Cum să mutați imagini în Microsoft Word

Puteți insera o imagine într-un document Microsoft Word. De fapt, puteți insera, edita și formata câte imagini doriți. Aplicația are o mulțime de instrumente pentru formatarea documentului, dar veți descoperi că imaginile creează adesea probleme. Când mutați o imagine, în general, deranjează formatul și plasarea tuturor celorlalte documente.

mutați imagini în Microsoft Word

Mutați imagini în Microsoft Word

Mutarea imaginilor în Microsoft Word este dificilă. Dacă nu știți ce aspect a fost aplicat imaginii, nu o veți putea muta fără a perturba formatul restului documentului.

Aspecte de imagini în Microsoft Word

Aspectul unei imagini determină modul în care va apărea imaginea în raport cu textul. Diferitele layout-uri pentru o imagine sunt:

În conformitate cu textul: imaginea va apărea pe propria linie lângă text. Dacă imaginea este mare, adică înălțimea ei depășește înălțimea liniei, va împinge următoarea linie în jos pentru a se adapta.

Cu împachetare text – Mutare cu text: imaginea va apărea în mijlocul textului, adică textul se va ajusta în jurul imaginii în loc să-i dea propria linie. Dacă înălțimea imaginii depășește înălțimea liniei, următoarea linie va apărea lângă ea și imaginea nu va împinge următoarea linie în jos pentru a se adapta la propria înălțime. Dacă este setat la Mutare cu text, imaginea își va ajusta automat poziția atunci când adăugați sau eliminați text, de exemplu, dacă adăugați o nouă linie înaintea imaginii, aceasta se va muta în jos.

  Ce să căutați atunci când cumpărați software de editare video

Cu împachetare text – Fixați poziția pe pagină: imaginea va apărea în mijlocul textului. Dacă înălțimea imaginii depășește înălțimea liniei, textul va apărea în jurul acesteia în loc să fie împins în jos la următoarea linie pentru a se potrivi imaginii. Dacă setați imaginea într-o poziție fixă ​​pe pagină, adăugarea sau eliminarea textului nu va împinge imaginea în sus sau în jos. În schimb, va rămâne acolo unde l-ați plasat și doar textul se va muta.

Opțiuni de împachetare a textului

Există opțiuni suplimentare de împachetare a textului pe care le puteți accesa. Acestea vă permit să alegeți modul în care apare textul în jurul unei imagini pe care este setat să o înfășoare.

Selectați o imagine din document.
Faceți clic pe instrumentul de împachetare.
Faceți clic pe Vezi mai multe.
În fereastra care se deschide, accesați fila Text Wrapping.
Pentru opțiunile Pătrat, Strâns, Prin împachetare, puteți alege ce parte a imaginii va apărea textul.
Pentru opțiunea În spatele textului, textul va „scrie peste” imaginea.
Pentru opțiunea În fața textului, textul va scrie „în spatele” imaginii.

Cum să mutați imagini în Microsoft Word

Imaginile din Microsoft Word pot fi mutate prin glisare și plasare. Cheia este să setați aspectul corect pentru acesta. Pentru a schimba aspectul și apoi a muta o imagine, urmați acești pași.

Deschideți un document Microsoft Word.
Faceți clic pe linia la care doriți să adăugați o imagine.
Accesați Inserare> Imagine.
Selectați o imagine și adăugați-o în document.
Redimensionați/decupați/editați imaginea.
Faceți clic pe imagine pentru a fi selectată.
Faceți clic pe pictograma aspect sau accesați fila Format imagine de pe panglică.
Selectați o opțiune de aspect sau de împachetare a textului.
Faceți clic pe imagine și trageți și plasați-o acolo unde doriți să apară.
Imaginea va fi mutată. Textul se va ajusta în jurul lui.

  Cum să eliminați zgomotul și ecoul în timpul întâlnirilor online [+4 Apps]

Concluzie

Dacă, atunci când mutați o imagine, aceasta perturbă formatarea tuturor celorlalte documente, atunci aspectul imaginii a fost setat la În conformitate cu textul. Pentru a preveni ca imaginea să perturbe formatul, alegeți aspectul Încadrare în jurul textului. Veți putea apoi să mutați imaginea fără a deranja celelalte elemente ale documentului. Este posibil să aveți în continuare probleme cu tabelele, deoarece înălțimea tabelului se va modifica pentru a se potrivi imaginii, dar pentru a rezolva asta, ar trebui să modificați proprietățile tabelului.