12/04/2023

5 Cele mai bune moduri de a reuși

Ai primit un e-mail de la angajator sau un prieten și conține un atașament comprimat. În timp ce încercați să o previzualizați sau să o deschideți, vă treziți loviți de perete. Acum, cauți cu nerăbdare cum să deschizi fișierele RAR pe Mac pe Google și ai ajuns aici!

Trimiterea de documente și fișiere ca atașamente la e-mail este o tendință populară. Profesioniștii și experții au dus această practică la nivelul următor comprimând fișierele și apoi atașându-le la e-mailuri pentru a fi trimise unui destinatar.

Această practică a salutat necesitatea diferitelor tehnici de compresie pentru fișiere și documente, iar RAR este cel mai popular dintre acestea.

Deși trimiterea atașamentelor de e-mail comprimate prin e-mail sau stocare în cloud este o practică obișnuită, nu este ușor să deschideți fișiere RAR pe dispozitivele MacBook sau iMac de o mie de dolari. Citiți acest articol până la sfârșit pentru a descoperi diverse moduri intuitive de a deschide fișiere RAR pe Mac.

Ce este un fișier RAR?

Acronimul RAR este abrevierea pentru Arhiva Roshal, un fișier de arhivă numit după dezvoltatorul său, Eugene Roshal. WinRAR Gmbh are dreptul de proprietate asupra tehnologiei de compresie RAR și a formatului fișierului.

Acest sistem de comprimare a fișierelor stochează unul sau mai multe fișiere, foldere și documente într-un container de fișiere comprimate. Fișierul RAR rezultat devine un singur fișier cu o dimensiune mult mai mică atunci când totalizează întregul conținut.

Fișierul RAR este alegerea populară pentru arhivarea fișierelor și documentelor, trimiterea fișierelor prin e-mail sau stocarea fișierelor pe stocarea în cloud. De asemenea, atunci când comprimați codurile software, fișierele multimedia și documentele în RAR, reduceți riscul de infectare cu virus. Este mai ușor pentru malware și viruși să corupă fișierele necomprimate în comparație cu fișierele RAR.

Fișierele ZIP și RAR sunt aceleași?

Ambele formate de fișiere ZIP și RAR sunt aceleași din punct de vedere al programării. Ambele stocează unul sau mai multe fișiere într-un format comprimat pentru a economisi spațiu pe disc și pentru a crește securitatea fișierelor.

Cu toate acestea, ele nu sunt același lucru. În primul rând, majoritatea sistemelor de operare pentru computere și smartphone-uri vă permit să deschideți sau să creați fișiere ZIP fără a utiliza niciun software terță parte. Înseamnă că ZIP este o caracteristică încorporată a multor dispozitive digitale care se ocupă de fișiere și documente.

Dimpotrivă, RAR nu este la fel de ușor accesibil ca ZIP. Niciunul dintre sistemele de operare ale computerelor și nici sistemele de operare mobile nu oferă suport încorporat pentru tipurile de fișiere RAR. Trebuie să utilizați un instrument terță parte pentru a extrage conținutul unui fișier RAR. În ciuda acestui fapt, RAR este utilizat mai pe scară largă decât ZIP datorită capacităților sale de compresie mai mari și a popularității.

  Cum să reporniți interfața de rețea Ubuntu

De ce nu poți deschide un fișier RAR pe Mac-ul tău?

Răspunsul se află în sistemul de licențiere al fișierului RAR. Fișierul RAR este un algoritm de compresie proprietar. Prin urmare, vine cu costuri de licență. Apple nu include niciun instrument încorporat în macOS pentru a deschide sau a crea fișiere RAR, deoarece Apple trebuie să cumpere o licență de la WinRAR Gmbh pentru aceasta.

Dimpotrivă, ZIP este un algoritm de compresie open-source, iar Apple îl include cu bucurie în sistemul său de operare gratuit. Prin urmare, puteți crea sau deschide compresii ZIP pe Mac folosind funcționalitățile Finder încorporate, dar nu un fișier RAR.

