Cum să creezi o mai bună artă AI: 11 sfaturi și trucuri

Recomandări cheie

  • Diferiți generatori de artă AI oferă rezultate diferite, așa că știți care dintre ele excelează în anumite domenii. Midjourney este excelent pentru redarea scenelor, în timp ce DALL-E este versatil. Stable Diffusion completează gama.
  • Alegeți cea mai mare rezoluție de ieșire pentru a evita o imagine pixelată. Midjourney oferă opțiuni de lux cu butoanele U1, U2, U3 și U4. NightCafe are un upscaler încorporat, în timp ce DALL-E oferă caracteristica Outpainting.
  • Folosiți software terță parte de upscaling de imagini dacă generatorul dvs. AI nu permite creșterea rezoluției. Photoshop este un instrument util pentru a remedia greșelile și pentru a vă extinde opera de artă AI în mod creativ, fără a pierde calitatea.

Crearea artei AI poate deveni un hobby la fel ca fotografia sau pictura. În ciuda a ceea ce oamenii ar putea crede despre cât de ușor este să scrii un prompt care returnează rapid o piesă de artă, priceperea și judecata sunt necesare pentru a produce ceva bun.

În interiorul fiecărui generator unic de artă AI sunt ascunse setări pe care le puteți ajusta și instrumente de editare pe care le puteți folosi pentru a vă îmbunătăți imaginea. În afara acestor site-uri web, vă puteți îmbunătăți abilitățile învățând limbajul folosit în diferite medii de artă și împărtășind creațiile dvs. cu alți artiști AI.

Iată sfaturile și trucurile noastre pentru a crea artă AI mai bună.

1. Cunoaște-ți generatoarele de artă AI

Există o mulțime de generatoare de artă AI care plutesc, fiecare alimentat de un model AI unic. Fiecare va oferi rezultate diferite, astfel încât merită să știți unde se află punctele forte.

De exemplu, crearea imaginilor cu mâinile pare să împiedice multe dintre generatoarele actuale de imagini AI, dar dacă ar fi să comparați Midjourney v5 cu DALL-E 2 pentru a vedea care AI este mai bună la generarea de mâini, vă recomandăm Midjourney pentru a crea scene frumos redate și imaginative — chiar dacă uită câte degete ar trebui să aibă un om din când în când.

În general, DALL-E este un echipament universal fantastic, destul de capabil să abordeze diverse genuri, de la randări fotorealiste la cele arhitecturale. Midjourney, pe de altă parte, este favorizată pentru crearea de imagini care arată de mare calibru și plăcute din punct de vedere estetic.

  Cum să afișați procentul bateriei pe iPhone

Adăugarea Stable Diffusion la grup completează gama celor mai de top generatoare de AI existente în prezent. Pe fiecare le puteți explora mai jos:

2. Alegeți cea mai înaltă rezoluție de ieșire

Acolo unde este posibil, doriți să alegeți cea mai înaltă rezoluție pentru imaginea dvs. generată de AI. O imagine cu rezoluție joasă, pixelată este garantată să îndepărteze oamenii. Sau, mai rău, ar putea crede că imaginea ta a fost copiată prost de la artistul original și nu ai creat-o deloc.

Ajustarea rezoluției este o parte cheie a utilizării Midjourney pentru a crea artă AI. Fii atent la butoanele etichetate U1, U2, U3 și U4. U înseamnă upscale și este urmat de numărul imaginii căreia doriți să o aplicați.

Dacă, în schimb, frecventați NightCafe, aveți opțiunea de a utiliza un upscaler încorporat, alimentat de AI, cu o dimensiune maximă de 8000 x 8000 px.

Utilizatorii DALL-E, pe de altă parte, nu au altă opțiune decât să rămână la rezoluția dată. O modalitate interesantă de a evita acest lucru este utilizarea caracteristicii Outpainting, pe care o vom acoperi mai târziu în această listă.

