03/01/2024

Un telefon grozav îmbunătățit prin unele caracteristici fantastice

Recomandări cheie

  • Google Pixel 8 este un telefon grozav și mai bun pentru majoritatea oamenilor decât însoțitorul său Pro datorită dimensiunilor mai mici și designului său confortabil.
  • Pixel 8 are un afișaj luminos cu o rată de reîmprospătare ridicată și difuzoare îmbunătățite, oferind o experiență audio-vizuală grozavă.
  • Telefonul funcționează bine cu cipul său personalizat Google Tensor G3, oferind performanțe rapide și caracteristici AI impresionante, deși se poate încălzi în timpul utilizării intensive. Calitatea camerei este excelentă, dar nu are controale manuale, în timp ce software-ul include editare AI utilă.

Google, Apple și alte companii care folosesc Pro în numele lor de produse sunt în principal de vină aici, dar nu este surprinzător că versiunea Pro a unui telefon emblematic atrage toată atenția. Acestea fiind spuse, modelele non-Pro pot fi o achiziție mai bună decât însoțitorii lor de marcă Pro, așa cum demonstrează Google Pixel 8.

Deși lasă în urmă unele dintre caracteristicile mai strălucitoare ale fratelui său Pro – cum ar fi un teleobiectiv și comenzi manuale ale camerei – Pixel 8 este încă un telefon grozav și, probabil, mai bun pentru majoritatea oamenilor.

Google Pixel 8

549 USD 699 USD Economisiți 150 USD

Este posibil ca Google Pixel 8 să nu aibă tot ce face fratele său Pro, dar are o dimensiune și o senzație grozave, camere fantastice și câteva caracteristici impresionante, bazate pe inteligență artificială, care îl fac cel mai bun telefon Pixel pentru majoritatea oamenilor.

Marca Google

SoC Google Tensor G3

Ecran OLED de 6,2 inchi

RAM 8GB LPDDR5X

Stocare 128 GB, 256 GB

Baterie 4575mAh

Porturi USB-C

Sistem de operare Android 14

Camera frontala 10.5MP, f/2.2

Camera spate 50MP, f/1.7, OIS (primar), 13MP, f/2.2, 126° FOV (ultrawide)

Dimensiuni 150,5 × 70,8 × 8,9 mm

Culori 4G, 5G mmWave, Wi-Fi 7, Bluetooth 5.3

Greutate 187 g

Viteza de încărcare 27W cu fir, 18W fără fir

Evaluare IP IP68

Suport card Micro SD Nr

Pro

  • Performanță rapidă
  • Durată de viață solidă a bateriei
  • Camere grozave
  • Funcții excelente de editare a imaginilor AI
  • 7 ani de actualizări

Contra

  • Se încălzește la utilizare intensă
  • Lipsesc funcții manuale ale camerei de pe Pixel 8 Pro

Design: este mai mic mai bine?

Sergio Rodriguez / MakeUseOf

Dacă ați văzut ultimele telefoane Google, Pixel 8 nu vă va surprinde. Acest lucru este obișnuit în designul modern al telefonului – la urma urmei, de ce să faceți o plecare radicală dacă oamenilor le place deja ceea ce aveți. Acestea fiind spuse, aici este deosebit de interesant pentru că, deși Pixel 8 arată ca modelul anterior, se simte destul de diferit.

Pixel 8 este puțin mai mic decât Pixel 7, una dintre diferențele cele mai ușor de observat fiind că acest telefon are un afișaj de 6,2 inchi, spre deosebire de ecranul de 6,3 inci de pe modelul anterior. A fost redus în mod similar în majoritatea celorlalte dimensiuni, făcând un telefon cu unul dintre cele mai bune raporturi dintre dimensiunea ecranului și confort pe care le-am văzut în ultimii ani.

Chiar și în comparație cu iPhone 15, care este destul de asemănător ca dimensiune, Pixel 8 se simte mai utilizabil cu o singură mână. Telefonul măsoară doar 8,9 mm grosime și cântărește aproximativ 6,59 oz (187 g), având rezistență IP68 la apă și praf. Cu toate acestea, specificațiile în sine nu pot vorbi despre cât de bine se simte telefonul la utilizare.

Chiar și butoanele, care rareori se simt plasate în mod natural pe un smartphone modern, se simt relativ bine plasate și utilizabile. Mai important, ele nu sunt plasate într-un mod care să le facă ușor de apăsat accidental, ceea ce este încă enervant de comun pe multe telefoane. Principalul dezavantaj al designului telefonului este spatele din sticlă, care se simte ca și cum așteaptă să primească o zgârietură urâtă și vizibilă.

