12/03/2023

Cât de des a fost dat în judecată Elon Musk? Procesul Twitter și mai multe explicate

Recomandări cheie

  • De când a cumpărat Twitter și l-a redenumit X, Elon Musk s-a confruntat cu mai multe procese, inclusiv pentru încălcarea mărcii comerciale și acțiuni colective.
  • Tesla, SpaceX și Neuralink, toate companiile conduse de Musk, au fost, de asemenea, implicate în diferite procese, inclusiv publicitate înșelătoare și presupusă discriminare.
  • Unele persoane și organizații au fost, de asemenea, chemate în judecată de Musk, inclusiv o organizație non-profit acuzată de prelucrarea datelor și o firmă de avocatură implicată în achiziția Twitter. Implicarea lui Musk în aceste cazuri evidențiază necesitatea unei echipe juridice puternice.

De când Elon Musk a achiziționat Twitter și l-a redenumit X, el a fost parte la numeroase procese care implică compania sa de social media. Pe lângă asta, Elon Musk a mai fost implicat în alte procese cu Tesla, SpaceX și Neuralink. Ei bine, acesta este costul de a fi unul dintre cei mai bogați oameni din lume care conduce diferite companii de mai multe miliarde de dolari.

Cât de des a fost dat în judecată Elon Musk? Și care au fost motivele proceselor? O explicăm în continuare în acest articol.

Elon Musk a fost dat în judecată după ce a preluat X (fostul Twitter)?

De când Elon Musk a cumpărat Twitter și l-a redenumit X, a fost supus mai multor procese majore. Pentru început, X Corp., cunoscută anterior ca Twitter, este în prezent dat în judecată pentru încălcarea mărcii comerciale din cauza utilizării literei „X” ca marcă comercială de către o altă companie cunoscută sub numele de „X Social Media LLC”. Conform actul de judecată [PDF]X Social Media s-a înregistrat pentru a-și folosi marca comercială ca litera „X” cu câțiva ani înainte ca Twitter să devină X.

  11 cele mai bune instrumente de codare/programare în pereche pentru echipa ta de dezvoltare

X Corp. a fost de asemenea dat în judecată într-un proces colectiv după ce Elon Musk a concediat mai mult de jumătate din forța de muncă a companiei după ce a achiziționat-o. Foștii angajați susțin că nu au primit indemnizații complete și bonusuri conform contractelor pe care le-au semnat înainte de preluarea lui Elon Musk. Alți foști lucrători susțin că Elon Musk și-a reziliat contractele fără un preaviz de minim 60 de zile, așa cum cer legile federale și de stat.

Un alt proces major în care X Corp. este inculpat implică o presupusă scurgere de confidențialitate a datelor cauzată de o lacună de securitate pe platforma de socializare. Conform procesul [PDF]presupusa scurgere de date a avut loc atunci când Elon Musk nu era acționar majoritar la Twitter, dar procesul a fost intentat după ce a cumpărat compania.

Elon Musk a fost dat în judecată în calitate de CEO al Tesla și SpaceX?

Tesla a fost menționată ca inculpat în peste 1.000 de procese cu Elon Musk la cârmă. Unele dintre cele mai frecvente procese implică reclamă înșelătoare pentru pilot automat, presupusă discriminare, practici de muncă neloiale, încălcarea drepturilor de autor pentru software, defecte ale produselor și intruziune în confidențialitate. De asemenea, Tesla a fost dat în judecată de nenumărate ori după ce au avut loc accidente grave în timp ce șoferul folosea Autopilot.

Dincolo de asta, SpaceX a fost subiectul unui proces din partea Departamentul de Justitie pentru presupusa discriminare față de refugiați și azilați în timpul procesului de angajare. Neuralink de la Elon Musk, care construiește cipuri de computer pentru a fi implantate în creierul uman, a fost de asemenea dat în judecată pentru cruzime împotriva animalelor din cauza experimentelor.

  Cum se configurează un sistem audio desktop HiFi

Cu toate acestea, procesele împotriva X Corp. (fostă Twitter), Tesla, SpaceX și Neuralink nu îl afectează direct pe Elon Musk, deoarece răspunderea este limitată la companii. Chiar și așa, Elon Musk este numit pârât comun cu Tesla, SpaceX și The Boring Company într-un proces colectiv pentru că ar fi majorat prețul Dogecoin pentru a frauda investitorii.

Câte procese au fost instigate de Elon Musk?

Credit: Tesla/YouTube

Câțiva oameni și companii s-au trezit, de asemenea, în faza de primire a proceselor instigate de Elon Musk. De exemplu, X Corp. a lui Elon Musk dă în judecată o organizație non-profit pentru că ar fi manipulat datele răzuite de pe Twitter pentru a crea o narațiune falsă a discursului instigator la ură pentru a descuraja agenții de publicitate de pe platforma de socializare.

Elon Musk dă în judecată și firma de avocatură care l-a obligat să cumpere Twitter după ce s-a răzgândit în timpul procesului. Potrivit plângerii, X Corp. susține că firmei de avocatură i s-au plătit taxe legale în exces pentru a facilita achiziția Twitter de către Elon Musk și vrea să recupereze compensația bonusului.

Numeroși angajați Tesla care au fost acuzați că au divulgat date sensibile ale companiei au fost, de asemenea, dați în judecată de Elon Musk.

Procesele vor continua să vină

Dacă ești Elon Musk și ești responsabil la Tesla, X Corp. și SpaceX, este inevitabil să fii dat în judecată de mai multe ori decât poți număra. Majoritatea proceselor sunt soluționate în afara instanței, în timp ce alte procese sunt soluționate printr-o hotărâre judecătorească.

Ei bine, un lucru este cert: Elon Musk are nevoie de mulți avocați.

  Cum să utilizați controlerul PS4 pe Mac sau PC

x