08/11/2022

Cum să utilizați noul flux cronologic al Instagram (Android și iOS)

Dacă am învățat ceva din controversata actualizare a cronologiei Twitter, este că majoritatea dintre noi nu suntem mari fani ai fluxurilor algoritmice. Adresându-se criticilor utilizatorilor, Twitter și-a anulat decizia de a forța feedul algoritmic Home pentru utilizatorii săi. La scurt timp după ce s-a întâmplat acest lucru, Instagram a început să lanseze mult așteptatul flux cronologic la nivel global pe aplicațiile sale pentru Android și iOS. În acest articol, am explicat tot ce trebuie să știți despre noul flux cronologic al Instagram.

Utilizați fluxul cronologic al Instagram (2022)

Ce este nou în feedul Instagram?

Actualizarea cronologică a fluxului Instagram constă din două secțiuni noi — Favorite și Urmărire. Primul vă permite să alegeți anumiți utilizatori și să le vedeți postările separat și cu prioritate în feedul dvs. de acasă. În timp ce acesta din urmă vă permite să răsfoiți postările Instagram ale persoanelor pe care le urmăriți în ordine cronologică.

Problema aici este că nu puteți seta niciuna dintre aceste noi file ca feed implicit. În schimb, va trebui să accesați separat filele Favorite Instagram și Următoarele din comutatorul de feed din colțul din stânga sus al aplicației.

Diferența dintre favoritele Instagram și feedul următor

După cum am menționat mai sus, noua actualizare Instagram introduce filele Urmărire și Favorite. Cu fila Urmăriți, puteți răsfoi postările Instagram de la persoanele pe care alegeți să le urmăriți. Cu alte cuvinte, nu veți vedea postări sugerate în fila Următoare, spre deosebire de pagina de pornire implicită.

  Cum să dezactivați animațiile în Android [No Root]

Pe de altă parte, fila Preferințe vă permite să alegeți anumite conturi de Instagram pe care le urmăriți și să le vedeți postările într-un flux cronologic separat. Este demn de remarcat faptul că ar trebui să urmăriți persoana pentru a o adăuga la lista dvs. de Favorite. Puteți adăuga un total de 50 de conturi la lista dvs. de favorite Instagram.

Postările din conturile din lista dvs. de Favorite au o pictogramă cu stea în colțul din dreapta (afișată mai jos) și sunt afișate mai întâi în feedul dvs. Acasă. Mai mult, Instagram nu va anunța utilizatorii când îi adăugați sau îi eliminați dintr-o listă de Favorite. Am inclus mai jos o secțiune dedicată cu instrucțiuni pentru a adăuga pe cineva la lista ta de Favorite de pe Instagram.

Cum să răsfoiți postările Instagram în ordine cronologică

Pentru a căuta postările din conturile pe care le urmăriți în ordine cronologică, ar trebui să atingeți sigla Instagram din colțul din stânga sus al ecranului de pornire al aplicației. Apoi, alegeți „Urmărire” din lista verticală. Instagram vă va duce acum la un feed separat „Urmărire” plin cu postări din conturile pe care ați ales să le urmăriți de-a lungul anilor.

Notă: Metoda de utilizare a noului flux cronologic pe Instagram rămâne aceeași pe Android și iOS. Am inclus capturi de ecran de pe un smartphone Android în acest tutorial.

Din păcate, Instagram nu vă permite să setați fila Urmărire cronologică ca feed implicit pentru moment. Sperăm că Instagram urmează exemplul Twitter și va lansa această opțiune într-o actualizare viitoare.

  Joacă jocuri Windows pe iPad sau tableta Android

Adăugați persoane la Lista de favorite Instagram

1. Ar trebui să adăugați persoane în lista dvs. de Favorite pentru a le vedea mai întâi postările. Pentru a începe, atingeți sigla Instagram și alegeți „Preferate” din meniul drop-down. Din pagina următoare, atingeți „Adăugați favorite” pentru a alege conturile pe care le doriți din lista dvs. de favorite.

2. Deși Instagram vă va prezenta o listă de conturi sugerate, puteți căuta numele de utilizator al contului pe care doriți să-l adăugați la lista de favorite. Doar atingeți pictograma albastră „Adăugați” de lângă numele contului. După ce ați ales toate conturile, apăsați „Confirmați favorite” pentru a le adăuga la lista dvs.

3. Acum puteți căuta postări din conturi din lista dvs. de Favorite din fila Favorite și din fila Acasă. După cum puteți vedea mai jos, o pictogramă cu stea în antetul postării indică faptul că postarea este de la cineva din lista dvs. de Favorite.

întrebări frecvente

Î: Pot seta Instagram Favorites ca feed implicit?

Nu, Instagram nu vă permite în prezent să setați filele Favorite (cronologice) și Urmărire ca feed implicit. Feedul implicit va continua să fie „Acasă” cu postări alese algoritmic și postări sugerate atunci când epuizați postările din conturile pe care le urmăriți.

Î: Favoritele Instagram și prietenii apropiați sunt la fel?

Nu, Instagram Favorites se referă la noua funcție în care vă puteți alege conturile preferate și puteți vedea postările lor într-o listă separată. Prietenii apropiați sunt pentru povești private pe Instagram.

Î: Cum îmi gestionez Favoritele pe Instagram?

Puteți gestiona conturile pe care le-ați adăugat la lista de Favorite din fila Preferințe de pe Instagram.

  Cum să adăugați efecte la mesajele dvs. audio în iOS 10

Vezi postările de la prieteni în ordine cronologică pe Instagram

Deși ar fi fost grozav să vedem o opțiune pentru a seta noua filă „Urmărire” ca feed implicit, credem că acesta este un pas în direcția corectă pentru ca utilizatorii să ajungă din urmă cu prietenii de pe Instagram. Ce părere aveți despre noile fluxuri cronologice Instagram? Spune-ne în comentariile de mai jos.