Cele mai bune 5 agenți de curățare a registrului pentru Windows 10 (instrumente GRATUITE)

Computerul dumneavoastră încetinește în timp, în funcție de cât de bine îl tratați. De exemplu, dacă sunteți tipul de utilizator care descarcă adesea fișiere și instalează programe, hard disk-ul dvs. ajunge în cele din urmă să devină aglomerat.

Sigur, puteți dezinstala acele aplicații și puteți elimina acele fișiere, dar sistemul dvs. rămâne afectat. Una dintre cauze sunt intrările de registry defecte, pe care le puteți remedia cu ușurință cu un program gratuit de curățare a registrului pentru Windows 10.

Registrul Windows conține setări pentru sistemul de operare și programele software, ceea ce înseamnă că necesită îngrijire adecvată.

Cu alte cuvinte, ar trebui să utilizați un instrument specializat numit un program de curățare a registrului pentru a scana în mod regulat registrul PC-ului, a identifica orice intrări rupte sau nevalide și a le repara. În cele din urmă, veți observa îmbunătățiri ale performanței computerului.

Cel mai bun instrument de curățare a registrului pentru Windows 10

Înainte de a număra în jos principalele instrumente de curățare a registrului pentru computerul dvs. cu Windows 10, dorim să subliniem că nu ar trebui să plătiți pentru un astfel de produs. Există numeroase aplicații freeware care funcționează la fel.

Dacă întâlnești un program premium care pretinde că este specializat în curățarea registryului, merită deranjamentul doar dacă vine cu mai multe funcții dedicate optimizării și întreținerii PC-ului.

1. CCleaner

CCleaner se concentrează în principal pe găsirea și eliminarea fișierelor nedorite, bloatware, suplimente de browser neutilizate și alte elemente inutile care vă împiedică computerul.

Cu toate acestea, CCleaner are și suport încorporat pentru un program gratuit de curățare a registrului care funcționează perfect cu computerele cu Windows 10.

  Cum să importați și să exportați teme în Windows 10

Se învârte în jurul DLL-urilor partajate lipsă, extensiilor de fișiere neutilizate, probleme ActiveX și Class, biblioteci de tip, fonturi, software învechit, elemente de pornire și alte probleme de registry care împiedică sistemul dumneavoastră să funcționeze corect.

CCleaner are versiuni de instalare și portabile cu toate caracteristicile cheie deblocate, inclusiv un program gratuit de curățare a registrului, pe care îl puteți folosi pe computerul dvs. Windows 10 acasă pentru o perioadă nelimitată de timp.

Acordați atenție atunci când configurați CCleaner, deoarece s-ar putea să vă ofere instalarea unui program suplimentar dacă nu îl aveți deja. Este mai sigur să utilizați CCleaner Slim sau CCleaner Portable pentru a evita acest scenariu.

2. Auslogics Registry Cleaner

Spre deosebire de CCleaner, Auslogics Registry Cleaner se ocupă numai de erorile de registry. Este incredibil de ușor de utilizat și capabil să depaneze diverse probleme din registrul Windows, inclusiv comenzi rapide sparte ale meniului Start, lansare rapidă, documente recente și elemente de pe desktop.

Puteți cere Auslogics Registry Cleaner să execute doar o scanare, astfel încât să puteți vedea problemele din registry și să le excludeți pe cele pe care nu doriți să le remediați. În plus, creează automat copii de rezervă ale registrului pentru a vă ajuta să restabiliți setările anterioare dacă computerul dvs. cu Windows 10 începe să se comporte amuzant după ce utilizați acest program gratuit de curățare a registrului.

Cea mai mare problemă cu Auslogics Registry Cleaner este că nu scanează toate zonele acceptate ale registrului de sistem decât dacă achiziționați o licență profesională. În plus, interfața sa grafică este puțin copleșitoare când vine vorba de promovarea altor produse de la Auslogics.

Procesul de instalare este și el puțin complicat, deoarece Auslogics Registry Cleaner oferă instalarea altor programe (pe care le puteți refuza).

3. Wise Registry Cleaner

Wise Registry Cleaner este un program gratuit de curățare a registrului pentru Windows 10, cu o interfață curată și opțiuni intuitive. Este nevoie de o abordare mai elaborată decât cele două aplicații anterioare de pe lista noastră.

