5 motive pentru care un abonament Kindle Unlimited nu merită

Dispozitivele Amazon Kindle sunt mai populare ca niciodată, iar serviciul său Kindle Unlimited crește în popularitate pentru a se egala. Abonamentul KU oferă acces la numeroase cărți care pot fi închiriate gratuit și pentru o fracțiune din costul unei copii fizice pentru a deține.

Nici măcar nu aveți nevoie de un dispozitiv Kindle pentru a vă bucura de un abonament Kindle Unlimited. Atâta timp cât descărcați aplicația Kindle, puteți profita de serviciu pe tabletă sau telefon. Dar, în ciuda unor avantaje incontestabile, merită cu adevărat un abonament Kindle Unlimited? Iată câteva motive pentru care nu merită investiția.

1. Kindle Unlimited are limitări

Multe clasice, cum ar fi cărțile Harry Potter, Hobbitul, Jane Eyre și Frankenstein, pot fi închiriate și citite gratuit cu un abonament Kindle Unlimited. Alte hituri mai contemporane, cum ar fi How Does It Feel de Jeneane O’Riley? care au luat cu asalt TikTok, sunt disponibile și gratuit cu un abonament KU.

Deși selecția de opțiuni pe care Kindle Unlimited le oferă abonaților săi este extinsă, aceasta vine cu avertismente. Când vă abonați la KU, puteți accesa o vastă bibliotecă digitală de cărți, cărți audio, reviste și benzi desenate. Cu toate acestea, dintre acele milioane de titluri, puteți împrumuta doar până la 20 la un moment dat.

Desigur, puteți cumpăra câte titluri Kindle doriți, dar scopul unui membru Kindle Unlimited este să plătiți un preț fix pentru accesul la nenumărate cărți gratuite. În schimb, primești 20.

  Cele mai sigure 4 opțiuni de înlocuire a bateriei MacBook

Și acest număr se aplică tuturor titlurilor disponibile pentru închiriere, inclusiv cărților digitale, cărților audio și benzilor desenate. Poate că unii cititori consideră că 20 este un număr suficient, dar alții (ca mine) se confruntă adesea cu pop-up-ul care spune că au atins limita cărților împrumutate. Și pentru un serviciu numit Kindle Unlimited, de ce utilizatorii săi trebuie să se confrunte cu limitări?

2. Kindle Unlimited este scump

Deși 9,99 USD/lună poate suna destul de rezonabil pentru cărțile electronice care pot fi citite, de fapt, este destul de scump când luați în considerare prețul titlurilor disponibile.

Multe cărți de pe Amazon se vând cu mai puțin de 5 USD, altele sunt mai puțin de 3 USD, iar unele sunt chiar și 1 USD sau mai puțin. Aceasta înseamnă că, pentru ca prețul abonamentului de 10 USD să merite, va trebui să citiți destul de multe cărți pe lună.

Dacă citești doar cele mai scumpe titluri pe care le poți găsi, citind două cărți pe lună te va ajuta să economisești niște bani, dar cel mai probabil va trebui să citești trei sau patru pentru a face o economie. În timp ce mulți cititori pot obține o carte pe săptămână fără nicio bătaie de cap, tentația de a citi cărți nelimitate va fi mare.

Privind selecția și prețurile, este greu să vezi că mulți oameni sunt bine deserviți de un abonament Kindle Unlimited. Și nu uitați, există o mulțime de locuri pentru a găsi cărți Amazon Kindle gratuit dacă știți unde să căutați.

3. Kindle Unlimited necesită o conexiune la internet

Mulți cititori primesc un abonament Kindle Unlimited pentru a accesa cărți de citit în orice moment. Sunteți în autobuz — citiți cel mai recent titlu Kindle. Zboară undeva – citește departe. Este o modalitate grozavă de a petrece timpul și, pentru mulți, merită prețul.

  Cum se instalează procesorul Intel sau AMD pe placa de bază

Dar există un detaliu pe care trebuie să-l amintești întotdeauna cu aceste scenarii: înainte de a merge într-un loc fără Wi-Fi, ai nevoie de acces la internet pentru dispozitivul sau aplicația Kindle.

Din păcate, Kindle Unlimited are nevoie de Wi-Fi pentru a descărca titlurile alese pe dispozitivul tău. Dacă nu aveți internet, nu puteți descărca și citi alegerile dvs. Este o pacoste care, dacă nu ești pregătit pentru asta, te poate costa. De exemplu, s-ar putea să rămâneți blocat într-un zbor de câteva ore fără nimic de citit. Deși este posibil să puteți sări pe conexiunea Wi-Fi a unui avion pentru a descărca o carte sau două, acest privilegiu vă va costa și scump.

După ce ați descărcat cărțile, le puteți citi offline, dar nu puteți sări peste acel pas.

4. Amazon Prime este o ofertă mai bună

Dacă sunteți abonat Amazon Prime, aveți acces la Prime Reading. Puteți scoate doar o carte pe lună, iar catalogul disponibil pentru împrumut este mai mic decât cel Kindle Unlimited, dar dacă există câteva titluri pe care doriți să le verificați fără să plătiți pentru ele, este o modalitate decentă de a face acest lucru.

Amazon Prime are multe beneficii și poate fi util să vă înscrieți chiar și fără cărțile electronice gratuite. Cu excepția cazului în care răsfoiți titlurile Kindle Unlimited ca și cum nu există mâine, un abonament Amazon Prime costă mai puțin și oferă nenumărate alte beneficii, cum ar fi transport gratuit și emisiuni TV Amazon Prime Video grozave. Chiar dacă crezi că un abonament Kindle Unlimited este pentru tine, poți oricând să încerci Prime Reading înainte de a încheia un alt abonament.

  Mașina pentru selfie-uri pe care o căutați

5. Există atât de multe alte opțiuni

Dacă sunteți în căutarea altor opțiuni pentru a vă oferi acces la o serie de titluri de care să vă bucurați, există multe de explorat. Dintre ei, Scribd ocupa primul loc.

La fel ca Kindle Unlimited, Scribd oferă abonaților săi acces la cărți electronice, cărți audio și reviste, dar și documente. Un abonament costă 9,99 USD lunar și primești o perioadă de probă de 30 de zile. Așa că puteți vedea dacă merită prețul lunar.

Dacă ești mai mult un ascultător decât un cititor, poți apela la Perceptibil. Începe de la 7,95 USD și are, de asemenea, o perioadă de încercare gratuită de 30 de zile. Dar alegerile nu se opresc aici. Există, de asemenea Kobo Plus, Cărți Google Playși Apple Books— opțiunile sunt nesfârșite.

Kindle Unlimited nu este singura sau cea mai bună opțiune disponibilă.

Kindle Unlimited este bun, dar nu grozav

Kindle-urile sunt uimitoare, iar cărțile electronice sunt viitorul. Și în timp ce Kindle Unlimited este o opțiune bună, nu este cea mai bună opțiune. Dacă ești un cititor pasionat, limita de 20 de cărți este o mare pacoste. Dacă ești un cititor ocazional, s-ar putea să nu obții valoarea banilor tăi. Și dacă te afli undeva la mijloc, ai multe alte opțiuni cu care să te bucuri de eReader-ul tău.

Pe hârtie, Kindle Unlimited este o idee grozavă. Dar este suficient să spunem că probabil nu merită pentru majoritatea oamenilor.