06/04/2023

12 cele mai bune instrumente pentru a crea colaje video memorabile

Indiferent dacă îți place să împărtășești cu nerăbdare câteva priviri din viața ta pe rețelele de socializare sau dacă vrei să devii un creator de conținut, ar trebui să știi deja importanța conținutului video.

Cu toate acestea, partajarea totul într-un singur clip video este adesea imposibilă. În timp ce încărcați un astfel de videoclip, trebuie să faceți un pic de compromis și să lăsați unele dintre lucrurile bune afară. Aici intervin colajele video. Colajele video sunt o modalitate excelentă de a vă evidenția părțile preferate din diferite videoclipuri și de a le reuni pe toate, astfel încât niciun lucru important să nu rămână în urmă.

Indiferent de scopul dvs., fie că este vorba de afișarea momentelor importante ale unui eveniment sau de promovarea canalului dvs. YouTube, crearea de colaje video vă poate ajuta să realizați acest lucru. În prezent, mulți editori video sunt disponibili pe piață, fiecare pretinzând că este capabil să producă cele mai bune colaje video.

Pentru a elimina confuzia, am selectat cele mai bune instrumente pentru a crea colaje video memorabile. Citiți mai departe pentru a afla mai multe.

Cum atrage videoclipul mai multe audiențe?

Este un fapt cunoscut că conținutul video poate stimula implicarea publicului în mod eficient. Dar întrebarea este cum? Mai jos, vom menționa câteva dintre aceste motive:

Oamenii sunt cunoscuți pentru că au o durată scurtă de atenție. Pe măsură ce videoclipurile sunt mai interesante, este mai probabil ca videoclipurile să atragă atenția spectatorului în comparație cu textul sau imaginile. De asemenea, statisticile sugerează că oamenii sunt de 27 de ori mai înclinați să facă clic pe un buton video decât pe o imagine statică.

Interesant este că, conform renumitului studiu Forrester al lui McQuivey, un videoclip valorează 1,8 milioane de cuvinte pe minut. Da, 1,8 milioane. Nu e de mirare de ce videoclipurile rezonează mai mult cu publicul decât alte tipuri de conținut.

De asemenea, impactul de reținere al videoclipurilor este mult mai mare decât orice alt tip de conținut. Regresia este o situație în care trebuie să recitiți textul unei întregi pagini după ce tocmai ați terminat de citit, deoarece fie v-ați pierdut concentrarea la jumătatea drumului, fie nu vă amintiți ce ați citit.

Regresia este un fenomen comun în timpul citirii textelor. În comparație, studiile arată că procentul de retenție al creierului uman este de 95% în timp ce vizionați un videoclip. Aceasta este o diferență uriașă în comparație cu reținerea de 10% în timpul citirii.

În plus, creierul uman poate procesa mai bine imaginile, ceea ce este de 60.000 de ori mai rapid decât textul. De aceea, implicarea publicului crește cu videoclipuri. Studiile au arătat că 65% din populația lumii învață vizual. Prin urmare, orice brand care caută o mai bună implicare a publicului ar trebui să se concentreze mai mult pe crearea de conținut video decât pe conținut textual sau static.

  Cum să ștergeți un depozit GitHub?

Cum este un colaj video diferit de un colaj obișnuit?

Un colaj video este un tip de colaj pentru a vă afișa fotografia sau montajul video. Spre deosebire de un colaj foto, o serie de fotografii reunite, un colaj video ia naștere atunci când mai multe imagini, clipuri video, GIF-uri etc., sunt adunate într-un mod atrăgător.

Producătorii de colaje video sunt mai avansați în ceea ce privește funcțiile în comparație cu cei care produc colaje foto. Creatorii de colaje video permit utilizatorilor să-și îmbogățească colajele cu muzică de fundal, animații, tranziții și multe altele.

Colajele de imagini sunt ideale numai pentru conținut static. Colajele video, pe de altă parte, creează conținut vizual dinamic care stârnește mai mult interes în public și stimulează implicarea.

Să vedem acum câțiva dintre cei mai buni producători de colaje video care vă pot ajuta să creați colaje video superbe pentru publicul dvs.:

InVideo

InVideo îi ajută pe utilizatori să realizeze colaje video uimitoare din imaginile și videoclipurile lor online. Acest instrument online vine cu o mulțime de caracteristici interesante, cum ar fi șabloane video artistice, muzică, tranziții video, stoc media, animații și multe altele.

