09/25/2022

12 cel mai bun software de animație pentru a crea un videoclip explicativ

O imagine valorează cât o mie de cuvinte, dar un videoclip valorează milioane de cuvinte!

Oamenii caută adesea videoclipuri explicative pentru a urmări și a înțelege lucrurile. Sunt cel mai bun mod de a explica oricărei persoane despre marca, instrumentul sau afacerea dvs. Animațiile sunt mai atractive în comparație cu tutorialele obișnuite cu o persoană care explică totul.

Dacă ați trecut prin câteva videoclipuri explicative animate, s-ar putea să le fi găsit destul de ușor de înțeles. Datorită imaginilor și animațiilor, oamenii se pot conecta cu ușurință. Acesta este cel mai semnificativ avantaj al unui videoclip explicativ, deoarece lucrurile complexe sunt explicate cu ușurință.

Un videoclip explicativ nu este numai benefic din cauza ușurinței de înțelegere, dar există câteva alte avantaje legate de el. Să aruncăm o privire la câteva dintre motivele pentru care o afacere ar trebui să aibă un videoclip explicativ.

Conversie

Oamenilor le place să urmărească un videoclip explicativ. În calitate de proprietar de afaceri, vă ajută să țineți un număr de vizitatori care pot fi transformați în clienți reali. Numărul de vizionări pentru fiecare videoclip poate determina cu ușurință produsul sau serviciul pe care oamenii îl consideră cel mai interesant dintre toate.

Ștergeți obiectivul produsului dvs

Textul este adesea dificil, deoarece fiecare individ îl poate lua în moduri diferite. Un videoclip explicativ va face totul mai ușor, eliminând nevoia de ghicire a oricărui client potențial care vă vizitează site-ul.

Oamenii sunt adesea capabili să înțeleagă lucrurile într-un mod mai bun văzând sau auzind pe cineva explicându-le. Un videoclip explicativ vă va oferi un avantaj, deoarece puteți să vă adresați potențialilor clienți și să le spuneți cum îi puteți ajuta.

Faceți-vă pitch-ul plin de viață.

O prezentare scrisă este adesea simțită plictisitoare de către public. Cu un videoclip explicativ, vă puteți anima prezentarea. De asemenea, un videoclip cu elemente vizuale captivante și un scenariu solid poate atrage atenția publicului.

Dacă oferiți un produs sau un serviciu complicat, cu siguranță ar trebui să veniți cu un videoclip explicativ. Acest lucru va face destul de ușor pentru public să vă înțeleagă afacerea.

Partajabil

Postați-l peste tot – YouTube, Facebook, Twitter, Linked In, Vimeo, TikTok și lăsați-vă publicului să împărtășească conexiunile lor.

Oamenii tind să partajeze videoclipuri mai mult decât blocuri de text.

Ce face un bun video explicativ?

Există o mulțime de videoclipuri explicative uimitoare. Le puteți folosi ca inspirație înainte de a începe să vă creați propriul videoclip explicativ.

În timp ce căutam niște videoclipuri interesante explicative, cel de la Cleanshot părea destul de atrăgător. Au făcut ca oamenii să își înțeleagă ușor produsul și toate funcționalitățile sale.

Deci, pe ce trebuie să vă concentrați pentru a realiza un videoclip explicativ cool?

  • Păstrează-l original
  • Încearcă să-l faci amuzant pentru că oamenii îl împărtășesc mai mult atunci când li se pare puțin umoristic.
  • Păstrați-l simplu și la obiect. Scopul principal al unui videoclip explicativ este de a face oamenii să înțeleagă cu ușurință produsul sau serviciul dvs.
  • Aflați mai multe despre publicul dvs. și alegeți stilul pe care l-ar aprecia

Acum, să aruncăm o privire la cel mai bun software pentru crearea videoclipurilor explicative.

Adobe Animate

Cu Adobe Animate, pregătește-te să animați orice. Indiferent dacă intenționați să realizați un videoclip explicativ sau să creați animații interactive pentru jocul dvs., puteți face totul cu aceasta. De asemenea, puteți publica animațiile pe mai multe platforme pentru a ajunge la mai mulți spectatori.

