Cum să faci indicatorul mouse-ului mai ușor de văzut în Windows 10

Windows 10 oferă câteva modalități de a vă ajuta să găsiți indicatorul mouse-ului, ceea ce poate fi o problemă pe ecranele de înaltă definiție și de laptop. Uneori, doar încetinirea vitezei cu care se mișcă rezolvă problema, dar o puteți face și mai vizibilă și chiar și Windows să o localizeze pentru dvs.

Cum să schimbați viteza indicatorului dvs

Unul dintre primele lucruri pe care le vom schimba este viteza cu care se mișcă indicatorul. Poate că singurul motiv pentru care nu poți să-l vezi este că trece prea repede pe ecran. Încetinirea acestuia vă va oferi șansa de a o localiza înainte de a ajunge să se ascundă chiar la marginea ecranului.

Deschideți Panoul de control, mergeți la Panou de control > Hardware și sunet > Mouse și faceți clic pe fila „Opțiuni indicator” din partea de sus a ferestrei.

Glisorul Mișcare aici dictează viteza cu care se va mișca indicatorul. Alunecare spre dreapta pentru a o accelera; glisați spre stânga pentru a încetini. Va trebui să experimentați pentru a găsi setarea potrivită pentru dvs. Ceea ce cauți este ceva suficient de rapid încât să poți trece pe toată lățimea afișajului fără prea multă mișcare a mâinii, dar nu atât de repede încât indicatorul să dispară pe tine.

De asemenea, în funcție de mouse-ul dvs., Windows are o funcție avansată de precizie pe care o puteți activa bifând caseta de sub glisorul marcat „Îmbunătățiți precizia pointerului”.

  Cum să vedeți ce programe vă folosesc toată memoria pe Windows

Această caracteristică accelerează indicatorul prin prezicerea mișcărilor unui mouse sau ale unui trackpad. Windows va monitoriza viteza cu care mișcați mouse-ul și vă va regla viteza din mers. Cu cât mișcați mouse-ul mai repede, cu atât indicatorul merge mai departe, în timp ce opusul este adevărat dacă mișcați mouse-ul mai lent.

Cu această opțiune dezactivată, mișcările indicatorului sunt direct corelate cu distanța la care mișcați mouse-ul și, cu aceasta activată, mișcările indicatorului se bazează pe ceea ce Windows crede că este cel mai bun.

Cum să activați traseele indicatorului

Dacă încă întâmpinați probleme în găsirea indicatorului, puteți adăuga o urmă care îl urmează în jur – un fel ca coada unei comete.

Întoarceți-vă la Panoul de control > Hardware și sunet > Mouse > Opțiuni pointer. Sub secțiunea Vizibilitate, bifați caseta de selectare „Afișați traseele indicatorului” și apoi faceți clic pe „Aplicați”.

De fiecare dată când mișcați mouse-ul, indicatorul va avea o urmă de alți indicatori care îl urmează, ajutându-vă să-l vedeți în timp ce se înalță pe desktop.

Cum să schimbați culoarea și dimensiunea indicatorului dvs

Următoarea metodă pe care o puteți folosi pentru a crește vizibilitatea indicatorului este să schimbați culoarea și dimensiunea. Puteți utiliza alb standard Windows, îl puteți schimba în negru sau chiar inversați culoarea.

Deschideți Panoul de control și mergeți la Panou de control > Acces ușor > Centru de acces ușor > Faceți mouse-ul mai ușor de utilizat.

Sub titlul Mouse Pointers, alegeți culoarea și dimensiunea indicatorului pe care doriți să-l utilizați. Valoarea implicită este „Alb obișnuit”. Selectați o schemă și o dimensiune, apoi faceți clic pe „Aplicați” pentru a o încerca imediat. Dacă nu vă place cum arată, selectați o schemă diferită.

  Remediați Outlook se deschide numai în modul sigur pe Windows 10

Schema inversată este excelentă pentru persoanele cărora le este greu să vadă albul implicit. Dacă ați ales schema de inversare, indicatorul se schimbă în mod dinamic la culoarea inversă a ceea ce treceți cu mouse-ul.

Cum să afișați locația indicatorului dvs

În cele din urmă, dacă încă întâmpinați probleme la localizarea indicatorului, atunci există o ultimă caracteristică pe care o puteți utiliza pentru a-l găsi. Acesta acționează ca un fel de far pentru indicatorul dvs. și trimite o undă către el, arătându-vă exact unde se află atunci când apăsați tasta Ctrl.

Mai întâi, întoarceți-vă la Panoul de control > Hardware și sunet > Mouse > Opțiuni pointer.

În partea de jos a ferestrei, activați caseta de selectare „Afișați locația indicatorului când apăs pe tasta CTRL” și apoi faceți clic pe „Aplicați”.

Acum, de fiecare dată când apăsați tasta Ctrl, Windows vă arată locația indicatorului.