standard cu suport pentru gama de culori DCI-P3.

Cu toate acestea, veți rata funcțiile specifice Apple, cum ar fi Center Stage și sunetul spațial, iar camera web de 1080p și difuzoarele stereo interne nu se potrivesc pentru Studio Display. Apple vă oferă o cameră de 12 MP și un sistem de sunet cu șase difuzoare la prețul pe care îl plătiți.

Pe partea bună, afișajul LG UltraFine 5K este mai ieftin decât Studio Display cu peste 400 USD; îl vei găsi pe Amazon la sub 1.200 USD. Din păcate, acesta este mai scump decât majoritatea monitoarelor enumerate aici, dar opțiunile dvs. sunt destul de limitate dacă doriți un afișaj 5K accesibil.

Cumpărați: LG UltraFine 5K (1176,63 USD)

Indiferent dacă doriți un panou OLED superior cu o rată de reîmprospătare mai mare sau un afișaj de înaltă rezoluție 5K, aveți opțiuni mai bune decât Afișajul Studio. Pentru o scalare perfectă în macOS între aplicații, vă recomandăm să optați pentru un monitor 5K precum ViewFinity S9.

Cu toate acestea, un monitor OLED ultrawide sau super ultrawide poate fi greu de trecut cu vederea dacă doriți un afișaj versatil cu mai multă suprafață a ecranului. Totul se reduce la preferințele personale și la modul în care intenționați să utilizați Mac-ul pe termen lung.