03/01/2024

Cele mai bune unități flash din 2023

Unitățile flash USB sunt cea mai bună alegere pentru a prelua fișierele digitale esențiale din mers. Dispozitivele mici și compacte pot stoca o mulțime de date, oferă viteze incredibile de citire și scriere și vin cu caracteristici de securitate impresionante.

Kingston

Pentru unele dintre cele mai rapide viteze de citire și scriere la un preț accesibil, luați în considerare Kingston DataTraveler Max. Cu un standard USB 3.2 Gen 2, se mândrește cu viteze de citire și scriere de până la 900 MB/s și, respectiv, 1.000 MB/s. Este una dintre cele mai rapide unități flash USB și este disponibilă cu capacități de 256 GB, 512 GB sau 1 TB.

Conectorul USB-C acceptă laptopuri și computere desktop moderne, precum și gama iPhone 15 și majoritatea smartphone-urilor Android cu USB OTG. De asemenea, are un capac glisant convenabil cu o singură mână pentru o conexiune rapidă, o lumină LED de stare și o buclă la îndemână pentru a vă păstra lucrurile esențiale în buzunar.

Kingston DataTraveler Max

Cel mai bun în general

Cu niște viteze remarcabile de citire și scriere și variații ale capacității până la 1TB masiv, Kingston DataTraveler este una dintre cele mai bune alegeri pe care le puteți face când vine vorba de o unitate flash USB.

Pro

 • Rapid fulger
 • Capacitate mari
 • Pret bun pentru capacitate

PNY

Dacă sunteți în căutarea unei unități flash accesibile și fiabile pentru sarcinile de zi cu zi, aceasta nu devine mult mai prietenoasă cu bugetul decât PNY Turbo Attache 3. Este o unitate USB-A și este suficient de rapidă pentru utilizare generală, deși scrierea. vitezele sunt inconsecvente, ceea ce îi poate descuraja pe unii. Cu toate acestea, pentru preț, este mai mult decât capabil.

Construcția este solidă și va supraviețui picăturilor. De asemenea, este ușor, mic și are o buclă pentru atașarea unui breloc. În plus, are o teacă glisantă în loc de un capac care poate fi ușor deplasat.

Este disponibil în capacități de 32 GB până la 512 GB, în timp ce puteți economisi și mai mult cumpărând în vrac, cu pachete de două, trei, cinci și zece disponibile.

PNY Turbo Attache 3

Cel mai bun buget

8 USD 11 USD Economisiți
3 dolari

PNY Turbo Attache 3 este o unitate flash USB-A foarte accesibilă și fiabilă. Este disponibil cu o varietate de capacități de stocare de până la 512 GB și, de asemenea, puteți achiziționa în vrac în pachete de până la zece dacă trebuie să îl cumpărați pentru familie sau pentru echipa dvs. de la serviciu. Este suficient pentru sarcini generale și vă poate economisi mulți bani.

Pro

 • Perfect pentru utilizarea de zi cu zi
 • Ieftin
 • Capacitati diverse de stocare

Contra

 • Viteze de scriere inconsecvente

Sandisk

SanDisk iXpand Flash Drive Luxe este o alegere excelentă pentru utilizatorii Apple. Dispune atât de un conector USB-C, cât și de un conector Lightning, astfel încât va funcționa cu orice iPhone sau MacBook și permite transferul fără întreruperi între toate dispozitivele Apple, precum și orice PC desktop sau telefon Android pe care îl aveți. Cu toate acestea, acesta din urmă va necesita un adaptor USB OTG.

  Cum să găsiți dimensiunile unui strat sau ale unui element în Photoshop

Este foarte mic și elegant și este disponibil în capacități de 64, 128 și 256 GB. Vitezele de citire și scriere nu sunt anunțate, dar unitatea funcționează bine, iar transferurile sunt rapide. Veți obține, de asemenea, avantajul copierii automate a fotografiilor iCloud prin aplicația SanDisk și vă puteți proteja fișierele prin parolă pe toate dispozitivele dvs.

SanDisk iXpand Flash Drive Luxe

Cel mai bun pentru Mac

36 USD 45 USD Economisiți
9 USD

iExpand Flash Drive Luxe este ideal pentru MacBook-uri și alte produse Apple. Cu atât conectorii USB-C, cât și Lightning, funcționează pe orice dispozitiv Apple și oferă transferuri rapide, în timp ce obțineți și backup automat iCloud și funcții de securitate bune.

