Cele mai bune 11 jocuri pe rând pentru luptă tactică intensă

Ești un fan al jocurilor strategice și tactice? Dacă ai dat din cap, atunci această listă cu cele mai bune jocuri pe rând nu ar trebui să o ratezi.

Jocurile de strategie pe rând evidențiază aspectele mai intelectuale ale subgenului. Ușurarea oferită de „turnări” ne permite să gândim, să contemplăm și să ne planificăm acțiunile cu cât mai multă acuratețe expertă.

Ce sunt jocurile pe rând?

Jocurile pe rând sunt o subcategorie a jocurilor de strategie în care jucătorii iau decizii sau acțiuni în ordinea rândurilor. Jocul trece apoi la rândul următorului jucător după ce fiecare jucător a avut o perioadă predeterminată pentru a-și termina rândul. Aceste jocuri sunt disponibile pe multe platforme, inclusiv jocuri video, jocuri mobile și jocuri de masă.

Jocurile pe rând sunt renumite pentru modul lor de joc mai deliberat și pentru un tempo mai lent. Ei cheamă frecvent jucătorilor să își planifice următoarele câteva acțiuni și să facă alegeri strategice în funcție de situație. Aceste jocuri pot fi jocuri video mai sofisticate sau jocuri de societate simple, cum ar fi șah și dame.

Jocurile pe rând au avantajul de a permite jucătorilor să-și ia timpul și să-și analizeze alegerile. Deci, a devenit o opțiune populară pentru persoanele care preferă un ritm de joc mai lent. Jocurile pe rând sunt diverse pentru diferite preferințe de joc, deoarece pot fi jucate singur sau cu prietenii. Să învățăm acum cum să abordăm aceste jocuri.

Cum să abordați și să excelați în jocurile pe rând?

Este nevoie de o strategie diferită pentru jocurile pe rând decât pentru cele în timp real. Următoarele sfaturi vă vor ajuta să reușiți în jocurile pe rând:

Recunoașteți mecanica jocului

Citiți cu atenție instrucțiunile și confirmați că știți cum funcționează jocul.

Observați răbdarea

Ai timp să-ți organizezi mișcările în jocuri pe rând. Asigurați-vă că alegeți cursul optim de acțiune, acordând strategiei tale multă gândire.

Preziceți mișcările adversarului dvs

Cu informațiile disponibile, încercați să ghiciți ce va face adversarul în continuare. Acest lucru vă va ajuta să vă stabiliți o strategie și să le descurajați pe ale lor.

Găsește echilibrul în atac și apărare

Asigurați-vă că găsiți un echilibru între atac și apărare, nu vă concentrați doar pe ambele părți. Strategia ideală pentru a reuși este de obicei una echilibrată.

Invata din greseli

Evaluează-ți performanța și notează orice greșeli pe care le-ai făcut. Vei deveni un jucător mai bun, iar asta îți va ajuta strategia. Păstrează-ți răbdarea și concentrează-te pe planul pe termen lung.

Practică, practică și practică

Joacă mai mult și vei deveni mai bine, așa că exersează-te. În cele din urmă, veți putea reuși la jocurile pe rând dacă continuați să exersați.

Din cauza lipsei de presiune pentru a răspunde instantaneu la condițiile schimbătoare, jocurile pe rând pot fi mai puțin supărătoare decât cele în timp real. Jocurile pe rând beneficiază jucătorii în mai multe moduri. Ele, în primul rând, oferă jucătorilor libertatea de a delibera și de a-și lua timpul, ceea ce poate duce la un joc mai strategic și mai inteligent.

În plus, jocurile pe rând au adesea o poveste puternică sau o componentă de poveste, care le poate spori imersiunea și atractivitatea.

Iată o listă de jocuri pe rând, care oferă cea mai bună experiență de luptă tactică intensă și te țin lipit de locurile tale până la sfârșit.

Age Of Wonderers: Planetfall

La lansare, în jocul Age of Wonderers: Planetfall există șase facțiuni, fiecare cu soldații și modul de joc. O figură de lider personalizabilă care poate explora lumea, poate participa la diplomație, poate sprijini operațiuni ascunse și eforturi de spionaj și poate declara război este ceea ce jucătorul controlează în calitate de comandant al unei anumite facțiuni.

  7 Cel mai bun software de integrare a angajaților pentru HR în 2023

Alte orașe vor intra sub autoritatea jucătorilor pe măsură ce cresc și fiecare poate fi administrat independent. Jucătorii pot ataca taberele inamice pentru a-și lua tehnologia și a scăpa resursele de pe hartă pentru cercetare.

