03/25/2023

13 Cel mai bun software de notare muzicală pentru a scrie muzica în felul tău

Indiferent dacă sunteți un muzician profesionist sau un student în muzică, software-ul de notare muzicală vă oferă mai multă putere decât oricând.

Mai devreme, oamenii aveau nevoie de pix și hârtie pentru a crea foi de muzică. Acum, este timpul să folosiți tehnologia disponibilă pentru a economisi timp și efort în timp ce creați piese și melodii uluitoare.

Puteți utiliza software-ul de notație muzicală pentru a vă surprinde ideile muzicale în format digital. Acestea vă permit, de asemenea, să modificați notele în funcție de alegerea dvs. și să ascultați redările.

Continuați să citiți pentru a afla despre beneficiile software-ului de notare muzicală și cele mai bune instrumente pe care le puteți utiliza pentru a crea note muzicale.

Ce este software-ul de notație muzicală?

Software-ul de notație muzicală vă permite să scrieți cu ușurință note muzicale și partituri. Aceste programe vă permit, de asemenea, să vizualizați, să editați, să rearanjați, să imprimați și să redați notații muzicale de înaltă calitate.

Aceste aplicații pot fi descărcate de pe computer sau smartphone, în timp ce unele pot fi accesate online. Instrumentele disponibile pe piață au caracteristici diferite. Puteți introduce sunete folosind tastatura dispozitivului sau instrumentele MIDI, în funcție de capacitatea software-ului.

Importanța software-ului de notație muzicală

 • Te eliberează de sarcina îndelungată de a grava muzica cu mâinile tale.
 • Pe lângă crearea de notații, puteți folosi aceste programe pentru a reda instantaneu notele.
 • Software-ul permite colaborarea online cu o echipă răspândită la nivel mondial.
 • Aceste instrumente permit muzicienilor independenți să cânte partitura cu numeroase instrumente.
 • Având note muzicale în format digital, le puteți partaja fără efort altora.

Cum funcționează instrumentul de notare muzicală

Compoziția muzicală convențională implică mai mulți muzicieni care cântau partitura pe care ați creat-o. Întregul proces este digitizat cu aplicațiile de notație muzicală. Aici, muzicienii pot grava muzica manual folosind degetele sau un stylus.

De asemenea, pot importa o melodie redată pe un instrument MIDI pentru a o converti într-o foaie de muzică digitală. Folosind elementele bibliotecii, aplicația poate reda și partiturile cu experiență din viața reală. Apoi, compozitorii pot face modificările necesare la notele de pe instrument și le pot reda din nou până când obțin ceea ce și-au imaginat.

Caracteristici de căutat în cel mai bun software de notare muzicală

 • Poate fi necesar să utilizați instrumentul pentru a crea și edita orice gen de muzică. Prin urmare, aplicația dvs. de notație muzicală ar trebui să fie suficient de versatilă pentru a găzdui diferite stiluri muzicale.
 • Software-ul de scriere muzicală ar trebui să vă permită să introduceți note ușor și rapid. Ar trebui să existe instrumente de intrare receptive pentru feedback-ul audio și sonor.
 • Recunoașterea scrisului de mână și suportul pentru stylus sunt, de asemenea, necesare în astfel de programe dacă le utilizați pentru introducerea muzicii.
 • Software-ul trebuie să vă ofere și funcții de editare a notelor muzicale cu instrumente de nivel avansat.
 • De asemenea, ar trebui să accepte mai multe formate de fișiere de ieșire, cum ar fi MP3 și MIDI.
 • Programele de notație muzicală ar trebui să creeze, de asemenea, partituri prin formatarea notelor și a versurilor.
 • Aplicația ar trebui să fie capabilă să partajeze notele și să le imprime într-un format personalizabil.
  8 instrumente pentru a înregistra sesiunea utilizatorului pe site-ul dvs. web

Acum, aruncați o privire la câteva instrumente robuste pe care le puteți utiliza pe desktop și pe mobil pentru notarea muzicală.