Pro

 • Lightning și conector USB-C
 • Viteze de transfer rapide
 • Protecție prin parolă pentru fișiere

SanDisk

SanDisk Extreme Pro este o unitate flash USB 3.2 durabilă, care este o alegere excelentă pentru călători. Poate fi puțin costisitor, dar dacă aveți nevoie de transferuri rapide de fișiere mari, cum ar fi videoclipuri 4K și mii de fotografii de călătorie, pe lângă o construcție solidă, ideală pentru rigorile călătoriilor, este cea mai bună alegere.

Este disponibil cu capacități de stocare de 128, 256 și 512 GB; dacă aveți nevoie de și mai mult, există și o opțiune de 1TB. Tipul de conector este USB-A, iar cu software-ul de criptare SanDisk SecureAccess și software-ul de recuperare a datelor RescuePRO Deluxe incluse, fișierele dumneavoastră sunt în siguranță și pe mâini bune.

SanDisk Extreme Pro USB 3.2

Cea mai bună unitate flash USB 3.2

Cu o carcasă robustă din aluminiu, SanDisk Extreme Pro USB 3.2 poate supraviețui călătoriilor lungi și unei manevrări dure. Este o alegere ideală pentru călătorii care au nevoie de viteze mari, în timp ce oferă, de asemenea, funcții de securitate bune și o gamă largă de opțiuni de dimensiune de stocare.

Pro

 • Carcasa metalica durabila din aluminiu
 • Viteze de citire de până la 420 MB/s și 380 MB/s de scriere
 • Software de securitate bun inclus
 • Transferuri simple și rapide

Contra

 • Mai scump decât unii concurenți

Kingston

Tastatura Kingston IronKey Keypad 200 poate părea scumpă, dar merită din plin investiția dacă prețuiți securitatea față de orice altceva. Această fortăreață a unei unități flash asigură un drum lung pentru a vă asigura că datele dumneavoastră rămân în mâinile potrivite.

KP200 îndeplinește cerințele de certificare de nivel militar FIPS 140-3 Nivel 3 și așteaptă certificarea oficială. De asemenea, se mândrește cu criptarea bazată pe hardware XTS-AES pe 256 de biți, făcându-l o unitate flash la fel de impenetrabilă pe cât puteți găsi. În plus, puteți seta atât coduri PIN de administrator, cât și de utilizator și nimeni nu poate obține acces fără unul.

Dacă aceste caracteristici nu sunt suficiente pentru a vă face să vă simțiți în siguranță, circuitele interne sunt, de asemenea, fortificate pentru a preveni accesul, iar tastatura alfanumerică este acoperită cu un strat de protecție care împiedică analiza amprentelor digitale.

  Cum se conectează telefonul la proiector prin USB

Tastatura Kingston Ironkey 200

Cel mai bun pentru securitate

Cu funcții avansate de securitate pentru a proteja fișierele sensibile, Kingston IronKey Keypad 200 este o alegere de top pentru o unitate flash securizată. Dispune de o tastatură alfanumerică pentru fortificare suplimentară și nu puteți obține acces fără un număr PIN. De asemenea, este foarte durabil și rezistent la apă și praf.

Pro

 • Dimensiuni mici de depozitare disponibile
 • Datele de pe unitate sunt șterse după zece încercări eșuate de PIN
 • Protecție la apă și praf IP57
 • Poate fi folosit pe orice sistem de operare
 • Opțiuni USB-A și USB-C

FAQ

Î: Ar trebui să cumpăr o unitate flash USB 2.0 sau o unitate flash USB 3.0 (sau mai mare)?

Ar trebui să verificați standardul USB al dispozitivelor dvs. Dacă doriți să cumpărați o unitate flash USB 3.0 sau o versiune superioară, trebuie să vă asigurați că dispozitivul (dispozitivele) are portul corect pentru a profita la maximum de vitezele oferite. Nu are rost să cumperi o unitate flash USB 3.0 pentru a fi utilizată într-un port 2.0. Sunt compatibile cu versiunea inversă, deci un 3.0 va funcționa într-un port 2.0, dar va funcționa la o viteză de 2.0.

Cu rate de transfer suficiente pentru sarcini de bază precum transferul de documente și fotografii, USB 2.0 este o opțiune mai accesibilă. Este un standard USB mai vechi care poate muta documente cu până la 480 Mbps.

Cu până la 5 Gbps, USB 3.0 are viteze de transfer mult mai mari. Dacă transferați adesea fișiere foarte mari sau utilizați dispozitive, precum smartphone-uri de ultimă generație sau camere DSLR, USB 3.0 este opțiunea superioară. USB 3.1 și 3.2 oferă viteze și mai mari, dar sunt în general mai scumpe.

