Ce sunt și cum afectează SEO

Când construiesc o strategie SEO, backlink-urile sunt un element de bază al acesteia. Dar, printre diferitele tipuri, de obicei îmi fac griji pentru unul – Backlink-uri Dofollow.

Indiferent dacă sunteți un site mic care dorește să urce în SERP-urile sau unul cu trafic ridicat care dorește să obțină un lider de gândire – adăugarea de backlink-uri dofollow de calitate este o necesitate în strategia dvs. de SEO.

…Dar ce sunt link-urile dofollow? Cum afectează ele site-ul meu?

Bine! Am făcut câteva cercetări în backlink-uri, am explorat backlink-urile dofollow, ce sunt acestea, cum afectează acestea SEO și strategiile pentru a câștiga link-uri dofollow pentru site-ul dvs.

Să începem studiind logica din spatele backlink-urilor dofollow.

Un backlink Dofollow este un link pe site-ul gazdă care permite crawlerilor motoarelor de căutare să partajeze link-uri (sau link juice) cu site-ul de destinație.

💡 Cunoașteți termenul: Link juice este valoarea sau autoritatea pe care o transmite o legătură către alt domeniu cu care se conectează.

De exemplu, dacă site-ul meu are un link dofollow pe unul dintre blogurile Semrush, algoritmul va considera acest lucru drept un vot pozitiv pentru domeniul meu. Va urma linkul de pe blog către site-ul meu și va împărtăși un anumit nivel de autoritate și relevanță domeniului meu.

Deoarece Semrush semnalează un „vot de încredere” cu un link dofollow, am o mulțime de beneficii, cum ar fi:

 • Îmbunătățit Page Rank (PR): Page Rank este un algoritm Google care măsoară probabilitatea ca o pagină web să se claseze pe SERP-urile Google pe baza calității backlink-urilor care indică către acestea.
 • Stimularea creșterii organice: Deoarece un site web de înaltă autoritate consideră pagina dvs. sau conținutul valoros, obțineți o fracțiune din bunăvoința lor. Algoritmii Google ar considera conținutul legat drept legitim și l-ar clasa mai sus pentru a oferi utilizatorilor săi o experiență de căutare mai bună.
 • Credibilitate și reputație sporite: dacă primesc un backlink de la Forbes, nu vei fi gelos? Acesta este exact ceea ce fac linkurile dofollow. Deoarece o companie media globală populară trimite către site-ul meu web, acesta din urmă devine, de asemenea, o sursă credibilă și de încredere pentru Google și colegii cititori.

Din punct de vedere tehnic, backlink-urile dofollow sunt doar backlink-uri în mod implicit. Nu necesită nicio atribuire sau configurație specială.

De fapt, termenul „Dofollow” a fost inventat atunci când Google a anunțat eticheta „nofollow” în 2005 pentru a contracara manipularea linkurilor.

⏪ Recapitulare: înainte de 2005, spammerii foloseau secțiunile de comentarii ale site-urilor web pentru a elimina link-uri irelevante. Și din moment ce motoarele de căutare au fost programate să conteze fiecare backlink ca un vot de încredere, site-urile web spam au obținut primele locuri în SERP-urile Google. Această practică a crescut foarte mult și mai târziu a fost numită „înșelătoria de comentarii”.

  Cum să înregistrați cu ușurință note vocale pe un Mac

Cu toate acestea, pentru a contracara utilizarea riguroasă a backlink-urilor, Google și-a lansat masterstroke – „Nofollow Backlinks”.

Backlink-uri Dofollow Vs Nofollow

Deși provin din aceeași familie (Backlink), cei doi împărtășesc caracteristici distincte. Să defalcăm fiecare.

Link-urile Dofollow sunt backlink-uri implicite care permit sucul link-ului să treacă de la un site la altul. Nu au atribute speciale și nici nu trebuie să le creați.

Iată cum arată un backlink dofollow pe pagină și în cod.

