06/04/2023

Cum să restabiliți rapid funcționalitatea site-ului dvs

Accesarea resurselor de pe internet implică de obicei efectuarea de cereri către o gazdă numită pe un server unde sunt stocate resursele. Acest lucru se poate face de un computer, smartphone sau orice dispozitiv care poate accesa internetul.

Într-un astfel de caz, dispozitivul care solicită o resursă de la server este denumit client, iar cererea de resurse de la server este cunoscută ca cerere HTTP.

HTTP este un protocol sau reguli care guvernează schimbul de informații pe internet. Când un client face o cerere pentru o resursă către un server, se spune că a făcut o cerere HTTP.

Când un client solicită resurse de la un server, serverul, pe lângă emiterea resursei în cazul în care cererea a avut succes, serverul emite și coduri de stare din trei cifre în funcție de modul în care a fost gestionată cererea.

O solicitare pentru o resursă poate avea succes, poate fi redirecționată sau resursele pot să nu fie găsite pe server. Asemenea informații despre starea unei solicitări făcute către un server sunt comunicate folosind coduri de stare.

Codurile de stare au clase diferite, care sunt identificate prin prima cifră din codul de stare. Codurile de stare care încep cu 1 sunt coduri de informații care indică faptul că solicitarea a fost primită și este încă în curs de desfășurare; cele care încep cu 2 indică că cererea unui client a fost primită, înțeleasă și acceptată cu succes.

Cele care încep cu 3 indică redirecționare, iar cele care încep cu 4 indică eroare de client, în timp ce cele care încep cu 5 reprezintă eroare de server.

Există coduri de stare oficiale care sunt definite de standardul HTTP și coduri de stare neoficiale care se extind pe clasele de coduri de stare definite oficial. Un astfel de cod de stare este 521, ceea ce înseamnă că serverul web este oprit. Acesta este un cod de stare neoficial folosit de serviciul de proxy invers al CloudFlare.

Un server proxy invers este un server intermediar care se află în fața serverelor web, interceptează cererile de la clienți și le transmite serverelor web. O astfel de arhitectură asigură că niciun client nu comunică direct cu un server web cu resursele pe care le solicită.

Un server proxy invers protejează identitatea identității serverelor web și, de asemenea, îmbunătățește fiabilitatea, securitatea și performanța acestora și ajută la echilibrarea încărcării pe site-urile web cu trafic ridicat.

  Aceste 5 aplicații de căutare Wi-Fi ajută la găsirea rețelelor Wi-Fi publice din apropierea dvs

Un exemplu de servicii de proxy inversă CloudFlare este Rețeaua de livrare a conținutului (CDN). Un CDN este format din servere distribuite geografic care memorează în cache conținutul web aproape de locația fizică a utilizatorilor. Acest lucru are ca rezultat viteze mai mari de încărcare a conținutului pe internet.

Eroare 521 Web Server is Down, apare atunci când serverul de origine un client încearcă să obțină resurse de la refuză conexiunile cu proxy-ul Cloudflare. Pentru a servi conținutul solicitat de un client, serviciul proxy al Cloudflare stabilește o conexiune pe portul 80 sau 443 cu serverul de origine care are resursa solicitată.

Uneori, serverul de origine refuză direct să se conecteze cu proxy-ul Cloudflare și trimite înapoi o eroare de conexiune refuzată. Când Cloudflare întâlnește o eroare de conexiune refuzată de la serverul de origine, aceasta duce la eroarea 521 Web Server is Down, care este ceea ce este afișat clientului care face cererea.

Cauzele erorii 521

Oricât de mult eroarea 521 indică faptul că serverul dvs. web de origine este defect, nu este întotdeauna rezultatul unei căderi a unui server web, deoarece există și alte probleme care pot cauza eroarea. Unele dintre cauzele potențiale ale erorii 521 includ:

#1. Serverul dvs. web de origine este oprit

În cazul în care serverul dvs. web de origine de la care solicitați o resursă este offline, serviciul proxy invers Cloudflare nu poate stabili o conexiune cu acesta. Aceasta, la rândul său, are ca rezultat eroarea 521. O astfel de eroare poate apărea și atunci când unele dintre procesele serverului web ale serverului de origine nu rulează corect, ceea ce face imposibilă conectarea Cloudflare la acesta.

#2. Serverul dvs. web de origine blochează solicitările de la Cloudflare

Serviciile de proxy inversă ale Cloudflare preiau solicitările de la clienți și le transmit serverelor cu resursele solicitate. Ca rezultat, configurația de securitate a serverului de origine sau firewall-ul ar putea vedea că adresele IP ale Cloudflare fac prea multe solicitări de resurse și semnalează cererile ca atacuri.

  Adăugați același stil de strat la un strat de mai multe ori în Photoshop CC

Acest lucru are ca rezultat blocarea adreselor IP ale Cloudflare, ceea ce face imposibil ca Cloudflare să se conecteze la serverul web de origine. Când se întâmplă acest lucru, duce la eroarea 521, chiar dacă serverul de origine ar putea funcționa bine.

