Cum se transformă PNG în JPG pe Linux

Aveți câteva fișiere imagine PNG pe care trebuie să le convertiți în JPG pe computerul dvs. Linux? Nu știți primul lucru despre conversia formatelor de imagine? Noi putem ajuta! Urmați acest ghid în timp ce trecem peste cum să convertiți fișierele imagine PNG în JPG pe Linux!

convertiți PNG în JPG pe Linux

Instalarea ImageMagick pe Linux

Există multe modalități de a converti fișiere PNG în fișiere JPG pe Linux, dar cel mai rapid și cel mai bun mod este să utilizați ImageMagick, un utilitar de linie de comandă care poate converti imagini, inclusiv pe cele PNG.

ImageMagick își găsește drumul pe computerele multor utilizatori Linux, deoarece multe dintre aplicațiile pe care oamenii le folosesc tind să se bazeze pe ImageMagick într-un fel sau altul. Cu toate acestea, trebuie să vedem cum să instalăm acest software pe Linux înainte de a continua.

Programul ImageMagick este acceptat pe toate sistemele de operare Linux. Pentru a începe instalarea, deschideți o fereastră de terminal apăsând Ctrl + Alt + T de pe tastatură. Sau, căutați „Terminal” în meniul aplicației și lansați-l în acest fel.

Odată ce fereastra terminalului este deschisă, urmați împreună cu instrucțiunile de instalare care corespund sistemului de operare Linux pe care îl utilizați pe computer.

Ubuntu

Pe Ubuntu Linux, puteți instala aplicația ImageMagick pe computer cu următoarea comandă de instalare apt de mai jos.

sudo apt install imagemagick

Debian

Dacă utilizați Debian, veți putea obține o versiune destul de recentă de ImageMagick și să ruleze pe sistemul dvs. cu comanda apt-get install de mai jos.

sudo apt-get install imagemagick

Arch Linux

Cei care folosesc Arch Linux vor putea pune în funcțiune aplicația ImageMagick pe sistemele lor introducând comanda pacman de mai jos.

sudo pacman -S imagemagick

Fedora

Folosești Fedora Linux? Dacă da, veți putea instala ImageMagick pe computer folosind următoarea comandă dnf install de mai jos.

sudo dnf install imagemagick

OpenSUSE

Executați OpenSUSE Linux pe computer? Dacă da, veți putea face ca programul ImageMagick să funcționeze pe sistemul dvs. cu următoarea comandă de instalare zypper de mai jos.

sudo zypper install imagemagick

Linux generic

Dacă utilizați un sistem de operare Linux pe care nu l-am acoperit în instalare, ghid, nu vă faceți griji. Sunt șanse ca veți putea încă să puneți ImageMagick în funcțiune. Verificați managerul de pachete (comanda terminalului pe care o utilizați pentru a instala software) pentru pachetul „imagemagick” și instalați-l.

Alternativ, dacă nu găsiți pachetul „imagemagick” pe sistemul dumneavoastră și trebuie să îl instalați, urmați instrucțiunile oficiale ale codului sursă ale site-ului ImageMagick. Vă prezintă tot ce trebuie să știți pentru a-l construi de la zero.

Folosind ImageMagick pentru a converti PNG-uri în JPG

ImageMagick poate fi folosit pentru a converti imagini prin terminal. În acest ghid, vă vom arăta cum să îl utilizați pentru a converti fișiere PNG în fișiere JPG. Pentru a începe, lansați o fereastră de terminal apăsând Ctrl + Alt + T sau căutând „Terminal” în meniul aplicației.

Odată ce fereastra terminalului este deschisă, urmați instrucțiunile de mai jos, în funcție de câte imagini doriți să convertiți simultan.

Convertiți o singură imagine

Pentru a converti o singură imagine, începeți prin a utiliza comanda CD pentru a vă muta în folderul în care se află fișierul dvs. de imagine PNG. În acest exemplu, vom folosi „Imagini”.

cd ~/Pictures/

Odată ajuns în folder, utilizați comanda mogrify cu opțiunea de linie de comandă -format jpg.

mogrify -format jpg MY-PNG-FILE.png

După ce ați scris în comanda mogrify de mai sus, ImageMagick vă va converti fișierul într-un JPG, cu același nume de fișier, în același folder ca și fișierul PNG.

Convertiți mai multe imagini

Pe lângă conversia imaginilor individuale în ImageMagick, este, de asemenea, posibilă conversia mai multor imagini simultan. Pentru a începe, utilizați comanda CD pentru a vă muta în folderul în care se află mai multe fișiere PNG. Încă o dată, în acest exemplu, fișierele PNG vor fi localizate în folderul „Imagini”.

Folosind comanda CD, treceți în folderul „Imagini” cu terminalul.

cd ~/Pictures

Odată ajuns în folderul „Imagini”, utilizați comanda mogrify și opțiunea din linia de comandă -format jpg, astfel încât ImageMagick să știe ce format să folosească. Apoi, specificați fișierele de convertit. Pe măsură ce convertim mai multe fișiere, utilizați simbolul *.

Simbolul * este un wildcard. Pe scurt, wildcard-ul vă permite să spuneți unei comenzi să caute fiecare fișier cu un anumit tip de fișier. În acest caz, îl putem folosi pentru a converti fiecare fișier PNG.

mogrify -format jpg *.png

Când conversia se termină, veți vedea diferite fișiere JPG cu aceleași nume ca și fișierele dvs. PNG.