Deschideți fișierele RAR pe Mac folosind terminalul

Folosind aplicația Terminal a Mac-ului dvs., puteți obține managerul de pachete universal Homebrew pentru dispozitivul dvs. Acest cadru vă permite să descărcați și să instalați algoritmi software open-source în terminalul MacBook-ului.

Apoi, puteți utiliza pachetele instalate pentru a realiza diverse sarcini bazate pe CLI pe Mac. Nu există interfețe grafice de utilizator care să utilizeze comenzile Homebrew pentru instalarea și rularea pachetelor. Prin urmare, trebuie să investești timp în memorarea câtorva linii de cod.

Obțineți Homebrew pe Mac-ul dvs

Trebuie să utilizați scriptul CLI Mac Terminal pentru a instala Homebrew. Veți găsi un ghid detaliat pas cu pas în secțiunea Instalarea Homebrew a acestui articol excelent:

Ce este Homebrew și cum se instalează pe MacOS?

Instalați și executați comanda Unrar

Când managerul de pachete Homebrew este activ și rulează, faceți următoarele:

 • Rulați următorul script pe instrumentul Mac Terminal:
  brew install rar
 • Homebrew va instala pachetul RARlab pentru WinRAR.
 • Acum, mergeți la folderul în care ați salvat fișierul RAR țintă.
 • Faceți clic dreapta și alegeți New Terminal at Folder.
 • În fereastra Terminal, tastați următoarea comandă:
  rar x multiple_files.rar
 • Aplicația Terminal ar trebui să extragă conținutul din același dosar.
 • Convertiți RAR în ZIP și deschideți cu utilitarul Archive

  Utilitarul macOS Archive este instrumentul încorporat pentru a procesa toate fișierele ZIP din MacBook și iMac. Cu toate acestea, instrumentul nu poate procesa fișiere RAR.

  Deci, ceea ce puteți face este să convertiți fișierul RAR într-un fișier ZIP. Odată ce aveți un fișier ZIP, puteți utiliza utilitarul Archive pentru a-l dezarhiva. Găsiți mai jos un ghid pas cu pas pentru a realiza acest lucru pe Mac:

 • Viziteaza Convertor RAR în ZIP aplicație web.
 • Faceți clic pe butonul Selectați fișierul.
 • Navigați la fișierul RAR pe care doriți să îl convertiți și faceți clic pe Încărcare.
 • Apăsați butonul Convertiți.
 • Faceți clic pe Descărcare pentru a obține fișierul ZIP pe Mac.
 • Acum, accesați Descărcări și faceți dublu clic pe fișier.
 • Utilitarul Archive va extrage automat fișierul ZIP și va salva conținutul în același director.
 • Deschideți fișierele RAR pe Mac folosind WinRAR

  Puteți utiliza programele de interfață de linie de comandă din WinRAR pentru a extrage gratuit conținutul oricărei arhive RAR de pe Mac. Cu toate acestea, nu există încă interfețe grafice de utilizator pentru această aplicație pentru dispozitivele macOS.

  Deci, utilizarea sa este limitată doar utilizatorilor cu putere de Mac care știu să execute comenzile Terminal pe Mac. Cu toate acestea, pentru a schimba această înțelegere, explic mai jos o metodă ridicol de simplificată de a extrage fișiere RAR prin executarea unor comenzi ușoare în aplicația Terminal a Mac:

    Cum se creează matrice de numere uniform distanțate

  Obțineți pachetele WinRAR

 • Viziteaza Descărcare WinRAR pagină.
 • Faceți clic pe filtrul Platformă și comutați-l la macOS.
 • Faceți clic pe fișierul RAR 6.24 pentru macOS x64 engleză pe 64 de biți.
 • Va fi descărcat în folderul Descărcări macOS.
 • Accesați Descărcări și faceți dublu clic pe fișierul descărcat.
 • Ar trebui să se extragă automat și să creeze folderul RAR în Descărcări.
 • Mutați fișierul RAR în folderul WinRAR

