Cum să anulați abonamentele recurente pe Steam

Legături rapide

Recomandări cheie

  • Anularea unui abonament recurent pe Steam este necesară pentru a preveni taxele viitoare prin metoda dvs. de plată.
  • Dezinstalarea unui joc sau serviciu pe Steam nu anulează automat niciun abonament activ.
  • Rambursarea unui abonament Steam este posibilă în 48 de ore de la cumpărare dacă nu ați folosit abonamentul.

Configurarea unui abonament pe Steam este ușoară, dar anularea unuia este mai dificilă. Este nevoie de puțină muncă, dar puteți anula un abonament recurent pe Steam și puteți preveni alte taxe.

Cum să anulați un abonament recurent pe Steam

Abonamentele Steam sunt taxe lunare pe care le plătiți atunci când vă înscrieți la un serviciu online, cum ar fi un abonament pentru unul dintre numeroasele jocuri MMO (ce sunt jocurile MMO?) disponibile în prezent sau o bibliotecă de jocuri precum EA Play. Aceste taxe de abonament vor continua în fiecare perioadă de plată până când îi spui Steam să le anuleze.

Este important să rețineți că dezinstalarea unui joc sau serviciu pe Steam nu anulează niciun abonament activ cu acesta. Trebuie să spuneți în mod explicit Steam să anuleze plățile recurente dacă nu mai utilizați serviciul.

Pentru a începe să anulați un abonament pe Steam, utilizați aplicația desktop Steam și faceți clic pe numele dvs. afișat în colțul din dreapta sus al ferestrei. Apoi, selectați Detalii cont: [Username].

  Cum să transmiteți jocuri Steam pe desktopul dvs. Linux

Dacă doriți să vă anulați abonamentul prin intermediul site-ului Steam, pașii sunt aproape identici cu anularea prin client. Singura diferență este că selectorul de nume de utilizator arată diferit pe versiunea web decât pe clientul Steam.

Sub Istoricul magazinului și achizițiilor, selectați Gestionați abonamentele. Numărul de lângă text arată câte servicii aveți în dosar, inclusiv cele anulate.

În fereastra următoare, găsiți abonamentul pe care doriți să îl anulați și faceți clic pe Editați.

Apoi, selectați butonul radio Anulați abonamentul și faceți clic pe Aplicare.

Aceasta vă va anula abonamentul la serviciu sau joc pe Steam.

Dacă doriți să vă reactivați abonamentul, repetați procesul de mai sus și selectați butonul radio pentru opțiunea la care doriți să vă abonați.

Puteți obține o rambursare pentru un abonament Steam?

Este posibil să rambursați un joc pe Steam dacă nu vă place, dar știați că o puteți face și pentru abonamente? Regulile sunt mult mai stricte, dar este posibil dacă te abonezi accidental la un serviciu pe care nu-l dorești.

Pentru a rambursa un abonament, trebuie să solicitați unul în termen de 48 de ore de la cumpărarea abonamentului. Veți fi eligibil pentru o rambursare numai dacă nu ați pornit jocul sau serviciul în acele 48 de ore. Chiar dacă îl deschideți o dată, Valve va considera că a folosit abonamentul. și, prin urmare, nu vă va rambursa.

Pentru a rambursa un abonament, parcurgeți procesul de rambursare a jocului ca de obicei. Apoi, fii atent la secțiunea DLC pe care o deții în timp ce parcurgeți meniurile. Găsiți abonamentul dvs. în această secțiune, faceți clic pe el și apoi solicitați o rambursare la fel ca pentru un joc.

  Fix Steam trebuie să ruleze pentru a juca acest joc în Windows 10

Deși trebuie să treceți peste câteva cercuri pentru a anula un abonament MMO sau EA Play prin Steam, este necesar să opriți taxele viitoare prin metoda de plată aleasă. Și dacă vă răzgândiți vreodată, repetați pașii de mai sus și reactivați-l.