03/01/2024

Ce este Tribel? Aplicația de social media „mai inteligentă”.

Legături rapide

Recomandări cheie

  • Tribel este o platformă de socializare care prezintă asemănări cu Facebook, X (Twitter) și Instagram.
  • Platforma are o interfață ușor de utilizat, cu diferite fluxuri pentru prieteni, conturi urmărite, știri de ultimă oră și postări în tendințe.
  • Pe Tribel, utilizatorii își pot gestiona setările de confidențialitate, își pot personaliza profilul și pot posta public sau privat.

Site-urile de rețele sociale consacrate precum X (fostul Twitter) și Facebook se schimbă constant. Când acele site-uri web se schimbă dincolo de ceea ce doresc utilizatorii, concurenți precum Tribel vin pentru a oferi o alternativă. Deci, ce este Tribel și merită de fapt folosit?

Ce este Tribel?

Platforma de socializare Tribel încearcă să ofere utilizatorilor un spațiu pozitiv și îmbogățitor pentru a se conecta la interese comune, fără comentarii pline de ură. Aplicația a câștigat rapid utilizatori în noiembrie 2022, la doar o lună după ce Elon Musk a achiziționat Twitter.

Tribel a fost creat de Rafael și Omar Rivero, o pereche de antreprenori digitali responsabili anterior pentru crearea mișcării Ocupa Democrații. Înainte de a crea Tribel, Omar și Rafael Rivero au încercat să creeze o platformă separată de socializare numită Liker. În urma unei încălcări a datelor în martie 2021 (după cum a fost înregistrată de HaveIBeenPwned), Liker a fost offline. Tribel a fost eliberat în cele din urmă ca succesor al lui Liker.

Tribel are mai mult succes decât predecesorul său. Într-un e-mail către MakeUseOf, Tribel a confirmat că platforma va ajunge în curând la un milion de utilizatori. În plus, Tribel se mândrește cu peste 100.000 de descărcări pe Google Play.

In conformitate cu Pagina Tribel WeFunderplatforma este menită să conecteze oameni cu interese similare, minimizând în același timp probleme precum negativitatea și hărțuirea.

  Codul de eroare Wyze 90: Remediați în câteva secunde

Descărcați: Tribel pentru Android | iOS (Gratuit)

Vizitați: Tribel pentru Web (Gratuit)

După cum v-ați aștepta din declarația de misiune a Tribel, platforma este centrată pe comunități care împărtășesc interese comune. Când vă înscrieți pe platformă, vi se solicită să vă selectați interesele dintr-o listă largă de categorii.

Pe măsură ce rafinați categoriile selectate, urmăriți utilizatori interesanți și adăugați prieteni în contul dvs., Tribel se adaptează treptat la aceste interese.

Tribel îmbină funcții familiare de la Facebook, Instagram și Twitter. La fel ca pe Facebook, puteți adăuga prieteni și puteți partaja fotografii și postări text în mod privat pe peretele dvs.

Dacă preferați o experiență asemănătoare Twitter, vă puteți face publice postările, puteți contribui la categorii precum criptomoneda și puteți câștiga adepți devenind un colaborator de top. Colaboratorii sunt clasificați, ceea ce face destul de simplu să devină prolifici în categorii precum voluntariatul.

Fluxul public al Tribel este, de asemenea, asemănător cu X, un flux fiind dedicat exclusiv postărilor de știri de ultimă oră. La fel ca pe Instagram, puteți, de asemenea, să creați povești și să le împărtășiți prietenilor și urmăritorilor.

Tonul platformei este însă diferit de X și Instagram. Tribel nu este la fel de plin de viață ca X, iar fila sa Breaking demonstrează un accent pe postările politice, mai degrabă decât un spectru larg de știri de ultimă oră.

Platforma este de fapt cel mai asemănătoare cu Facebook. Postările din feedul Trending seamănă cu videoclipurile virale comune pe Facebook, la fel ca memele și postările de discuții din feedul Breaking.

La fel cum vă puteți personaliza feedul Facebook, vă puteți personaliza feedul Tribel. Lipsa unei limite de caractere a lui Tribel îl diferențiază de Instagram și X, deoarece utilizatorii optează aproape întotdeauna pentru postări text lungi, mai degrabă decât postări scurte captivante sau imagini independente.

Datorită asemănărilor sale cu alte platforme de social media, Tribel este ușor de utilizat. Este surprinzător de simplu, renunțând la funcții precum recomandări de postare în favoarea a două fluxuri cronologice și două fluxuri în tendințe.