De asemenea, puteți crea mai multe kituri de marcă și le puteți aplica videoclipurilor dvs. cu un singur clic. Utilizatorii își pot adăuga echipele și pentru a colabora și cu colegii lor. În plus, puteți înregistra voci off pentru videoclipurile dvs. și chiar puteți opta pentru facilități de transformare a textului în vorbire.

În prezent, InVideo are un plan gratuit cu funcții limitate. Persoanele care doresc să facă upgrade și să utilizeze mai multe funcții își pot achiziționa planurile plătite lunare sau anuale începând de la 30 USD/lună și, respectiv, 15 USD/lună.

Canva

Canva este o modalitate ușoară de a crea și de a personaliza colaje video în diverse scopuri. Producătorul de colaje video de la Canva are funcții precum șabloane gratuite, machete, videoclipuri stoc gratuite, muzică fără drepturi de autor, efecte sonore, animații etc.

Pe lângă fotografii și videoclipuri, puteți folosi GIF-uri și pentru a face colaje. Descărcarea și partajarea simplă de la Canva fac totul cu atât mai ușor. De asemenea, dacă doriți să utilizați autocolante, ilustrații, pictograme etc., în videoclipurile dvs., acestea oferă o colecție imensă de elemente de design din care să alegeți.

În timp ce Canva oferă un plan gratuit, acesta este limitat în ceea ce privește caracteristicile. Pentru funcții premium, utilizatorii trebuie să-și cumpere planurile plătite începând de la 12,99 USD/lună (facturat lunar) și 9,99 USD/lună (facturat anual).

Wave.video

Wave.video vă permite să combinați numeroase clipuri unul lângă altul și să creați cu ușurință colaje video atrăgătoare. De asemenea, oferă câteva alte funcții utile, cum ar fi șabloane, material de stocare, aspect, interfață de utilizare intuitivă, suport pentru mai multe platforme și multe altele.

  Cum să marcați e-mailurile ca citite în Gmail

În plus, Wave.video vă permite să adăugați BGM, texte etc. la videoclipurile dvs. pentru a oferi spectatorilor o experiență mai îmbogățită.

În prezent, Wave.video are un plan gratuit cu funcții limitate. Pentru a debloca funcții suplimentare, utilizatorii trebuie să achiziționeze unul dintre planurile plătite lunare sau anuale, începând de la 20 USD/lună și, respectiv, 16 USD/lună.

Adobe Express

Adobe Express ajută utilizatorii să creeze colaje video uimitoare în câteva minute. Funcții precum șabloane, subtitrări, efecte ușor de aplicat, partajare ușoară, fotografii stoc, animații etc., vă pot ajuta să vă duceți colajele video la nivelul următor.

Adobe Express vă permite, de asemenea, să alegeți o temă și să decideți aspectul general al conținutului dvs. video. Inutil să spun că acest lucru face ca procesul de creare a colajului să fie o experiență fără probleme.

Adobe Express cu un plan gratuit și premium care începe de la 9,99 USD/lună, primul oferind funcții de bază, iar cel de-al doilea toate caracteristicile premium.

Kapwing

Kapwing vă permite să faceți cu ușurință colaje video sau videoclipuri pe ecran împărțit. Vă ajută să creați colaje video folosind videoclipuri, imagini, GIF-uri și multe altele, împreună cu muzica de fundal. Kapwing este o modalitate frumoasă de a construi narațiuni izbitoare, cu peste 60 de șabloane din care să alegeți.

În plus, puteți adăuga autocolante, crește/scădea volumul, îmbina mai multe clipuri video, colabora cu alții etc., pentru o eficiență și productivitate sporite.

Kapwing oferă un plan gratuit pentru cei care încep, cu restricții multiple. Funcțiile avansate vin numai cu planurile lor plătite, începând de la 6 USD/lună (facturate anual).

Smilebox

Crearea de colaje video minunate este ca o plimbare cu Smilebox la dispoziție. Alegeți doar imaginile sau clipurile video, iar Smilebox se va ocupa de restul. Acest instrument convenabil are multe caracteristici, inclusiv șabloane, muzică de fundal, partajare ușoară, stocare nelimitată, semnătură comercială, animații etc.

Smilebox le permite utilizatorilor să modifice culorile, să adauge texte, să schimbe fundalurile și multe altele pentru a crea colaje video cu aspect profesional în câteva minute. Și partea cea mai bună? Smilebox este absolut gratuit de utilizat.