Jucătorii trebuie să își gestioneze resursele, să exploreze noi tehnologii și să negocieze cu alte grupuri pentru a susține relațiile diplomatice și a se angaja în luptă. Cu toate acestea, Age of Wonders: Planetfall este o experiență captivantă și provocatoare pentru iubitorii de jocuri de strategie pe rând, cu fundalul SF realist și jocul strategic complicat.

Dezvoltat de – Triumph Studios

Publicat de – Paradox Interactive

Data lansării – 6 august 2019

Platforme disponibile – PS4, Xbox One și Windows

Frații de luptă

Jucătorii din lumea medievală de fantezie scăzută a Battle Brothers comandă un grup de mercenari încredințați să îndeplinească diverse sarcini, cum ar fi paza așezărilor, distrugerea bandiților sau monștrilor sau escortarea rulotelor. Jucătorii pot recruta noi războinici, pot achiziționa și vinde echipamente și pot participa la lupte cu diverși inamici pe harta lumii creată dinamic a jocului.

Lupta pe ture are mai multe opțiuni tactice, inclusiv flancare, atacuri extinse și controlul moralului. Jucătorii trebuie să gestioneze banii, echipamentele și conexiunile companiei lor cu diverse grupuri și așezări și să se angajeze în război. Permadeath este o caracteristică a jocului, ceea ce înseamnă că pierderea războinicilor în luptă are un efect de durată.

Mai mult, Battle Brothers este un joc de strategie complex și convingător, bazat pe rând, care, pentru a avea succes, necesită planificare strategică, micromanagement și o planificare prealabilă atentă. Fanii jocurilor pe rând le vor plăcea să joace acest joc și vor rămâne implicați în lupte tactice intense.

Dezvoltat de – Overhype Studios

Publicat de – Overhype Studios

Data lansării – 24 martie 2017

Platforme disponibile – Steam, PS4 și Xbox Series

Civilizația VI

În jocul video de tactici pe rând, Civilization VI, jucătorii concurează împotriva adversarilor AI controlați de computere pentru a-și extinde propria civilizație de la un singur trib la dominația asupra întregii lumi în numeroase epoci de dezvoltare.

Jucătorii supraveghează o civilizație pe care o aleg între epoca preistorică și viitorul apropiat și își avansează tehnologia, cultura și sistemul guvernamental. Pe lângă faptul că călătoresc pe planeta creată aleatoriu și dau peste alte civilizații și barbari, ei descoperă orașe și le dezvoltă prin construirea de mine, ferme și alte îmbunătățiri.

Inamicii AI au acum noi obiective care afectează modul în care jucătorii interacționează. Câteva dintre aceste obiective sunt specifice fiecărui lider, modelându-și personalitățile, momentele istorice și politicile. Mai mult, fiecare personaj AI are un obiectiv secret care poate fi descoperit doar prin spionaj.

Dezvoltat de – jocuri Firaxis

Publicat de – jocuri 2K

Data lansării – 16 noiembrie 2018

Platforme disponibile – Nintendo Switch, PS4 și Xbox One

Cel mai întunecat temniță

În jocul de rol Darkest Dungeon, jucătorul controlează un grup de eroi și exploratori care explorează diverse temnițe și se angajează în luptă cu creaturile care locuiesc în interior. Înainte de a intra într-o temniță, jucătorul poate gestiona o listă de eroi și un inventar în Hamlet, „orașul centru” al jocului, care este aproape de casă.

Modul de joc este pe rând. Eroii, totuși, au defecte, deoarece sunt susceptibili la stres și alte condiții care le pot afecta capacitatea de a performa bine în luptă. Mecanismul unic de stres al jocului testează duritatea mentală a eroilor datorită ororilor pe care le întâlnesc.

Un erou care poate experimenta un nivel excesiv de stres poate suferi un atac de cord, care l-ar putea pune în pericol dacă nu este tratat imediat după aceea. Cu toate acestea, Darkest Dungeon este un joc complex și evocator care necesită o planificare atentă și o execuție pentru a supraviețui universului său sumbru și iertător.

  12 cele mai tari produse de inele Elden pe care le puteți cumpăra

Dezvoltat de – Redhook Studios

Publicat de – Redhook Studios

Data lansării – 19 ianuarie 2016

Platforme disponibile – Nintendo Switch, PS4 și Xbox One

Legendă fără sfârșit

Endless Legend este un joc tactic 4X pe turn, în care jucătorii controlează o civilizație pentru a cuceri, extinde, exploata și distruge calea spre dominație într-o lume fictivă numită Auriga. Jocul are numeroase facțiuni distincte, fiecare cu specialități, unități și progrese tehnologice. Jucătorii trebuie să își gestioneze cu succes resursele, diplomația, cercetarea și lupta pentru a câștiga.

