Cum se instalează LosslessCut pe Linux

Aveți nevoie de un editor video bun pe Linux, care să se ocupe de filmări fără pierderi? Verificați Lossless Cut. Este un editor ușor neliniar pentru Linux și vă poate face filmări fără nicio pierdere de calitate. Iată cum se instalează pe Linux.

Instrucțiuni de instalare AppImage

O modalitate excelentă de a instala editorul video Lossless Cut pe Linux este versiunea AppImage. Versiunea AppImage a Lossless Cut funcționează pe 100% din distribuțiile Linux și, cel mai bine, nu trebuie să vă ocupați de dependențe.

Pentru ca cea mai recentă versiune a Lossless Cut să funcționeze pe computerul dvs. Linux, veți avea nevoie de un instrument numit AppImageLauncher. Îți gestionează automat AppImages și le integrează în sistemul Linux, așa că nu trebuie să faci asta.

Instalarea aplicației AppImageLaunch este relativ ușoară. Pentru ca acesta să funcționeze, începeți prin a lansa o fereastră de terminal pe desktopul Linux. Puteți lansa o fereastră de terminal pe desktopul Linux apăsând Ctrl + Alt + T de pe tastatură. Sau, căutați „Terminal” în meniul aplicației.

Cu fereastra terminalului deschisă, instalați pe computer programul care se potrivește cu sistemul de operare pe care îl utilizați în prezent.

Ubuntu

wget https://github.com/TheAssassin/AppImageLauncher/releases/download/v2.2.0/appimagelauncher_2.2.0-travis995.0f91801.bionic_amd64.deb
sudo apt install ./appimagelauncher_2.2.0-travis995.0f91801.bionic_amd64.deb

Debian

wget https://github.com/TheAssassin/AppImageLauncher/releases/download/v2.2.0/appimagelauncher_2.2.0-travis995.0f91801.bionic_amd64.deb
sudo dpkg -i https://github.com/TheAssassin/AppImageLauncher/releases/download/v2.2.0/appimagelauncher_2.2.0-travis995.0f91801.bionic_amd64.deb
sudo apt-get install -f

Fedora

sudo dnf install https://github.com/TheAssassin/AppImageLauncher/releases/download/v2.2.0/appimagelauncher-2.2.0-travis995.0f91801.x86_64.rpm

OpenSUSE

wget https://github.com/TheAssassin/AppImageLauncher/releases/download/v2.2.0/appimagelauncher-2.2.0-travis995.0f91801.x86_64.rpm
sudo zypper install appimagelauncher-2.2.0-travis995.0f91801.x86_64.rpm

Arch Linux

sudo pacman -S git base-devel

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git
cd trizen/
makepkg -sri
trizen -S appimagelauncher

Cu aplicația AppImage Launcher configurată pe computer, instalarea Lossless Cut poate începe. Folosind comanda wget, descărcați cea mai recentă Lossless Cut AppImage pe computer.

wget https://github.com/mifi/lossless-cut/releases/download/v3.39.0/LosslessCut-linux.AppImage -O ~/Downloads/LosslessCut-linux.AppImage

Când comanda de descărcare este terminată, deschideți Linux File Manager și selectați folderul „Descărcări”. Apoi, faceți clic dreapta pe fișierul „LosslessCut-linux.AppImage” și selectați „Open With AppImageLauncher”.

La lansarea fișierului Lossless Cut AppImage cu AppImageLauncher, va apărea o fereastră pop-up. Această fereastră pop-up vă va informa că Lossless Cut nu a fost încă integrat în sistem. Selectați butonul „Integrați și rulați” pentru a instala Lossless Cut pe computerul dvs. Linux.

Când instalarea este finalizată, Lossless Cut va apărea în meniul aplicației.

Snap pachetul de instrucțiuni de instalare

Aplicația Lossless Cut este disponibilă pentru utilizatori în Ubuntu Snap Store. Pentru a-l configura, începeți prin a instala runtime-ul pachetului Snap pe computer. Timpul de rulare a pachetului Snap este necesar pentru a instala Snaps.

Notă: dacă utilizați Ubuntu, nu este nevoie să configurați timpul de execuție Snap, deoarece este configurat imediat pe computer.

Configurarea timpului de rulare a pachetului Snap este ușoară. Pentru a face acest lucru, lansați o fereastră de terminal apăsând Ctrl + Alt + T sau căutați „Terminal” în meniul aplicației și lansați-l. Instalați pachetul „snapd” când terminalul este deschis și activați serviciul „snapd.socket”.

Aveți nevoie de ajutor pentru ca durata de execuție a pachetului Snap să funcționeze pe computerul dvs. Linux? Urmați ghidul nostru pe acest subiect. Când runtime-ul pachetului Snap este gata de utilizare, instalați aplicația Lossless Cut folosind instalarea rapidă.

sudo snap install losslesscut

Instrucțiuni de instalare Flatpak

Aplicația Lossless Cut este în magazinul de aplicații Flathub ca Flatpak. Dacă doriți să instalați software-ul pe computer, începeți prin a activa Runtime Flatpak pe computer.

Pentru a configura rularea Flatpak pe Linux, instalați pachetul „flatpak” pe computer. Dacă întâmpinați probleme la configurarea timpului de rulare Flatpak pe computer, vă rugăm să urmați ghidul nostru de configurare pe acest subiect.

După configurarea timpului de rulare Flatpak pe computer, este timpul să configurați magazinul de aplicații Flathub. Acest magazin de aplicații va face posibilă instalarea Lossless Cut. Pentru a activa repo Flathub, introduceți comanda de adăugare la distanță.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

Cu repo Flathub adăugat la Flatpak, instalarea Lossless Cut poate începe. Folosind comanda de instalare flatpak, configurați aplicația.

flatpak install flathub no.mifi.losslesscut

Instrucțiuni de instalare Arch Linux

Dacă utilizați Arch Linux, veți putea instala Lossless Cut prin Arhiva de utilizatori Arch Linux. Pentru a instala aplicația din AUR, va trebui să instalați aplicația de ajutor Trizen AUR.

Trizen este, de asemenea, în AUR, dar este destul de ușor de instalat, deoarece nu există sub-pachete de configurat. Pentru a-l configura, introduceți comenzile de mai jos în fereastra terminalului.

sudo pacman -S git base-devel

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git
cd trizen/

makepkg -sri

Cu ajutorul Trizen AUR configurat, veți putea instala aplicația Lossless Cut folosind comanda trizen -S.

trizen -S losslesscut-bin

Fedora/OpenSUSE

Atât Fedora, cât și OpenSUSE Linux nu au fișiere de pachet RPM disponibile pentru a instala Lossless Cut. Dacă utilizați aceste sisteme de operare și doriți să instalați aplicația, urmați instrucțiunile Flatpak, Snap sau AppImage pentru ca aceasta să funcționeze pe computerul dvs. Linux.