Ce setări ale camerei ar trebui să folosesc pentru fotografia de stradă și de călătorie

Fotografia de stradă și fotografia de călătorie sunt genuri similare: într-adevăr, fotografia de stradă este doar fotografie de călătorie în orașul tău natal. Asta înseamnă că folosesc aceleași setări generale ale camerei.

În general, pentru fotografia de stradă și de călătorie, doriți o imagine relativ naturală. Privitorul ar trebui să simtă aproape că vede lucrurile de la sine. Să ne uităm la cum să reușim asta.

Ce obiectiv să folosiți pentru fotografia de stradă și de călătorie

Există trei distanțe focale tradiționale pentru fotografia de stradă și de călătorie: 24 mm, 28 mm, 35 mm și 50 mm. Acestea corespund unora dintre cele mai comune lentile prime disponibile.

La 50 mm, obțineți o perspectivă care imită îndeaproape ceea ce vede ochiul uman. Totul pare natural. 35 mm, 28 mm și 24 mm arată toate un câmp vizual mai larg, astfel încât să puteți include mai mult din scenă fără a adăuga prea multă distorsiune.

Rețineți că acestea sunt distanțe focale tradiționale pe corpurile full frame. Pentru camerele cu senzor de decupare, acestea corespund aproximativ la 16 mm, 18 mm, 24 mm și 35 mm. Dacă doriți, puteți folosi un prim, dar 18 mm, 24 mm și 35 mm se încadrează bine în gama obiectivului standard de 18-55 mm care vine cu majoritatea camerelor. Convenabil, eh!

  Cum se schimbă adresa de e-mail Yahoo

Aperture pentru fotografie de stradă și de călătorie

Arthur „Weegee” Fellig a spus celebru că secretul unei fotografii bune de stradă este „f/8 și fii acolo”. Este un motto care a fost preluat de fotojurnalişti dintr-un motiv întemeiat: fotografierea la f/8 cu un obiectiv de 35 mm oferă imaginilor tale o adâncime largă de câmp. Aceasta înseamnă că tot ce trebuie să faci este să fii acolo unde se întâmplă ceva interesant.

Sugestia lui Weegee este valabilă și astăzi, deși cu camerele cu focalizare automată (a trebuit să folosească o cameră cu focalizare manuală) nu trebuie să fii la fel de strict. O diafragmă între f/5.6 (la obiective mai largi) și f/11 (la un obiectiv de 50 mm) vă va oferi, în general, rezultate excelente, orice s-ar întâmpla.

Viteza obturatorului pentru fotografie de stradă și de călătorie

De cele mai multe ori, când fac fotografii de stradă sau de călătorie, folosesc modul de prioritate a diafragmei. Atâta timp cât viteza obturatorului rămâne peste aproximativ 1/100 de secundă, fotografiile tale vor fi clare și vor arăta acum orice neclaritate din cauza tremurării camerei sau a subiecților în mișcare.

Spre deosebire de multe subiecte, însă, fotografiile de stradă și de călătorie pot beneficia de un pic de estompare creativă. Aceasta înseamnă că uneori s-ar putea să doriți să utilizați o viteză a obturatorului suficient de lentă pentru a arăta puțină mișcare.

Dacă vrei ca subiecții să se miște, găsesc că undeva în jur de 1/15 sau 1/30 funcționează bine. În zilele însorite, probabil că va trebui să-ți îngustezi diafragma pentru a obține o viteză a obturatorului atât de mică.

  Cumpărați bilete online? Evita aceste 4 escrocherii Ticketmaster

ISO pentru fotografie de stradă și de călătorie

În general, pentru fotografia de stradă și de călătorie, doriți ISO la 100 (sau oricare ar fi ISO de bază al camerei dvs.). Acest lucru este destul de ușor de realizat în lumina strălucitoare a zilei, dar pe aleile înguste, seara sau chiar noaptea, va trebui să o măriți pentru a menține viteza obturatorului. Cu toate acestea, deoarece fotografiile de stradă, în special, arată bine atunci când lucrurile sunt puțin aspre și brute, o puteți crește în siguranță atunci când aveți nevoie.

Fotografia de stradă și de călătorie sunt modalități cu adevărat distractive de a vă folosi camera. Probabil că ai deja echipamentul, așa că ieși acolo și trage!