Jocul are un sistem meteorologic realist, anotimpuri în schimbare și un cadru unic de căutare a facțiunii care adaugă gameplay-ului și profunzimea poveștii. Un mecanism profund și adaptabil de construire a orașului este inclus în joc, cuplat cu un arbore tehnologic modular care le permite jucătorilor să aleagă calea de creștere a civilizației lor.

Harta globului Endless Legend cuprinde regiuni distincte, spre deosebire de jocurile anterioare 4X. În general, Endless Legend este un joc de strategie captivant și provocator, care oferă iubitorilor genului 4X o experiență profundă și distractivă.

Dezvoltat de – Amplitude Studios

Publicat de – Sega

Data lansării – 18 septembrie 2014

Platforme disponibile – Windows și Mac OS

Into The Breach

În jocul Into Breach, umanitatea se confruntă cu o hoardă de monștri enormi cunoscuți sub numele de Vek. Utilizatorul controlează războinici care pilotează mech-uri gigantice care pot fi echipate cu diverse arme, armuri sau alte echipamente pentru a le înfrunta. Sistemul de luptă pe ture al jocului le permite jucătorilor să planifice modul în care echipa lor va reacționa la mișcările și actele inamicului care prefigurează loviturile lor.

Mai mult, jucătorul va controla trei mech-uri diferite în bătălia împotriva Vek-ului, iar obiectivul fiecărei hărți va avea o anumită cantitate de ture de finalizat. Protejarea clădirilor civile care susțin rețeaua electrică care alimentează mech-urile este obiectivul principal pentru orice hartă, dar pot exista și alte obiective.

Șahul a fost folosit pentru a compara modul de joc al lui In the Breach, deoarece se concentrează mai mult pe menținerea controlului poziției și pe sacrificiile unității decât pe depășirea adversarului.

Dezvoltat de – Subset Games

Publicat de – Subset Games

Data lansării – 28 august 2018

Platforme disponibile – Nintendo Switch, Windows și Mac OS

Alpha Centauri

O vedere captivantă este folosită pentru a juca jocul de strategie pe rând Alpha Centauri, care are un fundal științifico-fantastic. Jocul se concentrează pe cei șapte lideri de facțiuni pe care jucătorul îi selectează din cele 14 opțiuni din Alpha Centauri, Alien Crossfire și Planet.

Într-o luptă pentru colonizarea și cucerirea Planetei, jucătorul controlează unul dintre lideri. Jucătorii pot câștiga și prin capturarea tuturor facțiunilor adverse, obținerea a trei sferturi din votul popular, gestionarea pieței globale de energie, finalizarea proiectului secret Ascension to Transcendence sau, pentru facțiunile extraterestre, construind șase Generatoare Subspațiale.

Un joc pentru un singur jucător, opțiuni de personalizare și multiplayer sunt toate incluse în Alpha Centauri. Jucătorul poate modifica jocul selectând setările la începutul jocului, folosind editorii de scenarii și hărți stabilite și schimbând fișierele jocului pentru Alpha Centauri.

Dezvoltat de – Firaxis Games

Editat de – Electronic Arts

Data lansării – 31 ianuarie 1999

Platforme disponibile – Windows și Mac OS

Unitatea de comandă II

Un joc de război tactic pe rând, care atinge un echilibru între realismul istoric și designul abstract al jocului este Unity of Command II. Interfața cu utilizatorul (UI) a jocului a fost simplificată pentru a simplifica navigarea în numeroasele sale componente, inclusiv managementul unităților, luptă și logistică. Pentru a câștiga, jucătorii trebuie să-și folosească strategic toate bunurile, inclusiv proviziile și întăririle.

Componenta de campanie a jocului include evenimente dinamice care pot afecta evoluția bătăliilor, iar jucătorii pot decide să facă alegeri istorice care ar putea schimba modul în care se desfășoară războiul. Unity of Command II include, de asemenea, un mod multiplayer robust, permițând jucătorilor să concureze cap la cap.

  Cum să dezactivezi contul OfferUp

Jucătorii își pot asuma atât rolul armatei Axei, cât și al armatei sovietice în diferite campanii din acest joc, care se concentrează pe frontul de est al conflictului. În general, Unity of Command II este un joc de strategie complex și convingător, bazat pe rând, care prezintă un punct de vedere original asupra frontului de Est al celui de-al Doilea Război Mondial.