  Editați focalizarea și intensitatea efectului de estompare în aplicația Google Camera

Un afișaj luminos și un sunet îmbunătățit

Sergio Rodriguez / MakeUseOf

După cum am menționat mai sus, ecranul Pixel 8 este puțin mai mic, măsurând 6,2 inchi mai degrabă decât cei 6,3 inchi ai ecranului Pixel 7. Pixel 8 dispune și de Gorilla Glass Victus de la Corning, care ajută la protejarea ecranului în caz de cădere.

În timp ce ecranul lui Pixel 8 poate fi ceva mai mic decât cel găsit pe modelul anterior, acesta folosește aceeași rezoluție de 2400 × 1080, ceea ce înseamnă că ar trebui să arate mai clar. Obțineți o rată de reîmprospătare variabilă între 60 Hz și 120 Hz și o luminozitate maximă de 2.000 de nit în intervalul dinamic standard sau până la 1.400 de nit în HDR.

Asta înseamnă că Pixel 8 nu este la fel de luminos ca Pixel 8 Pro, dar este încă destul de luminos. Nu am avut nicio problemă să văd ce era pe ecran, chiar dacă îl foloseam în aer liber, în lumina puternică a soarelui.

Un aspect al ecranului care nu este o problemă semnificativă, dar care te poate deranja, este cadrul. Deși sunt mai mici decât erau pe predecesorul acestui telefon, nu sunt simetrice. Mai exact, rama din partea de jos a ecranului este mai mare decât restul.

Difuzoarele sunt actualizate pe Pixel 8, oferind performanțe audio mai bune decât modelul anterior. Acestea fiind spuse, difuzoarele oferă un sunet neuniform, difuzorul inferior fiind mai puternic. De asemenea, este ușor să blocați accidental acest difuzor cu mâna în timp ce utilizați telefonul.

Performanță rapidă, dar puțin caldă

Sergio Rodriguez / MakeUseOf

Ca și în cazul ultimelor telefoane Pixel, Pixel 8 folosește un cip personalizat – în acest caz, Google Tensor G3. Puteți obține telefonul în opțiuni de stocare de 128 GB sau 256 GB, dar indiferent de capacitatea pentru care optați, acesta este livrat cu 8 GB de RAM LPDDR5X.

Procesorul G3 se simte rapid în utilizarea zilnică, dar la fel ca în cazul multor telefoane moderne, odată ce este suficient de rapid, viteza generală nu contează prea mult. Performanța contează doar atunci când începeți să rulați jocuri sau să utilizați software mai intens, iar G3 rămâne rapid în acest caz de utilizare. Totuși, aspectul mai impresionant aici sunt caracteristicile AI, pe care le vom analiza mai târziu.

Chipset-urile Tensor anterioare erau cunoscute pentru tendința lor de a se încălzi în timp. Deși aceasta nu este o problemă atât de mare cu Tensor G3 ca și cu modelele anterioare, se poate încă încălzi. Din fericire, aici este mult mai puțin o problemă. Este mai probabil să experimentați această căldură atunci când jucați sau folosiți aplicații mai intensive, cum ar fi benchmark-urile, dar niciodată nu devine nerezonabil de fierbinte, așa cum ar putea face alte modele. O conexiune mobilă defectuoasă poate cauza, de asemenea, supraîncălzirea chipset-ului în timp ce telefonul se luptă să se conecteze.

Vestea bună este că, chiar și atunci când telefonul a ajuns pe partea caldă, nu a activat niciodată nicio accelerare – cel puțin asta am observat în timpul testării. Este plăcut să știi că telefonul nu va încetini brusc la un moment cheie.

Camere grozave, dar fără control manual

Sergio Rodriguez / MakeUseOf

De ceva timp, seria Google Pixel este renumită pentru calitatea camerei sale. Desigur, cea mai mare parte a laudelor a fost salvată pentru telefoanele din seria Pro, dar este ușor să uiți cât de mult este același de la telefon la telefon. Anul acesta, asemănarea este evidentă, iar cea mai semnificativă diferență dintre cele două telefoane este o dezamăgire ușor confuză.