#3. Configurare greșită a serverului Origin

Rețeaua de livrare de conținut (CDN) a Cloudflare este un serviciu proxy invers. Serverele trebuie să fie configurate corespunzător pentru ca acestea să funcționeze cu un CDN. În cazul unor configurații greșite la configurarea unui CDN, clienții vor primi o eroare 521 atunci când fac cereri către serverul de origine. Firewall-urile configurate pentru a renunța la pachete în loc să refuze conexiunile duce, de asemenea, la eroarea 521.

#4. Problemă cu certificatul SSL al Cloudflare

Cloudflare acceptă criptarea traficului dintre un server și un client utilizând un Certificat Secure Socket Layer (SSL). Certificatele SSL sunt folosite pentru a autentifica identitatea site-urilor web și pentru a stabili o conexiune criptată.

În cazul în care există o problemă cu certificatul SSL al unui site web sau cu modul de criptare utilizat de Cloudflare, serverul de origine va refuza solicitarea de conectare, rezultând eroarea 521.

Cum se remediază eroarea 521

Există mai multe moduri de a rezolva eroarea 521. Acestea includ:

#1. Verificați dacă serverul de origine este online

Eroarea 521 poate apărea atunci când serverul de origine este offline sau oprit. Pentru a verifica dacă serverul de origine este în funcțiune, deschideți o fereastră de terminal și executați comanda ping împreună cu site-ul pe care doriți să verificați dacă serverul său de origine este online.

ping tipstrick.ro.com

În cazul în care serverul rulează, veți primi răspunsuri de la server, așa cum se arată mai jos:

În acest caz, serverul de origine al lui tipstrick.ro este activ și rulează. Cu toate acestea, cel de-al doilea server testat era defect în momentul scrierii. Nu s-au primit pachete de la acesta și a avut o pierdere de pachete de 100%. Deschiderea site-ului web a dus la pagina de mai jos, care arată o eroare 502:

Apăsați CTRL + C pentru a ieși din ieșirea comenzii ping.

O altă modalitate de a verifica dacă serverul dvs. este online este prin navigarea la site-ul isitdownright-now și accesarea site-ului web pe care doriți să îl verificați. Site-ul vă va spune dacă serverul rulează sau nu, așa cum se arată mai jos:

  Cum mă dezabonez de la Quora Digest

Dacă sunteți nou în utilizarea CDN-ului Cloudflare cu serverul dvs., asigurați-vă că serverul dvs. de origine a fost configurat corect pentru a asculta pe portul 443 și permite adreselor IP ale Cloudflare să acceseze portul 443. În plus, asigurați-vă că firewall-ul este configurat corect pentru a evita scapă pachete. Aceasta duce la eroarea 521.

#2. Lista albă a adreselor IP ale Cloudflare

O altă cauză pentru eroarea 521 este că adresele IP ale Cloudflare sunt semnalate ca suspecte și sunt blocate din cauza multor solicitări. Pentru a contracara acest lucru, consultați furnizorul dvs. de găzduire pentru a vă asigura că nu blochează sau limitează solicitările care pot fi făcute de adresele IP ale Cloudflare. cererile pot face.

Dacă rulați propriul server dedicat, asigurați-vă că firewall-ul dvs. nu blochează adresele IP ale Cloudflare. În plus, dezactivați și descărcați modulele personalizate Apache, cum ar fi mod_antiloris și mod_reqtimeout, care blochează adresele IP care se conectează de mai mult de 22 de ori.

#3. Verificați certificatele SSL sau modul de criptare utilizat

În funcție de faptul dacă modul de criptare SSL a fost setat la Flexibil, Complet sau Strict, Cloudflare va funcționa diferit cu certificatul SSL care îi este prezentat de serverul de origine. Aceste moduri de criptare Cloudflare sunt utile pentru stabilirea unei conexiuni între serviciul proxy invers al Cloudflare și serverul de origine.

Modurile complete sau stricte sunt cele mai populare opțiuni sau moduri de criptare utilizate, deoarece necesită un certificat SSL. Când utilizați aceste moduri, Cloudflare necesită certificate SSL valide de la serverul de origine. O eroare 521 va apărea atunci când există o problemă cu certificatul SSL al site-ului dvs. web, în ​​special când utilizați modul de criptare strictă.

Pentru a depăși acest lucru, instalați certificate de origine Cloudflare pe serverul dvs. de origine sau utilizați certificate SSL de la o autoritate de certificare de încredere. Trecerea de la modul de criptare strict la modul complet poate ajuta, de asemenea, la depășirea erorii 521, rezultată dintr-o problemă cu certificatul SSL de la serverul de origine.

Concluzie

Utilizarea rețelelor de livrare de conținut, cum ar fi CDN-ul Cloudflare, a devenit o modalitate populară de a difuza conținut pe internet. Folosirea CDN-urilor permite aplicațiilor web să se încarce mai rapid, să funcționeze mai bine și să devină fiabile și mai sigure împotriva atacurilor.

Când utilizați Cloudflare, este posibil să întâlniți eroarea 521, care ar putea indica o problemă cu serverul de origine. Într-un astfel de caz, luați în considerare soluțiile prezentate mai sus. În cazul în care toate eșuează, luați în considerare să luați legătura cu serviciul pentru clienți Cloudflare pentru asistență suplimentară.

x