09/28/2023

6 monede de confidențialitate care sunt diferite de cripto-urile obișnuite

Monedele de confidențialitate sunt criptomonede, dar cu unele mecanisme ascunse încorporate. Rămâneți pe fază pentru a afla mai multe, pentru a înțelege cum funcționează și câteva dintre ele pentru a avea un avans.

Există o mulțime de articole care vă spun că tranzacțiile cu Bitcoin (și alte cripto-uri) nu sunt anonime.

Toată lumea poate verifica înregistrările, deoarece toate detaliile sunt disponibile pe un registru public, mai bine cunoscut sub numele de blockchain.

Cheia este să legați o adresă publică la o persoană. Asta e. După aceea, se poate verifica totul despre acel utilizator specific – toate tranzacțiile, inclusiv suma, marcajele de timp, receptorii etc.,

Dimpotrivă, doar câțiva știu ce fac cu salariul meu odată ce îl retrag de la ATM-ul din apropiere.

Acest dezavantaj al criptomonedelor obișnuite este abordat de aceste monede de confidențialitate.

Ce sunt monedele de confidențialitate?

Acestea sunt făcute pentru a ascunde unele informații despre tranzacțiile blockchain care pot duce un snooper înapoi la tine.

Sursa: binance.com

Cu toate acestea, monedele de confidențialitate nu sunt 100% anonime (nimic nu este!), iar presupusa „confidențialitate” variază foarte mult în funcție de designul protocolului specific cu care aveți de-a face.

Cu toate acestea, ascund câteva detalii semnificative, făcându-le mai anonime decât Bitcoin.

Cum funcționează monedele de confidențialitate?

Există atât de multe moduri în care acest lucru se realizează cu registrele publice digitale.

Unii ascund adrese, sume tranzacții etc., pentru a păstra secretul. O altă tehnică folosește semnături de inel în care este imposibil să legați tranzacția înapoi la o anumită persoană.

Unele protocoale chiar ard și creează monede după fiecare tranzacție.

În concluzie, nu există o singură metodă de confidențialitate și vom vedea cum se va descurca acest lucru cu aceste monede de confidențialitate de top.

  Integrare perfectă cu continuitate și transfer explicat [OS X]

Monero

În prezent, cea mai mare monedă de confidențialitate după capitalizarea pieței, Monero, este privată în mod implicit. Aceasta înseamnă că nu există riscul de a divulga nimănui detaliile tranzacției.

Utilizează Adrese Stealth, Semnături de apel și RingCT pentru a acoperi expeditorul, destinatarul și suma tranzacției.

Adresele Stealth generează adrese de unică folosință pentru fiecare tranzacție. În plus, îl păstrează separat de adresa publicată utilizată pentru plățile primite.

Ring Signatures extrage un grup de adrese publice din blockchain-ul său, iar tranzacția este semnată de oricine, ceea ce face ca rezultatul să fie greu de conectat la un anumit utilizator.

RingCT este o actualizare față de Ring Signature, menită să îmbunătățească anonimatul prin ascunderea participanților, a locației monedelor etc.

Monero este acceptat pe scară largă de schimburile de criptomonede de top și de magazinele online terțe.

Zcash

Zcash vă oferă tot ce este mai bun din ambele lumi. Unul poate fi anonim sau vizibil ca tranzacțiile blockchain „standard”.

Acest lucru este posibil de două adrese, Z și T. Cele „Z” sunt protejate pentru confidențialitate, în timp ce „T” sunt deschise. O tranzacție ZZ ascunde totul, cu excepția taxelor, în timp ce un eveniment TT menționează suma, taxele și adresele.

În plus, orice schimb între un Z și un T arată toate detaliile, cu excepția adresei publice a lui Z.

Pentru conformitate, Zcash implementează zk-SNARK, care este prescurtarea de la Zero-Knowledge Succinct Non-Interactive Argument of Knowledge. Pune simplu; acest lucru poate ajuta la dovedirea validității unei tranzacții fără a oferi detalii. Așadar, puteți valida cererile de tranzacție către oricine fără a vă dezvălui adresa publică.

Există multe schimburi de top care acceptă Zcash, inclusiv Binance, Kraken, Coinbase, Gemini, Bitfinex etc.

Dar problema este că nu acceptă Zcash protejat, iar majoritatea sunt deschise doar pentru Zcash transparent.

Cu toate acestea, ceea ce funcționează în favoarea Zcash este timpii de blocare rapidi, dimensiunea decentă a blocurilor și comisioanele mici de tranzacție.

