Care este diferența dintre CC și BCC în e-mail

O fereastră standard de compunere a e-mailului are un câmp Către, un câmp Sender și un câmp subiect. Este posibil să vedeți și alte două câmpuri: CC și BCC. Aceste două câmpuri nu sunt câmpuri obligatorii, adică, puteți trimite un e-mail fără a le completa și pot fi adesea ascunse din interfața de utilizare implicită.

diferența dintre CC și BCC

CC și BCC

Câmpurile CC și BCC sunt câmpuri pentru introducerea unui e-mail sau a mai multor e-mailuri. Când trimiteți un mesaj, toți cei incluși în câmpurile Către, CC și BCC îl vor primi.

CC înseamnă Carbon Copy și BCC înseamnă Blind Carbon Copy. Dacă nu ești sigur ce înseamnă copie carbon, este un termen creat dintr-o relicvă din lumea reală; hartie de carbon. Hârtia carbon este hârtie acoperită cu cerneală (care vă va păta mâinile și orice altceva cu care intră în contact). Este introdus între două hârtii. Scrieți pe hârtia de sus și este copiat automat pe hârtia de mai jos, datorită hârtiei carbon.

Este important să știți că CC și BCC nu trimit mesaje separate. Același mesaj, același thread, este trimis tuturor.

Diferența dintre CC și BCC

Adresele de e-mail care sunt introduse în câmpul CC sunt vizibile pentru toți ceilalți cărora le este trimis mesajul. Dacă CC pe cineva într-un e-mail, destinatarii care au fost adăugați în câmpul Către vor putea vedea pe toți cei incluși în câmpul CC.

Adresele de e-mail care sunt introduse în câmpul BCC nu sunt vizibile pentru nimeni. Sunt „oarbi” sau ascunși. Dacă vrei să trimiți un email cuiva, dar să incluzi și pe altcineva în lista de destinatari fără ca alți oameni să afle, câmpul BCC este instrumentul pentru job.

Eticheta prin e-mail: Utilizarea CC

Nu există legi și scripturi despre utilizarea CC și BCC. Există totuși o etichetă de e-mail pe care ar trebui să o urmați atunci când utilizați aceste câmpuri. Dacă nu faceți acest lucru, vă veți câștiga dușmani la locul de muncă.

Câmpul CC ar trebui utilizat când;

Vrei să ții pe cineva la curent cu ceva, dar asta nu necesită un răspuns din partea acestuia
Simți că mesajul este ceva despre care persoana ar putea avea nevoie să știe la un moment dat
Un supraveghetor reciproc
Supervizor/manager pentru tine și cealaltă persoană, dacă lucrezi în diferite departamente/secții. Acesta este cel mai bine utilizat dacă supervizorul/managerul solicită documentație privind momentul repartizării lucrărilor între departamente.

Când să nu folosiți CC;

Pentru a ține un supervizor la curent atunci când nu este necesar.
Pentru a utiliza mesajul ca documentare a muncii pe care o desfășurați
Pentru a dovedi un punct

Utilizarea contradictorie a CC;

Nu ar trebui să utilizați CC în mod inutil și să includeți persoane în mesaje atunci când acestea nu trebuie incluse. Acestea fiind spuse, dacă bănuiți că un coleg de muncă nu va urmări ceva decât dacă un supervizor este inclus în mesaj, puteți la fel de bine să-l adăugați.

Ar trebui să îl utilizați și dacă un manager cere dovada că lucrați.

Eticheta prin e-mail: Utilizarea BCC

Folosirea BCC înseamnă practic că „vorbiți” cuiva. Utilizați acest lucru cu precauție. Nimeni nu știe cine altcineva a primit mesajul când adăugați persoane în câmpul BCC. Gândiți-vă la asta ca la înregistrarea în secret a unei întâlniri sau pentru a permite cuiva să asculte.

BCC trebuie utilizat cu moderație și cu grijă. Va fi un moment când va trebui să îl utilizați și va fi evident când trebuie să faceți acest lucru. În afară de asta, nu BCC oamenii în e-mailuri. Utilizați în schimb câmpul CC.

Concluzie

Câmpul BCC este ascuns, așa că nimeni nu va ști că l-ați folosit. Câmpul CC nu este ascuns și utilizarea sa va fi evidentă. Destinatarii vor ști dacă au fost adăugați în câmpul CC sau în câmpul BCC. Asigurați-vă că persoanele cu care BCC nu ajung să folosească butonul Răspuns tuturor.