7 Cel mai bun software de gestionare a vulnerabilităților din 2023

Instrumentele de gestionare a vulnerabilităților vă protejează sistemele împotriva amenințărilor de securitate și vă păstrează datele în siguranță.

Cererea de management al vulnerabilităților crește vertiginos în aceste zile și, pentru a rămâne competitivă în lumea de astăzi, organizația dvs. trebuie să fie la curent cu tendințele pieței.

Multe organizații se bazează pe numeroase soluții software și aplicații pentru a spori productivitatea și a îmbunătăți experiența clienților. Cu toate acestea, aceste aplicații și soluții sunt predispuse la vulnerabilități care pot expune organizația lor la un atac cibernetic.

Pentru a vă proteja organizația împotriva acestor riscuri, trebuie să implementați un program robust de gestionare a vulnerabilităților ca parte a strategiei generale de gestionare a riscurilor IT.

Managementul vulnerabilităților implică identificarea, evaluarea, tratarea și raportarea breșelor de securitate în sistemele, software-ul și soluțiile care rulează pe acestea.

Importanța managementului vulnerabilităților a crescut semnificativ de-a lungul timpului, iar acum este considerată o parte fundamentală a securității unei organizații.

De ce este nevoie de software de management al vulnerabilităților?

Software-ul de gestionare a vulnerabilităților vă protejează rețeaua împotriva vulnerabilităților cunoscute, ceea ce face dificilă atacatorii să vizeze organizația dvs.

Software-ul realizează acest lucru prin scanarea rețelei pentru orice probleme de compatibilitate software, actualizări lipsă și defecte generale ale software-ului. Prioritizarea reparațiilor este setată pentru vulnerabilități.

De asemenea, asigură respectarea tuturor cerințelor de reglementare și vă protejează organizația de orice amenzi sau penalități impuse de orice autoritate de reglementare pentru nerespectarea oricărei prevederi. Vă ajută să economisiți banii și reputația organizației dvs.

Cum funcționează software-ul de gestionare a vulnerabilităților?

Utilizarea software-ului de gestionare a vulnerabilităților ajută companiile să automatizeze procesul de gestionare a vulnerabilităților în aplicațiile și rețeaua lor.

Ei folosesc diferite instrumente pentru a identifica și raporta vulnerabilitățile din sistemele organizației.

Odată ce aceste vulnerabilități sunt descoperite, riscul asociat cu acestea este evaluat în diverse contexte pentru a decide cel mai bun curs de acțiune.

Aceste instrumente software ajută companiile să prioritizeze controlul riscurilor potențiale de securitate pentru infrastructura de securitate a organizației.

Nu trebuie să le confundați cu antivirus sau firewall. Sunt reactivi și gestionează amenințările atunci când apar. Cu toate acestea, software-ul de gestionare a vulnerabilităților este proactiv.

Etapele ciclului de viață de management al vulnerabilităților

Procesul de management al vulnerabilităților implică următorii pași:

#1. Descoperirea vulnerabilităților

Primul pas pentru a găsi o vulnerabilitate este scanarea rețelei și efectuarea unei evaluări a vulnerabilității. Acest pas ajută la identificarea erorilor de configurare și de codare care pot exploata o aplicație/sistem. Odată ce ești conștient de posibilele vulnerabilități, este timpul să le evaluezi.

#2. Prioritizează activele

Nu toate vulnerabilitățile sunt similare. Mai mult, tratamentul pentru fiecare dintre ele este, de asemenea, diferit. Din câte știți, cele mai critice vulnerabilități ar putea fi întârziate, nu doar recent descoperite.

  Ce este Deeper Connect Pico și cum îți îmbunătățește securitatea?

Pentru a identifica nivelurile de severitate ale acestor vulnerabilități, puteți atribui un card de evaluare a riscurilor pentru a stabili prioritatea vulnerabilității care trebuie abordate mai întâi.

#3. Tratarea vulnerabilităților

Odată ce ați descoperit și ați prioritizat vulnerabilitățile, este timpul să luați măsuri. În acest pas, începeți prin a implementa o procedură de gestionare a patch-urilor. După asta, echipa ta de ingineri va repara și va testa fiecare vulnerabilitate.

Soluția ar putea fi atât pe termen scurt, cât și pe termen lung.