<a href=”https://www.website-pageadress.com/”>Link Text</a>

Un backlink nofollow împiedică crawlerele să treacă autoritatea de la un site la altul. Este de cea mai bună utilizare dacă doriți ca motoarele de căutare să vă indexeze pagina web, dar nu doriți ca aceasta să urmeze alte link-uri de pe pagina respectivă.

Spre deosebire de backlink-urile dofollow, aceste link-uri au un atribut special „rel=nofollow”, ceea ce le face ușor de găsit. Un exemplu de backlink nofollow este acesta👇

<a href=”https://www.website-pageadress.com/”rel=”nofollow”>Link Text</a>. 

Backlink-urile Nofollow oferă administratorului site-ului control asupra cui împărtășește autoritatea cu domeniul lor. Ele sunt adesea folosite pentru a se asigura că anumite link-uri, cum ar fi cele din conținutul generat de utilizatori, nu trec valoarea SEO.

Link-urile Dofollow sunt utilizate de obicei în conținutul editorial pentru a susține sau a transmite valoarea SEO către site-ul web legat.

Iată un rezumat rapid al diferențierii dintre aceste două backlink-uri.

ParametruDofollow BacklinkNofollow BacklinkObjectiveInstrucționează motoarele de căutare să urmeze linkul (share link juice)Instrucționează motoarele de căutare să nu transmită link juiceAttributeNu necesită un atribut special Conține atributul „rel=nofollow”Impact SEO Ajută în SEO partajând rangul paginii, autoritatea și credibilitatea cu domeniul legat
Protejează echitatea link-urilor de domeniu și clasarea SEO de a fi transmise către site-uri web de calitate scăzută sau spam
Ranking InfluencePositive, în cazul legăturii cu site-uri web de înaltă autoritate; Negativ, dacă este legat de site-uri web de calitate scăzută. Nicio influență asupra clasamentului, deoarece semnalați Google să nu se împrietenească cu link-uri către site-ul dvs. Folosiți cazul Utilizat în mod obișnuit pentru site-uri editoriale sau media sau atunci când conectați o statistică sau un număr. Folosit adesea pentru conținut generat de utilizatori, cum ar fi comentarii, plătit link-uri și surse nesigure

Cum să verificați dacă linkul dvs. de pe un site web este Dofollow sau Nofollow?

Bine! Nu este știință rachetă. Și cu grație, puteți face acest lucru prin două metode.

Să presupunem că vreau să verific dacă linkul site-ului meu de pe alt site este un dofollow sau nofollow.

Metoda #1

Voi vizita secțiunea blogului unde are linkul site-ului meu. Apoi faceți clic dreapta pe hyperlink și faceți clic pe Inspectați.

Următorul lucru pe care îl veți vedea sunt linii de cod HTML care apar din dreapta. Cu toate acestea, din moment ce am inspectat un anumit link, acesta este deja evidențiat în codul paginii. Vedeți imaginea de mai jos, de exemplu.

Pentru link-urile nofollow, asigurați-vă că un atribut rel= „nofollow” este adăugat la link. Care, în cazul nostru, nu a fost adăugat și deci este un link dofollow.

Citiți și: Cum să efectuați un audit SEO complet pe site-ul dvs. web

Metoda #2:

Instrumentele terțe vă pot ajuta să identificați backlink-urile dofollow. Unele dintre instrumentele mele preferate de verificare a backlink-urilor dofollow includ:

Cum funcționează?

Pur și simplu introduceți linkul articolului sau postării pe blog și instrumentul oferă automat o listă de link-uri nofollow sau dofollow prezente pe blog. În acest fel, vă puteți concentra eforturile de construire a link-urilor pe site-uri care oferă link-uri dofollow pentru cel mai mare impact SEO.

  Cum se creează un fundal pentru desktop folosind AI

Cum să câștig backlink-uri Dofollow: Fură-mi primele 3 strategii

#1. Tehnica Zgârie-nori

Zgârie-nori este o școală veche, dar cea mai eficientă tactică de creare a legăturilor. Aceasta implică găsirea de conținut competitiv la care se leagă alte site-uri, crearea a ceva mai bun și încurajarea site-urilor să facă linkuri către tine.

