09/25/2022

11 cele mai bune instrumente wireframe pentru designerii UX

Ești designer UX? Consultați lista celor mai bune instrumente de wireframing pentru designul produsului dvs.

Începeți procesul de proiectare a produsului fără wireframing implică un risc ridicat; s-ar putea să te pierzi fără nimic care să te ajute să ieși din acea situație.

Deoarece wireframes-urile vă permit să creați o schiță de bază a aspectului și structurii produsului dvs., devine mai ușor să încorporați feedback-ul și să reglați produsul în consecință.

Datorită diverselor instrumente avansate de wireframing, designerii nu mai trebuie să facă manual wireframing. Citiți mai departe pentru a afla mai multe despre instrumentele de wireframing, caracteristicile lor obligatorii și cele mai bune instrumente pentru wireframing.

Ce este un instrument Wireframe?

Chiar înainte ca wireframe-ul să-și facă amprenta în lumea designului web, exista de mulți ani. Utilizarea sa originală poate fi localizată în software-ul CAD, unde oamenii l-au folosit pentru a ilustra pe scurt designul unui obiect.

În proiectarea produselor digitale, wireframing se referă la ghidul vizual sau schema de pagină care reprezintă procesul de proiectare. Afișează concepte de aspect la nivel de pagină care explică comportamentul, funcționalitatea și prioritatea conținutului.

Cu toate acestea, nu include culori, grafică, stiluri și elemente interactive. Un instrument wireframe este o aplicație care vă permite să faceți wireframe fără a fi nevoie să o desenați manual pe hârtie.

Care sunt scopurile unui instrument Wireframe

Reprezentarea vizuală a Sitemap-ului

Deoarece hărțile mari de site pot părea abstracte, crearea unui cadru fir pentru acesta le poate transforma în ceva tangibil. De asemenea, asigură că toate părțile interesate sunt pe aceeași pagină, deoarece pot vedea primul proces vizual concret.

Clarificarea caracteristicilor

Funcțiile pe care le adăugați la un site web sau la o aplicație v-ar putea fi familiare ca designer, dar nu și clienților dvs. din medii diferite. Cu wireframing, le puteți comunica cum funcționează anumite funcții pe un site web.

Prioritizarea utilizabilității

Este unul dintre scopurile esențiale ale întregului proces de wireframing. Wireframe conduce utilizarea în prim-planul aspectului paginilor, astfel încât toată lumea să se poată concentra pe ușurința de utilizare a unei aplicații sau a unui site web.

Se concentrează pe scalabilitate

În timp ce proiectați proiecte pentru clienții care urmăresc creșterea și scalabilitatea, wireframingul este o necesitate. Cu wireframing, puteți identifica rapid modul în care site-ul sau aplicația pot gestiona creșterea conținutului. De asemenea, vă permite să adaptați creșterea fără a împiedica utilizarea produsului.

Economisește timp pentru finalizarea proiectului

În timp ce mulți oameni pot spune contrariul, wireframe vă economisește timp, ajutându-vă să creați modele calculate. Deoarece echipa înțelege clar ce creează, proiectul de dezvoltare devine mai ușor. Mai mult, te scutește de neînțelegeri în etapele ulterioare ale proiectului.

Principalele caracteristici ale instrumentelor Wireframe

Deși ați putea crede că un instrument de diagramă flux este suficient pentru wireframing, un instrument bun de wireframe vine cu câteva atribute valoroase care beneficiază în primul rând un designer de site-uri web. Înainte de a alege orice instrument wireframe, asigurați-vă că luați în considerare aceste aspecte:

#1. Interfață de utilizator intuitivă: ar trebui să puteți naviga prin instrument fără probleme și confortabil.

#2. Suport pentru integrări: atunci când alegeți un instrument wireframe, asigurați-vă că îl puteți integra cu alte aplicații, cum ar fi instrumentele de colaborare și testare.

