Tot ce trebuie să știți despre instalarea Steam pe Chromebook

Steam este și va continua să fie paradisul fiecărui jucător, mai ales atunci când doriți să obțineți unele dintre cele mai bune titluri de jocuri disponibile pe piață. Deși fiecare laptop acceptă instalarea Steam, au existat preocupări cu privire la instalarea aplicației pe un Chromebook.

Arhitectura Chromebookului este un factor determinant semnificativ al instalării Steam pe Chromebook. În funcție de memoria RAM și procesorul mașinii dvs., trebuie să faceți pașii corespunzători pentru a instala Steam în consecință.

Iată câteva lucruri pe care trebuie să le știți despre instalarea Steam pe Chromebookuri.

Funcționează Steam pe Chromebookuri?

Mulți oameni întreabă: „Pot Chromebookurile să ruleze Steam”? Raspunsul este da. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că este un proces destul de simplu, mai ales când aveți o mașină mai veche.

Puteți descărca și rula fără probleme Steam pe versiunile mai recente de Chromebook. Versiunile mai vechi au un proces ușor elaborat, care diferă de primul.

Nu se poate nega valoarea pe care Steam o aduce în viața jucătorilor și a celor care doresc cu adevărat să experimenteze plăcerile unui joc bine definit. La urma urmei, Steam oferă o mulțime de motive pentru ca jucătorii să descarce și să joace jocuri.

Lucruri de reținut înainte de a rula Steam pe Chromebookuri

Să recunoaștem: Chromebookurile nu sunt computere pentru jocuri, iar Steam este o aplicație de jocuri care deschide calea pentru operațiuni de jocuri hardcore. Pe de altă parte, Chromebookurile sunt computere accesibile, ușor de utilizat, ideale pentru a lucra.

  Cum să descarci Steam și să instalezi jocuri

Dar ce se întâmplă când vrei să joci jocuri pe Chromebook? Da, există modalități de a descărca și utiliza Steam pe un Chromebook.

Există două versiuni de Chromebookuri pe care trebuie să le luați în considerare în acest sens. Dacă doriți să finalizați sarcinile ușoare rapid și eficient, puteți utiliza unele dintre versiunile mai vechi de Chromebook. Cu toate acestea, dacă intenționați să rulați jocuri cu resurse grele pe Chromebook, aveți nevoie de un laptop cu procesoare grele, durabile și puternice, cum ar fi un cip Intel Core i5 sau i7.

Iată câteva dintre specificațiile de care aveți nevoie pentru a rula jocurile Steam pe un Chromebook:

 • Procesor Intel Core i5 sau Intel Core i7
 • GPU Iris Xe
 • Minim 8 GB RAM
 • Datorită cerințelor atât de grele de specificații, mulți utilizatori consideră că Windows este mai bun pentru jocuri decât Linux. Totuși, asta depinde de tipul de mașină pe care îl aveți și de ce sistem de operare îl utilizați în mod regulat.

  Cum să descărcați Steam pe Chromebook

  Versiunile mai noi de Chromebook sunt relativ mai ușor de gestionat, deoarece puteți descărca Steam direct din Magazinul Play fără să vă faceți griji cu privire la schimbarea canalelor sau la modificarea ChromeOS.

  1. Descărcați Steam prin Magazinul Google Play

  Pe un Chromebook mai nou, puteți descărca Steam cu ușurință din Magazinul Play.

 • Deschide Play Store din meniu.
 • În bara de căutare, introduceți Steam.
 • În partea dreaptă sus a ecranului, faceți clic pe butonul Instalare.
 • Așteptați finalizarea instalării. Odată ce aplicația se descarcă, introduceți acreditările și așteptați deschiderea contului.
 • Acum că Steam este gata, puteți juca jocurile preferate pe Chromebook.
 •   Cum să vizualizați istoricul achizițiilor Steam

  Aplicația Steam Link este o modalitate excelentă de a rula Steam pe două sisteme fără a descărca Steam. Cu această caracteristică, veți obține în continuare funcționalitatea completă a Steam, dar singurul avertisment este că trebuie să rulați ambele sisteme pe aceeași rețea.

  Deși este un proces care necesită multe resurse, poți în continuare să rulezi Steam pe Chromebook fără a pierde din jocul tău preferat.

  Iată cum puteți accesa Steam pe Chromebook cu Steam Link:

 • Descărcați aplicația Steam Link din Magazinul Play pe Chromebook. Această aplicație creează diferența dintre Chromebook și computerul gazdă.
 • Faceți clic pe Instalare.
 • După instalare, faceți clic pe butonul Începeți.
 • Steam Link va scana computerele disponibile în rețea. Odată ce afișează celălalt dispozitiv, faceți clic pe pictograma computerului.
 • Faceți clic pe butonul Start Playing. Steam Link de pe Chromebookul dvs. va încerca să se conecteze la dispozitivul gazdă.
 • Între timp, pe computerul gazdă, porniți aplicația Steam. Mergeți la meniul Steam, urmat de Setări.
 • În Setări, accesați Remote Play.
 • Faceți clic pe butonul Asociere Steam Link. Aceasta va deschide o casetă de dialog; introduceți PIN-ul Steam Link în această fereastră.
 • Introduceți codul PIN din aplicația Steam Link și faceți clic pe Confirmare.
 • Așteptați să se conecteze cele două aplicații. În cele din urmă, puteți vedea ecranul gazdei pe Chromebook.
 • Bucurați-vă de a juca jocurile dvs. Steam virtual, fără a descărca Steam pe un Chromebook.

  Utilizarea Steam pe un Chromebook este simplă

  În ciuda alternativelor apropiate disponibile, Steam continuă să fie o platformă de jocuri preferată pentru aproape fiecare jucător. Cu toate acestea, în ciuda gradului de utilizare pe scară largă a Chromebookurilor, există o nevoie nesfârșită de a cumpăra un laptop robust care oferă cea mai bună experiență de joc posibilă, mai ales dacă doriți să rulați și să jucați jocuri pe acesta.

    Cum să mutați un joc Steam pe o altă unitate

  În funcție de bugetul dvs., de specificațiile laptopului și de metodele de utilizare, puteți alege o opțiune de instalare pentru a rula Steam pe un Chromebook. Puteți fie să îl instalați direct, fie să îl transmiteți în flux de pe un computer gazdă, alegerea vă aparține.