Vedeți, proprietarii de site-uri web tânjesc să facă legătura cu cele mai bune resurse posibile. Deci, nu există nicio șansă ca ei să rateze relația cu conținutul dvs. dacă este mai bun decât ceea ce este deja pe web.

Iată cum să începeți:

În primul rând, utilizați un instrument de explorare a cuvintelor cheie, cum ar fi Rank Tracker sau Ahrefs, pentru a descoperi blogurile de top care primesc un număr bun de backlink-uri în nișa dvs.

În al doilea rând, folosiți instrumente precum Hunter.io pentru a extrage adrese de e-mail ale site-urilor web legate anterior de blogul concurenților tăi.

Apoi, vedeți dacă există un subiect pe care să puteți crea conținut mai bun decât ceea ce este deja disponibil.

Odată ce conținutul dvs. este gata și publicat, contactați acele site-uri web, solicitându-le să facă link la blogul dvs. Extinderea poate fi la fel de simplă ca aceasta:

Hey, <Name>
I noticed you've linked to < Competitor's Blog>, maybe you can link to me too. Here's why...

❓Știați că: o majoritate de 65% de backlink-uri sunt obținute din postările invitaților.

#2. Blogging pentru invitați

Blogging-ul pentru invitați este o formulă încercată și testată pentru a câștiga backlink-uri. Este o afacere câștigătoare pentru toate părțile implicate:

 • Gazda poate publica conținut de conducere pe site-ul său web
 • Tu, pe de altă parte, câștigi acoperire și urmărești link-uri către site-ul tău

Cu toate acestea, blogging-ul pentru oaspeți nu este un cakewalk. Datorită impactului său clar asupra SEO, primește multă tracțiune de la colegii proprietari de site-uri web și marketeri.

Sunt în blogging de peste 04 ani și iată secretul meu pentru o postare de succes:

Cercetare:

Creați o listă de site-uri web respectabile (și a celor pentru care doriți să scrieți). O modalitate ușoară de a găsi astfel de site-uri web este prin căutarea pe Google. Utilizați următoarele căutări de cuvinte cheie pentru a găsi bloguri care acceptă postări pentru invitați.

 • cuvânt cheie „trimite o postare pentru oaspeți”
 • cuvântul cheie „scrie pentru noi”
 • cuvânt cheie „post pentru oaspeți”

PS Înainte de a utiliza solicitările, amintiți-vă să înlocuiți „cuvânt cheie” cu cuvinte cheie din industria dvs.

Și aceste solicitări funcționează literalmente pentru orice industrie. Vedeți imaginea de mai jos, de exemplu.

Introduce:

În general, odată ce ajungeți pe pagina de postare a invitaților unui site web, puteți găsi întregul proces menționat acolo.

Primul este să trimiteți un e-mail companiei cu ideea dvs. de postare. Și așa știți, site-urile web cu autoritate primesc peste 20 de propuneri de blogging pentru invitați în fiecare zi.

Deci, cum ies în evidență?

Pentru mine, pitch-ul și extinderea trebuie să aibă profunzime și rațiune.

Mă asigur că prezentarea mea conține o imagine de ansamblu detaliată a ideii și că respectă regulile de postare a invitaților de pe site. Un e-mail obișnuit de solicitare de blog pentru invitați include următoarele:

 • Introducere
 • Sugestie de subiect
 • Motivul alegerii subiectului (volum mare de căutare\ultimele știri\expertiză)
 • Link-uri către postări similare scrise de tine (dacă există)
 • Solicitați o revenire sau un feedback
  Cum să rulați afișajul Retina la rezoluția sa nativă

Dacă nu sunteți sigur cum să scrieți acest lucru și doriți câteva idei, puteți încerca generatoarele de scriere AI.