  Cum să vă securizați Synology NAS de ransomware

#3. Fidelitate scalabilă a modelelor: o aplicație wireframe bună vă va permite să scalați de la o machetă de bază cu fidelitate scăzută la modele mai complexe din punct de vedere grafic.

#4. Feedback și colaborare: folosind această aplicație, ar trebui să puteți colecta feedback de la alții și să lucrați în colaborare cu aceștia.

#5. Facilitate de export: instrumentul trebuie să vă permită să exportați macheta în formatul de fișier preferat pentru o muncă de colaborare fără probleme.

#6. Preț: Software-ul trebuie să fie accesibil pentru echipa sau organizația dvs. De asemenea, puteți opta pentru instrumente de wireframing open-source pe care le puteți utiliza gratuit.

Acum, este timpul să descoperiți cele mai bune instrumente wireframe pe care ar trebui să le folosească designerii:

Adobe XD

Căutați un instrument de proiectare all-in-one care să vă permită să creați un cadru fir și să colaborați la el? Adobe XD este instrumentul de bază pentru vizualizarea wireframing. Instrumentele sale intuitive de wireframing vă permit să proiectați mai rapid decât oricând.

Indiferent dacă lucrați la aplicații mobile, site-uri web sau șabloane de e-mail, platforma vă permite să scalați de la fidelitate scăzută la fidelitate ridicată, odată cu evoluția proiectelor dvs. Puteți uita de înclinarea și redimensionarea duplicat în timp ce creați un cadru fir care se concentrează pe conținut cu controale receptive.

Mai mult, este nevoie de câteva secunde pentru a crea un cadru fir dintr-o pânză goală cu Adobe XD. De asemenea, puteți partaja wireframe folosind un link personalizat și puteți colecta feedback-ul necesar pentru a progresa în proiect.

De asemenea, se integrează cu aplicații populare, inclusiv UserTesting, Confluence, Zoom, Miro, Slack, Microsoft Teams, Overflow și Stark.

MockFlow

Cei care caută un instrument pentru a crea cadru rapid și planificare UI ar trebui să opteze pentru Mockflow. Această aplicație are o curbă de învățare plată, astfel încât începătorii și utilizatorii netehnici o pot învăța rapid.

Oferă funcții precum SSO, SSL și partajare securizată în scopuri de securitate. Prin urmare, dacă lucrați la un proiect esențial, nimic nu poate fi mai bun decât acest instrument.

Folosind acest instrument, echipa ta poate colabora într-un mod organizat. Vă permite să sortați și să stocați proiecte în mai multe foldere și subpagini ușor accesibile. În plus, puteți permite permisiuni individuale de utilizator (administrator, revizuire, editare) colegilor dvs.

De asemenea, designerii pot converti wireframes în prezentări captivante folosind aceeași platformă care oferă funcții precum adăugarea de efecte și crearea de diapozitive. Atributul său de istoric al reviziilor este ideal pentru urmărirea tuturor modificărilor aduse designului wireframe.

Moqups

Moqups este un instrument UX bazat pe web ideal pentru echipele de la distanță, care le permite să creeze rapid wireframes și să colaboreze online. GUI-ul său ușor de utilizat este alegerea perfectă pentru proiectarea interfețelor pentru pagini web și aplicații mobile.

Se poate alege din colecția sa extinsă de șabloane de UI pentru a porni wireframing-ul și apoi a-l personaliza pentru proiectele lor, cum ar fi comerțul electronic. Designerii pot utiliza, de asemenea, elemente prefabricate ale interfeței de utilizare prin funcția de glisare și plasare pentru a crea un cadru fir în mod convenabil.

De asemenea, acceptă integrarea cu Jira, Google Drive, Confluence, Dropbox, Slack și Trello pentru un flux de lucru complet integrat. Puteți transforma fără probleme de la low-fidelity la înaltă fidelitate și finalizați designul folosind un proces simplificat al acestui software.