Puteți utiliza instrumente puternice de animație oferite de Adobe pentru a crea un videoclip explicativ interactiv și ușor de înțeles. Cu ajutorul unei animații simple cadru cu cadru, îți poți face personajele să meargă și să vorbească. Datorită mișcărilor simple ale mouse-ului de către utilizator, personajele interactive pot efectua diferite operații.

Vă puteți exporta animațiile pe mai multe platforme, cum ar fi Flash/Adobe AIR, HTML5 Canvas și chiar diferite platforme personalizate, cum ar fi SVG. Puteți adăuga acțiuni fără a fi nevoie de cod. Deci, vă puteți lăsa direct imaginația să facă toată treaba. Modul în care puteți folosi Adobe pentru a crea un videoclip animat nu există. Creativitatea se va putea conecta cu imaginația ta cu ajutorul acestui instrument.

Anireel

Indiferent dacă doriți să vă comercializați produsul, să împărtășiți cunoștințele sau să oferiți educație online, Anireel este perfect pentru toate aceste scopuri. Vă permite să creați videoclipuri explicative animate captivante, cu scene și elemente gata de utilizare.

  Cum să copiați capturile de ecran Nintendo Switch pe un computer prin USB

Chiar dacă sunteți nou în acest domeniu, puteți înțelege cu ușurință întregul proces în mod convenabil. Tehnologia sa de deep learning vă permite să conversați cu interfața printr-o metodă text-to-speech. Editarea prin glisare și plasare face din Anireel cel mai simplu software pentru a crea videoclipuri animate.

Anireel vă oferă peste 40 de șabloane video pre-proiectate pe care le puteți folosi pentru a crea un videoclip de la zero. Puteți personaliza șablonul selectat cu coloanele sonore, filmările și animațiile dvs. Acest software vă permite să exportați instantaneu videoclipurile create pe site-ul dvs. web sau pe canalele de socializare.

Anireel este disponibil pentru descărcare pentru Windows. Puteți descărca Anireel gratuit. Pentru funcții îmbunătățite, puteți achiziționa planurile sale premium.

Animatron

Animatron este un excelent creator de animație online pentru a îndeplini mai multe funcții cu ușurință. Fie că vă gândiți să realizați un videoclip explicativ, o animație cu tablă albă, prezentări uimitoare sau chiar animații HTML5, puteți face totul cu Animatron. Este un instrument excelent pentru companii și startup-uri, artiști și animatori, educatori sau oricine este interesat de crearea videoclipurilor animate.

Există mii de elemente gratuite, cum ar fi fundaluri, elemente de recuzită și personaje pre-animate, pentru a vă ușura procesul de creare a videoclipurilor. Puteți crea o scenă întreagă în câteva minute datorită infograficelor, pictogramelor și temelor animate disponibile pe piața Animatron.

Vă puteți importa rapid propriile fotografii, videoclipuri și grafice adăugând text animat, caractere, adnotări sau chiar suprapunând media. Vă permite să personalizați complet fiecare material, de la formele de bază la unele personaje complet animate. Puteți personaliza totul conform cerințelor dvs. folosind Animatron. În plus, puteți descărca și exporta videoclipul explicativ creat în orice format dorit și îl puteți partaja direct pe toate platformele de social media.

VideoScribe

Dacă căutați în mod special un producător de animație pentru tablă albă care poate crea videoclipuri explicative excelente, atunci vă puteți baza complet pe VideoScribe. Puteți descărca software-ul desktop pentru a utiliza instrumentul offline. VideoScribe este destul de ușor de utilizat și puteți crea videoclipuri explicative animate cu ușurință.

Dacă intenționați să realizați un videoclip explicativ, atunci ar trebui să vă gândiți să începeți de la zero. Există șabloane foarte minime disponibile în colecție, cu mai puțină varietate de stiluri. Este un instrument extrem de versatil folosit de proprietarii de afaceri și agenții de marketing pentru a crea videoclipuri explicative.

