12/05/2022

Cele mai bune 12 soluții de stocare atașată la rețea (NAS) pentru uz personal și oficial

Există mai multe modalități de a face copii de rezervă sau de a vă proteja datele, dar dacă sunteți în căutarea unui backup și restaurare profesională (recuperarea eficientă este esențială, altfel o copie de rezervă nu este suficientă) cu tehnologie avansată, un NAS este o soluție.

Datele dvs. nu sunt întotdeauna sigure și trebuie protejate, indiferent dacă utilizați un computer personal, o rețea de domiciliu sau o rețea corporativă.

NAS permite întreprinderilor mici și mijlocii să își obțină toate datele într-o singură locație, sigură și accesibilă de oriunde. Unul dintre cele mai mari avantaje ale unui NAS este că este multifuncțional. Poate fi folosit pentru biroul personal, la domiciliu, pentru întreprinderi mici și mijlocii (întreprinderi mici și mijlocii).

NAS a devenit foarte popular pentru uz casnic pentru a vă stoca fotografiile, videoclipurile, muzica și documentele într-o singură locație centrală și pentru a le accesa oricând și oriunde. Pentru mediul profesional, NAS a devenit un activ de stocare a datelor. Pe baza acreditărilor angajaților, compania oferă acces la dispozitivele NAS pentru backup, recuperare și acces la date sensibile.

Potrivit unui raport de cercetarepiața Network Attached Storage (NAS) este de așteptat să crească la o CAGR (Rata de creștere anuală complexă) de aproximativ 19,5% în perioada 2021-2026.

Se estimează că peste 80% dintre întreprinderile mijlocii folosesc NAS pentru mai multe niveluri de stocare cu capacitate în exces în comparație cu alte tipuri de stocare.

Principalii factori din spatele cererii pentru NAS sunt nevoia tot mai mare de stocare sigură a datelor, acces ușor, SOHO (Small Office sau Home Office) în creștere, nevoia de gestionare centralizată a datelor și multe altele.

Cum funcționează exact spațiul de stocare atașat la rețea (NAS)?

NAS este un sistem/dispozitiv format din hardware și software conectat direct la rețea. Poate fi conectat la router folosind un cablu LAN.

Din punct de vedere hardware, un NAS constă dintr-un grup de hard disk-uri într-o matrice folosită pentru stocarea datelor, CPU (procesor) și RAM (Random Access Memory) pentru gestionarea sistemelor de fișiere, lansarea aplicațiilor, procesarea fișierelor media, gestionarea mai multor utilizatori. , etc.

Configurația hardware determină viteza și scalabilitatea NAS. Din punct de vedere software, un NAS constă dintr-un sistem de operare, în special Linux, pentru a gestiona întregul sistem NAS.

Unicitatea NAS este că poate fi accesat de multe persoane din diverse locații chiar și prin intermediul dispozitivelor mobile.

NAS ajută la centralizarea datelor și optimizează utilizarea stocării. Oferă disponibilitate ridicată a datelor folosind RAID și toleranță la erori.

Datele din NAS sunt stocate în matrice de discuri, datele sunt procesate folosind procesorul și RAM și întregul dispozitiv este gestionat de sistemul de operare. Oamenii accesează datele fie printr-o aplicație mobilă, fie prin portaluri web.

Să aruncăm o privire la unele dintre cele mai bune dispozitive NAS de pe piața actuală.

Synology DS920 NAS

Synology 4-bay NAS DS920 dispune de un procesor cu 4 nuclee care oferă indexare a fișierelor cu 15,5% mai rapidă, indexare a fotografiilor cu 24% mai rapidă și răspuns la internet cu 133% mai rapid. Acest dispozitiv NAS are 4 GB de RAM care poate fi extins până la 8 GB.

Acceptă mai multe protocoale de partajare a fișierelor, cum ar fi CIFS, AFP, NFS, FTP, care permite oricui să centralizeze fișiere sau să sincronizeze fișiere pe mai multe dispozitive în mai multe locații.

Soluția sa inteligentă de securitate permite conectarea mai multor camere IP cu streaming live și integrarea modulelor I/O.

Datorită dimensiunii sale masive de memorie și vitezei procesorului de 2,7 GHz, utilizatorii pot transcoda videoclipuri 4K H.265 / H.264 până la 1080p și le pot transmite pe televizoare HD, playere media digitale, telefoane mobile și computere.

