Cum să resetați din fabrică o PlayStation 4 (PS4)

Recomandări cheie

 • Puteți reseta din fabrică PS4 pentru a remedia problemele de performanță și pentru a elimina potențialele conflicte software sau date corupte care cauzează probleme. Șterge toate datele utilizatorului și restabilește consola la setările inițiale.
 • De asemenea, ar trebui să resetați PS4 înainte de a-l vinde pentru a vă asigura că datele personale, cum ar fi jocurile salvate și informațiile de plată, sunt șterse. În mod similar, dacă cumpărați un PS4 folosit, îl puteți reseta pentru a elimina toate urmele datelor proprietarului anterior.

Resetarea din fabrică a PS4 șterge tot ce ați stocat pe consolă și resetează toate setările la valorile implicite din fabrică. Acest lucru poate fi util dacă întâmpinați probleme cu consola sau intenționați să o vindeți sau să o oferiți. Iată cum să resetați din fabrică PS4.

De ce să resetați PS4-ul din fabrică?

O resetare din fabrică a PS4, cunoscută și sub numele de inițializare a sistemului, este un proces care restabilește consola la setările originale din fabrică. Acest lucru șterge efectiv toate datele utilizatorului, ceea ce înseamnă că toate conturile, salvările de jocuri, setările și conținutul descărcat vor fi șterse din consolă, lăsându-le ca și cum ar fi fost proaspăt scoase din cutie.

Există diverse motive pentru care ai dori să resetați PS4 la setările din fabrică. Dacă găsești că PS4-ul tău funcționează mai lent decât de obicei, o resetare din fabrică poate fi adesea soluția. Prin ștergerea slate-ului și restabilirea PS4 la setările din fabrică, eliminați orice potențiale conflicte software sau date corupte care ar putea cauza problema.

Dacă intenționați să resetați PS4 la setările din fabrică pentru a remedia problemele de performanță, amintiți-vă că aceasta este ultima soluție. Este nevoie de mult timp și șterge totul curat. Va trebui să vă configurați consola de la zero, reinstalând toate jocurile și aplicațiile. Fă-o doar după ce ai încercat orice altceva!

  7 posturi bine plătite în IT

De asemenea, este o idee bună să resetați PS4 la setările din fabrică înainte de a-l vinde. Acest lucru vă asigură că datele dvs. personale (inclusiv jocurile salvate, acreditările de conectare și orice informații sensibile, cum ar fi informațiile de plată) sunt șterse.

Pe de altă parte, dacă ai un PS4 folosit și proprietarul anterior nu l-a resetat din fabrică, îl poți reseta pentru a elimina orice urmă de date.

Cum să resetați din fabrică PS4

Dacă nu aveți o problemă de pornire cu PS4 și consola dvs. pornește bine, vă puteți reseta consola folosind una dintre opțiunile din setări. Cu toate acestea, ar trebui să vă dezactivați contul de pe PS4 înainte de a-l reseta pentru a evita orice complicații atunci când vă conectați mai târziu.

Dacă aveți date importante care vor fi pierdute sau greu de descărcat după resetare, puteți face o copie de siguranță a datelor dvs. PS4 înainte de a continua cu pașii de mai jos.

1. Cum să vă dezactivați contul pe PS4

Primul lucru pe care ar trebui să-l faceți este să vă dezactivați contul de pe consolă. Procedând astfel, se elimină posibilitatea de a juca jocurile descărcate pe această consolă și ajută la evitarea problemelor de conectare în alte locuri în care îți folosești contul.

Iată cum să vă dezactivați contul de pe PS4:

 • Deschideți meniul Setări de pe PS4.
 • Selectați Managementul contului pe ecranul rezultat.
 • Găsiți Activare ca PS4 principal și selectați-l.
 • Selectați Dezactivare urmat de Da pentru a vă dezactiva contul de pe această consolă.
 • Butonul Activare va fi inactiv, deoarece contul dvs. este deja activ pe acest PS4.

  2. Cum să resetați din fabrică PlayStation 4

  Acum că ți-ai dezactivat contul, este timpul să ștergi și să resetați consola la setările implicite din fabrică.

  Amintiți-vă că o resetare din fabrică nu este soluția de primă linie pentru problemele software. Dacă vă confruntați cu probleme de conectare, vă puteți șterge conturile de utilizator PS4. Dacă acest lucru vă ajută, nu va trebui să vă resetați PS4.

  De asemenea, puteți utiliza opțiunea Restabilire setări implicite pentru a reveni numai la setările dvs. salvate la implicite. Această opțiune nu va șterge hard disk-ul PS4 și este mult mai rapidă decât o resetare din fabrică.

    Ce apare într-o verificare a antecedentelor pentru un loc de muncă?

  După ce sunteți sigur că o resetare din fabrică este calea de urmat, urmați pașii de mai jos pentru a reseta consola la setările din fabrică:

 • Deschideți meniul Setări de pe consola dvs.
 • Derulați până la capăt până când vedeți Inițializare și apoi selectați-o.
 • Selectați Inițializare PS4. Acest lucru elimină tot ce ați stocat pe PS4.
 • Selectați Complet pe următorul ecran pentru a vă reseta complet consola.
 • Va dura ceva timp înainte ca PS4 să fie complet resetat. Puteți urmări progresul resetare folosind indicatorul de progres de pe ecran.

