Ce sunt acestea și cum să obțineți acces?

De la lansare în noiembrie 2022, ChatGPT a luat cu asalt lumea online.

A devenit rapid favoritul publicului pentru lucrurile pe care le poate face. Îi puteți adresa orice întrebări și va reveni cu răspunsuri în aproape o clipă. A adunat un interes enorm, 25 de milioane de oameni vizitând site-ul în fiecare zi.

Chiar dacă este un instrument grozav de utilizat, cu siguranță există unele zone care pot fi supraalimentate pentru a oferi mai multe funcționalități, iar acest lucru este posibil prin pluginuri.

În mod emoționant, OpenAI a anunțat recent că ChatGPT va începe să accepte pluginuri. Acesta va schimba total jocul și va crea ravagii masive (într-un mod bun). Veți putea obține mult mai mult, economisind timp în acest proces.

Ce sunt pluginurile ChatGPT?

Pluginurile ChatGPT sunt practic module personalizate (gândiți-vă la ele ca instrumente) care pot fi integrate în chatbot pentru a îmbunătăți experiența și, desigur, pentru a oferi mai multe funcționalități.

Aceste plugin-uri sunt special concepute pentru a funcționa alături de ChatGPT pentru a îndeplini o varietate de sarcini fără probleme, cum ar fi furnizarea de recomandări „mai personale” și implicarea completă în conversații asemănătoare oamenilor.

Cu ajutorul pluginurilor, veți putea folosi chatbot-ul într-un mod adaptat nevoilor dumneavoastră specifice. De fapt, se știe că, indiferent de industria dvs.; veți putea profita de natura sa flexibilă care poate fi personalizată pentru a se potrivi cu o varietate de cazuri de utilizare și industrii, cum ar fi:

 • Comerț electronic
 • Sănătate
 • Finanţa
 • Educaţie

Indiferent dacă aveți nevoie de ajutor pentru gestionarea asistenței pentru clienți, furnizarea de sfaturi în vânzări, răspunsul la întrebările studenților sau în orice alt scop, se așteaptă ca pluginurile să vă ajute în acest sens. Nu numai companiile, ci și persoanele fizice îl pot folosi pentru a obține ajutor pentru sarcinile lor de zi cu zi.

  O opțiune fără abonament pentru a vă asigura interiorul casei

Citiți și: Cum să utilizați ChatGPT cu Siri pe iPhone și iPad

Cum ar trebui să funcționeze pluginurile ChatGPT?

Scopul pluginurilor ChatGPT nu se limitează doar la accesarea internetului și găsirea celor mai bune răspunsuri pentru tine. Este mult mai mult decât atât. De fapt, poate executa sarcini foarte specifice pentru noi, cum ar fi rezervarea de zboruri, cumpărarea de alimente etc.

Pentru a înțelege cum ar trebui să funcționeze pluginurile alături de ChatGPT, luați în considerare acest lucru: introducerea unui prompt bazat pe text în ChatGPT formulează o interogare. După aceea, pluginul API procesează interogarea și furnizează rezultatul. În cele din urmă, ChatGPT reinterpretează rezultatul care a fost furnizat de API-ul pluginului pentru cel mai bun rezultat posibil și vi le afișează.

Odată ce pluginurile sunt lansate, ChatGPT va detecta necesitatea acestora și vă va sugera să le utilizați la solicitări care sunt dificile pentru chatbot. Acest lucru se aplică și cazurilor în care îi cereți să vă ofere informații despre ceva pe care numai un plugin îl poate îndeplini.

Aparent, va exista un magazin de pluginuri prin care utilizatorii pot descărca sau chiar cumpăra pluginuri la alegere.

Plugin-uri care sunt disponibile în prezent

Desigur, din moment ce posibilitatea integrării plugin-urilor tocmai a fost anunțată recent, nu are o colecție imensă de plugin-uri pregătite pentru utilizare. În acest moment, sunt disponibile doar câteva plugin-uri:

PluginFunction1. Expedia Transformă ChatGPT în ghidul tău de călătorie și pune orice întrebări legate de călătorie. Acesta va permite chatbot-ului să efectueze sarcini precum verificarea disponibilității zborurilor, hotelurilor etc.2.Notă FiscalăObțineți acces la seturi de date în timp real pentru scopuri politice, legale și alte scopuri.3.InstacartComandați lista de alimente din magazinele dvs. preferate. 4.KAYAKObțineți recomandări economice și disponibilitate pentru orice lucru legat de călătorie.5.Klarna ShoppingComparați prețurile produsului dorit în diferite magazine online pentru a economisi bani.6.Mila Family AIA Un asistent AI creat special pentru părinți pentru a-și gestiona viața de zi cu zi. activitățile zilnice și dezordinea fluxul de lucru.7.OpenTableObțineți cele mai bune prețuri la restaurant și o opțiune directă pentru a vă rezerva masa.8. ShopOne-stop shop pentru a căuta milioane de produse de la cele mai bune mărci din întreaga lume.9. SpeakAI-powered language Tutor care vă ajută să vorbiți într-o altă limbă fără probleme.10.WolframObțineți acces la matematică, calcul și multe altele.11.ZapierIt deschide o lume de integrare a aplicațiilor populare pentru a le folosi fără probleme în avantajul dvs.12.SlackStreamline de comunicare prin combinarea Slack și ChatGPT.

