Touchpadul tastaturii fără fir nu funcționează (Ghid de depanare)

Tastaturile wireless există de mult timp și s-au schimbat destul de mult. Veți descoperi că vin în tot felul de variante, în funcție de modul în care utilizați tastatura.

Unele tastaturi vin cu un touchpad încorporat. Este grozav dacă doriți să utilizați un touchpad cu un computer desktop, dar nu doriți să adăugați un alt periferic la birou.

Touchpadul tastaturii fără fir nu funcționează

Touchpadul tastaturii fără fir nu funcționează

Logitech produce unele dintre cele mai bune tastaturi pentru computere. Funcționează excelent cu aproape orice sistem de operare; macOS, Linux și, desigur, Windows 10. Probabil că veți putea obține o tastatură Logitech să ruleze mai bine pe un sistem Windows, dar există întotdeauna excepții.

Dacă ați conectat o tastatură fără fir, adică o tastatură Logitech sau nu, și nu puteți face ca touchpad-ul să funcționeze, încercați soluțiile de mai jos.

1. Dezinstalați și reinstalați tastatura

Când o tastatură nu funcționează așa cum funcționează, adică touchpad-ul nu funcționează, puteți rezolva adesea problema dezinstalând și reinstalând dispozitivul.

Deschideți Manager dispozitive.
Extindeți Tastaturi.
Faceți clic dreapta pe tastatura wireless și selectați Dezinstalare dispozitiv.
Scoateți cheia wireless pe care o folosește tastatura pentru a vă conecta la sistem sau deconectați-l dacă este un dispozitiv Bluetooth.
Reporniți sistemul.
Conectați din nou cheia sau asociați tastatura.
Dispozitivul se va instala automat și va începe să funcționeze.

  Cele mai bune 11 plugin-uri Photoshop pentru a vă duce abilitățile de design la nivelul următor

2. Verificați bateriile

O tastatură fără fir funcționează cu baterii. Puteți folosi baterii uscate simple, de unică folosință sau puteți folosi baterii reîncărcabile. În ambele cazuri, o baterie scăzută sau o baterie slăbită va împiedica tastatura să funcționeze așa cum ar trebui.

Schimbați bateria pentru tastatură. Chiar dacă vedeți că nu este descărcată, încercați să schimbați bateria cu altele noi/proaspete și încercați trackpad-ul.

3. Activați touchpadul

Touchpad-ul de pe tastatură poate fi dezactivat. Verificați dacă există un comutator pe tastatură care o poate porni. Dacă nu, încercați tasta Fn+F8 pentru a porni touchpad-ul.

4. Instalați drivere proprietare

Unele tastaturi, de exemplu, tastaturile Logitech vin adesea cu propriile aplicații și/sau drivere. Instalarea acestora poate fi necesară pentru ca tastatura să funcționeze.

Verificați dacă există drivere disponibile. Acestea pot veni într-un disc cu ambalajul tastaturii sau puteți verifica online pentru a vedea dacă există drivere disponibile pe site-ul oficial al producătorului tastaturii.

5. Rulați instrumentul de depanare a tastaturii

Încercați să rulați instrumentul de depanare a tastaturii pe Windows 10.

Deschideți aplicația Setări (comandă rapidă de la tastatură Win+I).
Accesați Actualizare și securitate.
Selectați Depanare.
Faceți clic pe Instrumente suplimentare de depanare.
Rulați instrumentul de depanare a tastaturii.

6. Scoateți celelalte periferice

Dacă tastatura se conectează la sistem prin Bluetooth, încercați să eliminați alte dispozitive Bluetooth asociate. Dacă tastatura se conectează printr-un cheie, scoateți alte dispozitive care sunt conectate la sistem printr-un port USB, de exemplu, un telefon, scoateți-l. Asigurați-vă că tastatura este conectată direct la sistem și nu printr-un hub USB.

7. Curăţaţi trackpad-ul

Trackpad-urile ar putea să nu funcționeze la fel de bine dacă sunt murdare și murdăria tinde să se acumuleze în timp odată cu utilizare. Utilizați o soluție de curățare sigură și curățați trackpad-ul. Poate ajuta trackpad-ul să funcționeze mai bine.

  Ce este Partajarea contului Crunchyroll?

Concluzie

Trackpad-ul de pe o tastatură fără fir ar trebui să funcționeze dacă tastatura în sine funcționează. Trackpad-ul nu este un dispozitiv dificil de configurat. De fapt, în majoritatea cazurilor, este la fel de ușor de utilizat ca și mouse-ul. Remedierile de mai sus vă vor ajuta să începeți să funcționeze trackpad-ul.