#4. Raportarea vulnerabilităților

Este esențial să compilați datele adunate în timpul pașilor anteriori și să prezentați aceste informații într-o manieră documentată. Rapoartele dvs. de evaluare a vulnerabilităților ar trebui să fie adaptate pentru diferite audiențe, în funcție de nevoia acestora de detalii tehnice. În timp ce conducerea dorește ca tendințele la nivel înalt să fie comunicate, echipele de securitate au nevoie de rapoarte clare pentru a facilita remedierea fără probleme.

#5. Îmbunătățiți-vă eforturile

Odată ce ați luat măsurile necesare pentru a elimina aceste vulnerabilități, un pas important este să vă îmbunătățiți eforturile. Vă ajută să identificați ce metode au funcționat bine și care nu.

Evaluarea rezultatelor poate determina îmbunătățiri pe termen lung și apoi poate fi utilizată pentru nevoi bugetare.

Caracteristicile cheie ale unui software de gestionare a vulnerabilităților

Puteți alege software-ul de gestionare a vulnerabilităților pe baza cerințelor de securitate și a caracteristicilor pe care le oferă. Aici, am compilat o listă cu cele mai importante caracteristici pentru a vă ajuta să selectați cel mai bun software de gestionare a vulnerabilităților:

Domeniu de aplicare și acoperire

Cea mai fundamentală caracteristică a software-ului de gestionare a vulnerabilităților este domeniul de aplicare și acoperirea acestuia. Vitalitatea și eficiența scanării sunt determinate de aria de acoperire și de acoperire. Vă puteți asigura de următoarele:

 • Software-ul oferă scanare cu acreditări
 • Software-ul poate face scanare avansată cu fluxuri și pluginuri
 • Software-ul poate include sau exclude anumite pagini
 • Precizie

  Software-ul de gestionare a vulnerabilităților vă oferă flexibilitatea de a efectua scanări regulate și ar trebui să vină și cu POC (solicitare de furnizare a dovezilor) împreună cu alte servicii necesare.

  Companiile vor experimenta o îmbunătățire semnificativă a productivității prin obținerea unei justificări mai detaliate și prin excluderea falselor pozitive înainte de a le încredința dezvoltatorilor să repare o vulnerabilitate raportată.

  Rapoarte de remediere

  Caracteristica de raportare din orice aplicație de gestionare a vulnerabilităților este crucială. Vă oferă o imagine de ansamblu la 360 de grade asupra securității activelor dvs. Puteți chiar să generați informații detaliate despre vulnerabilitățile menționate în raport.

  Funcția de raportare acoperă de obicei următoarele detalii:

 • Numărul de scanări finalizate
 • Numărul de lacune identificate
 • Acțiune de remediere
 • Rezumatul general al sistemului
 • Probleme de securitate în funcție de bun
 • Probleme de securitate prin vulnerabilitate
 • Recomandări pentru remediere
 • Scorul general de risc

  Scanarea activelor organizaționale ajută companiile să identifice unde există anumite vulnerabilități. Cu toate acestea, este important să găsiți un echilibru între prioritățile de risc și resursele existente înainte de a lua orice acțiune.

  Software-ul de gestionare a vulnerabilităților cu această caracteristică evidențiază scorurile de risc în trei categorii – scăzut, mediu și critic.

  Scorurile de risc sunt atribuite în funcție de volumul și gravitatea vulnerabilităților identificate în aplicațiile și rețelele dvs.

  Evaluarea politicilor

  Consolidarea rețelei este la fel de importantă ca identificarea și remedierea vulnerabilităților. Scanarea vulnerabilităților include, de asemenea, o politică integrată, ajutându-vă să vă comparați infrastructura de securitate cu standardele din industrie precum OWASP Top 10, SANS 25 și WASC, printre altele.

    Cum să eliminați metoda de plată de pe Amazon

  De asemenea, puteți adăuga verificări personalizate pentru atenuarea riscurilor exclusive pentru mediul dvs.

  Facilitate avansată de autentificare

  Scanarea neautentificată detectează doar certificatele expirate, parolele slabe și software-ul necorectat. Alegerea unui software de top de gestionare a vulnerabilităților vă permite să utilizați o funcționalitate de autentificare ușor de utilizat.