Pe lângă engleză, Moqups este disponibil în germană, italiană, coreeană și spaniolă. Prin urmare, puteți utiliza acest instrument fără efort chiar dacă nu vorbiți engleza.

  Google reCAPTCHA Mailhide vă ascunde e-mailul în spatele CAPTCHA pentru a opri spamul

Figma

Figma este un instrument de tip wireframe gratuit, bazat pe cloud, pe care îl puteți folosi pentru a comunica vizual ideile de design cu părțile interesate și pentru a obține feedback de la aceștia. Folosind funcția de glisare și plasare, puteți proiecta rapid aplicații pe interfața sa intuitivă și extinsă.

Mai ales dacă aveți o întreagă echipă care lucrează la un singur proiect, această platformă vă va fi utilă, deoarece vă permite să creați mai multe modele într-un singur proiect. Puteți deschide această aplicație web pe orice platformă, inclusiv Windows, Mac și Linux.

Designerii pot lucra la tabla online FIGJAM pentru a dezvolta diagrame și hărți ale site-ului.

Instrumentul are, de asemenea, elementul de aspect automat pe care îl puteți întinde vertical sau orizontal pentru a crea un design receptiv. Funcția sa de feed contextuală permite colegilor să introducă comentarii direct pe wireframes-ul pentru feedback instantaneu.

Balsamiq

Balsamiq oferă un instrument de wireframing care face ca designul dvs. web să fie distractiv. Aici, puteți vizualiza ideile de interfață cu utilizatorul și vă puteți asigura că toate părțile interesate sunt pe aceeași pagină.

Este o aplicație de wireframing cu interfață de utilizator de joasă fidelitate în care puteți experimenta desenul pe o tablă albă sau un bloc de note, dar cu un computer. Unele dintre caracteristicile sale de top includ editarea prin glisare și plasare, crearea de șabloane, biblioteca de componente reutilizabile etc.

Designerii nu trebuie să se angajeze în culori și grafică în stadiile incipiente, deoarece wireframing vă permite să vă concentrați pe structura și conținutul aplicației și paginii web. Cu Balsamiq, puteți scăpa rapid de ideile proaste, deoarece generează mai multe idei noi.

Wireframe.cc

Wireframe.cc este un instrument ideal pentru designerii care caută un instrument de wireframing simplu și eficient pentru site-uri web sau aplicații mobile. Interfața sa fără dezordine este ușor de utilizat și puteți accesa acest instrument de oriunde datorită funcției sale bazate pe web.

Desenarea pe Wireframe.cc este perfectă, deoarece puteți începe să lucrați cu cursorul mouse-ului sau cu un șablon dintr-un meniu pop-up. În timp ce editați un cadru fir, puteți bloca și debloca elemente pentru confortul dvs. Deoarece se concentrează pe wireframing de joasă fidelitate, funcția de prototipare nu este disponibilă.

Wireframes-urile pe care le creați pe această platformă sunt exportabile. Le puteți transfera ca un singur fișier PDF sau mai multe fișiere PNG. De asemenea, platforma acceptă exportarea fișierelor selective sau a tuturor paginilor ca arhivă ZIP.

Încadrator

Framer este un alt instrument de tip wireframe bazat pe web din această listă, ideal pentru prototipare. Setul său cuprinzător de caracteristici este benefic pentru toți designerii care lucrează pe platformele Windows și Mac. Are o pânză de formă liberă în care puteți crea cadru fir fără nicio bătaie de cap.

Vorbind despre partajarea și prezentarea wireframe-ului, o puteți face cu partajarea fără întreruperi a linkurilor. Puteți importa fonturile preferate și le puteți utiliza în timp ce creați wireframe. Designerii pot de asemenea rafina aspectul wireframe-urilor lor folosind diverse componente interactive disponibile pe această platformă.

Lucidchart

Lucidchart este o aplicație software wireframe pentru designeri și manageri de produs care doresc să vizualizeze interfața aplicației sau structura și aspectul paginii web. Funcția sa de glisare și plasare vă permite să aranjați cu ușurință fiecare secțiune a interfeței de pe mobil, tabletă sau computer.

