Capturi de ecran colorate pe Windows 10? Iată cum să remediați capturile de ecran colorate

Windows 10 permite aplicațiilor să-i adauge tot felul de suprapuneri. Suprapunerile pot acoperi întregul ecran sau pot acoperi doar o parte din acesta. O suprapunere poate fi inclusă sau nu atunci când faceți o captură de ecran pentru desktop sau o aplicație. Depinde de instrumentul de captură de ecran sau de tipul de suprapunere pe care l-ați adăugat.

capturi de ecran colorate pe Windows 10

Remediați capturile de ecran colorate pe Windows 10

Dacă faceți capturi de ecran și par a fi colorate într-o anumită culoare, de exemplu, albastru, portocaliu sau sepia, poate fi o problemă cu instrumentul de captură de ecran pe care îl utilizați sau cu o aplicație care a adăugat un filtru sau o suprapunere pe ecran. .

1. Utilizați instrumentul de captură de ecran Windows 10

Înainte de a verifica suprapunerile, ar trebui să verificați mai întâi dacă instrumentul de captură de ecran adaugă un filtru de culoare pe ecran sau pe captură de ecran. Cel mai bun mod de a face acest lucru este să utilizați instrumentul de captură de ecran Windows 10.

Accesați desktopul dvs.
Minimizați toate aplicațiile.
Atingeți comanda rapidă de la tastatură Win+Print Screen.
Deschideți File Explorer.
Accesați folderul Capturi de ecran din biblioteca Imagini.
Deschideți captura de ecran recentă pe care ați făcut-o și examinați-o pentru o nuanță.

Dacă nuanța este absentă, este posibil ca instrumentul de captură de ecran să adauge nuanța. Verificați setările pentru instrument și dezactivați toate îmbunătățirile pe care le aplică.

  Windows 7 moare astăzi: iată ce trebuie să știți

2. Verificați aplicațiile suprapuse

Dezactivați aplicațiile care adaugă o suprapunere pe ecran. Acestea pot fi aplicații care nuanțează ecranul. Flux este o aplicație menită să nuanțeze ecranul, așa că dacă rulează, dezactivează-l.

Verificați alte aplicații de suprapunere; acesta poate fi orice acoperă parțial sau în întregime ecranul. Dacă aveți o aplicație instalată pentru a reduce luminozitatea, aceasta poate cauza probleme.

3. Dezactivați Lumina de noapte

Windows 10 are o caracteristică numită Nightshift care colorează ecranul. Este posibil să-l fi activat să se pornească automat pe o programare.

Deschideți aplicația Setări cu comanda rapidă de la tastatură Win+I.
Accesați grupul de setări Sistem.
Selectați fila Afișare.
Opriți comutatorul de lumină de noapte.

4. Laptop-uri Lenovo

Dacă dețineți un laptop Lenovo, instrumentul Eye Care este probabil să cauzeze nuanța și să apară în captură de ecran. Opriți-l și problema va dispărea.

Deschideți aplicația Lenovo Vantage.
Faceți clic pe Dispozitiv în dreapta sus.
Selectați Display & Camera.
Selectați Îngrijirea ochilor și dezactivați-l.

5. Derulați înapoi driverul de afișare

Dacă problema este nouă și ați actualizat recent driverul de afișare, ar trebui să îl derulați înapoi. Șoferul poate cauza probleme cu afișajul.

Deschideți Manager dispozitive.
Extindeți Adaptoare de afișare.
Faceți clic dreapta pe placa grafică integrată și selectați proprietăți.
Accesați fila Driver.
Faceți clic pe Roll back driver.
Odată ce driverul a fost dezinstalat, reporniți sistemul.

Concluzie

Foarte puține aplicații sunt capabile să adauge o nuanță ecranului care poate fi capturată de un instrument de captură de ecran. Ele există, dar șansele ca tu să fi instalat unul sunt rare. Dacă nu aveți instalată o aplicație de suprapunere, încercați să utilizați un alt instrument de captură de ecran. Instrumentul implicit de captură de ecran din Windows 10 este o opțiune bună sau puteți utiliza instrumentul Snipping.

  Cum să resetați utilizarea datelor pe Windows 10