Cele 5 diferențe cheie dintre Galaxy S24 Ultra și S23 Ultra

Samsung și-a prezentat cel mai recent smartphone emblematic, Galaxy S24 Ultra, la evenimentul Galaxy Unpacked din ianuarie 2024. Dar merită un upgrade față de predecesorul său, Galaxy S23 Ultra? Să comparăm cele două și să verificăm îmbunătățirile.

1. Cadru din titan cu margini plate

Samsung

Deși atât S24 Ultra, cât și S23 Ultra au un afișaj AMOLED de 6,8 inci, primul are rame puțin mai subțiri, cu margini plate. Samsung pare să fi luat notițe de la iPhone 15 Pro pe care l-am revizuit în 2023, deoarece a renunțat la cadrul din aluminiu al lui S23 Ultra pentru unul din titan mai durabil.

Ecranul lui S24 Ultra poate oferi până la 2.600 nits de luminozitate maximă, în timp ce predecesorul era limitat la 1.750 nits. Deși nu veți observa nicio diferență în interior, îmbunătățirile sunt mai bune pentru utilizarea în aer liber sub lumina directă a soarelui. Galaxy S24 Ultra este, de asemenea, puțin mai subțire, cu 0,3 mm.

2. Teleobiectiv 5X 50MP

Samsung

Este posibil să fiți familiarizat cu teleobiectivul 10x de pe S23 Ultra. Samsung a înlocuit această cameră de 10x 10MP cu un teleobiectiv mai practic de 5x 50MP pe S24 Ultra. Această modificare menține calitatea imaginii cu un număr mai mare de megapixeli, permițând un zoom digital de 10x în utilizarea de zi cu zi, oferind în același timp beneficiile unui zoom optic de 5x.

În plus, atât S24 Ultra, cât și S23 Ultra au specificații identice ale camerei, având o cameră principală de 200 MP, o cameră ultra-largă de 12 MP și o cameră frontală de 10 MP.

Galaxy S24 Ultra îmbunătățește Nightography cu un OIS cu un unghi de corecție de 2 ori mai larg. Acest lucru ajută la îmbunătățirea stabilității pentru a vă asigura că videoclipurile rămân de înaltă calitate, chiar dacă vă deplasați. De asemenea, include un optimizator de scenă și un îmbunătățitor de imagine AI. Aceste funcții analizează fiecare fotografie și optimizează detaliile imaginii pentru a produce rezultate mai vii și mai precise.

3. Snapdragon 8 Gen 3

Samsung/YouTube

Galaxy S24 Ultra este alimentat de cipul Snapdragon 8 Gen 3, care utilizează procesul de 4 nm al TSMC. susține Qualcomm cipul oferă o îmbunătățire cu 30% a performanței CPU și o creștere cu 25% a performanței GPU-ului. Pe de altă parte, Galaxy S23 Ultra dispune de Snapdragon 8 Gen 2, care este încă incredibil de capabil chiar și pentru utilizatorii puternici.

În timp ce varianta de stocare de 256 GB a lui S23 Ultra a fost livrată cu doar 8 GB de RAM, S24 Ultra primește 12 GB de RAM în toate variantele. Și, deși ambele modele au aceeași baterie de 5.000 mAh, cipul Snapdragon 8 Gen 3, mai eficient din punct de vedere energetic, ar trebui să permită S24 Ultra să dureze mai mult dacă trecem pe aici. Afirmațiile Qualcomm.

Samsung Galaxy S24 Ultra se mândrește, de asemenea, cu un sistem de răcire îmbunătățit, cu o cameră de vapori care este de 1,9 ori mai mare decât predecesorul său. Deși noul dispozitiv este impresionant, nu puteți da greșit cu niciunul dintre dispozitive – având în vedere natura iterativă a majorității actualizărilor anuale, este puțin probabil să observați probleme de performanță în timpul utilizării zilnice tipice a modelului mai vechi.

Samsung

În timp ce majoritatea diferențelor dintre S23 Ultra și S24 Ultra sunt minime, noul telefon este dotat cu mai multe funcții de inteligență artificială. Iată câteva notabile:

  • Live Translate: Galaxy AI poate traduce și transcrie apelurile telefonice pentru ambii participanți. Aceasta înseamnă că puteți vorbi cu un vorbitor care nu vorbește engleza și puteți primi traduceri live în mod auditiv și vizual pe ecran.
  • Asistență prin chat: Galaxy AI vă poate ajuta, de asemenea, să vă rafinați textele în timp ce utilizați aplicații de mesagerie și rețele sociale. Aceasta include remedierea greșelilor de scriere pe care le faceți în grabă, traducerea textului și generarea de rezumate ale textului pentru a vă asigura că mesajele dvs. păstrează tonul adecvat pentru comunicarea dvs.
  • Note Assist: Galaxy AI vă poate rezuma notele, le poate traduce, formata conținutul și corecta erorile de ortografie în aplicația Notes.

Pe lângă Galaxy AI, S24 Ultra și frații săi primesc și funcția Google Circle to Search la lansare. La momentul redactării acestui articol, acestea vor fi singurele telefoane care îl vor accepta, în afară de Pixel 8 și Pixel 8 Pro. După cum sugerează și numele, această funcție vă permite să căutați pe Google orice pe ecran, pur și simplu încercuind sau atingând-o după ce apăsați lung butonul Acasă.

Pe partea bună, Engadget a raportat că câteva funcții Galaxy AI vor veni și pe seria Galaxy S23. Cu toate acestea, Samsung încă nu a clarificat ce caracteristici vor rămâne exclusive pentru gama S24.

5. Noi opțiuni de culoare și suport software

Samsung

Galaxy S24 Ultra este disponibil în patru culori standard: Titanium Violet, Titanium Yellow, Titanium Black și Titanium Grey. Puteți găsi încă trei opțiuni exclusive — verde titan, portocaliu titan și albastru titan — dacă accesați pagina de comandă S24 Ultra a Samsung.

În mod similar, S23 Ultra este disponibil în patru culori standard: verde, negru fantomă, lavandă și cremă. Cu toate acestea, dacă vizitați pagina de comandă Samsung S23 Ultra, veți găsi încă patru opțiuni exclusive: Var, Sky Blue, Graphit și Red.

Dacă doriți un smartphone care să accepte actualizări de software timp de câțiva ani, S24 Ultra nu va dezamăgi. În Postarea din sala de știri Samsung, compania promite șapte generații de actualizări ale sistemului de operare și șapte ani de actualizări de securitate pentru navele sale emblematice din 2024. În comparație, S23 Ultra este limitat la patru ani de actualizări ale sistemului de operare și cinci ani de actualizări de securitate.

În general, Galaxy S24 Ultra este o investiție demnă dacă credeți că veți beneficia de upgrade-urile incrementale. Cu toate acestea, dacă dețineți deja un S23 Ultra, săriți peste flagship-ul Samsung 2024 ar putea fi o idee mai bună, deoarece nu trebuie să vă actualizați smartphone-ul în fiecare an.