03/01/2024

Cele mai bune 6 site-uri online gratuite de scanare și eliminare de viruși

Probabil că ați avut ceva experiență cu un virus sau malware de computer. Dacă nu, ești unul dintre norocoși. Dar nu te poți odihni niciodată, mai ales dacă rulezi Windows.

Aplicațiile antivirus gratuite online nu se potrivesc cu un instrument antivirus autonom. Să lămurim asta. Cu toate acestea, o scanare antivirus online este un instrument la îndemână în situații dificile. Poate că este un PC necunoscut care se comportă ciudat? Sau computerul unei rude care acționează? Este timpul pentru o scanare antivirus.

Cele mai bune scanere antivirus online

Cele mai bune scanere antivirus online oferă o scanare completă a sistemului, o analiză și eliminarea fișierelor. Cu toate acestea, este important de reținut că o scanare de viruși online nu poate înlocui o suită de antivirus offline. Scanerele online nu oferă analiză și protecție în timp real, așa că nu vă puteți baza pe ele pentru a vă menține sistemul în siguranță. În schimb, ar trebui să verificați cel mai bun software antivirus pentru protecție în timp real.

De asemenea, merită remarcat faptul că scanerele de viruși online necesită încă o descărcare mică. În caz contrar, instrumentul nu va avea acces la computerul dvs. pentru a scana pentru malware. Fiecare dintre următoarele instrumente de viruși online are o descărcare portabilă, ceea ce înseamnă că nu trebuie să instalați niciun fișier; pur și simplu rulați fișierul antivirus descărcat și va începe scanarea.

  Remediați codul de eroare Hulu 406

1. Scaner online ESET

Scanerul online ESET este unul dintre cele mai complete instrumente antivirus online gratuite. Are o interfață de utilizare simplă, ușor de utilizat. ESET Online Scanner vă permite să alegeți între o scanare completă, rapidă sau personalizată. În plus, puteți alege dacă să puneți în carantină și să eliminați automat fișierele rău intenționate.

Acest lucru este util dacă scanerul antivirus online dă rezultate false pozitive.

2. Scaner online F-Secure

Scanerul online al F-Secure este cel mai rapid scaner antivirus online gratuit din această listă. Scanerul F-Secure Online găsește și majoritatea programelor malware și nu necesită instalare.

Dintre scanerele antivirus online gratuite, F-Secure Online Scanner este cel mai elementar. Nu alegi ce fișiere să scanezi; scanerul online acoperă întregul dumneavoastră sistem. Având în vedere viteza de scanare, nu este o problemă. Lipsa opțiunilor are și un plus: Scannerul online F-Secure este incredibil de ușor de utilizat.

3. Trend Micro HouseCall

Trend Micro HouseCall este un scaner de viruși online util care oferă o scanare destul de cuprinzătoare a mașinii dvs. Mai bine, puteți utiliza HouseCall pe Windows și macOS, așa că nu sunteți limitat de sistemul de operare.

Ca și în cazul tuturor scanerelor de viruși online, interfața Trend Micro HouseCall este ușor de utilizat; descărcați fișierul de lansare, îl rulați și începeți scanarea. Funcția de scanare inteligentă va analiza rapid locurile unde malware-ul este cel mai probabil să pândească și, odată terminat, va oferi o opțiune de revizuire și carantină pentru a vă ajuta să vă curățați sistemul.

Scanere de fișiere rău intenționate individuale

Scanerele individuale de fișiere rău intenționate diferă de scanerele antivirus online prin faptul că oferiți un singur eșantion de fișier în loc să scanați întregul sistem pentru malware sau altfel. Sarcina dvs. este să scanați un fișier înainte de a-l executa pe sistemul dvs., mai degrabă decât să vă puneți în carantină după ce are loc infecția.

  Cum să descărcați Apple Maps pentru utilizare offline pe un iPhone

Cu toate acestea, puteți determina dacă un fișier este rău intenționat și ce este în neregulă cu el, ajutând în același timp cercetătorii de securitate să își actualizeze definițiile.

Din nou, un scanner individual de fișiere rău intenționate nu este în niciun caz un înlocuitor pentru o suită antivirus de pe dispozitivul dvs.

1. VirusTotal

VirusTotal vă permite să căutați baza de date folosind un fișier individual, o adresă URL, o adresă IP, un domeniu sau un hash de fișier. În acest sens, VirusTotal oferă cea mai largă gamă de instrumente și are una dintre cele mai extinse baze de date de fișiere rău intenționate și semnături de fișiere.

La fel ca VirScan, VirusTotal atrage definiții de pe tot internetul. O altă caracteristică VirusTotal este analiza prin e-mail. Puteți trimite fișierul suspect direct către VirusTotal (fișiere de până la 256 MB), iar acesta va răspunde cu starea fișierului.

2. Portalul Kaspersky Threat Intelligence

Kaspersky este unul dintre cele mai cunoscute nume în detectarea virușilor, iar portalul său Threat Intelligence este o modalitate la îndemână de a scana rapid un singur fișier în căutarea unor nenorociri. Odată deschis, puteți încărca un singur fișier pe portalul Threat Intelligence. Odată analizat, Kaspersky va detalia dacă fișierul este rău intenționat.

De asemenea, puteți trimite adrese IP, fișiere hash, nume de domenii și multe altele.

3. MetaDefender

MetaDefender preia definiții din peste 30 de instrumente antivirus și analizează fișierul dvs. pentru activități rău intenționate. Procesul este același cu celelalte instrumente, în timp ce MetaDefender vă permite să scanați dintr-un fișier, o adresă IP, o adresă URL sau un domeniu, precum și un CVE (Common Vulnerabilities and Exposure).

  Instrument de întreținere Mac All-In-One pentru a crește performanța – Macbooster

Interfața de utilizare MetaDefender este inteligentă și oferă diferite opțiuni de analiză.

Dacă doriți o scanare online rapidă cu rezultate excelente, încercați Scanarea online F-Secure. Este ușor de utilizat, durează câteva minute și lovește majoritatea programelor malware.

Aceste scanere antivirus online gratuite sunt grozave, dar nu sunt o măsură preventivă eficientă împotriva programelor malware. Nu oferă scanare și protecție în timp real. În lumea modernă, asta va duce la o lume a durerii.

x