Î: Ce este USB 3.2?

USB 3.2 este a doua actualizare majoră a USB 3.0. Cu toate acestea, grupul care supraveghează standardele USB, USB-IF, redenumește continuu diferitele generații.

Ceea ce a fost cândva USB 3.0 este acum USB 3.2 Gen 1, sau uneori USB 5Gbps. Acest standard poate avea un conector de tip A, C sau micro USB.

USB 3.1 trece acum prin USB 3.2 Gen 2×1, sau uneori USB 10Gbps, care poate avea și un conector de tip A, C sau micro USB.

Acum există USB 3.2 Gen 2×2, altfel cunoscut sub numele de USB 20Gbps. Acesta este cel mai rapid standard USB și folosește doar un conector USB-C.

  Cum să activați sunetul spațial pentru AirPods pe iPhone sau iPad

Aceste nume sunt adesea folosite interschimbabil și este posibil să auziți, de asemenea, nume precum SuperSpeed ​​și SuperSpeed+. Dacă sunteți confuz de toate diferitele nume, verificați specificațiile dispozitivului dvs. și vitezele de transfer de care sunt capabile și asigurați-vă că se potrivește cu vitezele de transfer afișate pe unitatea flash pe care o luați în considerare.

Î: Care este diferența dintre o unitate flash și un stick USB?

Toate stick-urile USB sunt unități flash. Cu toate acestea, nu toate unitățile flash sunt stick-uri USB. Cardurile SD și cardurile CF sunt, de asemenea, unități flash, dar nu au un conector USB. Dar, unitatea flash și stick-ul USB sunt adesea folosite interschimbabil pentru a descrie o unitate flash USB.

Î: Cât timp vor dura datele pe o unitate flash?

Mai mulți factori vor asigura longevitatea datelor dvs. Primul este tipul de memorie flash utilizat. Memoria SLC oferă longevitate maximă și este utilizată în aplicații de vârf. MLC este tipul de memorie standard găsit în majoritatea stick-urilor USB de calitate. TLC oferă cea mai scăzută longevitate și este adesea o caracteristică a unităților flash USB cu buget redus.

Datele pot rămâne păstrate timp de peste un deceniu cu un stick USB de înaltă calitate și respectând condițiile ideale. Aceste condiții includ menținerea stick-ului departe de temperaturi extreme, minimizarea ciclurilor de scriere și ștergere și actualizarea firmware-ului unității atunci când este recomandat.

Cu toate acestea, este logic să aveți întotdeauna fișiere importante salvate în cloud sau pe un hard disk extern.

Î: Care sunt unele alternative portabile la unitățile flash?

Cardurile SD și microSD sunt printre cele mai bune alegeri pentru stocarea unor cantități mari de date pe dispozitivele dvs., cum ar fi smartphone-ul sau camera foto. Sunt mai mici și mai ușoare decât unitățile flash USB, dar pot funcționa numai cu un dispozitiv care are un slot pentru card.

Hard disk-urile portabile și unitățile SSD sunt mai voluminoase decât unitățile flash USB. Dar sunt încă portabile și ideale pentru fișiere mai mari, cum ar fi filme. Unitățile SSD sunt opțiunea superioară, deoarece sunt mai mici, mai ușoare, mai rapide și mai durabile decât hard disk-urile tradiționale.

Stocarea în cloud este stocarea portabilă supremă, deoarece nu trebuie să transportați nimic. Vă stocați datele online și le accesați de pe orice dispozitiv cu conexiune la internet.

Î: Ar trebui să folosesc o unitate flash sau un hard disk extern pentru stocare?

Unitățile flash sunt mai portabile și mai durabile decât hard disk-urile externe. De asemenea, tind să fie mai accesibile.

Cu toate acestea, hard disk-urile externe oferă capacități mult mai mari și o longevitate mai bună a datelor. Ele oferă, de asemenea, viteze mai mari și sunt o alegere mai bună pentru a lucra la fișiere.

Î: Pot transfera fișiere de pe Android sau iPhone pe alte dispozitive cu o unitate flash?

Da, puteți transfera absolut fișiere de pe Android și iPhone. Pentru Android, veți avea nevoie de un adaptor USB On-the-Go (OTG) accesibil dacă telefonul dvs. nu îl acceptă. De pe iPhone, veți avea nevoie de un adaptor Lightning la USB. Cu iPhone 15 și noul său port USB-C, puteți conecta pur și simplu o unitate flash USB-C.

x