 • Copiați fișierul RAR pe care trebuie să îl extrageți din directorul sursă.
 • Accesați Descărcări > RAR și inserați fișierul acolo.
 • Această mișcare vă va face mai ușor să localizați fișierul țintă atunci când rulați comanda de extragere a fișierelor RAR în terminalul macOS. Acest pas anulează necesitatea de a învăța codurile suplimentare pentru a naviga la locația fișierului țintă atunci când rulați comanda Unrar.

 • Accesați directorul Descărcări, unde aveți folderul RAR.
 • Selectați și faceți clic dreapta pe folderul RAR.
 • Alegeți opțiunea New Terminal at Folder din meniul contextual care apare.
 • Instrumentul Terminal se va deschide direct în folderul RAR, unde aveți binarul Unrar.
 • În terminal, tastați următoarea comandă:
  ./unrar x test.rar
 • Apăsați Enter pentru a începe procesul de extracție.
 • În codul de mai sus, înlocuiți elementul de cod test.rar cu numele exact de fișier RAR pe care doriți să îl extrageți.

  Terminalul va fi extras până acum fișierul dvs. RAR în folderul RAR din Descărcări. Acum puteți muta conținutul acestuia într-un alt dosar pentru păstrare sau manipulare ulterioară.

  Pe unele Mac-uri, este posibil să vedeți eroarea Process Killed în aplicația Terminal. Asta pentru că setarea de securitate și confidențialitate a Mac împiedică rularea binarului Unrar.

  Pentru a remedia acest lucru, urmați acești pași:

 • După ce obțineți eroarea Process Killed pe terminal, faceți clic pe pictograma Apple din bara de instrumente Mac.
 • Faceți clic pe opțiunea Setări sistem (macOS Ventura) sau Preferințe sistem (macOS Monterey).
 • Accesați Securitate și confidențialitate.
 • În mesajul „Unrar a fost blocat…”, faceți clic pe Permite oricum.
 • Acum, rulați din nou scriptul și va funcționa.
 • Deschideți fișierele RAR pe Mac folosind aplicațiile Mac App Store

  Dacă preferați să descărcați aplicații MacBook numai din Mac App Store, atunci ar trebui să urmați această metodă. Găsiți mai jos două aplicații populare de dez-arhivare RAR pe care le puteți utiliza:

  #1. Dezarhivare – RAR ZIP 7Z Unarchiver

  Dezarhivare – RAR ZIP 7Z Unarchiver este o aplicație gratuită pentru Mac pentru a deschide fișiere RAR pe Mac. Dacă credeți că dezvoltatorul de aplicații rulează reclame pentru a compensa abonamentele și achizițiile în aplicație, nici acesta nu este cazul. Nu afișează reclame, chiar dacă aplicația este gratuită.

  Deoarece atașamentele necunoscute sunt dăunătoare computerului dvs., Unzip vă oferă șansa de a previzualiza conținutul unei arhive RAR. Dacă credeți că conținutul este sigur, puteți continua procesul de extragere. Dacă nu, puteți pur și simplu să trimiteți fișierul în Coșul de gunoi și să-l ștergeți definitiv.

