09/26/2023

6 moduri în care serviciile de streaming muzical au schimbat pozitiv industria muzicală

În noiembrie 2014, Taylor Swift și-a retras discografia de pe Spotify, invocând o compensație dezamăgitoare a artistului. Câțiva alți artiști au luat, de asemenea, măsuri similare pentru a protesta față de înțelegerea aparent nedreaptă.

Deși problema compensației este cea mai îngrijorătoare, nu este singura problemă cu care se confruntă serviciile de streaming de muzică. Există, de asemenea, probleme privind calitatea slabă a sunetului și confidențialitatea utilizatorilor, printre altele.

În ciuda acestor probleme, serviciile de streaming au condus și ele la schimbări pozitive semnificative. Și mai bine, de aceste schimbări au beneficiat nu numai artiștii, ci și profesioniștii din industrie și ascultătorii. Să le discutăm în detaliu.

1. Serviciile de streaming de muzică au contribuit la reducerea pirateriei

Poate cel mai semnificativ impact pozitiv pe care l-au avut platformele de streaming muzical asupra industriei este contribuția la reducerea pirateriei. Din 1999 până la sfârșitul anilor 2000, pirateria online a afectat industria din cauza creșterii muzicii digitale.

Napster, platforma online gratuită de partajare a fișierelor și genul ei au devenit foarte populare, în special în rândul tinerilor. Aceste site-uri web permit utilizatorilor să partajeze și să descarce melodii gratuit în mod ilegal; prin urmare, pirateria a devenit omniprezentă.

Mulți oameni care altfel ar fi cumpărat CD-ul unui album l-au descărcat gratuit, scăzând drastic veniturile.

In conformitate cu Asociația Industriei Înregistrărilor din America (RIAA)industria muzicală americană a generat vânzări de 14,6 miliarde de dolari în 1999. Dar în 2009, după doar un deceniu, aceste venituri au scăzut semnificativ la 6,3 miliarde de dolari.

Cu toate acestea, Spotify a perturbat status quo-ul la lansarea în 2008. Compania cu sediul în Suedia s-a angajat într-o campanie de reorientare a clienților pentru a-i convinge pe oameni să plătească din nou pentru muzică – doar că de această dată, pentru mult mai puțin.

  11 cele mai bune șabloane Flutter pentru dezvoltarea fără întreruperi a aplicațiilor mobile

De-a lungul timpului, alte servicii de streaming precum Apple Music, YouTube Music, Amazon Music și Tidal s-au lansat și au urmat modelul Spotify.

Cu servicii de streaming și mai accesibile, fanii muzicii au mai multe platforme pentru a asculta melodii în mod legal. Această disponibilitate și costul scăzut au dus la o scădere semnificativă a pirateriei, arată cercetările.

În 2019, Revista de drept internațional al Universității Americane a studiat pirateria muzicală online și a concluzionat că pirateria este în scădere. Studiul a arătat că elementul de bază din spatele acestui declin este disponibilitatea unui streaming legal la prețuri accesibile.

Această scădere a pirateriei a schimbat definitiv traiectoria financiară a industriei, deoarece veniturile din muzică au ajuns la 15,9 miliarde de dolari în 2022. Raportul RIAAstreaming-ul a reprezentat 84% (13,3 miliarde de dolari) din acel venit.

2. Costuri mai ieftine pentru streaming și mai multă accesibilitate

În epoca CD-urilor, a fi aventuros muzical părea luxos, deoarece albumele costă până la 20 USD per copie. Apple a lansat iTunes în 2001, dar nu a fost mai bine, deoarece melodiile s-au vândut cu 1 USD fiecare. În consecință, puteți cheltui până la 100 USD/lună pentru albume și melodii care s-ar putea să nu vă placă.

Comparați aceste opțiuni cu tendința actuală în care serviciile de streaming de muzică oferă milioane de melodii, dar taxează mult mai puțin.

Cel mai popular serviciu de streaming de muzică, Spotify, taxează doar 10,99 USD/lună pentru utilizatorii premium. În schimb, acestea oferă ascultătorilor acces la peste 80 de milioane de melodii și o multitudine de liste de redare. Pentru a face melodiile și mai accesibile, studenții pot obține Spotify Premium la un preț mai mic (5,99 USD/lună).

Astăzi, melodiile și albumele au devenit atât de accesibile încât le puteți asculta imediat după lansare. Iar dacă ai pasionat de clasici, poți accesa și discografiile complete ale artiștilor care datează din anii 1800.

3. Reintroducerea creditelor din culise

Credit imagine: Arturia

Creditele din culise, cunoscute profesional ca credite pentru cântec, recunosc toți cei care au contribuit la realizarea unei piese sau a unui album. Aceasta include compozitori, producători, ingineri de sunet și multe altele.

