06/26/2022

Cum să eliminați bloatware-ul de pe telefonul dvs. Android (ghid)

Chiar și după un scandal uriaș din partea comunității Android care a invocat confidențialitate, securitate și alegerea utilizatorului, situația bloatware-ului pe Android nu s-a îmbunătățit. Da, MIUI vine acum cu mai puțin bloatware, dar, privind situația generală, smartphone-urile cu Android încă vin cu o multitudine de aplicații inutile, în special dispozitivele low-end. Deci, pentru a vă ajuta să eliminați bloatware-ul de pe telefonul dvs. Android și să eliberați resurse cruciale, am venit cu acest tutorial la îndemână. Vă permite să dezinstalați fără probleme bloatware-ul și aplicațiile inutile. Fie că este vorba despre Xiaomi, Realme, Oppo sau orice alt dispozitiv, instrumentul Universal Android Debloater elimină în siguranță aplicațiile inutile de pe smartphone-ul tău Android. În această notă, să mergem mai departe și să aflăm cum funcționează acest instrument.

Eliminați bloatware-ul de pe telefon cu Universal Android Debloater (2022)

1. Mai întâi, descărcați Universal Android Debloater (UAD) de aici. Faceți clic pe „Active” și descărcați fișierul EXE pentru Windows. Dacă sunteți pe macOS, descărcați fișierul .tar.gz.

2. Apoi, trebuie să configurați ADB pe computer. Urmați tutorialul nostru legat pentru a instala ADB imediat.

3. După aceea, deschideți o fereastră Terminal (CMD pentru Windows și Terminal pentru macOS). Aici, tastați dispozitive adb și apăsați Enter. Dacă returnează un număr de serie, ești gata.

4. Acum, mutați fișierul UAD pe care l-ați descărcat în folderul platform-tools.

5. În cele din urmă, deschideți Universal Android Debloater și acesta vă va detecta automat smartphone-ul Android.

6. Odată ce dispozitivul dvs. este detectat, asigurați-vă că „Recomandat” este selectat în meniul derulant de sus. Pe baza ROM-ului dispozitivului dvs., Universal Android Debloater extrage lista de bloatware care pot fi eliminate în siguranță. UAD a documentat lista de bloatware amovibile pentru toți marii producători de smartphone-uri. Pentru utilizatorii generali, voi sugera să rămâneți la lista „Recomandate”.

  Cele mai bune 8 înregistratoare de voce Android

7. Acum, selectați pachetele pe care doriți să le eliminați și pur și simplu faceți clic pe „Dezinstalați selecția” din dreapta jos. Acestea fiind spuse, vă sugerez să verificați cu atenție numele pachetului și să vă aplicați propria minte înainte de a dezinstala un pachet.

8. În acest fel, puteți elimina în siguranță bloatware-ul de pe telefonul dvs. Android utilizând Universal Android Debloater. În cazul în care doriți să restaurați un anumit pachet, puteți alege „Dezinstalat” sau „Dezactivat” din meniul derulant și selectați pachetul. Acum, faceți clic pe „Restabiliți selecția”.

9. De asemenea, puteți căuta anumite aplicații din bara de căutare. În cazul în care aplicația nu apare în debloater, instalați Package Name Viewer 2.0 (gratuit, oferă achiziții în aplicație) din Magazinul Play pe telefonul dvs. Android și găsiți numele pachetului aplicației. Acum, căutați numele pachetului și dezinstalați imediat bloatware-ul.

10. În cele din urmă, pentru a elimina bloatware-ul specific operatorului de pe Android, alegeți „carrier” din al treilea meniu derulant și eliminați aplicațiile inutile. Puteți repeta același proces pentru a elimina bloatware-ul Google, bloatware-ul OEM, aplicațiile AOSP etc.

Dezinstalează Bloatware de pe smartphone-ul tău Android fără root

Așadar, puteți dezinstala complet bloatware-ul de pe dispozitivul dvs. Android fără a necesita root. Deși există o mulțime de aplicații de deblocare, vă recomandăm Universal Android Debloater, deoarece este bine documentat și a inspectat aplicațiile detașabile pentru dispozitivele majore. Oricum, asta este tot de la noi. Dacă Fastboot nu detectează dispozitivul dvs. Android pe Windows 10/11, avem un ghid la îndemână pentru dvs. Și pentru a găsi cele mai bune ROM-uri personalizate pentru Android, parcurgeți lista noastră organizată. În cele din urmă, dacă aveți întrebări, spuneți-ne în secțiunea de comentarii de mai jos.

  Comutator de profil bazat pe declanșare pentru sunet, afișaj, WiFi și multe altele [Android]