  Odată ce resetarea este completă, PS4 va porni pentru a afișa ghidul de configurare pentru prima dată. Acum ați șters cu succes toate datele de pe PS4.

  Cum să resetați din fabrică PS4 în modul sigur

  Dacă PS4 întâmpină probleme la pornire și nu puteți accesa meniul de setări, mai există o modalitate de a vă reseta consola.

  În modul sigur, PS4 pornește doar cu software-ul de sistem și driverele esențiale, ocolind orice setări sau aplicații potențial problematice care ar putea cauza probleme.

  Mahesh Makvana/MUO

  Pentru a reseta din fabrică PS4 în modul sigur, urmați pașii de mai jos:

 • Oprește-ți complet PS4.
 • După ce ați oprit PS4, porniți-l în modul sigur. Pentru a face acest lucru, apăsați și mențineți apăsat butonul de pornire timp de aproximativ opt secunde până când auziți un bip.
 • Eliberați butonul de pornire după al doilea semnal sonor.
 • Conectați controlerul la PS4 folosind un cablu USB. Modul wireless nu funcționează în modul sigur, așa că trebuie să utilizați un cablu pentru a vă conecta.
 • Selectați opțiunea Inițializare PS4 folosind controlerul.
 • Alegeți Complet pentru a vă inițializa complet consola.
 • PS4 va efectua acum o resetare din fabrică.

  Cum să reinstalezi software-ul PS4

  O modalitate de a reseta PS4 este prin reinstalarea firmware-ului sistemului. În majoritatea cazurilor, nu trebuie să faceți acest lucru, deoarece metodele de mai sus ar trebui să vă resetați complet consola.

  Reinstalarea software-ului de sistem PS4 este necesară numai dacă problemele cu care te confrunți nu se datorează niciunei setări sau jocurilor corupte, dar sistemul software PS4 în sine este corupt.

    7 resurse bune pentru a învăța limba engleză a semnelor

  Un sistem software corupt poate apărea dacă procesul de resetare din fabrică este întrerupt sau dacă actualizările de sistem nu sunt instalate corect. În aceste cazuri, problemele nu vor dispărea în ciuda resetarii consolei. Dar puteți încerca să instalați cea mai recentă versiune de firmware.

  Pentru a reinstala firmware-ul sistemului, veți avea nevoie de un computer și o unitate flash USB. Trebuie să mutați software-ul firmware de pe computer pe o unitate flash USB, pe care o veți conecta apoi la PS4 pentru a instala software-ul.

  1. Pregătirea unei unități USB pentru reinstalarea software-ului PS4

  Unitatea flash ar trebui să aibă cel puțin 2 GB de spațiu pentru a stoca fișierul firmware PS4. Este posibil să trebuiască să formatați unitatea USB, așa că asigurați-vă că ați făcut mai întâi o copie de rezervă a unității USB. După ce sunteți gata, urmați pașii de mai jos:

 • Îndreptați-vă spre Site de firmware PS4.
 • Descărcați fișierul firmware din secțiunea Reinstalați software-ul sistemului PS4. Aceasta va fi versiunea completă a software-ului pentru PlayStation 4.
 • Formatați unitatea flash USB în FAT32.
 • Creați un folder numit PS4 pe unitatea flash.
 • Creați un alt folder în dosarul PS4 și denumiți-l UPDATE.
 • Mutați firmware-ul PS4 pe care l-ați descărcat în acest folder UPDATE.
 • Asigurați-vă că fișierul descărcat folosește PS4UPDATE.PUP ca nume. Dacă nu, schimbați numele în acesta.
 • 2. Reinstalarea firmware-ului pe PS4

  După ce ați pregătit unitatea USB, este timpul să o conectați la PS4 și să reinstalați software-ul. Urmați acești pași:

  Mahesh Makvana/MUO

 • Conectați-vă unitatea flash la consola PS4.
 • Porniți PS4 în modul sigur apăsând butonul de pornire până când emite un bip de două ori.
 • Selectați Inițializare PS4 (Reinstalare software de sistem).
 • Alegeți Actualizare de pe dispozitivul de stocare USB urmat de OK.
 • Așteptați ca consola să reinstaleze software-ul de sistem.
 • Când ați terminat, PS4 ar trebui să revină la setările din fabrică cu firmware-ul stoc. Dacă PS4 nu recunoaște fișierul software, asigurați-vă că ați folosit numele corecte de foldere, așa cum este indicat mai sus. Dacă fișierul software este corupt, va trebui să-l descărcați din nou de pe site-ul PlayStation.

  Deși problemele PlayStation 4 sunt rare, dacă întâlniți vreodată una, resetarea PS4 ar trebui să vă ajute la rezolvarea problemei în majoritatea cazurilor. De asemenea, s-ar putea să doriți să vă resetați PS4 atunci când vă dați consola. În acest fel, ești sigur că următorul proprietar al PS4-ului tău nu va avea acces la informațiile tale personale.