VEED

Creatorul de colaje video de la VEED este un instrument online care permite utilizatorilor să realizeze colaje video uimitoare, indiferent de scopul lor. Pe lângă șabloanele la îndemână, VEED oferă utilizatorilor o mulțime de instrumente excelente de editare.

De asemenea, permite utilizatorilor să-și îmbunătățească colajele video cu diverse filtre, emoji-uri, SFX, autocolante, subtitrări automate și multe altele. Interfața sa de utilizare minimalistă, intuitivă este, de asemenea, un plus masiv.

În prezent, planul limitat de funcții VEED este gratuit pentru toți. Planurile lor plătite au mai multe funcții începând de la 10 USD/utilizator/lună (facturate anual).

Flixier

Flixier este o modalitate simplă de a crea colaje video atractive online, direct din browser. Nu doar atât, Flixier îi ajută și pe utilizatori să adauge texte, texte în mișcare, efecte, muzică, titluri animate, grafică etc.

  Cum să măriți și să micșorați un document Word

După ce colajul video este gata, îl puteți descărca cu ușurință sau îl puteți partaja cu până la șapte platforme online simultan.

La momentul publicării, generatorul de colaje video online de la Flixier este gratuit.

Abraia

Crearea de colaje video cu muzică a devenit ușoară. Cu Abraia, poți amesteca fără efort diferite imagini, clipuri video etc., pentru a face ceva uluitor. Redimensionați, decupați sau redimensionați videoclipul pentru a se potrivi nevoilor dvs. specifice.

În plus, utilizatorii pot personaliza fonturile, stilurile și ce nu pentru a-și personaliza colajele video. De asemenea, puteți înregistra voci off și le puteți folosi în colaje. Abraia îmbină și sincronizează automat sunetul. Deci, vă puteți aștepta întotdeauna la un proces de realizare a colajelor fără probleme.

Deocamdată, Abraia nu are niciun abonament lunar/anual. În schimb, oferă opțiuni de cumpărare pe bază de credit, începând de la doar 9 USD.

Fastreel

Fastreel de la Movavi este un instrument simplu pentru a crea colaje video cu aspect profesional pe care să le utilizați oriunde doriți. Există mai multe șabloane din care puteți alege. FYI, dacă utilizați mai multe clipuri video, instrumentul va bucla automat clipurile mai scurte pentru a se potrivi cu cel mai lung videoclip. Interfața de utilizare minimă, ușor de navigat, este perfectă pentru cei cu puține sau deloc cunoștințe de tehnologie.

Colajele create folosind planul gratuit Fastreel vin cu filigrane. Pentru ieșiri fără filigran, au planuri plătite care pornesc de la 5,95 USD/video. De asemenea, are un plan de cea mai bună valoare de 49,95 USD/an, oferind acces la toate șabloanele și instrumentele.

Renderforest

Folosind Renderforest, puteți realiza colaje video impresionante pentru a vă crește implicarea. De la o multitudine de șabloane la palete de culori interesante până la stiluri uimitoare – Renderforest are totul pentru a deveni creatorul tău ideal de colaje video.

În plus, Renderforest vă permite să adăugați un BGM captivant sau vocea off auto-înregistrată pentru a vă îmbunătăți într-o mare măsură videoclipurile.

În prezent, Renderforest are un plan gratuit pentru totdeauna cu funcții limitate. Prețul planului premium cu funcții suplimentare începe de la 9,99 USD/lună.

Typito

Typito este un instrument online pentru realizarea de colaje video superbe, amestecând diferite fotografii și videoclipuri și adăugând muzică de fundal.

Desfășurați-vă creativitatea cu caracteristicile uimitoare ale Typito, inclusiv suprapuneri, milioane de material de stocare premium, previzualizare și export rapid, un kit de marcă, un editor ușor de glisare și plasare etc.

Pe lângă planul lor gratuit, Typito oferă diferite planuri plătite lunare și anuale cu funcții suplimentare, începând de la 18 USD/lună și, respectiv, 15 USD/lună (facturat anual).

Cuvinte finale

În concluzie, colajele video sunt o modalitate interesantă de a atrage mai mulți spectatori și de a crește implicarea în rețelele sociale/canal. Aici, am enumerat cele mai bune instrumente pentru a crea colaje video memorabile.

Identificați-vă nevoile și consultați acest articol pentru a găsi creatorul ideal de colaje video. Eliberează-ți creativitatea și arată de ce ești cu adevărat capabil. Noroc!

Apoi, verificați cel mai bun producător și editor video pentru macOS și Windows.

x