Cum să schimbați ceasul pe ecranul de blocare al iPhone-ului

Apple vă permite să schimbați modul în care apare ceasul pe ecranul de blocare al iPhone-ului. Aici, puteți afla totul despre asta.

Apple a adus o mulțime de opțiuni de personalizare pentru iPhone-uri cu actualizarea software-ului iOS 16. Ecranul de blocare, care a cunoscut modificări marginale de-a lungul anilor, poate fi acum mai funcțional și mai personalizat.

Aici, explorăm modul în care puteți personaliza ceasul de pe ecranul de blocare pentru a face iPhone-ul să arate unic sau pentru a crește gradul de utilizare prin trecerea la un format de 24 de ore.

Cum să schimbați stilul ceasului și fontul pe iPhone

Prima modificare pe care o puteți face pentru a personaliza ecranul de blocare al iPhone-ului include fontul și cifrele pentru ceas. Le puteți modifica urmând pașii de mai jos:

 • Apăsați lung pe ecranul de blocare pentru a afișa meniul de personalizare.
 • Apoi, atingeți Personalizare și apoi selectați previzualizarea ecranului de blocare.
 • Acum, atingeți ora pentru a afișa o serie de opțiuni pentru a schimba modul în care apare ceasul pe ecranul de blocare.
 • Lista de mai jos explică cele trei opțiuni de personalizare pe care le veți vedea.

  • Puteți alege dintre șase fonturi din fereastra pop-up, cu opțiuni de culoare și un glisor de greutate pentru ceasul de dedesubt. Culoarea implicită este setată din nuanțele tapetului dvs., dar puteți să glisați și să alegeți și o culoare solidă.
  • Atingerea pictogramei Glob va afișa diferitele cifre disponibile. Puteți alege între arabă, indică arabă, devanagari, khmer și birmană.
  • În cele din urmă, în funcție de tipul de tapet pe care l-ați setat, puteți activa sau dezactiva Efectul de adâncime. Pentru imaginile de fundal selectate din Colecții, atingeți butonul Efect de adâncime din colțul din stânga jos. Pentru imagini de fundal din biblioteca dvs. de fotografii, atingeți pictograma puncte suspensie din colțul din dreapta jos și alegeți Efect de adâncime.
    9 cele mai bune software-uri PSA pentru IMM-uri pentru a reduce costurile afacerii

  Efectul de adâncime va fi activat automat dacă iPhone-ul dvs. poate crea straturi separate în imaginea de fundal. Dacă Efectul de adâncime nu funcționează, va trebui să utilizați un tapet diferit sau să repoziționați subiectul în mod corespunzător.

  Utilizați un ceas de 24 de ore pe ecranul de blocare al iPhone-ului dvs

  În timp ce pașii de mai sus vă ajută să personalizați modul în care arată ceasul, îl puteți face să pară diferit sau mai preferabil, trecând la formatul de 24 de ore. Pentru a face acest lucru, urmați acești pași:

 • Accesați Setări > General pe iPhone.
 • Acum, atingeți Data și ora.
 • Aici, pur și simplu comutați pe 24 de ore și ești gata.
 • Personalizați ceasul iPhone-ului dvs. după bunul plac

  Personalizarea pe smartphone-uri s-a centrat adesea pe modificările aduse ecranului de pornire. Dar, cu ecranul de blocare care devine un alt punct focal pe iPhone, există mai multe locuri de personalizat decât înainte. Adăugarea de widget-uri asemănătoare Apple Watch și capacitatea de a configura mai multe ecrane de blocare sunt completări binevenite.

  În general, ne bucurăm să vedem aceste schimbări și sperăm că Apple continuă să aducă modalități mai creative și distractive de a ne personaliza iPhone-urile, indiferent dacă aceasta implică ecranul de pornire sau ecranul de blocare.