Ce este Palworld? Tot ce trebuie să știți

Recomandări cheie

  • Palworld este un joc de colecționare de creaturi cu acces anticipat, care seamănă cu Pokemon, dar cu o abordare de supraviețuire în lume deschisă.
  • Jocul se inspiră și din alte jocuri precum Satisfactory, Ark: Survival Evolved și Rust.
  • Palworld acceptă atât single-player, cât și multiplayer. Este disponibil pe Windows și Xbox, cu suport pentru mai multe platforme într-o actualizare viitoare.

Palworld a luat cu asalt lumea jocurilor de noroc datorită popularității sale marcate la lansare. Dar despre ce este Palworld? Și este într-adevăr doar Pokémon cu arme?

Ce este Palworld?

Palworld este un joc de supraviețuire pentru colecționari de creaturi cu acces anticipat, creat de compania japoneză de jocuri indie Pocketpair. Are „amici”; monștri pe care îi poți captura și colecta. A câștigat o tracțiune masivă datorită asemănării sale cu Pokémon, dar abordarea sa de supraviețuire în lume deschisă îl face mai mult ca un simulator de viață Pokémon.

Jocul se inspiră din mai multe genuri și puteți vedea asemănări cu Satisfactory în ceea ce privește capacitatea de a crea o linie de asamblare automată pentru arme, agricultură și construcții. Există, de asemenea, inspirații evidente din Ark: Survival Evolved sau Rust în ceea ce privește modul în care arată și se simte lumea.

Prietenii tăi nu sunt doar pentru luptă, hrănire și arătare; au si locuri de munca. Unele vă pot ajuta să mirosiți metalul, să gătiți, să udați plantele și chiar să creați obiecte. Există un întreg sistem de locuri de muncă de care poți profita pentru a-ți transforma baza într-un imperiu productiv care funcționează pe putere.

  11 cele mai bune instrumente de monitorizare media pentru managementul mărcii

Jocul acceptă atât single-player, cât și multiplayer. Puteți juca singur în propria lume sau cu până la patru jucători pe un server găzduit personal. De asemenea, vă puteți alătura serverelor oficiale sau comunitare cu până la 32 de jucători.

Când a fost lansat Palworld?

Palworld a fost lansat pe 19 ianuarie 2024 în acces anticipat pe Steam, Xbox Store și Microsoft Store. A fost lansat într-o stare de acces foarte timpurie, care a avut o mulțime de erori și probleme, dar a adunat totuși 7 milioane de vânzări în primele cinci zile.

Pe ce platforme este disponibil Palworld?

Palworld este disponibil în prezent pe Windows, precum și pe Xbox One și Xbox Series X|S. Îl puteți obține prin Steam sau Xbox Game Pass (inclusiv Xbox PC Pass).

Cu toate acestea, în prezent nu există joc încrucișat între platforme, deoarece nu sunt aceeași versiune. Suportul pe mai multe platforme va fi lansat într-o actualizare viitoare, potrivit dezvoltatorilor.

Cerințe pentru PC Palworld

Jhet Borja / MakeUseOf

Cerințele minime de PC ale Palworld pe Steam arată că ar trebui să aveți cel puțin un proces i5-3570K, 16 GB de RAM și un GPU GTX 1050 cu cel puțin 2 GB de VRAM. Între timp, specificațiile recomandate sunt un procesor i9-9900K, 32 GB de RAM și un GPU RTX 2070.

Recomandările noastre de nivel mediu, bazate pe experiența noastră în joc, sunt următoarele specificații:

  • CPU i5 10600K sau Ryzen 5 5600X
  • 16 GB de RAM
  • GPU RX 6600 XT sau GeForce RTX 3060

Aceste specificații ar trebui să vă aducă peste 60 FPS la setări medii. Dar puteți oricând să reduceți setările grafice pentru a obține un framerate mai mare. Aflați cum să aflați specificațiile PC-ului dvs. în cazul în care nu le puteți găsi. Nu trebuie să se potrivească exact cu acestea, dar dacă performanța este aproape, ar trebui să fii bine.

  Creați planuri de masă și găsiți rețete care se potrivesc cu ele

Pe ce platformă ar trebui să joci Palworld?

Deși este mai ieftin să joci Palworld pe Xbox Game Pass, dezvoltatorilor le este greu să obțină actualizările la fel de repede ca pe Steam din cauza sistemelor de verificare ale Microsoft.

Vă recomandăm să jucați pe Steam pentru cea mai recentă experiență. Cu toate acestea, atunci când versiunea Xbox Game Pass primește în cele din urmă actualizări la fel de repede ca pe Steam cu jocul încrucișat activat, va depinde de preferința dvs.

Un alt avantaj al Steam este că cumpărarea acestuia prin vitrina înseamnă că îl puteți juca pe un Steam Deck. De asemenea, puteți utiliza funcția Remote Play a Steam Deck pentru a transmite titlul în flux.

Cum funcționează Multiplayer-ul Palworld?

Multiplayer-ul lui Palworld funcționează similar cu Minecraft. Alăturarea lumii cuiva creează un nou personaj care începe de la zero.

Din păcate, multiplayerul nu este ca Valheim, unde progresia personajului tău este păstrată între servere. Pentru un joc care are un arbore de abilități, transferul progresiei personajului este destul de important.

Vă sugerăm să rămâneți într-o singură lume în care joacă prietenii dvs. și să lăsați gazda să fie cea care joacă cel mai mult. Puteți oricând să transmiteți cel mai recent fișier de salvare pentru a juca în timp ce prietenii dvs. nu sunt online.

Puteți găsi fișierul de salvare pentru versiunea Steam în \AppData\Local\Pal\Saved\SaveGames\(SteamUID). Acest folder va conține un folder cu o grămadă de numere. Puteți trimite acest folder prietenilor dvs. dacă doriți să jucați în lume dacă gazda nu este online.

  10 pași simpli pentru o securitate mai bună pentru iPhone și iPad

Palworld, în starea sa de acces timpuriu, riscă să se simtă ca o altă intrare de supraviețuire pe Steam. Deși sistemul său de creație și construcție nu iese în evidență, integrarea prietenilor în acest sistem este de fapt bine făcută și îl face unic.

Unele integrări de prieteni par puțin forțate, dar în cea mai mare parte, ele adaugă experienței în loc să se simtă ca o gândire ulterioară. Palworld are potențialul de a deveni mult mai mare, în special cu actualizările viitoare și feedback-ul jucătorilor.