  7 browsere Windows ușoare testate pentru utilizarea RAM: care este cel mai bun?

Programul are trei tipuri de curățare: Scanare rapidă care scanează doar intrările de registru sigure, Scanare profundă care ia în considerare totul și Zona personalizată care vă permite să alegeți orice părți ale registrului pentru a le scana și a exclude restul.

Wise Registry Cleaner verifică intrările de registry nevalide când vine vorba de componente ActiveX și COM, căi software, tipuri de fișiere, setări firewall, fonturi, dezinstalează DLL-uri partajate și altele. De asemenea, puteți programa lucrările de curățare a registrului pentru a rula automat.

Mai mult, instrumentul mic acceptă o funcție de defragmentare a registrului, pe care o puteți utiliza pentru a-și reduce dimensiunea și pentru a face computerul să funcționeze mai repede. Câteva funcții de reglare a sistemului vă sunt, de asemenea, puse la dispoziție pentru a accelera pornirea și închiderea PC-ului, pentru a optimiza SSD-ul și setările de rețea și multe altele.

Wise Registry Cleaner are o versiune premium care vă permite să curățați registrul de mai multe profiluri de utilizator, dar majoritatea utilizatorilor nu au nevoie de el. Produsul nu conține reclame și are un omolog portabil.

4. Glarysoft Registry Repair

Glarysoft Registry Repair este un simplu program de curățare a registrului pentru Windows 10 pe care îl puteți folosi gratuit. Este probabil cea mai simplă aplicație din această listă, deoarece începe să vă scaneze registry imediat ce o lansați.

O mulțime de erori sunt acoperite de acest program, inclusiv probleme legate de integritatea registrului, adware și spyware, software învechit, controale personalizate, extensii de fișiere și așa mai departe.

Puteți repara toate problemele cu un singur clic sau puteți examina fiecare problemă. Glarysoft Registry Repair poate șterge intrări, le poate lăsa așa cum sunt sau le poate adăuga la o listă de excludere pentru a le ignora de la toate scanările viitoare. Backup-urile sunt create automat înainte de a face orice modificări.

  Cum să dezactivezi repornirea sistemului pe Windows 10

Utilitarul de curățare a registrului este complet gratuit, deci nu există opțiuni și setări de configurare ascunse. Din păcate, nu are o ediție portabilă.

Singura problemă este că trebuie să fii atent la configurarea Glarysoft Registry Repair, deoarece oferă descărcarea și instalarea unei alte aplicații realizate de același dezvoltator.

5. Folosind Free Registry Cleaner

Ultimul program din lista noastră este Eusing Free Registry Cleaner. Deși încă primește actualizări frecvent, interfața sa învechită arată de parcă ar aparține unei vechi ere vechi Windows, fie că vorbim despre fereastra principală a aplicației sau despre programul de instalare.

Cu toate acestea, Eusing Free Registry Cleaner este un program practic de curățare a registrului, care își face treaba extrem de bine și, de aceea, face treaba. Scanează mai multe părți ale registrului de sistem, inclusiv fișiere și foldere, locații software, fonturi, fișiere de ajutor nevalide, DLL-uri partajate și programe de pornire.

Puteți găsi toate problemele de registry și le puteți repara cu doar câteva clicuri. Instrumentul creează copii de siguranță înainte de a face orice modificări la computer, permițându-vă să restaurați cu ușurință setările anterioare de registry în cazul în care se întâmplă ceva rău.

De asemenea, are un manager de pornire care vă oferă posibilitatea de a accelera secvența de pornire Windows prin dezactivarea aplicațiilor de rulare automată. Utilizarea Free Registry Cleaner funcționează pe Windows 10 fără probleme. Păcat că nu are un omolog portabil.

Curățători de registru: Concluzie

Luând în considerare totul, un instrument de curățare a registrului vă ajută să vă îmbunătățiți computerul cu Windows 10 prin dezordinea sistemului și îmbunătățirea performanței acestuia.

Există multe produse de curățare a registrului premium pe piață. Dar nu credem că ar trebui să plătiți pentru unul, deoarece există și multe gratuități care fac treaba la fel de bine.

Ne-a ratat vreunul dintre agenții tăi preferați de curățare a registrelor? Care este experiența dumneavoastră cu o astfel de aplicație software? Anunțați-ne în secțiunea de comentarii de mai jos.