12/03/2023

Cum se generează imagini AI în Căutarea Google cu o descriere text

Generatoarele de imagini AI dedicate, cum ar fi DALL-E și Midjourney, au popularizat ideea de a crea imagini din descrierile de text. Și de atunci au apărut alte câteva instrumente și platforme, oferind diferite moduri de a crea imagini cu inteligență artificială.

Dar dacă ați putea genera imagini AI direct în Căutarea Google? Exact asta experimentează Google cu ajutorul funcției SGE (Search Generative Experience) bazată pe inteligență artificială.

Google și-a lansat funcția SGE în august 2023, oferind utilizatorilor răspunsuri la întrebările lor chiar pe pagina de căutare. Google și-a extins acum abilitățile SGE pentru a include generarea de imagini AI.

Actualizarea permite utilizatorilor să creeze imagini cu inteligență artificială generativă tastând o descriere text în Căutarea Google. Vă descrieți ideea, iar SGE va furniza până la patru imagini generate în rezultatele căutării. Puteți apoi să atingeți oricare dintre acele imagini și să editați descrierea în continuare pentru a adăuga mai multe detalii și a vă rafina viziunea.

Pentru a utiliza experiența generativă de căutare Google, trebuie mai întâi să vă înscrieți în funcție. Puteți face acest lucru pe Pagina Google Search Labs. În prezent, SGE este disponibil numai pentru rezidenții din SUA cu vârsta de peste 18 ani.

  Cum să remediați aplicația Meteo care nu se actualizează pe iPhone

După ce v-ați înscris, puteți începe să creați imagini cu SGE urmând acești pași:

1. Accesați Google.com și introduceți o descriere a ceea ce doriți să vedeți în caseta de căutare. De exemplu, „desenați o imagine a unei mașini zburătoare”.

2. Apăsați Enter sau faceți clic pe pictograma de căutare. Veți vedea până la patru imagini generate în rezultate.

3. Faceți clic pe oricare dintre imagini pentru a vedea o versiune extinsă a interogării dvs. De asemenea, puteți edita interogarea făcând clic pe butonul Editare din vizualizarea extinsă a imaginii. Aici, puteți modifica sau adăuga mai multe detalii la întrebarea dvs.

4. Când sunteți mulțumit de imaginea dvs., o puteți descărca atingând Export > Descărcare. De asemenea, îl puteți exporta pe Google Drive făcând clic pe Export > Google Drive.

Câteva sfaturi pentru utilizarea SGE de la Google pentru a genera imagini AI

Pentru a profita la maximum de această funcție, iată câteva sfaturi de reținut:

  • Structurați-vă interogarea ca prompt. Google încă funcționează ca motor de căutare și afișează rezultate pe web pentru interogarea dvs. Structurați-vă interogarea ca un prompt începând cu verbe precum „creați”, „desenați”, „faceți”, „generați” etc., pentru a activa generatorul de imagini AI de la Google.
  • Distrează-te și fii creativ. SGE nu este doar un instrument util, ci și un mod distractiv de a vă explora imaginația și creativitatea. Puteți încerca să generați imagini amuzante, suprareale sau imposibile în viața reală. Ai nevoie de inspirație? Articolul nostru cu idei prompte de artă AI vă poate ajuta.
  • Fii respectuos. SGE este un instrument distractiv și util, dar nu este menit să genereze conținut dăunător sau ofensator. Dacă interogarea dvs. este potențial dăunătoare, SGE va refuza să genereze imagini și vă va cere să încercați altceva.
  Cele mai comune simboluri de diagramă de flux explicate

Generați imagini AI rapid și ușor

SGE de la Google este excelent pentru oricine are nevoie sau dorește să creeze imagini rapid și ușor. Indiferent dacă aveți nevoie de o imagine pentru serviciu, școală sau uz personal, fie că doriți doar să vă distrați și să vă exprimați, această funcție vă poate ajuta să vă transformați cuvintele în imagini rapid și ușor.

x