Caracteristici

 • Există două sloturi SSD încorporate pentru unitățile SSD, ceea ce mărește intrarea/ieșirea sistemului și performanța aplicației de 20 de ori mai rapidă
 • Scalabilitate: Suportă până la 9 HDD-uri cu DX517. modul de expansiune
 • Mai multe versiuni de backup pot fi stocate cu copii de rezervă incrementale la nivel de bloc și deduplicare încrucișată
 • O soluție completă de supraveghere pentru înregistrare, monitorizare și gestionare

Dacă sunteți în căutarea pentru backup și securitate pentru date pentru întreprinderile mici și mijlocii, atunci Synology 4-bay DS920 NAS este cea mai bună alegere. Chiar și companiile care caută scalabilitate pot conecta un Synology DX517 extern pentru volume de date în continuă creștere.

WD My Cloud Home

WD My Cloud Home este un dispozitiv personal de stocare în cloud ușor de utilizat. Este ușor conectat la o rețea wifi printr-un router. Poate fi accesat oriunde fără a plăti taxa de abonament.

  Îți este dor de Touch ID? Eu cu siguranță nu

Toate datele smartphone-ului dvs., cum ar fi imaginile, videoclipurile, pot fi setate pentru backup și sincronizare automată și chiar și datele de pe desktop, laptop sau cloud pot fi salvate fără fir.

Puteți conecta unitățile de date externe, cum ar fi HDD sau unități flash USB, pentru a importa și exporta rapid date.

Caracteristici

 • Stocare centralizată pentru toate fișierele și funcția de căutare cu data și ora
 • Accesați, încărcați și partajați fotografii, videoclipuri și fișiere de oriunde folosind aplicația My Cloud Home.
 • Este compatibil atât cu dispozitivele MAC și Windows, cât și cu dispozitivele IOS și Android
 • Software-ul său încorporat permite configurarea backup-ului și sincronizarea cu ușurință

Acest WD 4TB Personal Cloud este potrivit pentru uz casnic sau personal. Interfața sa ușor de utilizat îl face ușor de utilizat.

WD My Cloud EX2 Ultra

WD My Cloud EX2 este un NAS de înaltă performanță cu mai multe opțiuni RAID pentru backup și protecție a datelor. Vine cu RAID 0 pentru performanță crescută, RAID 1 pentru oglindirea datelor și JBOD (Doar o grămadă de discuri) pentru configurații non-RAID.

Pentru a asigura streaming fluid și performanță ridicată, este integrat cu un procesor dual-core de 1,3 GHz și 1 GB de memorie RAM DDR. Vine cu aplicația mobilă My ​​Cloud OS 5, care vă permite să stocați, să accesați și să transmiteți conținut oriunde.

Caracteristici

 • Sincronizați automat fișierele pe toate computerele dvs
 • Criptare volum: criptare volum 256 AES pentru a vă proteja fișierele în rețea.
 • Backup complet: Acronis True Image face copii de rezervă ale sistemului de operare, aplicațiilor, setărilor și fișierelor individuale.
 • Suport pentru aplicații terță parte: Plex, Dropbox, WordPress și multe altele.

Poate fi folosit la biroul de acasă și, de asemenea, la organizațiile de nivel mediu pentru backup cu opțiunea de redundanță a datelor. Protecția datelor se bazează pe inteligența artificială care protejează împotriva atacurilor ransomware și malware.

QNAP 4 Bay TS-451D2

NAS QNAP 4Bay TS-451D2 oferă mult spațiu de stocare atât pentru uz casnic, cât și pentru afaceri mici. Utilizatorii pot salva, partaja și arhiva fișiere.

Utilizatorii de afaceri sau organizațiile mici se pot conecta local sau de la distanță pentru acces fără probleme la fișierele de lucru, deoarece dispune de un procesor dual-core de 2,0 GHz care poate fi scalat până la 2,9 GHz.

Utilizatorii casnici se pot bucura de o experiență multimedia de înaltă calitate cu streaming și ieșire directă 4K HDMI 2.0. Integrarea de stocare în cloud de la terțe părți vă permit să vă conectați stocarea în cloud existentă.

Caracteristici

 • Găzduiește mașini virtuale și containere pentru a rula diverse aplicații
 • Cloudul privat care acceptă protecția contului, blocarea IP, verificarea și criptarea în doi pași
 • Tehnologia QuDedup elimină duplicarea datelor înainte de a fi stocate pe NAS pentru a economisi spațiu de stocare, utilizarea lățimii de bandă și timpul de rezervă.

NAS este ideal pentru utilizatorii casnici privați, precum și pentru mediile SOHO (Small Office / Home Office). Utilizatorii acasă îl pot folosi pentru a accesa conținut multimedia, inclusiv conținut HDMI, în timp ce angajații de birou pot accesa datele la fața locului sau de la distanță.