  15 cele mai bune înregistratoare de ecran gratuite pentru computer

Deși acestea sunt pluginuri terță parte, există, de asemenea, două pluginuri care sunt create chiar de OpenAI și acestea sunt un browser web și un interpret de cod.

Browserul web rezolvă problema anterioară a chatbot-ului care nu poate oferi informații detaliate despre anumite solicitări.

Plugin pentru browser web în acțiune

Acum, va folosi browserul web integrat pentru a extinde cantitatea de informații pe care o poate scoate de pe internet și pentru a oferi răspunsuri precise și detaliate, fără a vă spune că nu este capabil să facă acest lucru.

Pe de altă parte, interpretul de cod vă va permite să generați cod și să interpretați rezultatele.

Pluginul de interpret de cod în acțiune

Poate genera și rula cod și poate încărca și descărca o serie de fișiere pentru tine. Cea mai bună parte a acestui plugin este că evaluează rezultatul din interfață.

Pot utilizatorii să creeze singuri pluginuri ChatGPT?

În acest moment, ChatGPT a permis doar unui număr selectiv de dezvoltatori care erau pe lista lor de așteptare să creeze pluginuri folosind documentația lor. Cu toate acestea, dacă sunteți dezvoltator și doriți să creați un plugin pentru ChatGPT, este doar o chestiune de timp până când porțile se deschid pentru toată lumea.

Nu ar trebui să dureze mult până când fiecare dezvoltator are libertatea de a crea plugin-uri pentru ChatGPT.

Personal, abia aștept până când există un plugin pentru fiecare scop acolo, iar acest lucru este posibil doar atunci când OpenAI permite fiecărui dezvoltator să le creeze.

Cum să obțineți acces la pluginurile ChatGPT

Acum, aici lucrurile devin complicate, deoarece pluginurile nu sunt încă complet deschise publicului (la momentul scrierii acestei postări). Este disponibil doar pentru anumiți dezvoltatori și persoane din interior, deoarece este încă în lucru.

  9 plăcuțe de răcire pentru laptop de cumpărat în 2022

Cu toate acestea, dacă ești cineva căruia i-ar plăcea să aibă acces la el cât mai curând posibil, există două lucruri care te pot ajuta.

 • Intră pe lista lor de așteptare
 • Abonarea la ChatGPT Plus (serviciul lor plătit)
 • OpenAI a anunțat că acordă prioritate unui număr mic de dezvoltatori și utilizatori ChatGPT Plus, așa că ar trebui să țineți cont de acest lucru.

  Ce este procesul listei de așteptare?

  OpenAI a stabilit un proces foarte simplu pentru a intra pe lista de așteptare pentru a accesa pluginuri. Pur și simplu accesați openai.com/waitlist/plugins și completați detaliile dvs., cum ar fi:

  • Nume
  • Nume
  • E-mail
  • Țară

  În următoarele două opțiuni, cel mai bine este să le folosiți pe deplin.

  Trebuie să selectați Da pentru „Ați fi dispus să oferiți feedback despre experiența dvs. cu pluginul?” întrebare și apoi completați următorul câmp de întrebare cu câteva idei interesante de pluginuri pe care le puteți avea, în funcție de cerințele dvs.

  În cele din urmă, dacă intenționați să utilizați pluginurile, puteți selecta opțiunea „Vreau să încerc pluginurile în ChatGPT”.

  Cu toate acestea, dacă doriți să creați pluginuri ca dezvoltator, veți selecta „Sunt dezvoltator și vreau să construiesc un plugin”. Apăsați butonul Alăturați-vă listei de așteptare și ați terminat.

  Gânduri de închidere

  Indiferent dacă sunteți un dezvoltator sau un utilizator, introducerea de pluginuri pentru ChatGPT va fi o completare excelentă la instrumentul „deja uimitor”.

  Există o mulțime de hype despre asta și orice altă persoană de pe internet este nerăbdătoare să-l folosească, așa că dacă ați completat formularul pentru lista de așteptare și sunteți utilizator ChatGPT Plus, sunteți deja pe calea cea mai rapidă de a încerca scoate-te singur.

  Apoi, verifică cele mai bune extensii Chrome de folosit cu ChatGPT.