MuseScore

MuseScore este una dintre cele mai populare aplicații de notare muzicală pentru muzicieni. Puteți descărca această aplicație pe computerul dvs. Windows și puteți crea note pe ea. Această aplicație open-source nu are limitări.

Acest instrument profesional puternic este ușor de utilizat și vă puteți introduce intrarea printr-o tastatură MIDI. Aici puteți scrie muzică pentru chitară, pian, jazz, cor, trupă, orchestră, marș și multe altele. De asemenea, acceptă facilități de import și export cu alte programe care folosesc MusicXML, MIDI etc.

Musink

Schimbați modul în care scrieți muzică cu Musink. Acum, scrieți partituri frumoase la o viteză uluitor de rapidă cu acest instrument de compoziție muzicală. Aici puteți compune partituri, caiete de exerciții și fișiere MIDI folosind mai puțin efort.

Puteți reda fără probleme partitura pe orice dispozitiv MIDI pentru a verifica cum sună. Este de asemenea posibilă introducerea de note în acest software folosind o tastatură MIDI. De asemenea, oferă câteva șabloane pentru a vă converti notele în fișiere PDF personalizabile.

ScoreCloud Studio

ScoreCloud Studio este un software inteligent pentru notarea muzicală care vă poate converti melodiile în partituri în câțiva pași simpli. Melodiile ar putea fi introduse ca fișier audio sau printr-un dispozitiv MIDI. Mai târziu, puteți edita cu ușurință scorurile și le puteți aranja după cum doriți.

Acest software este disponibil pentru descărcare pe Windows și Mac. Acest instrument nu numai că acceptă mai multe formate de ieșire, dar vă permite și să sincronizați între dispozitive. În plus, puteți imprima și partaja notațiile dvs.

Impro-Vizor

Impro-Visor este un software gratuit, open-source pentru Windows, Mac și Linux. Acest program de notație muzicală ajută muzicienii de jazz să compună muzică și să o asculte pentru a descoperi zonele care au nevoie de improvizație.

Puteți dezvolta o înțelegere mai bună a construcției solo și puteți acorda modificările acordurilor cu acest instrument. Impro-Visor poate funcționa și ca un dispozitiv de joc, deoarece poate genera automat acompaniamentul secțiunii de ritm din acorduri.

  Cursorul mouse-ului dispare pe Mac? 18 soluții pentru a rezolva problema!

LilyPond

Dacă doriți să produceți partituri de cea mai înaltă calitate, LilyPond ar trebui să fie opțiunea dvs. Acest program gratuit de gravare muzicală aduce estetica foilor de muzică tradițională în imprimări.

Se inspiră din cea mai bună muzică gravată manual pentru stil, font și algoritmi pentru a genera rezultate puternice, echilibrate și cu aspect elegant. Oferă, de asemenea, controlul versiunilor, astfel încât să puteți avea o imagine completă a poveștii de dezvoltare a scorurilor dvs.

Sibelius

Sibelius lucrează pentru a da putere compozitorilor creativi, oferind cea mai simplă modalitate de a crea și de a partaja muzică. Vine chiar și cu o aplicație mobilă iOS, astfel încât să puteți lucra și sincroniza fără probleme pe computer, iPad și iPhone.

Instrumentul gratuit vă permite să compuneți scoruri simple, în timp ce planurile plătite vă oferă o serie de funcții avansate și robuste. Vă permite să compuneți cu atingere, gest și Apple Pencil.

Dorico

Dorico este un software popular de notare muzicală pentru Windows, macOS și iPad. În acest program, puteți compune muzică și scrie notație muzicală. De asemenea, generează automat rezultate tipărite.

Vine cu diverse instrumente în stil secvenționar pe care le puteți folosi pentru a edita redarea muzicii fără a compromite frumusețea partiturii. În timp ce acest software este suficient de puternic pentru a satisface cerințele muzicienilor profesioniști, chiar și cursanții pot naviga cu ușurință în interfața sa simplă.

Final

Căutați un instrument de notare muzicală care vă poate ajuta să vă captați imaginația? Utilizați Finale, un instrument care vă permite să scrieți muzică, să gravați o partitură frumoasă și să obțineți cele mai bune rezultate disponibile.