  De asemenea, scanează aplicațiile protejate prin parolă fără a înregistra macrocomenzile de conectare.

  Protejați-vă afacerea cu alegerile noastre de top pentru cel mai bun software de gestionare a vulnerabilităților. Păstrați-vă datele în siguranță cu aceste soluții verificate.

  Rapid7 InsightVM

  Software-ul de gestionare a vulnerabilităților Rapid7 InsightVM este renumit pentru identificarea și evaluarea automată a vulnerabilităților în cadrul unei organizații.

  Rapid7 InsightVM excelează în raportare cuprinzătoare. Afișează tablouri de bord live care conțin toate datele despre vulnerabilități. Cu ajutorul acestor informații, software-ul ajută la atenuarea riscurilor într-un mod care reduce probabilitatea lor de a afecta sistemul.

  Soluția este complet automatizată. Adună informații vitale despre vulnerabilități, obține remedii pentru defecte găsite și instalează patch-uri pe măsură ce un administrator de sistem le aprobă.

  Caracteristici

  • Raportarea este destul de cuprinzătoare, iar rezultatele sunt ușor de înțeles.
  • Vă permite să efectuați scanări bazate pe acreditări.
  • Amenințările identificate au o mulțime de detalii despre natura lor și planurile de atenuare.

  Prețul InsightaVM depinde de nr. a activelor; pachetul minim începe de la 250 de active cu 2,19 USD/lună sau 26,25 USD/an per activ și ajunge la mai mult de 1250 de active pentru 1,62 USD/lună sau 19,43 USD/an per activ.

  Qualys VMDR 2.0

  Soluția de management al vulnerabilităților Qualys VMDR 2.0 vă permite să vă monitorizați toate activele IT dintr-un singur tablou de bord. Software-ul colectează și analizează în mod proactiv datele din acele active pentru a identifica potențialele vulnerabilități.

  Ajută utilizatorii să identifice amenințările din timp și să atenueze riscul înainte ca acestea să provoace daune semnificative.

  Caracteristici

  • Interfața este destul de intuitivă.
  • Rapoartele sunt foarte cuprinzătoare și ajută la identificarea rapidă a vulnerabilităților
  • Vă ajută să efectuați scanări pe baza adresei IP și nu a adreselor URL

  Qualys VMDR 2.0 informează utilizatorii de îndată ce o amenințare este identificată în timp real, asigurând suficient timp pentru remedierea acesteia.

  ManageEngine

  ManageEngine Vulnerability Manager Plus este unul dintre cele mai bune software de gestionare a vulnerabilităților, deoarece identifică și remediază vulnerabilitățile. Fiind un pachet de gestionare a vulnerabilităților, ManageEngine oferă scanere de vulnerabilități și manageri de corecții și oferă alte câteva utilitare.

  În timp ce majoritatea instrumentelor software de gestionare a vulnerabilităților oferă scanări lunare, ManageEngine rulează scanări la fiecare 90 de minute. De asemenea, are un manager de configurare care reorganizează setările dispozitivului prost gestionate și le împiedică să se schimbe.

  Caracteristici

  • Efectuează scanarea vulnerabilităților la fiecare 90 de minute.
  • Lansează automat acțiuni de reparare
  • Include manager de configurare care organizează setările prost gestionate

  ManageEngine are trei pachete: Free Edition pentru IMM-uri cu până la 25 de computere, Professional și Enterprise. Professional este pentru computerele dintr-o rețea LAN, iar Enterprise este pentru computerele dintr-o rețea WAN.

  Manager de vulnerabilitate din prima linie

  Frontline Vulnerability Manager de la Digital Defense se numără printre cele mai cuprinzătoare și precise software de gestionare a vulnerabilităților. Prin tehnologia proprie de scanare, aplicația realizează evaluări aprofundate de securitate și prioritizează și urmărește rezultatele, făcând remedierea acesteia rapidă și ușoară.

    Photoshop sau nu? Trei moduri de a spune dacă o imagine este reală sau falsă

  Caracteristici

  Puteți chiar să rulați teste de auditare a conformității prin intermediul aplicației și să generați etichete automate pentru fiecare activ. Odată evaluat, abordează vulnerabilitățile și generează un raport. Puteți crea rapoarte personalizabile despre vulnerabilitățile specifice activelor și gestionarea corecțiilor pe baza diferitelor opțiuni de filtrare.

