5 remedieri când dictarea nu funcționează pe iPhone

Întâmpinați probleme la conversia vocii în text pe iPhone-ul dvs.? Sau poate că pictograma dictare nu se găsește deloc nicăieri? Nu vă faceți griji; aceștia sunt câțiva pași simpli de depanare pe care îi puteți urma atunci când dictarea nu funcționează pe iPhone.

1. Verificați dacă Dictarea este activată pe iPhone

Funcția de dictare este reprezentată de o pictogramă de microfon în partea de jos a tastaturii de pe ecran a iPhone-ului. În timp ce dictarea este activată în mod implicit, va trebui să o porniți mai întâi în Setări dacă nu vedeți pictograma microfonului pe tastatură.

Accesați Setări > General > Tastatură și comutați pe Activare dictare. Atingeți din nou Activați dictarea pentru a confirma. Pictograma microfonului va apărea acum pe tastatura iOS; atingeți-l pentru a începe să dictați.

Dacă dictarea este deja activată, dar pictograma încă lipsește, încercați să dezactivați și să reactivați funcția. În aceeași pagină de setări pentru tastaturi, dezactivați Activarea dictatului, atingeți Opriți dictarea pentru a confirma, apoi comutați din nou pe Activați dictarea.

2. Adăugați limba de dictare pe tastatura iPhone-ului dvs

Să presupunem că de obicei tastați în engleză pe iPhone, dar doriți să dictați ceva în chineză. Funcția de dictare a iPhone-ului nu va recunoaște ceea ce spui dacă chineza nu a fost încă adăugată la tastatură.

  Cum să remediați Razer Audio Visualizer nu funcționează

În acest caz, accesați Setări > General > Tastatură > Tastaturi > Adăugați tastatură nouă. Din listă, alegeți chineza (sau limba preferată), selectați metoda de introducere a tastaturii și atingeți Efectuat.

Dacă intenționați să dictați text într-un dialect chinezesc, trebuie să faceți o setare suplimentară. În pagina de setări pentru tastaturi, accesați Limbi de dictare. Din listă, selectați una dintre variantele de limbă pe lângă mandarină.

Acum, când vine vorba de dictarea textului, nu uitați să schimbați și limba de dictare. Atingeți pictograma microfonului, atingeți EN (care înseamnă engleză) și alegeți noua limbă de dictare preferată.

Dictarea nu este disponibilă pentru toate limbile. Poti sa verifici Site-ul Apple pentru o listă de limbi de dictare disponibile pentru iPhone.

3. Permiteți Siri și Dictarea în setările de timp de ecran ale iPhone-ului dvs

Dacă dictarea încă nu funcționează pe iPhone, poate fi din cauza setărilor de timp de ecran ale iPhone-ului, care pot restricționa funcția de dictare pe dispozitiv.

Pentru a verifica acest lucru, accesați Setări > Timp de utilizare > Restricții de conținut și confidențialitate > Aplicații permise. Dacă Siri & Dictation este dezactivat, porniți-l, astfel încât iPhone-ul dvs. să vă permită să utilizați din nou funcția de dictare.

4. Testează microfonul iPhone-ului tău

Dacă aveți toate setările corecte, dar dictarea nu funcționează, problema poate fi de microfonul iPhone-ului dvs.

O modalitate rapidă de a-l testa este să înregistrați un scurt clip audio folosind aplicația Voice Memos a iPhone-ului. Dacă este o problemă de software, există soluții pentru a repara rapid microfonul iPhone-ului.

Dar dacă este o problemă hardware, probabil că va trebui să contactați asistența Apple sau un Furnizor de servicii autorizat Apple.

  Cum să accesați noul serviciu de streaming al NASA și să explorați spațiul

5. Remedieri generale: reporniți, actualizați sau resetați iPhone-ul

Dacă soluțiile de mai sus nu reușesc, ca ultimă încercare, există câteva remedieri generale pe care le puteți încerca. Mai întâi, reporniți iPhone-ul, ceea ce implică pur și simplu oprirea dispozitivului și repornirea acestuia.

De asemenea, accesați Setări > General > Actualizare software pentru a vedea dacă este disponibilă o actualizare iOS pentru dispozitivul dvs. Actualizările au îmbunătățiri de performanță și remedieri de erori, așa că încercați să vă actualizați iPhone-ul pentru a vedea dacă rezolvă problema dictarii.

În cele din urmă, puteți opta pentru a reseta toate setările de pe iPhone. Acest proces readuce toate setările iPhone-ului dvs. la starea lor implicită fără a șterge datele dvs. valoroase.

Accesați Setări > General > Transfer sau Resetare iPhone > Resetare > Resetare toate setările. Procesul durează ceva timp, așa că cel mai bine este să îl încercați numai atunci când nu aveți nevoie să folosiți iPhone-ul pentru o perioadă.

Pentru a rezuma, mai întâi va trebui să vă asigurați că dictarea este activată în aplicația Setări a iPhone-ului. Apoi, adăugați limbile potrivite la tastatură și comutați între limbile preferate înainte de a dicta.

De asemenea, încercați să reporniți, să actualizați sau să vă resetați iPhone-ul. Dacă bănuiți că cauza principală este hardware-ul, cel mai bine este să contactați asistența Apple sau un furnizor de servicii autorizat Apple pentru asistență suplimentară. Între timp, puteți încerca și câteva aplicații de dictare pentru iPhone din App Store.