Aveți nevoie de cunoștințe de editare video pentru amatori pentru a funcționa fără probleme cu VideScribe. Pictogramele folosite în VideScribe sunt oarecum învechite, dar puteți alege cu siguranță acesta dacă vă place aspectul desenat manual. Funcționalitatea de glisare și plasare face destul de ușor să utilizați VideoScribe și să creați videoclipuri explicative. Există o bibliotecă completă de mii de muzică și imagini personalizabile de adăugat la videoclipurile explicative.

Doodly

Doodly vă ajută să creați un videoclip explicativ cu animații de tablă albă. Nu este nevoie de abilități tehnice sau de proiectare pentru a crea videoclipuri cu utilizarea Doodly. Puteți crea cu ușurință videoclipuri explicative puternice pentru a atrage vizitatori în afacerea dvs. și pentru a le converti în clienți.

Indiferent dacă doriți să vă faceți videoclipul distractiv sau complet explicativ, puteți folosi animațiile pentru a-i oferi un aspect atrăgător.

Nu numai o tablă albă, dar puteți crea și o tablă de sticlă, un ecran verde și videoclipuri de animație cu tablă neagră. Există diferite tipuri de mâini masculine și feminine disponibile, astfel încât să le puteți selecta după cum doriți. Cu un singur clic, puteți sincroniza vocea înregistrată și o puteți adăuga la creația dvs. Doodly.

Doodly oferă 1000 de imagini personalizate cu tablă albă, pentru a le folosi oriunde aveți nevoie de ele. Desigur, aceste imagini sunt utilizabile doar pe platforma Doodly. De asemenea, puteți adăuga muzică în fundal din mai multe piese audio fără drepturi de autor, disponibile din care puteți alege, în funcție de genul dvs. În afară de asta, puteți instala și Doodly pe câte dispozitive doriți. Este compatibil atât cu Mac, cât și cu PC.

Powtoon

Dacă sunteți familiarizat cu elementele de bază ale software-ului pentru realizarea de videoclipuri, veți găsi că este destul de ușor de utilizat Powtoon. Platforma oferă o mulțime de resurse, cum ar fi imagini, videoclipuri, muzică și multe altele pentru a facilita acest lucru. Puteți crea videoclipuri explicative și prezentări foarte ușor folosind Powtoon și biblioteca sa gigantică de șabloane.

  Cum să vă înscrieți pentru un card de bibliotecă de acasă

Este o soluție unică pentru crearea, gestionarea și distribuirea tuturor videoclipurilor și gestionarea comunicațiilor dvs. vizuale. Puteți edita instantaneu șabloanele și, de asemenea, puteți alege dintre diferite stiluri de șabloane. În afară de șabloanele de acțiune live, puteți utiliza și stilurile de animație oferite de Powtoon, cum ar fi tablele albe, infograficele și desenele animate.

Powtoon oferă o interfață destul de curată și ușor de utilizat. Puteți folosi versiunea gratuită pentru a explora funcționalitățile, iar dacă sunteți interesat să utilizați fiecare caracteristică oferită de aceștia, puteți începe cu un plan bazat pe abonament. Deci, puteți crea videoclipuri explicative convingătoare și atrageți publicul fără a avea nevoie de abilități tehnice sau de realizare video.

Animaker

Dacă sunteți în căutarea unei alternative rapide și simple la After Effects, Animaker ar trebui să fie software-ul de bază. Funcționează pe funcționalitatea de glisare și plasare pentru a facilita lucrul cu acesta, chiar și pentru persoanele fără cunoștințe tehnice sau de proiectare. Videoclipul dvs. explicativ nu numai că va părea atrăgător, dar veți observa și că a trebuit să depuneți destul de puține eforturi pentru a-l realiza cu Animaker.

