Cum să răsfoiți Reddit de pe desktopul Linux cu Giara

Dacă vă place Reddit, dar preferați să răsfoiți dintr-o aplicație, Giara poate fi pentru dvs. Este o aplicație Linux care permite utilizatorilor să consume conținut Reddit de pe desktop. În acest ghid, vă vom arăta cum să îl instalați și să îl utilizați pe sistemul dvs.

Notă: Trebuie să aveți un cont Reddit pentru a utiliza aplicația Giara pe Linux. Pentru a crea un nou cont Reddit, accesați Reddit și faceți clic pe noul buton „înregistrați-vă”.

Instalarea Giara pe Linux

Aplicația Giara este disponibilă pentru toți utilizatorii Linux prin intermediul magazinului de aplicații Flathub ca Flatpak. În plus, utilizatorii pot instala aplicația Giara prin Arch Linux User Repository și pot compila manual codul sursă.

Pentru a începe instalarea Giara pe computerul dvs. Linux, deschideți o fereastră de terminal pe desktopul Linux. Puteți deschide o fereastră de terminal apăsând Ctrl + Alt + T de pe tastatură. Sau, deschideți meniul aplicației și căutați „Terminal” pentru al lansa.

Cu fereastra terminalului deschisă și gata de funcționare, instalarea Giara poate începe. Folosind instrucțiunile de instalare de mai jos, faceți funcționarea aplicației Giara.

Flatpak

Metoda principală de distribuție a Giara pe Linux este magazinul de aplicații Flathub. Dacă doriți să instalați programul prin magazinul de aplicații Flathub, trebuie să instalați runtimeul Flatpak pe computer.

Configurarea rulării Flatpak pe Linux este relativ ușoară. Pentru a face acest lucru, instalați pachetul „flatpak” folosind managerul de pachete. Dacă întâmpinați probleme la configurarea timpului de execuție, vă rugăm să urmați ghidul nostru pe acest subiect.

  Cum se integrează Thunderbird cu Tor pe Linux

Cu timpul de rulare configurat pe sistemul dvs., este timpul să activați magazinul de aplicații Flathub. Folosind comanda flatpak remote-add, adăugați Flathub la sursele aplicației dvs. Flatpak.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

După ce ați adăugat magazinul de aplicații Flathub pe computer, instalarea Giara poate începe. Folosind comanda de instalare flatpak de mai jos, configurați programul.

flatpak install flatpak install flathub org.gabmus.giara

Arch Linux

Giara este disponibilă pentru utilizatorii Arch Linux, precum și utilizatorii Manjaro prin Arhiva de utilizatori Arch Linux. Acest depozit este o resursă a comunității pe care utilizatorii o pot folosi pentru a încărca aplicații pe care să le instaleze alții.

Pentru a pune mâna pe aplicația Giara din AUR, mai întâi va trebui să instalați ajutorul Trizen AUR. Acest program automatizează instalarea aplicațiilor AUR. Folosind comenzile de mai jos, configurați aplicația Trizen.

sudo pacman -S git base-devel

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git

cd trizen/

makepkg -sri

Cu aplicația Trizen configurată, instalarea Giara poate fi efectuată folosind comanda trizen -S de mai jos.

trizen -S giara

Cod sursa

Dacă doriți să instalați aplicația Giara pe computer, creând-o din codul sursă, puteți. Pentru a pune mâna pe cod, mergeți la oficial Pagina Giara Gitlab și urmați instrucțiunile de compilare.

Cum se utilizează Giara pe Linux

Pentru a utiliza Giara pe Linux, urmați instrucțiunile pas cu pas de mai jos.

Pasul 1: Deschideți aplicația Giara pe computerul dvs. Linux căutând-o în meniul aplicației. Odată ce este deschis, va apărea un buton de conectare albastru. Selectați acest buton pentru a vă conecta la contul Reddit.

Pasul 2: După ce butonul de conectare este selectat, se va deschide o fereastră Reddit „Conectare” în browserul dvs. implicit. De aici, citiți declinarea răspunderii Reddit. Apoi, mergeți în partea de jos a paginii și faceți clic pe butonul pentru a autoriza Giara să interacționeze cu contul dvs. Reddit.

  Cum să utilizați comanda ecranului Linux

Pasul 3: Când v-ați conectat contul Reddit la aplicația Giara, acesta va încărca fluxul de știri Reddit. În mod implicit, va afișa postări de la toate abonamentele dvs. în secțiunea „Cel mai bun”.

Pentru a alege un alt tip de afișare pentru Giara în aplicația dvs., faceți clic pe butonul drop-down de lângă pictograma rachetă. La selectarea acestui buton, va apărea un meniu. În acest meniu, există mai multe opțiuni de feed din care să alegeți. Selectați opțiunea care funcționează cel mai bine pentru dvs.

Pasul 4: După ce ați selectat alegerea feedului, faceți clic pe butonul de reîmprospătare. Acest buton va încărca elemente noi în feedul tău Reddit.

Postare

Giara nu numai că permite utilizatorilor să-și vadă feedul Reddit pe desktopul Linux. Cu aplicația, este, de asemenea, pentru a posta în orice subreddit. Pentru a crea o postare, găsiți pictograma semnul plus și faceți clic pe ea cu mouse-ul.

După ce ați selectat semnul plus, va apărea o fereastră pop-up. În această fereastră, veți vedea „text”, „link” și „Media”. Alegeți tipul de postare pe care doriți să o faceți cu mouse-ul. Apoi, selectați-vă Subreddit în interfața de utilizare și scrieți-vă postarea.

Când ați terminat de scris postarea, selectați butonul „Trimite” pentru a o posta pe Reddit prin Giara.