  Cum să remediați iPhone Share Locația mea este în gri

În epoca CD-urilor, era o trăsătură comună, deoarece albumele purtau note de căptușeală sau de mânecă care îi numeau pe toți acești profesioniști. Dar această practică a dispărut în cea mai mare parte pe măsură ce consumul de muzică a devenit digital.

Platformele de partajare a fișierelor precum Napster și Limewire nu au furnizat note de linie, deoarece nu aveau suficiente informații sau pur și simplu nu le păsa. Astfel, eroii necunoscuți și-au pierdut recunoașterea pentru lucrările lor.

Cu toate acestea, platformele de streaming au returnat de atunci funcția de credite pentru cântece pentru a acorda credit acolo unde se datorează. Spotify a implementat funcția în 2018, acordând recunoaștere anumitor colaboratori. Dar Tidal a dus-o la următorul nivel cu creditele sale extinse pentru melodii, inclusiv claviști, programatori, mastereți și asistenți.

4. Artiștii au o acoperire mai largă

În era pre-streaming-ului muzical, mulți artiști și-au fost limitate sever la anumite regiuni geografice. Nu existau platforme globale care să consume muzică, așa că doar câțiva artiști au reușit să depășească granițele.

Astăzi, totuși, serviciile de streaming de muzică au schimbat valul cu taxe de abonament scăzute și disponibilitate globală. Spotify, jucătorul lider în industrie, are peste 550 de milioane de utilizatori activi lunar (MAU) și este disponibil în 183 de țări. Alte platforme de streaming au, de asemenea, sute de milioane de utilizatori combinați din întreaga lume.

Această disponibilitate înseamnă că fanii muzicii pot accesa artiștii și lucrările lor din aproape oriunde în lume. Și numerele de streaming reflectă această acoperire nelimitată, deoarece mulți artiști au melodii cu miliarde de streamuri la credit.

5. Ascultătorii pot descoperi cu ușurință artiști, muzică și genuri noi

Iubitorii de muzică ascultă o gamă mai largă de artiști și genuri astăzi decât în ​​anii 2000 sau înainte. Motivul principal este că platformele de streaming oferă accesibilitate pentru mai mulți artiști, cântece și genuri.

Aproape toți artiștii au discografiile lor pe toate platformele de streaming majore. Prin urmare, fanii muzicii pot descoperi cu ușurință noi talente și pot explora sunete diferite.

  Cum puteți actualiza Boost Mobile Towers

Pentru a ajuta și mai mult ascultătorii să găsească sunete noi, serviciile de streaming au anumite caracteristici, cum ar fi liste de redare, diagrame și secțiuni de gen. De exemplu, puteți descoperi melodii noi folosind listele de redare și posturile Apple Music.

Iubitorii de muzică aventuroși pot experimenta cu aceste media pentru a-și îmbunătăți listele de redare cu melodii noi. Acest lucru îi poate ajuta și pe fanii muzicii să dezvolte un gust divers pentru muzică.

6. Serviciile de streaming fac ca artiștilor să își înceapă cariera mai ușor

Mai simplu spus, serviciile de streaming au făcut mai ușor pentru noi artiști să-și lanseze cariera, oferindu-le un public global larg.

În calitate de artist care aspiră astăzi, îți poți începe cariera și poți avea succes pur și simplu încărcând melodiile tale pe SoundCloud, YouTube sau alte platforme.

De exemplu, în 2015, rapperul necunoscut de atunci Post Malone a încărcat o melodie, „White Iverson”, în contul său SoundCloud. Cântecul a primit peste un milion de streamuri în prima lună, ajungând ulterior pe locul 14 în Billboard Hot 100.

Post Malone a devenit curând o senzație virală, deoarece mai multe case de discuri concurau pentru semnătura lui. Astăzi, el este unul dintre cei mai ascultați artiști din lume.

Alți artiști precum Billie Eilish, Lizzo, Kehlani și Lil Nas X au povești de succes similare, deoarece SoundCloud a ajutat și el la lansarea carierei lor.

În contrast, artiștii din epoca CD-urilor nu au avut acest tip de oportunitate. Aveau mult mai puțină acoperire și majoritatea oamenilor depindeau de casele de discuri pentru a scoate muzică și a începe o carieră. Lăsându-i în general la cheremul unei case de discuri și a abilităților lor personale de marketing.

Serviciile de streaming și-au pus amprenta, dar pot face mai bine

Datorită disponibilității și costului redus, iubitorii de muzică fac streaming mai mult ca niciodată și pot explora sunete noi. Serviciile de streaming au fost, de asemenea, extrem de benefice artiștilor. Ajută la extinderea audienței lor și facilitează, printre altele, începătorii începătorilor.

Cu toate acestea, industria de streaming se poate descurca mai bine, mai ales în compensație, deoarece artiștii continuă să se plângă că primesc dividende inechitabile pentru meseria lor.

x