Există 6 stiluri video diferite, cum ar fi 2.5D, tipografie, infografice și altele, pentru a facilita procesul de realizare a videoclipurilor. În afară de asta, cele 120 de tipuri diferite de animații funcționează ca un supliment perfect pentru crearea unui videoclip explicativ excelent. Vă puteți condimenta cu ușurință videoclipul folosind diagrame, pictograme și personaje din întreaga colecție a instrumentului.

O altă caracteristică uimitoare a Animaker este că puteți optimiza cu ușurință videoclipul pe verticală pentru a se potrivi cu ecranul mobil. Șabloanele gratuite disponibile pe Animaker sunt mult mai bune decât cele disponibile pe alte platforme. Indiferent de stilul video pe care doriți să îl creați, puteți găsi cu ușurință tutoriale utile despre ele. Puteți adăuga tranziții adecvate între două scene diferite cu ajutorul tranzițiilor animate disponibile.

Maya

Dacă sunteți în căutarea unei opțiuni premium pentru a crea videoclipuri explicative, ar trebui să mergeți cu Autodesk Maya. Este un instrument de animație 3D pe computer, simulare, modelare și randare. Cu setul său extins de instrumente, vă puteți da viață imaginației. De la simularea de pânză la efectul de explozie, puteți crea efecte realiste pentru fiecare animație.

Maya este destul de rapidă când vine vorba de crearea și editarea videoclipurilor. Are capacitatea de a gestiona seturi mari de date. Aveți nevoie de cunoștințe bune de realizare și editare video pentru a lucra cu Adobe Maya. Funcțiile de animație 3D sunt pline cu alte câteva funcții: editor de timp, editor de grafice, editor de fantomă, redare rapidă și efecte de deformare.

De asemenea, puteți crea grafice în mișcare folosind diferite caracteristici disponibile în software. Software-ul vă permite să personalizați modul în care arată pentru a se potrivi complet cu sistemul dumneavoastră. Maya nu este doar pentru videoclipuri explicative, dar poți, de asemenea, să creezi lumi de neimaginat și să le aduci în realitate cu puterea sa. Tot ce trebuie să faceți este să gestionați instrumentul intuitiv și să intrați în călătoria creării animației.

Vyond

Anterior, Vyond era cunoscut sub numele de GoAnimate. Este un instrument de creare video bazat pe cloud care vă ajută să creați videoclipuri animate de impact pentru toate industriile. Cel mai bun lucru despre Vyond este că puteți crea videoclipuri explicative excelente, cu diferite stiluri de animație, cum ar fi animație cu tablă albă, infografice video și chiar prietenoase pentru afaceri.

Vă puteți familiariza cu crearea video chiar dacă nu aveți cunoștințe de design. Datorită fluxului său optimizat și a sutelor de șabloane prefabricate, materiale media, concepte și comenzi de tip drag-and-drop, veți găsi că este destul de ușor de utilizat. Când vine vorba de animație și personaje, ar putea fi instrumentul tău de bază.

Puteți personaliza complet caracterele pre-disponibile în instrument, de la culoarea pielii până la expresiile faciale. Personalizarea tipului de caroserie nu este încă disponibilă în instrument. Fiecare element poate fi animat pentru a crea videoclipuri explicative mai bine animate. Puteți personaliza în mod direct fiecare recuzită sau personaj din scena în sine, cu funcția cronologică prezentă în partea de jos a ecranului.

Pentru a crea o experiență animată bogată în videoclipul explicativ, puteți, de asemenea, să instalați camere suplimentare pentru fiecare scenă. Șabloanele disponibile în Vyond pot fi folosite nu numai pentru videoclipuri explicative, dar puteți crea și videoclipuri educaționale și informaționale uimitoare cu utilizarea lor.

  Cum să obțineți tonul de apel iPhone X pe telefonul dvs

Renderforest

Renderforest este o platformă online pentru crearea de videoclipuri explicative, logo-uri fantastice și multe altele, fără a fi nevoie să descărcați software. Indiferent de eveniment, puteți folosi Renderforest când vine vorba de crearea video. Acest instrument online este o alegere excelentă pentru videoclipuri explicative, prezentări corporative, videoclipuri personale, cum ar fi zile de naștere și căsătorii, prezentări de diapozitive și videoclipuri promoționale.