Privind hardware-ul, camera principală este aceeași pe care o veți găsi pe Pixel 8 Pro: un obiectiv de 50 de megapixeli, cu o deschidere f/1.68, care dispune atât de stabilizare optică a imaginii (OIS) cât și de stabilizare electronică a imaginii (EIS). ). Obiectivul cu unghi larg este un senzor de 12 megapixeli cu un câmp vizual de 125,8 grade, în timp ce obiectivul selfie este o unitate cu focalizare fixă ​​cu o rezoluție de 10,5 megapixeli.

  PDF Eraser vă permite să editați fișiere PDF, să adăugați imagini și text la acestea

Principala diferență pe care o veți găsi între Pixel 8 și Pixel 8 Pro este că acest model nu are un teleobiectiv, ceea ce face Pro. Cât de mult contează acest lucru va depinde de tipurile de fotografii pe care le faceți, dar în timp ce camerele telefoanelor sunt din ce în ce mai bune ca niciodată, fotografiile cu telefotografie sunt încă undeva de suferit chiar și cu un obiectiv dedicat. Având în vedere asta, nu aș considera că este un dezavantaj semnificativ dacă aș lua în considerare acest telefon bazat pe camere.

Kris Wouk / MakeUseOf

În general, fotografiile sunt la fel de bune pe cât te-ai aștepta de la o cameră de smartphone de bună calitate – plus puțin din acea magie suplimentară de post-procesare la care te poți aștepta de la un telefon Google. Cu puțin ajutor din partea diferitelor funcții bazate pe inteligență artificială, camera poate produce cu ușurință niște fotografii uimitoare.

Cel mai puțin aspectul meu preferat al camerelor din Pixel este lipsa comenzilor manuale ale camerei pe care le-ați găsi pe modelul Pro echivalent. În timp ce iPhone 15 Pro are și funcții suplimentare ale camerei pe care nu le veți găsi la modelul de bază, aveți aceleași comenzi manuale pentru fiecare. Aceasta este probabil o caracteristică software din aplicația pentru cameră a lui Pixel 8 – care nu depinde de hardware – așa că este păcat să nu o vezi aici.

Software: AI genial și actualizări de ani de zile

Sergio Rodriguez / MakeUseOf

Din cutie, Pixel 8 rulează Android 14, dar vestea bună este că vă puteți aștepta la o mulțime de actualizări. În timp ce alți producători oferă până la cinci ani de asistență și actualizare, Google oferă până la șapte ani de actualizări ale sistemului de operare și de securitate. Acest lucru este impresionant, deși dacă veți mai folosi telefonul în atâția ani este o altă întrebare.

Dacă ați folosit Android 13, veți descoperi că Android 14 arată și se simte destul de familiar, deși cu câteva funcții noi utile. Vestea bună este că Android 13 a arătat și s-a simțit grozav, în special Android stoc, așa că asemănarea nu este una pe care ar trebui să-l deranjeze. Presupunând că nu sunteți un fan al aspectului stocului, personalizarea pentru care sunt cunoscute telefoanele Android este încă prezentă aici.

În timp ce funcțiile obișnuite Android sunt bune, unele completări notabile doar pentru Pixel de la Google fac ca Pixel 8 să se simtă cu adevărat special. Ne-am uitat deja la cameră, dar hardware-ul nu este caracteristica cheie aici. În schimb, este Magic Editor, care vă oferă mult mai mult control asupra fotografiilor după ce le-ați făcut.

La fel ca Magic Eraser înaintea lui, Magic Editor folosește IA bazată pe cloud de la Google pentru a face modificări impresionante fotografiilor tale. Magic Eraser este încă prezent, acum poate șterge complet fundalul în loc să-l estompeze. Aceasta înseamnă că Magic Editor poate face modificări mai impresionante, cum ar fi schimbarea unui cer gri într-un albastru viu. Nu funcționează întotdeauna perfect, dar, de obicei, este nevoie de doar câteva încercări pentru a face bine.

Kris Wouk / MakeUseOf

Magic Editor nu face întotdeauna modificările pe care le-ai fi sperat – nu va ajusta gradul de culoare a restului unei imagini atunci când schimbi cerul, de exemplu. Cu actualizările promise de Google, ar putea să devină și mai bune sau să câștige funcții în timp.

  Ce este G Suite, oricum?

O altă caracteristică inteligentă a costumului de cameră al lui Pixel 8 este Best Take. Acest lucru vă permite să utilizați părți ale unei alte imagini pentru a remedia un aspect al unei fotografii aproape grozave. De exemplu, dacă cineva strănută în timpul unei fotografii, puteți înlocui acea parte a imaginii cu una dintr-o altă fotografie, ceea ce face o fotografie perfectă.