Netgear 4-Bay ReadyNAS

Netgear 4-Bay ReadyNAS oferă tehnologie bogată în funcții și stocare cu capacități de până la 48 de terabytes (bac pentru 4 dispozitive). Acceptă o viteză de acces mai mare, de până la 200 MB/s, viteza de citire și 160 MB/s de scriere și, de asemenea, acceptă conținut full HD 1080p.

Tehnologia Netgear snapshot urmărește versiunile anterioare ale fișierelor pentru o recuperare ușoară. Tehnologia unică bit red protejează mediile de degradare. Backup-ul automat în mai multe foldere și RAID protejează datele în cazul defecțiunii dispozitivului.

Caracteristici

 • Software antivirus în timp real pentru a proteja împotriva virușilor și a programelor malware
 • Echipat cu un procesor quad-core de 1,4 GHz și 2 GB RAM pentru operațiuni mai bune de citire/scriere
 • Suporta hard disk-uri SATA și SSD-uri (hard disk-uri)
 • Portalul web ReadyCLOUD și aplicația mobilă pentru construirea unui cloud privat simplu și sigur

În ciuda faptului că este recomandat pentru utilizare privată, lista bogată de caracteristici și introducerea de tehnologii avansate precum RAID, suport SSD și sistemul de fișiere BTRFS îl fac să aleagă cel mai bine rețelele de birouri mici.

Asustor Lockerstor 2

Locul cu două unități Asustor NAS (AS6602T) de la Lockerstor este un dispozitiv premiat care se află pe locul al doilea în Germania pentru 2021, conform datelor revistei CHIP.

ASUSTOR este partener oficial Adobe, iar stocarea sa se integrează cu Adobe Creative Cloud pentru design și proiecte folosind ecosistemul Adobe premiat.

Acest NAS dispune de 4 GB RAM DDR4, care este cu 30% mai rapid decât RAM DDR3 și este alimentat de cel mai recent procesor Intel Celeron Gemini Lake quad-core cu 4MB de memorie cache încorporată pentru o procesare mai rapidă.

Hardware-ul și software-ul sunt compatibile cu cele mai bune medii virtuale, cum ar fi VMware, Citrix și Microsoft Hyper-V.

Caracteristici

 • Două porturi de 2,5 GbE cu capacitatea de a se extinde până la 5 Gbps cu hardware compatibil
 • Porniți și opriți cu ușurință NAS-ul de la distanță sau local cu aplicația mobilă.
 • Două porturi SSD M.2 NVMe pentru memorarea rapidă în cache
 • Firewall integrat și protecția ADM vă protejează datele de atacurile rău intenționate și împiedică hackerii să vă acceseze NAS.
  6 Cel mai bun software de securitate online pentru întreprinderile mici și mijlocii

Unul dintre cele mai moderne dispozitive NAS din categoria cu două locașuri. Poate fi folosit cu streaming de conținut HD pentru case private și pentru a stoca date autorizate pe un dispozitiv NAS de rezervă mai sigur și mai rapid pentru birouri mici.

Buffalo LinkStation 220DR

Buffalo LinkStation este un depozit cu 2 unități conectat la rețea, care este inteligent, rapid și echipat cu funcții pentru stocarea privată a fișierelor audio, video și alte date. Vine cu dispozitive NAS preconfigurate pentru performanță și fiabilitate RAID superioară.

Are diverse funcții multimedia precum Direct Copy, DSD (Direct Digital Stream). Direct Copy transferă automat fișierele media de pe dispozitivele digitale pe site-ul dvs. LinkStation, în timp ce DSD redă fișiere audio de ultimă generație fără a pierde calitatea.

Caracteristici

 • Client BitTorrent integrat pentru descărcarea directă a fișierelor mari pe dispozitive fără computer
 • Compatibilitate de backup cu sistemele Windows și MAC prin intermediul premiatelor NovaBACKUP Buffalo Edition și Time Machine pentru sistemele Mac.
 • Niveluri RAID acceptate: RAID 0, RAID 1
 • Are un procesor de 800 MHz și 256 MB RAM DDR3

Are funcții de bază NAS și viteze medii ale CPU și RAM. Poate fi folosit pentru uz personal pentru a crea un cloud privat pentru a stoca fișiere media. Nu este potrivit pentru uz oficial, deoarece parametrii săi tehnici inferiori pot încetini activitatea.

Terramaster F2-210 2-Bay

Acesta este un puternic și accesibil TerraMaster NAS și este potrivit pentru orice, de la aplicații multimedia personale până la stocarea și protecția datelor oficiale mici. Este un NAS dual-bay și acceptă 18 terabytes de spațiu de stocare extensibil până la 32 GB.