  Flexera

  Flexera este un software de gestionare a vulnerabilităților bazat pe SaaS pentru organizații cu sisteme hibride complexe. Oferă cea mai cuprinzătoare și transparentă vizualizare a activelor dumneavoastră IT. Puteți utiliza apoi aceste date pentru a vă planifica călătoria digitală pe cloud, modernizând procesele de afaceri existente.

  Caracteristici

  • Ideal atât pentru organizații mijlocii, cât și la nivel de întreprindere.
  • Oferă informații precise despre date

  Instrumentul este actualizat în mod constant și acceptă mai multe arhitecturi cloud. De asemenea, permite utilizatorilor să optimizeze veniturile noi și periodice prin acordarea de licențe flexibile, livrarea și gestionarea ciclului de viață pentru drepturile de utilizare ale clienților.

  Nessus

  Nessus folosește o strategie de gestionare a vulnerabilităților bazată pe riscuri pentru a găsi și remedia defecte în rețeaua, site-ul web și aplicațiile web ale sistemului dvs. Vă oferă o imagine completă a infrastructurii de sistem a organizației dvs. și scanează fiecare colț pentru a găsi în mod sistematic cele mai obscure puncte slabe.

  Acest software de gestionare a vulnerabilităților folosește cu pricepere informațiile despre amenințări pentru a prevedea care vulnerabilități constituie un risc grav pentru securitatea sistemului dumneavoastră. De asemenea, oferă analize esențiale și informații practice echipelor de securitate și dezvoltatorilor pentru a le ajuta să reducă riscurile grave.

  Caracteristici

  • Sunt disponibile multe personalizări pentru a se potrivi nevoilor fiecărui utilizator.
  • Oferă date, informații și perspective de înaltă calitate despre vulnerabilități.
  • Acoperă o gamă largă de precizie și acoperire.

  Tenable Nessus are două planuri disponibile, Nessus Expert și Nessus Professional.

  Nessus Expert este potrivit pentru dezvoltatori, IMM-uri, testeri de stilouri și consultanți, iar prețul său începe de la 8.838 USD pentru un an. Nessus Professional este creat pentru practicienii în securitate, iar prețul începe de la 4.000 USD pentru un an.

  De asemenea, are o facilitate de asistență în avans cu 24*365 de zile și instruire la cerere la un cost suplimentar.

  BreachLock

  BreachLock este o platformă SaaS bazată pe cloud pentru scanarea și evaluarea vulnerabilităților. Ajută la găsirea defectelor exploatabile prin testarea manuală de penetrare AWS. Este securizat prin autentificare cu doi factori și nu necesită hardware sau software suplimentar.

  Caracteristici

  • Oferă o imagine de ansamblu la 360 de grade asupra vulnerabilităților sistemului
  • Software-ul oferă soluții de testare rapidă.
  • Utilizează testarea manuală de penetrare AWS pentru a identifica defectele.

  Software-ul de gestionare a vulnerabilităților de la BreachLock rulează scanări lunare bazate pe inteligență artificială. De asemenea, anunță utilizatorii prin e-mail atunci când este identificată orice vulnerabilitate.

  Gânduri finale

  O rețea nesecurizată poate avea un impact extrem de dăunător, mai ales în ceea ce privește încălcarea datelor. Deși instrumentele software antivirus sunt o soluție posibilă, ele sunt în primul rând reactive și pot ajuta doar într-o anumită măsură.

  Proprietarii de afaceri au nevoie de soluții care sunt cu un pas înainte și pot ajuta la prevenirea amenințărilor de securitate înainte de a lovi sistemele lor.

  Instrumentele de gestionare a vulnerabilităților vă ajută să faceți exact asta. Aceste instrumente software permit echipelor de securitate să înțeleagă clar amenințările cu care se confruntă și să utilizeze remedii adecvate pentru a le remedia.

  Toate aceste instrumente menționate mai sus vă ajută să obțineți același lucru. Sperăm că lista a fost utilă și va fi la îndemână pentru a alege ce instrument să utilizați pentru a vă proteja infrastructura internă.

  De asemenea, puteți explora unele dintre cele mai bune software de gestionare a activelor IT pentru întreprinderile mici și mijlocii.