Alte funcții au cunoscut și actualizări valoroase. Comenzile vocale așteaptă acum să terminați de vorbit, permițându-vă să le utilizați mai natural. Deblocarea biometrică facială este, de asemenea, mai utilă, fiind actualizată pentru a accepta clasa 3, ceea ce înseamnă că o puteți utiliza pentru aplicații financiare, pe lângă pur și simplu deblocarea telefonului.

Baterie: Lăsați încărcătorul acasă

Sergio Rodriguez / MakeUseOf

Privind specificațiile, bateria de 4.575 mAh găsită în Pixel 8 nu inspiră prea multă încredere, mai ales pentru că durata de viață a bateriei din seria Pixel 7 a fost departe de a fi spectaculoasă. Din fericire, o combinație între un ecran mai mic și, probabil, unele optimizări software înseamnă că durata de viață a bateriei este nu numai mai bună aici decât telefoanele Pixel din seria 7, dar probabil mai bună decât modelul actual Pro.

Ecranul mai mic, deși nu este lipsit de dezavantaje, înseamnă că telefonul folosește bateria la un ritm mai lent. Acest lucru poate duce la îmbunătățirea duratei de viață a bateriei în circumstanțe adecvate. Pe de altă parte, dacă locuiești într-o zonă cu un semnal perpetuu slab, bateria se va descărca mult mai repede.

Încărcarea este destul de rapidă, deși, într-o tendință din ce în ce mai comună, Pixel 8 nu este livrat cu încărcător. Aceasta înseamnă că depinde de dvs. să găsiți unul. Dar cu încărcătorul potrivit, puteți obține o încărcare de până la 50% în aproximativ 30 de minute. Acest lucru va necesita un încărcător USB-PD 3.0 PPS cu o putere de cel puțin 30 de wați, dar este plăcut să știi că este disponibil.

Dacă preferați să nu vă conectați pentru a încărca, Pixel 8 oferă și încărcare wireless Qi, dar nu și standardul Qi2 mai nou.

Pret si Disponibilitate

Sergio Rodriguez / MakeUseOf

Indiferent de configurația de stocare pentru care optați, Google Pixel 7 are același Google Tensor G3 SoG și 8 GB de RAM LPDDR5X. Singura ta alegere este între modelul de bază, care oferă 128 GB spațiu de stocare la bord pentru 699 USD sau 256 GB pentru 799 USD. Acestea sunt prețuri de vânzare cu amănuntul, dar, în general, vă puteți aștepta la o diferență de aproximativ 100 USD între cele două modele.

Pixel 8 este disponibil în trei opțiuni de culoare: Rose (la care ne uităm în această recenzie), Obsidian și Hazel. Aceste trei opțiuni sunt toate oarecum dezactivate, totuși, chiar și opțiunea Trandafir arătând ca o nuanță de bej, mai degrabă decât ceva legat de auriu.

În ceea ce privește alternativele, cele mai apropiate sunt întotdeauna cele mai recente produse emblematice ale Samsung, dar se pare mai potrivit să compari Pixel 8 cu iPhone 15. Ambele sunt opțiuni non-Pro care par a fi o recomandare mult mai ușoară decât frații lor de profil superior, deși Apple consideră pe formula este mai scump.

Ar trebui să cumpărați Google Pixel 8?

Google Pixel 8 este un telefon fantastic, chiar dacă prețul a crescut ușor. Camerele sunt de top, dar senzația generală a telefonului este cea mai semnificativă actualizare aici, ceea ce face ca unul dintre cele mai bune telefoane compacte din ultimii câțiva ani.

Dacă te bazezi pe sau intenționezi să folosești în mare măsură unele dintre funcțiile Pixel 8 Pro, cum ar fi comenzile manuale ale camerei sau ecranul mai luminos, acel telefon poate fi o achiziție mai bună. Acestea fiind spuse, Pixel 8 este cel mai bun pentru majoritatea oamenilor.

Google Pixel 8

549 USD 699 USD Economisiți 150 USD

Google Pixel 8 poate să nu aibă tot ce face fratele său Pro, dar are o dimensiune și o senzație grozave, camere fantastice și câteva caracteristici impresionante, bazate pe inteligență artificială, care îl fac cel mai bun telefon Pixel pentru majoritatea oamenilor.

x