Este echipat cu un procesor high-end quad-core de 1,4 GHz și 1 GB RAM și acceptă operațiuni de citire/scriere de 124 MB/s. Acest dispozitiv NAS are mai multe metode de backup a datelor RAID 0, RAID 1, JBOD și SINGLE și acceptă protocoalele HTTP, SMB/CIFS, AFP, FTP, NFS și WebDAV.

Caracteristici

 • Acceptă sincronizarea fișierelor cu Google Drive, Dropbox și OneDrive
 • Pentru întreprinderile mici: Abilitatea de a crea servere de e-mail, servere web, servere FTP, baze de date MySQL, sisteme CRM etc.
 • Integrarea aplicației Docker Hub pentru a crea, gestiona și implementa cu ușurință aplicații container pentru echipa ta.
 • Acceptă backup de pe mai multe dispozitive, inclusiv Windows, MAC, dispozitive mobile, dispozitive de stocare USB, servere de fișiere și multe altele.

Recomandat pentru medii SOHO (Small Office Home Office) și uz personal. Acest NAS are o serie de caracteristici, inclusiv stocare extensibilă, performanță multimedia, cloud privat, instrumente de protecție a datelor, aplicații de pornire de la distanță și instalare ușoară.

Synology DS221+ NAS

The Synology DS220+ are o structură foarte compactă și este conceput pentru a vă eficientiza datele și pentru a oferi o interfață simplă pentru accesarea fișierelor media. Redundanța sa RAID 1 (Redundant Array of Independent Disks) oferă funcții de protecție și recuperare a datelor în cazul defecțiunii dispozitivului.

Este încorporat într-un procesor puternic cu 2 nuclee care nu numai că accelerează accesul la aplicații intensive, dar și îmbunătățește indexarea fotografiilor, timpii de citire/scriere și accesul la web. Vă puteți accesa datele prin aplicații web structurate în trei centre – posturi audio, posturi foto și video.

Caracteristici

 • Performanța unei aplicații este sporită cu 15%
 • Aplicația mobilă vă permite să accesați datele de la serviciu sau de acasă de oriunde
 • Sistemul de fișiere Btrfs previne coruperea datelor și reduce costurile de întreținere
 • Recuperarea automată a fișierelor detectează și recuperează fișierele corupte fără intervenția utilizatorului

Synology 2 Bay NAS este ideal pentru rețele SOHO (Small Office and Home Office). Utilizatorii nu trebuie să-și facă griji cu privire la compatibilitatea sistemului de operare, deoarece acest NAS acceptă toate platformele precum Windows, macOS, Linux, Android și iOS.

Stocare gratuită atașată la rețea (NAS)

În această secțiune, ne uităm la informații scurte despre software-ul NAS gratuit. Ne-am uitat la dispozitivul NAS de mai sus, dar acest NAS GRATUIT este singurul software pe care trebuie să îl instalați pe propriul server. Nu vă faceți griji dacă nu aveți unul, puteți obține o mașină virtuală cloud.

TrueNAS Core

The TrueNAS Site-ul web (cunoscut anterior ca FreeNAS) susține că mai mult de 35% dintre companiile Fortune 500 își folosesc NAS.

Ediția gratuită acceptă un singur nod, în timp ce există și o ediție enterprise și o ediție pentru centru de date.

Acest software poate fi instalat pe orice platformă hardware și orice sistem virtual de partajare a datelor prin rețea. Acest software oferă cea mai simplă metodă de a crea spațiu central de stocare.

Acest software gratuit vine cu un sistem de fișiere ZFS care protejează și face backup pentru toate datele dvs. care pot fi accesate și utilizate oriunde. Întreprinderile mici și organizațiile mari pot opta pentru versiunea plătită pentru caracteristicile sale avansate și modelul de scalabilitate.

  Cele mai bune 10 site-uri pentru a învăța limbi noi

Caracteristici
Acceptă criptarea, replicarea, instantaneele, protecția datelor, partajarea fișierelor și multe altele.

Puteți pune FreeNAS în funcțiune în câteva minute Kamatera cu doar 6 USD pe lună.

XigmaNAS

XigmaNAS acceptă multe sisteme de operare precum Windows, Apple, UNIX pentru arhivarea și partajarea fișierelor media și de date.

Ușor de instalat și configurat, atât pentru uz casnic, cât și pentru cerințe complexe în mediile de întreprindere. Vă permite să gestionați și să partajați cu ușurință cantități mari de date în rețeaua dvs.

XigmaNAS include, de asemenea, multe funcții de streaming diferite pentru a vă partaja conținut media cu alte dispozitive din rețea.