Dezvoltat de – 2×2 Games, Coreteam

Publicat de – 2×2 Games

Data lansării – 12 noiembrie 2019

Platforme disponibile – Steam

Zorii Războiului III

Dawn of War III este un joc de strategie în timp real cu elemente din arene de război online multiplayer. Space Marines, Eldar și Orks sunt trei facțiuni care pot fi jucate în universul Warhammer 40.000 în care se desfășoară jocul. Fiecare facțiune are unități speciale, abilități și stiluri de joc proprii.

Jucătorii trebuie să obțină resurse, să construiască baze și să-și gestioneze forțele pentru a câștiga lupte frenetice. Mai mult, jocul introduce super unități puternice care pot înclina balanța luptei în favoarea jucătorului. Atât opțiunile single-player, cât și multiplayer sunt disponibile în Dawn of War III, acesta din urmă permițând până la șase persoane să concureze în mai multe scenarii de joc.

Pentru cei care se bucură de universul Warhammer 40.000 și de jocurile de strategie autentice în general, Dawn of War III oferă o experiență strategică cuprinzătoare și captivantă care umple jucătorii de fior și entuziasm.

Dezvoltat de – Relic Entertainment

Publicat de – Sega

Data lansării – 27 aprilie 2017

Platforme disponibile – Windows și Mac OS

Jucătorul din XCOM: Enemy Unknown preia comanda unei forțe militare de top, însărcinată cu protejarea Pământului de invazia extraterestră. Lupta tactică și managementul bazei sunt cele două moduri de joc. Jucătorul trebuie să aloce resurse, să investigheze tehnologia de ultimă oră și să antreneze războinici în modul de gestionare a bazei pentru a se pregăti pentru bătăliile iminente.

Jucătorul comandă un grup de soldați în operațiuni de neutralizare a amenințărilor extraterestre în modul de luptă tactică. Jocul oferă mai multe clase de trupe cu abilități unice, rute de avansare și multe instrumente și arme. Unitățile și strategiile speciale ale extratereștrilor ajută la menținerea jocului interesant și provocator.

O variație de niveluri de dificultate este disponibilă pentru joc. Mai mult, jocul are o mecanică de moarte permanentă, ceea ce înseamnă că odată ce un soldat este ucis în luptă, acesta este pierdut pentru totdeauna. Acest lucru crește tensiunea și complexitatea strategică a jocului.

Dezvoltat de – Firaxis Games

Publicat de – 2K Games

Data lansării – 9 octombrie 2012

Platforme disponibile – Xbox 360, PS3 și Windows

Personajul-jucător din XCOM 2: Collection este liderul organizației militare XCOM, care a fost redusă la un grup care luptă împotriva controlului extraterestru continuu al Pământului. Datorită sistemului de luptă pe ture, bătăliile pot fi planificate strategic și decise tactic.

Jucătorul trebuie să își coordoneze bunurile și trupele pentru a-și îndeplini obiectivele în joc. Există diverse misiuni, inclusiv totul, de la operațiuni de salvare la sabotaj. Jocul principal și patru pachete DLC — Vânători de străini, Ultimul cadou al lui Shen, Războiul alesului și Pachetul moștenire tactică — sunt toate incluse în colecția XCOM 2.

DLC-urile oferă jucătorilor mai multe povești, oponenți și posibilități de personalizare a soldaților. Cu o narațiune captivantă, multe opțiuni de personalizare și un război tactic aprig, XCOM 2 Collection oferă o experiență de strategie provocatoare și plăcută pe rând.

Dezvoltat de – Firaxis Games

Publicat de – 2K Games

Data lansării – 5 februarie 2016

Platforme disponibile – Nintendo Switch, PS4 și Xbox One

Concluzie

Jocurile pe rând pot fi distractive și interesante pentru jucători. Aceste jocuri necesită adesea răbdare, strategie și gândire critică, deoarece jucătorii trebuie să-și evalueze cu atenție jocurile și să prezică următoarea mișcare a adversarului. În plus, jocurile pe rând oferă un ritm de joc mai lejer, permițând jucătorilor să delibereze și să-și ia timpul fără să se simtă grăbiți sau sub presiune.

Jocurile pe rând pot fi jucate și singure sau cu alții, deoarece multe acceptă modurile single-player și multiplayer. Jocul cu ture poate fi o modalitate grozavă de a te relaxa, de a provoca creierul și de a te distra cu o competiție amicală.

De asemenea, puteți explora unele dintre cele mai bune jocuri gacha.