3. Creșteți-vă imaginea

O altă soluție pentru problema imaginilor de joasă rezoluție generate de AI este utilizarea unui software de upscaling de la terți. Puteți găsi instrumente de lux în software-ul de editare precum Photoshop, dar există și ca aplicații online de sine stătătoare.

AI devine mult mai obișnuită acum, făcând upscaler-ul alimentat de AI o opțiune populară pe internet. Dacă generatorul AI ales nu vă permite să creșteți rezoluția imaginii, încercați una dintre aceste alte opțiuni pentru a mări o imagine fără a pierde calitatea

4. Folosiți Outpainting pentru a vă extinde opera de artă AI

După cum am menționat mai devreme, instrumentul Outpainting de la DALL-E este un compromis perfect pentru lipsa opțiunilor de upscaling. Folosind editorul încorporat, puteți utiliza caracteristica Outpainting pentru a crea noi cadre generate de AI care se îmbină cu opera de artă originală.

În acest fel, puteți construi o imagine în orice direcție, ceea ce, la rândul său, vă permite să creșteți dimensiunile artei dvs. Iată cum să utilizați Outpainting în DALL-E dacă nu l-ați încercat niciodată înainte.

Nu vă înșelați când credeți că funcționează doar pentru imaginile realizate cu DALL-E. Puteți încărca propria imagine în editor, poate o lucrare pe care ați creat-o cu Midjourney sau NightCafe și puteți începe să extindeți imaginea dincolo de granițele sale originale.

5. Modificați dimensiunile

Ieșiți din raportul de aspect 1:1 implicit al multor generatoare și începeți să explorați diferite dimensiuni. Schimbarea dimensiunilor unei imagini schimbă instantaneu senzația acesteia, la fel cum vizionarea unui film pe un televizor cu ecran lat îi conferă o calitate cinematografică.

  Tot ce a anunțat Samsung la evenimentul său Galaxy Unpacked 2024

În Midjourney, puteți face acest lucru adăugând –ar la sfârșitul solicitării, de exemplu, –ar 3:4. DALL-E nu are această opțiune, dar puteți utiliza Outpainting pentru a modifica efectiv dimensiunile, așa cum sa menționat în punctul anterior. Alte generatoare precum Stable Diffusion ar putea avea un glisor sau alte opțiuni disponibile pentru a schimba raportul de aspect.

Utilizați diferite dimensiuni pentru a crea screensavere pentru desktop și mobile sau imagini mai potrivite pentru site-uri web sau ca artă conceptuală, pentru a numi câteva utilizări.

6. Remediați erorile utilizând Photoshop

Unii artiști AI se țin strict de inginerie promptă pentru a-și crea arta. Dar dacă nu vă deranjează să amestecați câteva tehnici exterioare, atunci Photoshop merită adăugat la cutia de instrumente a pictorilor.

Semnele revelatoare ale imaginilor AI includ adesea trăsături faciale asimetrice, membre incomplete și plasări ciudate ale obiectelor. Extindeți-vă setul de abilități dincolo de arta AI și încercați să învățați modalități de a folosi Photoshop pentru a vă repara arta Midjourney.

De asemenea, puteți profita la maximum de instrumentul de umplere generativă din Photoshop, care folosește AI pentru a reda automat fundaluri noi și imagini de altar creativ. Folosiți-l pentru a remedia o greșeală în imaginea dvs. generată de AI sau pentru a extinde imaginea în continuare.

7. Descărcați imaginea fără filigran

Dacă doriți să vă folosiți imaginea AI într-un cadru profesional, nu ar trebui să aibă încă atașat filigranul, ceea ce este o problemă pentru oricine folosește DALL-E. Cele cinci pătrate colorate din dreapta jos a imaginii sunt o caracteristică a tuturor imaginilor create pe această platformă.

Salvarea imaginilor DALL-E fără filigran, din fericire, nu este dificilă și nici nu este interzisă. Ne dorim doar să vă ofere opțiunea. În schimb, va trebui să deschideți imaginea folosind un inspector de browser și să faceți clic pe linkul de imagine pentru a obține versiunea fără filigran.

