Verificați compatibilitatea sistemului pentru Windows 11 cu aplicația Health Check

Windows 11 a fost anunțat oficial. Va trece ceva timp până când va fi disponibilă o versiune stabilă, dar pentru cei interesați și care au un laptop de rezervă, puteți verifica versiunea de pre-lansare. Nu este clar dacă upgrade-ul de la Windows 10 la Windows 11 va fi gratuit sau nu.

Aplicația de verificare a stării Windows 11

Compatibilitate cu sistemul Windows 11

Microsoft are a lansat o listă de cerințe hardware minime pentru a rula Windows 11. Nu sunt prea solicitante și asta înseamnă că majoritatea sistemelor care sunt capabile să ruleze Windows 10 vor putea rula Windows 11.

Aceste cerințe sunt;

Procesor: 1 gigahertz (GHz) sau mai rapid cu 2 sau mai multe nuclee
Memorie: 4 GB RAM
Firmware de sistem: UEFI, capabil de pornire sigură
TPM Trusted Platform Module (TPM) versiunea 2.0 (cum se verifică TPM)
Placă grafică compatibilă cu DirectX 12 / WDDM 2.x
Ecran: mai mare de 9 inchi cu rezoluție minimă de 720p

Pentru caracteristici specifice, puteți consulta lista detaliată și puteți vedea ce hardware este necesar pentru o anumită caracteristică. Pe baza listei de mai sus, cerința de 4 GB RAM ar putea fi ceea ce exclude majoritatea sistemelor de la upgrade la Windows 11.

Aplicația de verificare a stării Windows 11

Când a fost lansat Windows 10, Microsoft a permis utilizatorilor să verifice dacă sistemul lor era compatibil cu noul sistem de operare sau nu prin intermediul instrumentului de actualizare. A lansat, apoi a eliminat aplicația Health Check. Efectuează o verificare a compatibilității pe sistemul dvs. pentru a vedea dacă va rula Windows 11.

  Cum să conectezi un telefon Android la un computer cu Windows 10 cu aplicația Microsoft „Telefonul tău”.

Microsoft l-a eliminat, dar încă îl puteți obține de la depozite online precum Softpedia.

Descărcați aplicația Health Check.
Rulați fișierul MSI și instalați-l.
Deschideți aplicația și faceți clic pe Verificați acum.

Rezultate inexacte

Microsoft a eliminat aplicația Health Check, deoarece mulți utilizatori s-au plâns că dă rezultate eronate. Testele mele au arătat că sistemul meu nu este compatibil cu Windows 11 deoarece procesorul nu îndeplinește cerințele, ceea ce este incorect. Procesorul meu este mai mult decât capabil să ruleze Windows 11 pe baza cerințelor de sistem lansate de Microsoft. Aplicația are în mod clar probleme de care Microsoft este conștient.

Dacă doriți să verificați dacă sistemul dvs. este compatibil cu Windows 11, vă recomandăm să analizați cerințele de sistem până când Microsoft poate rezolva ce este în neregulă cu aplicația Health Check.

Concluzie

Windows 11 nu va apărea prea curând, dar atunci când va apare, vor fi cu siguranță o mulțime de sisteme noi lansate cu hardware care îl poate rula. Aveți timp să decideți dacă doriți să actualizați sistemul actual la Windows 11 sau dacă doriți să cumpărați unul nou cu totul. Pe măsură ce trece timpul, vom afla mai multe despre Windows 11 și despre caracteristicile cu care va veni și despre hardware-ul necesar pentru a utiliza aceste funcții, așa că fiți cu ochii pe actualizări și luați o decizie informată.