Renderforest este plin de funcții care vă ajută să vă faceți drum prin creativitate. Poți veni cu creații video de înaltă calitate într-o chestiune de timp, datorită puterii de editare pe care o obții în mâinile tale. Există o mulțime de șabloane media, elemente de design, pagini de destinație, scene, elemente de design și logo-uri pentru a începe cu procesul de creare a videoclipurilor.

Veți găsi șablonul potrivit pentru fiecare sector, de la IT și Telecom până la Finanțe și Marketing. Renderforest are o colecție largă de imagini și muzică fără drepturi de autor pentru a vă economisi timp. Cu versiunea plătită, puteți chiar să utilizați funcția de voce off pentru a înregistra și edita videoclipul.

Renderforest iese în evidență printre altele datorită pachetului explicativ de animație 3D. De asemenea, permite utilizatorilor să creeze animații cu pachetele de animație pentru tablă albă, pachete moderne de infografice și pachete de ilustrații cu linii.

Muşcăbil

Muşcăbil este un software popular de creare video pentru crearea de videoclipuri explicative fantastice, infografice, conținut video pentru rețelele sociale, prezentări și videoclipuri de marketing. Biblioteca de conținut media a Biteable constă din peste 85.000 de conținut fără drepturi de autor de la Shutterstock.

Cu platforma intuitivă Biteable, puteți crea videoclipuri explicative, videoclipuri promoționale, prezentări de diapozitive, videoclipuri publicitare și chiar videoclipuri de antrenament. Fiecare scenă a videoclipului arată plină de viață datorită graficii de înaltă calitate și instrumentelor avansate de animație. Există șabloane media încorporate, cum ar fi corporative, portofoliu, afaceri, nunți, imobiliare și multe altele, astfel încât să puteți începe cu crearea video instantaneu.

Puteți fie să continuați cu imaginile și videoclipurile disponibile, fie să încărcați fotografiile, videoclipurile și muzica dorite în videoclip. Dacă sunteți începător și căutați o creație video explicativă profesională, ar trebui să luați în considerare Biteable. Aveți șansa de a personaliza fiecare scenă și, de asemenea, de a adăuga scene noi între ele.

Expulă

Dacă vă puteți imagina ceva, atunci îl puteți aduce în imagini cu ajutorul lui Expulă. Explee vă permite să creați videoclipuri animate puternice și captivante, care se pot conecta cu ușurință cu publicul și îi pot atrage atenția. Crearea video este ușoară cu ajutorul Explee.

Videoclipurile explicative facilitează înțelegerea afacerii sau a produsului dvs. și puteți crea unul excelent folosind Explee. Vă permite să creați videoclipuri explicative uimitoare cu animație de tablă albă. Aceste videoclipuri explicative vă vor ajuta să captați atenția publicului și să îi împiedicați să defileze pe site-ul dvs.

Explee este o aplicație de creare video bazată pe cloud, iar acest lucru facilitează utilizarea software-ului pe orice dispozitiv și vă pune mâna pe cea mai recentă creație cu ușurință. Deci, indiferent dacă doriți să vă afișați munca de pe un smartphone sau un laptop, o puteți face, deoarece totul este stocat în cloud.

Gânduri finale

Videoclipurile explicative pot oferi cu siguranță un impuls uriaș ratelor de conversie. Singurul motiv este că oamenilor le este destul de ușor să înțeleagă orice produs sau serviciu cu ajutorul unui videoclip explicativ. Majoritatea oamenilor se bazează încă doar pe copiile lor web. Vă puteți remarca cu ușurință printre mulțime adăugând un videoclip explicativ pe pagina de pornire a site-ului dvs. web.

Videoclipurile explicative sunt foarte captivante, informative, distractive și, de asemenea, ușor de memorat. Videoclipurile explicative funcționează ca o magie și când vine vorba de SEO. Așadar, selectați un instrument din lista de mai sus și începeți să creați un videoclip explicativ fantastic pentru marca dvs.

x