8. Scrieți un mesaj bun

Crearea de artă impresionantă generată de AI depinde în mare măsură de cât de bine puteți scrie o solicitare. Deci, cum faci asta?

Învățarea câtorva modificatori cheie va ajuta pentru început. Stilul artistic, paleta de culori, iluminarea și compoziția sunt câteva lucruri pe care le puteți adăuga pentru a ghida AI în direcția corectă. De asemenea, puteți cere generatorului AI să creeze ceva în stilul unui artist istoric, a cărui muncă ar fi putut ajuta la antrenamentul modelului în primul rând.

Ordinea cuvintelor afectează și produsul final, așa că plasați elementele importante ale operei de artă la începutul promptului și lăsați detalii suplimentare spre sfârșit.

  Remediați eroarea Încercați din nou pe Microsoft Store

Într-o conversație cu un artist NightCafe AI, ei explică că o tehnică utilă este de a construi un prompt, câte un modificator. Începeți cu ceva simplu, cum ar fi „portretul unei pisici”, apoi adăugați câte un cuvânt cheie la un moment dat pentru a vedea cum afectează imaginea.

Acest lucru vă va învăța cum afectează modificatorii o imagine și vă va oferi timp să vă concentrați asupra fiecărui element nou pe care doriți să îl adăugați.

9. Aflați despre diferite stiluri de artă

Cheia generatoarelor de artă AI sunt cuvintele pe care le alegeți. În mod ironic, dacă doriți să creați capodopere AI care evocă esența artei din lumea reală, trebuie să învățați despre diferite stiluri de artă. Mediul fotografiei, de exemplu, folosește cuvinte cheie precum macro, iluminat din spate, siluetă, bokeh etc. Toate cuvintele utile pe care le puteți pune în sistemul AI.

Pe lângă îmbunătățirea artei tale AI, aceasta este o scuză validă pentru a începe să înveți despre diversele stiluri de artă existente. Explorarea acestor idei prompte de artă AI vă va oferi o idee largă despre diferitele stiluri și categorii cu care puteți experimenta.

10. Colectați inspirație pentru solicitări

A privi o casetă de text goală este la fel de rău ca a te uita la o pânză goală. De unde începi?

Așa cum un pictor ar putea păstra un caiet de idei sau un scriitor ar putea nota propoziții interesante pe care le întâlnesc, puteți beneficia de colectarea de inspirație pentru sugestii de artă AI. Gândiți-vă la notarea paletelor de culori sau la evidențierea textului descriptiv. Acestea vor fi materiile tale prime pentru a fi alimentate în sistemul AI.

Când vă uitați la imaginile AI ale altor persoane, acordați atenție și indicațiilor pe care le folosesc. Puteți învăța studiind promptul și imaginea una lângă alta.

11. Împărtășește-ți munca cu alți artiști AI

Arta AI este un gen nou interesant și mulți artiști își găsesc bucurie în a-și împărtăși ideile și tehnicile pentru a profita la maximum de această tehnologie.

Comunități există în locuri precum Reddit și Discord și acolo vei găsi câteva exemple fantastice de imagini generate cu AI. Citirea instrucțiunilor altor persoane este o modalitate rapidă de a descoperi noi modificatori pe care îi puteți folosi și în propria muncă.

Iată câteva comunități pe care le puteți consulta:

Detaliul de a crea AI Art

Oricine poate arunca câteva cuvinte într-un generator AI și poate primi ceva interesant înapoi, dar este nevoie de dedicare autentică pentru a crea lucrări de artă AI grozave. Având unele cunoștințe despre stilurile de artă, vă va oferi un vocabular robust din care să vă extrageți, în timp ce înțelegerea elementelor de bază ale producerii unei imagini cu rezoluție mai mare vă va distinge munca de altele.

Încercați să puneți în aplicare unele dintre aceste sfaturi și trucuri pentru a vă îmbunătăți imaginile generate de AI și pentru a le ridica la un nou nivel.