Scrie:

Odată finalizat, scrieți conținut definit în mod unic, nu unul parafrazat. În plus, obișnuiește să editezi și să corectezi conținutul înainte de a încheia.

În general, îmi trec blogul prin această listă de verificare înainte de a o trimite.

Puteți continua să adăugați puncte de control în funcție de tipul de conținut și de regulile companiei.

#3. Opiniile experților

Google apreciază opiniile din surse credibile. Și dacă ești un expert în industria ta, este ușor să aduci acasă o cantitate decentă de backlink-uri dofollow.

O modalitate de a realiza acest lucru este prin HARO (Ajută un reporter).

HARO este o platformă online care conectează jurnaliștii care caută opinii ale experților pe care să le includă în conținutul lor cu surse care au această expertiză.

Să presupunem că sunteți un specialist SEO și, de asemenea, un proprietar de site. Vă puteți împărtăși experiența sau cunoștințele în schimbul unui link Dofollow.

Alternativ, dacă vă place mai mult scrisul B2B, puteți verifica Ajută un scriitor B2B. Platforma funcționează similar cu HARO, dar în cadrul ecosistemului B2B.

Cum să nu creezi linkuri Dofollow?

#1. Nu creați linkuri de pe site-uri web cu autoritate scăzută

Este esențial să prioritizați calitatea backlink-urilor față de cantitate. O modalitate de a realiza acest lucru este să legați site-urile web cu o autoritate de domeniu sănătoasă.

💡Cunoașteți termenul: Autoritatea de domeniu (DA) este un scor de clasare care măsoară cât de mult succes are un site când vine vorba de clasarea pe SERP-uri.

Un scor de domeniu între 40-50 este considerat mediu, în timp ce orice mai mare de 60 este un scor bun. Google găsește site-urile dvs. web credibile și suficient de bune pentru a se clasa mai sus pe SERP-uri.

Deși Google nu mai oferă instrumente pentru a verifica DA, puteți utiliza instrumente SEO terțe, cum ar fi Ahrefs, SEMRushsau Moz.

#2. Evitați conectarea către site-uri nerelevante

Gândiți-vă la asta în felul următor: dacă doriți să deveniți manager de produs, probabil că veți conecta oameni din aceeași profesie.

Același lucru este valabil și pentru câștigarea de link-uri dofollow. Din nou, calitatea bate cantitatea.

Actualizarea recentă a Google, the Actualizare utilă de conținuteste despre furnizarea de conținut relevant și valoros utilizatorilor.

Actualizarea înseamnă un singur lucru:

Site-urile web care acoperă totul sub un singur acoperiș vor fi penalizate (cu excepția site-urilor de știri și a editorilor recunoscuți).

Și acum sau mai târziu, tremorurile vor fi vizibile pe site-ul dvs., deoarece sunteți conectat la ele.

#3. Nu distrați link-uri din conținut plagiat/duplicat

Acesta este un mare NU. Conținutul plagiat este nefavorabil în toate colțurile – fie că este vorba despre SEO, Google sau cititor. Și Google se asigură că îi penalizează.

Este o chestiune de timp înainte ca aceste piese de conținut să vadă o scădere a clasamentelor SERP și a audienței.

Prin urmare, este întotdeauna mai sigur să faceți backlink cu site-uri web bine cercetate, care au conținut pentru cititor în primul rând și capacități de lider în industrie.

Încheierea

Backlink-urile Dofollow sunt mine de aur pentru profesioniștii SEO. Din câte știu, este cea mai eficientă strategie SEO de până acum.

Dovadă în acest sens este că rezultatul de top în Google are o medie de 3,8x mai multe backlink-uri decât cele de pe locul doi până la al zecelea.

Cu siguranță, achiziționarea de backlink-uri dofollow este o tehnică genială de SEO cu pălărie albă. Până când într-o zi, te gândești să exagerezi!

În continuare, citiți despre SEO vs. SEM: Tot ce ar trebui să știe un marketer!