Pe măsură ce utilizați această platformă, proiectarea cadrului scheletic devine o plimbare în parc. Puteți folosi straturi, link-uri și hotspot-uri pentru a vizualiza diferite aspecte ale designului dvs. Biblioteca sa de forme UI oferă numeroase editoare de text, casete de căutare, acordeoane, pictograme de hartă a site-ului și breadcrumbs pentru toate dispozitivele.

  Ce este tunelul SSH invers? (și cum se folosește)

În plus, părțile interesate pot oferi feedback comentând direct sau utilizând chatul din editor. Lucidchart permite, de asemenea, prezentarea versiunii lustruite a wireframes-ului clienților folosind modul de prezentare sau integrarea Google Slides. Puteți răsfoi galeria de șabloane pentru a găsi un șablon potrivit pentru proiectul dvs.

Schiță

Sketch este o platformă wireframe ușoară, cu o listă incredibilă de funcții. Acest instrument bazat pe cloud este potrivit și pentru comunicarea cu părțile interesate. Caracteristica sa intuitivă de glisare și plasare face editarea o sarcină ușoară.

Designerii pot crea componente reutilizabile folosind simboluri schiță și pot alinia elementele cu precizie cu Ghiduri inteligente. De asemenea, puteți crește funcționalitatea acestei varietăți de aplicații folosind pluginuri și integrări de instrumente terțe.

Sketch permite, de asemenea, colaborarea în timp real între colegii de echipă pe același fișier Sketch pentru coeditare. Caracteristica Sketch Assistant funcționează, de asemenea, pentru a vă face designul fără erori prin detectarea straturilor lipsă și a contrastului inadecvat.

Justinmind

Justinmind este o aplicație practică de wireframing pentru designerii UX/UI unde puteți crea wireframes complete gratuit. De asemenea, puteți adăuga orice număr de colegi de echipă pe această platformă. Pe lângă wireframes de bază, această platformă este potrivită și pentru dezvoltarea de prototipuri interactive.

Designerii pot încerca grupurile de șabloane reutilizabile pentru wireframing site-ul și îl pot decora cu componentele UI create de sine. Accelerează procesul de wireframing, oferind o colecție extinsă de kituri UI și resurse de proiectare încorporate.

Justinmind acceptă integrarea cu instrumente precum Adobe XD și Sketch pentru dezvoltare și testare. Wireframes-urile interactive create cu acest instrument pot fi, de asemenea, previzualizate și testate.

UXPin

UXPin este foarte popular în rândul designerilor care doresc să creeze wireframes interactive și să proiecteze fluxuri folosind cel mai mic efort. Această platformă oferă un design bazat pe cod și componente UI pre-construite pentru a accelera procesul de dezvoltare.

Acest instrument le permite designerilor să vadă dacă designul lor se mișcă în direcția corectă. Pe lângă verificarea rapidă a ideilor, vă permite să repetați designul și să lustruiți UX-ul site-ului sau al aplicației dvs. prin implementarea feedback-ului.

Componentele UI ale UXPin permit utilizatorilor să rămână consecvenți în toate proiectele. Ei pot crea modele și detalii UX, le pot stoca în biblioteci și le pot partaja tuturor membrilor echipei. Este, de asemenea, potrivită pentru colaborarea în echipă.

Rezumând

Indiferent dacă sunteți pe cale să creați un site web sau o aplicație, instrumentele de wireframing vă ajută să măsurați experiența potențială a utilizatorului în faza incipientă. Acum că aveți în față lista cu cele mai bune instrumente de wireframing, alegerea unuia în funcție de nevoile dvs. este ușor.

Cu toate acestea, rețineți că aceste instrumente sunt insuficiente pentru a crea un produs eficient. Ar fi de ajutor dacă ați lua în considerare și alte aspecte vitale, cum ar fi aspectul și tendințele de design.

x