  Am putut deschide un fișier RAR protejat de o parolă, furnizând codul de acces. De asemenea, am încercat să creez un fișier RAR criptat cu parolă pe Unzip și a mers foarte bine. Acum, găsiți mai jos cum să utilizați această aplicație:

    14 cele mai bune dezvoltare de jocuri 14 cursuri online de urmat în 2022
 • Obțineți și instalați aplicația din Mac App Store.
 • Autentificați descărcarea cu o parolă Apple ID sau Touch ID.
 • După ce a fost instalat, faceți clic pe Deschidere.
 • Ar trebui să vedeți acum ecranul de pornire al aplicației pentru Unzip.
 • Trageți și plasați fișierul RAR pe care doriți să îl deschideți pe ecranul de pornire.
 • Ar trebui să arate o previzualizare a conținutului fișierului RAR.
 • Dacă conținutul este satisfăcător, selectați și faceți clic dreapta.
 • Faceți clic pe Export din meniul contextual și alegeți o destinație de unde doriți să extrageți.
 • Din nou, faceți clic pe butonul Export pentru a dezarhiva fișierul RAR.
 • #2. Dezachivatorul

  Dezachivatorul este o aplicație de comprimare și decomprimare a fișierelor pentru macOS. Instrumentul vă permite să deschideți peste 50 de fișiere de arhivă, inclusiv RAR.

  Și, nu doar fișiere comprimate, dar puteți deschide și fișiere ISO, fișiere Gzip, Arhiva Gzip Tar, imagini de disc NRG etc. De asemenea, instrumentul este gratuit, fără anunțuri, fără achiziții în aplicație și fără abonamente.

  Acesta creează o casetă de dialog Preferințe după instalare. Acolo, puteți alege ce arhive doriți să deschideți, setările destinației extracției și codarea automată cu alegerea manuală a algoritmului de compresie atunci când pragul de încredere este sub 80%. Puteți modifica și această valoare.

  Găsiți mai jos cum să îl utilizați:

 • Descărcați și instalați aplicația din Mac App Store.
 • Deschideți aplicația odată instalată pe Mac.
 • Închideți caseta de dialog Preferințe.
 • Accesați fișierul RAR țintă și faceți clic dreapta.
 • Alegeți Deschide cu din meniul contextual și selectați The Unarchiver.
 • Această metodă implică încărcarea fișierului RAR în aplicația web Archive Extractor. Apoi, aplicația web extrage fișierul RAR pentru a vă permite să descărcați conținutul arhivei comprimate.

  Am folosit acest instrument pe MacBook-ul meu de câteva ori pentru a extrage fișiere de arhivă RAR, ZIP, ZIPX etc. Am obținut rezultate satisfăcătoare și cred că veți iubi și instrumentul. Indiferent dacă vii dintr-un fundal tehnologic solid sau nu, nu contează deloc. Interfața cu utilizatorul aplicației este ușor de înțeles, iar butoanele sale UI fac exact așa cum spun.

  Puteți folosi acest instrument pentru a despacheta mai mult de 70 de tipuri de fișiere comprimate pe Mac doar folosind browserele web Safari sau Chrome. Dacă arhiva este protejată prin parolă, instrumentul vă va solicita să introduceți parola înainte de a începe extragerea.

  În plus, dacă primiți un atașament mare prin e-mail ca fișiere RAR multiple, instrumentul le va extrage pe toate și vă va permite să descărcați fișierul unificat. Acum, găsiți mai jos pașii pentru a extrage un fișier RAR pe Archive Extractor:

 • Folosind o filă de browser web Safari, vizitați Extractor de arhive portal.
 • Faceți clic pe butonul Alegeți fișierul din mijlocul paginii.
 • În caseta de dialog Alegeți fișierul de încărcat, navigați la locația fișierului și selectați-l.
 • Faceți clic pe Încărcare.
 • Faceți clic pe fișierul extras de pe portalul web pentru a-l descărca pe Mac.
 • Ar trebui să găsiți fișierul extras în folderul Descărcări.
 • Concluzie

  Deci, acestea sunt câteva dintre metodele ușoare și intuitive de a deschide fișiere RAR pe Mac. Încercați metoda care vă place și accesați fișierele RAR sau atașamentele RAR din e-mailuri ușor și gratuit.

  De asemenea, s-ar putea să vă placă aceste cele mai bune editoare de cod/text pentru Mac pe care să le descărcați și să le utilizați în proiectele dvs. de codare.

  x