12/04/2023

Cât de sigur este Wi-Fi-ul avionului?

Airplane Wi-Fi vă permite să continuați să comunicați cu colegii de serviciu, să jucați jocuri pe internet sau să navigați pe site-uri web atunci când vă aflați la zeci de mii de metri în aer. Nu există nicio îndoială că este convenabil, dar este de fapt sigur? Ești în siguranță folosind Wi-Fi într-un avion?

Cum se conectează avioanele la Wi-Fi?

Avioanele oferă Wi-Fi pasagerilor în două moduri principale. Primul implică o rețea de sateliți în orbită conectați la stații de la sol. O antenă deasupra aeronavei îi permite să se conecteze la cel mai apropiat satelit și să ofere acces la internet pasagerilor.

A doua opțiune este utilizarea conexiunilor aer-sol. De asemenea, se bazează pe antene montate în avion, cu excepția faptului că aceste semnale provin de la turnurile celulare de la sol.

Ambele metode sunt nesigure, deoarece acoperirea poate deveni neregulată atunci când acoperirea prin satelit sau turnul celular este mai puțin abundentă. Cu toate acestea, conexiunile prin satelit sunt comparativ mai puțin probabil să se confrunte cu această problemă, deoarece oferă un acces mai bun de-a lungul rutei de zbor.

Wi-Fi-ul avionului este sigur?

Wi-Fi-ul public este la îndemână, dar vine cu numeroase riscuri de securitate cibernetică. Același lucru este valabil și pentru Wi-Fi din avion. Un hacker ar putea să se infiltreze în conexiune și să fure toate informațiile transmise. Starea într-un avion aglomerat crește, de asemenea, șansele ca cineva să fure informații private, pur și simplu urmărindu-ți peste umăr în timp ce tastezi.

  Vinde online și crește-ți jocul de comerț electronic cu ușurință

Unele hack-uri Wi-Fi apar atunci când infractorii cibernetici creează puncte de conexiune false. Ei folosesc adesea nume vagi, dar realiste, cum ar fi „Delta Guest Network”. Apoi, hackerii pot fura toate informațiile asociate odată ce cineva începe să folosească acele conexiuni.

Furnizorii de Wi-Fi legitimi în timpul zborului au făcut și gafe în domeniul securității cibernetice. Unii demonstrează că riscurile legate de Wi-Fi din avion există de ceva vreme. Luați în considerare 2015 Acoperire rapidă a companiei a unei companii Wi-Fi legitime în timpul zborului care emite certificate SSL false utilizatorilor.

Riscurile de securitate apar și mai mult deoarece mulți oameni zboară în timp ce merg în vacanță. Hackerii speră că vor fi mai relaxați în aceste cazuri, reducând șansele de a urma cele mai bune practici de securitate cibernetică.

De asemenea, unele escrocherii Airbnb se întâmplă în mod similar. Hackerii speră că victimele vor fi atât de încântate de viitoarele evadări încât se îndrăgostesc de listări false pe Airbnb de apartamente inexistente sau de cele total diferite de descrierile lor.

Principala concluzie este că Wi-Fi-ul avionului nu este o metodă sigură de conectare la internet. Cel mai bine este să o eviți dacă poți. Deoarece aceasta nu este întotdeauna o opțiune, iată câteva modalități de a o face mai sigură.

Cum să utilizați în siguranță Wi-Fi în timpul zborului

Primul sfat este să utilizați numai Wi-Fi în timpul zborului pentru activități care nu vor dezvălui informații personale. Aceasta înseamnă să nu vă verificați e-mailul, să nu vă implicați în activități bancare sau cumpărături online sau să vizitați site-uri care necesită detaliile dvs. de conectare.

  13 site-uri web personalizate PC Builder pentru a obține desktop-ul perfect

O altă modalitate de a vă păstra în siguranță este să citiți cu atenție toate detaliile asociate cu Wi-Fi-ul în timpul zborului. Acordați o atenție deosebită numelui punctului de conectare, astfel încât să nu îl folosiți greșit pe cel greșit.

De asemenea, ar trebui să luați în considerare utilizarea unui instrument VPN plătit. VPN-urile folosesc servere la distanță și criptare pentru a face activitățile online mai sigure. Din păcate, unele VPN-uri gratuite nu sunt atât de sigure pe cât par.

Furnizorii pot păstra jurnalele cu adresa dvs. IP, tipul de dispozitiv și activitățile online. Chiar dacă hackerii nu văd aceste lucruri, cineva le vede. De asemenea, instrumentele VPN gratuite nu dispun de caracteristici de securitate și sunt mai ușor de infiltrat pentru infractorii cibernetici calificați.

Dacă zburați des sau trebuie să utilizați Wi-Fi în timpul zborului, faceți un pas inteligent prin bugetul pentru un instrument VPN plătit. Citiți mai întâi recenziile utilizatorilor și aflați despre funcțiile disponibile pentru a vă asigura că alegeți bine.

Merită riscul Wi-Fi în timpul zborului?

Pe lângă problemele de securitate detaliate aici, Wi-Fi-ul avionului este de obicei un serviciu contra cost. Pot apărea ocazii în care considerați că serviciul este esențial. Cu toate acestea, dacă doriți doar să vă conectați astfel încât timpul să treacă rapid în timpul unui zbor lung, gândiți-vă din nou și fiți conștienți de potențialele pericole.

x