  Cum să mutați Google Authenticator pe un telefon nou (sau pe mai multe telefoane)

Platforma nu are reclame, dar permite companiilor să facă conturi profesionale.

Pagina de pornire a Tribel include patru file: Prieteni, Urmărire, Breaking și Trending. Fiecare secțiune are un scop diferit:

  • Prieteni: acest feed include numai postări de la utilizatori care v-au adăugat reciproc ca prieten.
  • Următoarele: acest feed include postări de la utilizatorii pe care ați ales să îi urmăriți.
  • Breaking: acest feed este similar cu fila Tendințe, dar se concentrează numai pe cele mai populare postări din categorii politice.
  • Tendințe: acest feed include cele mai tari postări din toate categoriile de pe Tribel.

Spre deosebire de alte platforme, postările din feedul Trending nu par a fi personalizate în funcție de interesele tale. Feedurile Urmărire și Prieteni sunt ideale pentru majoritatea utilizatorilor, deoarece vi se vor afișa doar cele mai recente postări din conturile pe care le urmăriți.

Puteți filtra după categoria de postări în fluxurile Următoare, Breaking și Trending. Puteți folosi filtrul Favoritele mele pentru a filtra rapid în funcție de interesele dvs. specifice, O singură categorie pentru a căuta un anumit subiect sau Totul, cu excepția anumitor subiecte.

Dincolo de pagina de pornire, există alte patru secțiuni pe care le puteți explora atingând pictograma lor din bara de jos.

După cum sugerează și numele, Mesaje vă permite să trimiteți mesaje direct altor utilizatori, în timp ce Profilul vă permite să vizualizați, să editați și să vă gestionați profilul și postările. Notificările sunt utile pentru a răspunde la răspunsurile la postările și comentariile dvs.

Cum să găsești conturi de urmărit pe Tribel

Nu veți vedea nicio postare în feedul Prieteni sau Urmăriți când vă creați prima dată contul Tribel. În schimb, va trebui să găsiți persoane răsfoind fluxurile Breaking și Trending sau căutând subiecte care vă interesează.

Fila Tendințe este ideală pentru majoritatea utilizatorilor noi, deoarece este presărată cu conținut atrăgător, cum ar fi imagini drăguțe cu animale de companie și videoclipuri inspiratoare. Dacă vă plac postările unui anumit utilizator, puteți să le urmăriți sau să le adăugați ca prieten făcând clic pe pictograma acestuia și trimițând o solicitare.

  14 cele mai bune aplicații Slack pentru a crește productivitatea

Dacă doriți să vă găsiți prietenii și familia, îi puteți găsi dând permisiunea Tribel de a vă accesa contactele. Este recomandabil să vă faceți profilul recunoscut, astfel încât persoanele de contact să știe cine le-a trimis o cerere de prietenie.

Cum să vă gestionați setările contului Tribel

Cea mai utilă secțiune din bara de jos este Meniul. Indiferent dacă doriți să deveniți un influencer sau să vă păstrați confidențialitatea, configurarea contului este importantă dacă doriți să aveți cea mai bună experiență folosind Tribel.

Puteți modifica setările de confidențialitate în Meniu > Confidențialitate și securitate dacă doriți să vă ascundeți fotografiile sau să restricționați cine vă poate trimite mesaje.

Filele Setări de notificare, Setări colaborator și Setări cont vă permit să vă modificați notificările, categoriile de colaboratori și, respectiv, detaliile contului.

Cum să postezi pe Tribel

După ce v-ați creat și configurat contul, sunteți gata să începeți să faceți postări pe Tribel. Există două tipuri majore de postări: Publice și numai Prieteni. Făcând constant postări publice în categorii precum Sculpture ca colaborator, puteți crește numărul de urmăritori.

Puteți partaja postări text scurte, postări text lungi și fotografii. La fel ca pe Facebook, puteți crea o postare scriind text peste o imagine de fundal generică. Puteți chiar să partajați o poveste asemănătoare Instagram cu prietenii și urmăritorii dvs.

Merită folosit Tribel?

Tribel este o platformă excelentă, dar nu este un înlocuitor perfect X (Twitter). Feed-urile sale seamănă mai mult cu Facebook decât cu X și îi lipsește interacțiunea în timp real care îl face pe X atât de interesant.

Dacă sunteți dispus să încercați o nouă platformă, totuși, vă puteți bucura de utilizatorii prietenoși ai Tribel, de multitudinea de categorii de postări și de separarea clară a prietenilor și a adepților.

x