Ce înseamnă SOS pe un iPhone?

Dacă continui să vezi SOS sau „Numai SOS” în loc de bare de semnal pe bara de stare a iPhone-ului tău în timpul călătoriei, nu vei putea să-ți suni sau să-ți trimiți mesaje text prietenilor sau să folosești internetul. Să vedem ce înseamnă avertismentul și cum poți scăpa de el.

Care este funcția SOS a iPhone-ului tău?

SOS de urgență este una dintre numeroasele funcții de urgență de pe iPhone-ul dvs. care vă pot salva viața. Permite utilizatorilor blocați în pericol să contacteze serviciile locale fără a fi nevoiți să-și formeze numerele de telefon. Când utilizați funcția SOS pe iPhone, locația dvs. este partajată automat cu serviciile de urgență.

Dacă ați configurat contacte de urgență pe iPhone, acesta le va alerta și odată ce contactați serviciile locale de urgență, cu excepția cazului în care decideți să anulați. Pentru a vă ajuta să vă simțiți mai în siguranță, dacă decideți să vă alertați persoanele de contact de urgență, iPhone-ul dvs. le va partaja și locația dvs. curentă și le va împărtăși actualizări până când sunteți în modul SOS.

Funcția SOS de urgență a iPhone-ului tău poate fi utilă în timpul călătoriei. De exemplu, dacă sunteți blocat într-o criză și nu cunoașteți numerele locale de urgență, funcția SOS vă poate salva viața.

Rețineți că funcția SOS de urgență pe iPhone-uri funcționează numai dacă vă aflați într-o zonă cu serviciu celular, cu excepția cazului în care aveți un iPhone 14 sau o versiune ulterioară, care vine cu funcția SOS de urgență prin satelit.

  Cum să spargeți buclele JavaScript și de ce ar putea fi necesar

Măr

SOS de urgență prin satelit vă permite să contactați serviciile locale de urgență chiar și atunci când nu aveți acoperire celulară sau Wi-Fi. Dacă încercați să intrați în contact cu serviciile de urgență, dar nu reușiți, iPhone-ul dvs. va încerca să vă conecteze cu acestea prin satelit.

Puteți utiliza SOS de urgență prin satelit gratuit timp de doi ani după activarea iPhone 14 sau a modelului mai nou. Din păcate, funcția este disponibilă doar în câteva regiuni, inclusiv în Statele Unite, Regatul Unit, Franța, Noua Zeelandă și Italia.

De ce iPhone-ul tău arată „Doar SOS”?

Măr

Dacă vedeți „SOS” sau „Numai SOS” care apare în bara de stare a iPhone-ului dvs., înseamnă că dispozitivul dvs. nu este conectat la o rețea celulară, dar puteți efectua în continuare apeluri de urgență printr-o rețea Wi-Fi. Atâta timp cât iPhone-ul tău afișează „Numai SOS”, nu vei putea efectua apeluri telefonice regulate și te vei limita la a contacta serviciile locale de urgență, cum ar fi poliția sau pompierii.

Conform Pagina de asistență Appleaceastă funcție este disponibilă numai pentru utilizatorii din Statele Unite, Australia și Canada.

Cum să scapi de „Numai SOS” de pe iPhone

În timpul călătoriei, este posibil să vedeți ocazional textul „Numai SOS” pe bara de stare a iPhone-ului dvs. atunci când pierdeți semnalul celular. Singura modalitate de a scăpa de el este mutarea într-o zonă cu recepție celulară.

Cu toate acestea, dacă îl vedeți în mod constant, există câțiva pași de depanare pe care îi puteți încerca să remediați avertismentul „Numai SOS” din bara de stare a iPhone-ului dvs., cum ar fi activarea roamingului de date, verificarea actualizărilor setărilor operatorului, trecerea la LTE și multe altele.

  Top 28 cele mai bune instrumente de urmărire a erorilor