Caracteristici

 • Suportă trei software RAID 0, 1 și 5 pentru a proteja și îmbunătăți datele
  Inițiator iSCSI: Pentru a trimite date la o matrice de stocare externă bazată pe iSCSI
 • RRDtool: Pentru procesarea datelor din serii de timp, cum ar fi lățimea de bandă a rețelei, temperatura sau încărcarea procesorului
 • Network Bandwidth Meter (iPerf3): Un instrument pentru măsurarea și ajustarea performanței rețelei
 • VirtualBox cu server WebSocket VNC – servește același scop ca serverul Remote Desktop Protocol.

Openfiler NAS gratuit

Openfiler este un sistem software NAS care oferă stocare în rețea pe bază de fișiere. Se bazează pe CentOS Linux și este un software gratuit licențiat sub GNU GPLv2.

Cu Openfiler NAS, puteți utiliza eficient resursele sistemului și capacitatea de stocare într-o rețea pe mai multe platforme.

Acceptă atât software-ul, cât și hardware-ul RAID cu instrumente de monitorizare și alertă. Poate fi instalat pe platforme bare metal sau de virtualizare.

Caracteristici

 • Țintele de virtualizare iSCSI
 • Management puternic bazat pe web
 • Scalabil până la 60TB+ și suport pentru volum
 • Replicare de la distanță la nivel de bloc

Cum să selectezi NAS-ul pentru rețea ta?

Fiecare dispozitiv electronic are indicatori sau parametri tehnici care trebuie luați în considerare înainte de cumpărare și acest lucru se bazează în totalitate pe utilizare și același lucru este valabil și pentru dispozitivele NAS. Această ecuație a parametrilor tehnici afectează direct prețul dispozitivelor NAS.

Dacă intenționați să utilizați NAS-ul pentru uz personal sau acasă, este posibil să preferați o configurație mai mică, iar dacă aveți nevoie de stocare mare și protecție mai mare, atunci treceți la o configurație mai mare.

Iată principalele puncte de luat în considerare înainte de a alege cel mai bun NAS.

 • Viteză și performanță: cu cât CPU și RAM sunt mai mari, cu atât viteza și performanța NAS-ului sunt mai mari. Întreprinderile mici și mijlocii preferă procesoarele de bază mai înalte și extinderea RAM din motive de scalabilitate.
 • Capacitate de stocare: NAS cu 1 sau 2 dispozitive din dof este suficient pentru uz casnic sau personal. Întreprinderile mici sau mijlocii pot alege între 3 și 5 compartimente pentru dispozitive și chiar și un compartiment suplimentar pentru dispozitive pentru extinderea viitoare.
 • Protecția datelor (protecție): această funcție este foarte importantă pentru organizațiile care doresc să își protejeze datele sensibile. Un NAS cu funcționalitate RAID ar avea sens pentru asta. Chiar și firewall-urile sau prevenirea amenințărilor cibernetice și a atacurilor malware vor fi de asemenea bune.
 • Acces de la distanță: aplicațiile mobile ușor de utilizat sau accesul web sunt esențiale pentru backup, partajare și restaurare ușoare care pot fi accesate de oriunde. Această funcție este disponibilă astăzi pe toate tipurile de NAS.
 • Altele: Puteți cumpăra un NAS cu sau fără un HDD. Dacă doriți să vă selectați propriul dispozitiv, puteți selecta un dispozitiv fără disc, dar va trebui să îl configurați. NAS cu HDD vine preconfigurat și gata de utilizare.
 • Integrarea în cloud este, de asemenea, o altă caracteristică dacă doriți să vă transferați datele în cloudul dvs. privat sau public.
 • Port USB: asigurați-vă că aveți un port USB 3.0, deoarece este mult mai rapid decât USB 2.0.

Concluzie 👨‍🏫

Dacă aveți date personale sau un oficial, atunci protecția și backup-ul sunt obligatorii. Procesul de backup și restaurare ar trebui să fie unul simplu și să fie posibil cu o interfață NAS ușor de utilizat.

NAS oferă metode versatile de backup și protecție. Dacă sunteți în căutarea unui NAS pentru uz personal sau acasă, atunci puteți alege Synology 2 Bay NAS DS220, WD 4TB My Cloud, Asustor LOCKERSTOR 2, TERRAMASTER F2-210 2 și dacă sunteți în căutarea unui spațiu de stocare mare, redundanță, atunci puteți alege Synology NAS DS920 cu 4 locații, QNAP 4 Bay, stocare Netgear 4-Bay ReadyNAS etc.

x