Aici, ai libertatea a ceea ce creezi și a modului în care creați. Odată ce ați introdus muzica pe acesta, puteți schimba tastele, muta măsurile și o puteți edita după cum doriți. Caracteristica sa exclusivă Human Playback permite redarea muzicii extrem de nuanțate.

Apartament

Flat este un software de notare muzicală potrivit pentru lucrul în colaborare. Atât începătorii, cât și profesioniștii pot folosi acest instrument pentru a scrie muzică online. Puteți utiliza acest instrument online și în modul offline, deoarece acest instrument va sincroniza automat sarcina dvs. offline atunci când conexiunea la internet este disponibilă.

Mai mulți muzicieni pot deschide o partitură și o pot edita în timp real. Acest program oferă, de asemenea, instrumente înregistrate în studio pentru o experiență audio realistă. De asemenea, înregistrează istoricul complet al editărilor. Prin urmare, puteți merge la orice versiune oricând este necesar.

FORTE 12 Acasă

FORTE 12 Home este un software descărcabil bazat pe Windows pentru studenții și pasionații de muzică. Vă oferă toate funcțiile pe care le puteți găsi într-un instrument de notare sofisticat.

  Cum să ștergeți datele EXIF ​​dintr-un JPEG în Firefox

Acceptă înregistrarea live MIDI, deci nu trebuie să scanați partitura pentru a edita și a reda în această aplicație. De asemenea, puteți importa fișiere XML în acest instrument și puteți exporta fișiere muzicale în formatele MP3 și WAV.

Apple Logic Pro

În ceea ce privește machetele sau înregistrările master, Logic Pro a devenit o aplicație de notare muzicală de încredere pentru muzicienii profesioniști. Acest editor de partituri vă permite să creați, să vizualizați și să editați notații muzicale în melodiile instrumentelor software.

Aici, puteți cânta orice instrument MIDI, iar acest software îl va transforma în notații perfect lizibile. Puteți adăuga note, versuri și text pentru a îmbunătăți scorul.

MusicJOT

MusicJOT este o aplicație dedicată de notare muzicală pentru iPad pe care o puteți folosi cu degetul sau cu un stylus. De asemenea, acceptă intrarea de selecție a paletei.

Tehnologia sa de recunoaștere a scrisului de mână înțelege imediat scrisul de mână și le face pregătite pentru redarea și editarea muzicii. În timpul redării audio, îi puteți controla tempo-ul, volumul, bucla și repetările. În plus, instrumentul vă permite să vizualizați straturi, moduri și statistici.

StaffPad

StaffPad vă ajută să creați muzică frumoasă pe dispozitivele Windows cu suport tactil și iPad. Creat special pentru compozitori, vă permite să scrieți de mână notația muzicală și să le editați pentru a duce compoziția la nivelul următor.

Puteți, de asemenea, să înregistrați și să importați audio folosind acest instrument și să ascultați redarea muzicii cu sunete realiste folosind biblioteca de bază care conține peste 55 de instrumente.

Nota autorului despre cel mai bun software de notare muzicală

Toate aceste programe sunt bogate în funcții, dar trebuie să le filtrați în funcție de cerințele dvs.

 • Pentru aplicații gratuite, alegeți Musink, ScoreCloud, MuseScore, LilyPond și Impro-Visor.
 • Pentru compoziție muzicală în colaborare, alegeți Flat.
 • Pentru iPad, utilizați Sibelius, Dorico, MusicJOT, Logic Pro – Apple și StaffPad.

Concluzie

Există numeroase beneficii ale software-ului de notație muzicală pentru compozitori și muzicieni. Aceste programe vă permit să digitalizați procesul manual de creare a partiturii muzicale.

Pe lângă discuțiile despre caracteristicile esențiale ale unui program bun, am enumerat și cele mai bune instrumente pentru notația muzicală.

De asemenea, puteți explora unele dintre cele mai bune aplicații de recunoaștere a muzicii.

x