  Cele mai bune alternative GoPro pentru bugete limitate

Decred

Decred implementează protocolul de amestecare CoinShuffle++ (CSPP) pentru anonimizarea tranzacțiilor blockchain cu ajutorul DiceMix Light.

Aici, adresele de ieșire sunt criptate, ceea ce face imposibilă potrivirea lor cu intrările. În plus, maschează dreptul de proprietate asupra monedelor DCR.

Decred este operațional pe mai multe schimburi, inclusiv pe cele mari precum Binance, OKX etc. Cu toate acestea, avertizează că utilizarea acestor schimburi cripto nu este în întregime privată.

În schimb, își propune propriul său, DCRDEX, la maximum de anonimat și securitate în timpul tranzacțiilor. Puteți utiliza DCRDEX fără procesul obișnuit KYC și, de asemenea, este gratuit de orice taxă de tranzacție.

Firo

Cunoscut anterior ca Zcoin, Firo este alimentat de Protocolul Lelantus.

Amintiți-vă ce face ca evenimentele blockchain să fie permanente – istoria lor. Puteți urmări fiecare monedă și puteți verifica câte mâini s-a schimbat.

Firo scoate asta din imagine.

Ceea ce se întâmplă este că fiecare monedă este arsă și răscumpărată după fiecare tranzacție. În plus, fiecare răscumpărare este zero cunoștințe, ceea ce înseamnă că nimeni nu știe că ai ars monedele.

Firo actualizează în continuare acest lucru la Lelantus Spark, care nu va avea nicio răscumpărare și, în schimb, va masca toate sumele.

Mai multe platforme de top acceptă schimbul/schimbarea Firo, inclusiv Binance, BITTREX, firoDEX nativ etc.

Zen

ZEN (Horizen) adoptă o abordare opțională similară a confidențialității ca și Zcash (așa cum s-a discutat mai sus) prin utilizarea zk-SNARKs.

Aceasta oferă adrese T și Z pentru efectuarea tranzacțiilor vizibile (TT) și, respectiv, ascunse (ZZ).

Tranzacțiile private maschează adresele și suma participanților. Cu toate acestea, tranzacțiile TZ vor avea adresa T dezvăluită împreună cu încasările.

ZEN are o disponibilitate excelentă pe schimburile de top.

Cu toate acestea, trebuie să utilizați sfera lor de aplicație pentru a genera adrese Z pentru a beneficia de caracteristicile de confidențialitate.

  Adăugați repere în stil mediu dintr-un articol atunci când îl distribuiți

Secret

Secretul este un pic ciudat aici. Acest lucru oferă confidențialitate ca serviciu pentru orice monedă sau un blockchain complet.

Ideea este să partajați sau să ascundeți detaliile tranzacției, după comoditate. Protocolul secret ascunde activele cu o versiune privată (ETH ➡️ sETH) care revine la starea inițială atunci când este necesar.

Toată această acțiune este susținută de Secret Token Smart Contract, care vă permite să criptați soldul tokenului, adresa portofelului, sumele tranzacțiilor etc.

Vă rugăm să rețineți că interacțiunea dvs. cu Contractul inteligent secret va fi în continuare vizibilă.

Un alt factor care separă acest lucru de intrările de mai sus este că poate funcționa și pentru a crea aplicații DeFi anonime și a face tranzacții private NFT.

În prezent, acesta este compatibil cu diverse blockchain-uri, inclusiv Ethereum, Binance Smart Chain, Monero etc.

Monedele de confidențialitate sunt legale?

Crypto este deja pseudo-anonim, iar aceste (și mai multe) monede private iau acest anonimat cu câteva crestături în sus.

Deci, deși s-ar putea să nu auzim despre interdicții definitive, multe schimburi cripto nu acceptă monede private sau versiunile lor private.

În mod similar, așa cum am menționat deja, unele portaluri de schimb de top nu acceptă Zcash protejat.

Deci, ar putea exista o luptă continuă în cadrul autorităților de aplicare a legii cu privire la modul de a reglementa astfel de jetoane și de a evita utilizarea ilicită.

Cu toate acestea, o singură explicație nu poate fi valabilă pentru toți și ar trebui să căutați legile specifice locației dvs. despre criptomonede private.

Încheierea!

În timp ce cineva poate „studi” pentru a urmări fiecare tranzacție pe orice blockchain, monedele private precum Monero rezolvă această problemă definitiv.

Aceste monede au versiunea lor de confidențialitate și cazuri de utilizare.

PS: Crypto este o lume ciudată cu câteva surprize plăcute. Una dintre ele este mișcarea de a câștiga (M2E) cripto/jetoane.

x